ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اخبار و مقالات

آیا فوتبال خیابانی می‌تواند فیفا را از تکرار نجات دهد؟

دیگر چیزی تا موعد انتشار فیفا 20 باقی نمانده و منتقدان مثل همیشه می‌توانند دوباره خودشان را آماده کنند تا به تکراری بودن ماهیت بازی و البته اضافه نشدن فاکتوری مشخص و تحولی محسوس اعتراض ...

حسین آدینه
نوشته شده توسط حسین آدینه | ۱۹ مرداد ۱۳۹۸ | ۲۳:۰۰

دیگر چیزی تا موعد انتشار فیفا 20 باقی نمانده و منتقدان مثل همیشه می‌توانند دوباره خودشان را آماده کنند تا به تکراری بودن ماهیت بازی و البته اضافه نشدن فاکتوری مشخص و تحولی محسوس اعتراض کنند. شخصاً بعد از تجربه متوالی نسخه‌های پیاپی فیفا، بعد از گذشت زمانی نه چندان طولانی از عرضه فیفا 19، دست از بازی کردنش کشیدم (البته بنا به دلایل دیگری که البته تا حدودی با موضوع یادداشت پیش رو هم‌پوشانی دارد).

چند روز پیش اطلاعاتی تکمیلی از حالت VOLTA برای فیفا 20 منتشر شده و تریلری جدید از آن را تماشا کردیم. موضوع اصلی جایی است که آیا همان انتقادات و اعتراضات همیشگی باز هم روانه نسخه جدید فیفا خواهد شد یا ولتا قرار است همه چیز را تغییر دهد؟ آیا ولتا می‌تواند این فرنچایز محبوب و پرفروش را از اتهام تکراری بودن و تغییر نکردن رها کند یا خیر؟

«اسکار دایوس» نویسنده وب‌سایت گیم‌اسپات فرصت داشته تا نسخه‌ای آزمایشی از فیفا 20 و بخش ولتا را تجربه کند. با در نظر داشتن مقدمه‌ای که مطالعه کردید، وی یادداشتی نگارش کرده که در ادامه می‌توانید آن را با کمی دخل و تصرف بخوانید. با ویجیاتو همراه باشید.


اخیرا فرصت پیدا کردم در رویدادی در شهر برلین نسخه‌ای آزمایشی از بازی فیفا 20 را تجربه کنم، و همانطور که احتمالا حدس می‌زنید، بازی جدید تقریبا همان فیفا 19 است همراه با تغییراتی جزئی. مکانیزم پاس دادن یک مقدار بهتر است، شوت زدن کمی بهینه‌سازی شده، رابط کاربری شمایل زیباتری دارد و محیط‌های بازی هم تا حدی بهتر هستند.

 

بعد از بازگشت از سفر برلین، کنجکاوی‌ام باعث شد دیسک پلی استیشن 4 قدیمی فیفا 15 را دوباره داخل دستگاه بگذارم و اجرایش کنم. نسخه شماره پانزده تقریبا آن دورانی بود که تازه آلتیمیت داشت پا می‌گرفت، بخش کریر مد خیلی خوب بود و استیون جرارد هنوز برای لیورپول توپ می‌زد.

این بازی پنج ساله حس و تجربه خیلی خوبی داشت و به شکل عجیب، شگفت‌انگیز و در عین حال ناراحت‌کننده‌ای شبیه به فیفا 20 بود. تردیدی نیست که نسخه‌های جدیدتر تجربیاتی روان‌تر و مجموعا بهتر ارائه می‌کنند، اما این نرخ تغییر و تحول برای بازه زمانی پنج سال، آن چیزی نیست که انتظارش را دارید و به شدت ناامید‌کننده است.

نمی‌خواهم به فیفای مدرن گیر بدهم؛ شخصاً از فیفا 19 لذت بردم و طی ماه‌های گذشته بیشتر از هر عنوان دیگری آن را بازی کردم. با نگاهی مجدد به فیفا 15 می‌توان به مصائب انتشار عناوین سالیانه و معضلاتی که گریبان توسعه‌دهندگان را می‌گیرد پرداخت؛ اما بعد از گذشت ۵ سال و با وجود ارتقای قابل توجه گیم‌پلی، استفاده از موتور گرافیکی کاملا متفاوت و حضور مدهای جدیدی مثل The Journey، واقعاً به نظر نمی‌رسد به اندازه ۵ سال پیشرفت کرده باشیم.

مد جدید و بزرگ امسال ولتا است که می‌توان آن را وارث معنوی سبک بازی‌های فیفا استریت دانست؛ در نگاه نخست این بخش حسابی درگیر‌کننده و جذاب به نظر می‌رسد و می‌تواند افرونه‌ای حیاتی و ایده‌آل برای فرنچایز باشد.

با ورود به