ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

راهنمای خرید

مقایسه گیم پس و پلی استیشن پلاس جدید

اگر زمان زیادی را برای تجربه‌ بازی‌های ویدیویی روی کنسول‌های بازی صرف می‌کنید، خرید اشتراک‌هایی چون گیم پس (Xbox Game Pass) و یا پلی استیشن پلاس جدید (PlayStation Plus) می‌تواند برایتان به صرفه باشد. این ...

شیرین منظری
نوشته شده توسط شیرین منظری | ۳۰ آبان ۱۴۰۱ | ۲۰:۰۰

اگر زمان زیادی را برای تجربه‌ بازی‌های ویدیویی روی کنسول‌های بازی صرف می‌کنید، خرید اشتراک‌هایی چون گیم پس (Xbox Game Pass) و یا پلی استیشن پلاس جدید (PlayStation Plus) می‌تواند برایتان به صرفه باشد. این دو، سرویس‌های اینترنتی اشتراکی هستند که امکان دسترسی به بازی‌ها را با قیمت معقولی برایتان ممکن می‌کنند.

با این حال تنوع خدمات این دو سرویس باعث شده تا کاربران در انتخاب و خرید پلتفرم مورد نظر خود دچار چالش شوند. از این رو در این سری از مقالات آموزشی ویجیاتو به بررسی سرویس‌های گیم پس و پلی استیشن پلاس پرداخته و سپس تفاوت‌های این دو را بررسی می‌کنیم.


سرویس گیم‌ پس چیست؟

گیم پس (Game Pass) سرویس ویژه مایکروسافت برای کاربران ایکس باکس و کامپیوتر است که به شما اجازه می‌دهد به صورت نامحدود و طی مدت زمان فعال بودن اشتراکتان بازی‌های عرضه شده روی آن را تجربه کنید. گیم پس در سال ۲۰۱۷ برای ایکس باکس وان و در سال ۲۰۱۹ برای پی‌سی شروع به فعالیت کرد.

این سرویس به شما امکان تجربه‌ی چندصد عنوان انحصاری مایکروسافت و دیگر سازندگان را روی پلتفرم ویندوز، ایکس باکس و موبایل تجربه کنند. سرویس گیم پس در دو برنامه‌ی کنسول/پی‌سی و اولتیمیت به فروش می‌رسد که در ادامه به تفصیل آن‌ها را باز می‌کنیم.

گیم پس

برنامه‌ی گیم پس کنسول (Game Pass Console) که با قیمت ۹.۹۹ دلار عرضه می‌شود، به شما اجازه‌ی دسترسی به عناوین تعیین شده و انحصاری و استفاده از تخفیف‌های عضویت را می‌دهد. برنامه‌ی گیم پس پی‌سی (Game Pass PC) نیز با همین قیمت و خدمات به علاوه‌ی بازی‌های انحصاری پلتفرم کامپیوتر را می‌دهد.

در نهایت سرویس گیم پس اولتیمیت (Game Pass Ultimate) قرار می‌گیرد که با قیمت ۱۴.۹۹ دلار علاوه بر دسترسی به تمام خدمات بالا روی پلتفرم پی‌‌سی و کنسول، اشتراک Live Gold، دسترسی به XCloud به جهت استریم بازی‌ها و دسترسی به عناوین EA Play را خواهید داشت.

اگر نیاز به لیست بازی های ایکس باکس وان دارید، ویجیاتو بهترین‌های این کنسول را برای شما در مطلب لینک شده جمع‌آوری کرده است.


سرویس پلی استیشن پلاس چیست؟

پلی استیشن پلاس (PlayStation Plus) چندی پیش با تغییر بیزنس مدل سونی، دچار تغییرات اساسی شده است. سرویس پلی استیشن پلاس جدید در واقع سرویس اشتراکی بازی پلی استیشن است که در سه سطح مختلف به کاربران دسترسی نامحدود در طی مدت زمان فعال بودن اشتراک را می‌دهد.

این سرویس‌ها به شما امکان تجربه‌ی عناوین انحصاری و البته بازی‌های کلاسیک پلی استیشن را روی کنسول‌های نسل هشتم و نهمی این کمپانی می‌دهد. در ادامه به تفضیل به بررسی سه سطح این سرویس می‌پردازیم.

پلی استیشن پلاس

سرویس پلی استیشن پلاس اسنشیال (PlayStation Plus Essential) در واقع همان پلاس سابق است که با قیمت ماهیانه‌ی ۹.۹۹ دلار، دو بازی قابل دانلود ماهیانه، مولتی پلیر آنلاین، استفاده از ذخیره سازی ابری و تخفیف‌های اشتراک را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

در ادامه سرویس پلی استیشن پلاس اکسترا (PlayStation Plus Extra) با قیمت ماهیانه ۱۴.۹۹ دلار قرار می‌گیرد. سرویس اکسترا علاوه بر تمامی مزایای اسنشیال، به کاربران اجازه‌ی دسترسی به بیش از ۴۰۰ عنوان انحصاری نسل هشتم و نهمی سونی و ترد پارتی را به صورت قابل دانلود می‌دهد.

و در نهایت به سرویس پلی استیشن پلاس پریمیوم (PlayStation Plus Premium) می‌رسیم که با قیمت ماهیانه ۱۷.۹۹ دلار قابل تهیه است. این سرویس علاوه بر تمامی خدمات دو سطح قبلی به شما دسترسی به حدود ۳۴۰ عنوان کلاسیک پلی استیشن ۱، ۲ و PSP را به صورت قابل دانلود و استریم می‌دهد. بازی‌های پلی استیشن ۳ اما تنها به صورت استریم ابری دی دسترس هستند.

علاوه بر این با خرید سرویس پریمیوم شما دسترسی به تجربه‌ی چند ساعت از نسخه‌ی کامل برخی از بازی‌های تازه عرضه شده را خواهید داشت. لازم به ذکر است که این سرویس به شما امکان تجربه‌ی عناوین نسل هشتم و نهمی را از طریق دانلود و استریم به صورت انتخابی می‌دهد.


سرویس گیم‌ پس بهتر است یا پلی استیشن پلاس؟

سرویس‌های اشتراکی ایکس باکس و پلی استیشن با وجود اینکه روی کنسول‌های انحصاری در دسترس‌ند، معمولا به کررات مورد قیاس قرار می‌گیرد. هرکدام از این سرویس‌ها ویژگی‌های منحصر به خود را دارند که در ادامه تک به تک به بررسی و مقایشه آن‌ها با هم می‌پردازیم.

تنوع و کیفیت بازی‌های

زمانی که صحبت از تنوع و تعدد بازی‌هاست، نظرات کاربران متفاوت است. در این قیاس سرویس به بررسی بالاترین سطوح هر سرویس یعنی پلی استیشن پریمیوم و گیم پس اولتیمیت می‌پردازیم.

بازی‌های ایکس باکس

سرویس گیم پس به صورت ماهیانه و مستمر عناوین جدیدی به کتابخانه‌ی خود اضافه می‌کند. در عین حال همواره بازی‌هایی نیز از این سرویس حذف می‌شوند. با این حال بازی‌های در دسترس روی گیم پس عموما شامل بازی‌ها روز و منتخب ایکس باکس و استودیوهای ترد پارتی است (می‌توانید خودتان نگاهی به بهترین بازی های گیم پس بیندازید).

علاوه بر این برای، برخلاف سونی تجربه‌های عناوین کلاسیک نیازی به استریم بازی‌ها ندارید. همچنین با خرید سرویس گیم پس شما دسترسی کاملی به آرشیو بازی‌های EA Play خواهید داشت.

بازی‌های پلی استیشن پلاس

در مقابل سرویس پلی استیشن پلاس آرشیو عظیمی از بازی‌های نسل هشتم و نهمی و همچنین عناوین کلاسیک در اختیار شما قرار می‌دهد. این آرشیو که به مراتب عظیم‌تر از انتخاب‌های شما در گیم پس است، شامل مشهورترین عناوین سونی و تردپارتی از گذشته تا به امروز است.

با این حال در گران‌ترین سطح پلاس نیز شما نمی‌توانید به بازی‌های جدید و انحصاری AAA سونی دسترسی داشته باشید. در واقع عناوین جدید هرگز به پلاس نمی‌آیند. همچنین در برخی عناوین کلاسیک صرفا گزینه‌ی استریم کلاود را در اختیار دارید.

قیمت

تا زمانی که قصد خرید اشتراک ماهیانه را داشته باشید، تهیه‌ی گیم پس و گیم پس اولتیمیت بهتر به نظر می‌رسد. با این حال ایکس باکس هیچ اشتراک سالیانه یا چندماهه‌ی با تخفیف را در اختیار شما قرار نمی‌دهد. اگر بخواهید برای یک سال گیم پس اولتیمیت تهیه کنید، باید مبلغی حدود ۱۸۰ دلار بپردازید.

این موضوع باعث شده تا انتخاب سرویس‌های پلی استیشن پلاس اکسترا و پریمیوم به صورت سالیانه با قیمت‌های ۱۰۰ و ۱۲۰ دلار قابل تهیه هستند. این موضوع سرویس‌های پلاس را به انتخاب ارزان‌تری برای طولانی مدت تبدیل می‌کند.

کیفیت استریم ابری

با وجود اینکه استریم بازی شاید هنوز در ایران انتخاب مناسبی نباشد، اما به واسطه‌ی عرضه‌ی این خدمات به مقایسه کیفیت هردو سرویس می‌پردازیم. گیم پس صرفا در برنامه‌ی اولتیمیت و با پرداخت ۱۴.۹۹ دلار ماهیانه به شما امکان استریم بازی را می‌دهد. این سرویس که عناوین محدودتری (حدود ۱۰۰ عنوان) را شامل می‌شود در مرحله‌ی بتا قرار داشته و سرعت‌های ۱۰ و ۲۰ مگابیت‌برثانیه (mbps) را به ترتیب روی موبایل و کنسول/پی‌سی توصیه می‌کند.

استریم گیم پس

در مقابل پلی استیشن پلاس با خرید اشتراک پریمیوم به شما اجازه‌ی استفاده از سرویس‌های استریم را می‌دهد که کیفیت نه چندان بهتری نسبت به گیم‌ پس ارائه می‌کنند. اکثر عناوین قابل استریم روی این سرویس بازی‌های کلاسیک پلی استیشن هستند و این سرویس امکان استریم رو پلتفرم موبایل را ندارد.


نتیجه گیری

در این مقاله در ابتدا به معرفی سرویس‌های پلی استیشن پلاس و گیم پس پرداختیم و سپس یه مقایسه‌ی این دو سرویس پرداختیم. هریک از این سرویس‌ها مزایا و معایبی دارند که در جدول زیر به صورت خلاصه آن‌ها را بررسی می‌کنیم. به نظر شما کدام یک از این سرویس‌ها برای کاربران ایرانی انتخاب بهتری است؟

نام سرویسقیمتاستریم بازیتنوع و کیفیت بازی‌ها
پلی استیشن پلاسبهتر در خرید سالیانهبیشتر عناوین کلاسیک با قابلیت استریم روی کامپیوتر و کنسولتنوع بیشتر در عناوین خاطره ساز و انحصاری قدیمی‌تر، بدون احتمال عرضه‌ی بازی‌های روز
گیم پسبهتر در خرید ماهیانهعناوین محدود اما جدید با قابلیت استریم روی کامپیوتر، کنسول و موبایلبازی‌های جدید اما محدود در عناوین انحصاری بزرگ
گیم‌ پس (Game Pass) چیست؟

سرویسی است که کاربران اجازه می‌دهد به صورت ماهیانه با پرداخت مبلغی محدود بسیاری از بازی‌های انحصاری مایکروسافت و دیگر سازندگان را تجربه کنند.

پلی استیشن پلاس جدید (PlayStation Plus) چیست؟

برنامه‌ی جدید پلی استیشن که در سه رده‌ی مختلف اجازه‌ی تجربه‌ی بازی‌ها جدید و کلاسیک را به کاربران می‌دهد.

گیم پس بهتر است یا پلی استیشن پلاس؟

این موضوع به شما بستگی دارد. با این حال در این مقاله به تفضیل به بررسی این موضوع پرداختیم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (6 مورد)
  • گوست مهربون
    گوست مهربون | ۲۵ خرداد ۱۴۰۲

    هرکی برا نیازش دیگه
    پلی استیشن داری پلاس بخر
    ایکس باکس داری گیم پس
    ولی بازم گیم پس یه ذره جلوتره🤏

  • amir7tala
    amir7tala | ۱ آذر ۱۴۰۱

    خودم سونی پلیرم ولی گیم پس واقعا بهتره

  • KOUWNENTZ
    KOUWNENTZ | ۱ آذر ۱۴۰۱

    انتخاب گیم پسه

  • iman-generous
    iman-generous | ۳۰ آبان ۱۴۰۱

    رشد پلاس جدید، خوب بوده و من احتمال می دهم طی یک سال آینده، Last ii و ‌Returnal و Demon souls و Ratchet هم بیان روی سرویس.

    • Mohammad-Nikhalat-Jahromi
      Mohammad-Nikhalat-Jahromi | ۱ آذر ۱۴۰۱

      دو تا از اینا الآن رو سرویس هست ! ریترنال و دیمن سولز

    • Shayan_Niky
      Shayan_Niky | ۱ آذر ۱۴۰۱

      ریترنال و دیمن سولز خیلی وقته روی سرویس هستن، رچت هم 4نسخش این ماه اضافه میشه (به غیر آخری)

مطالب پیشنهادی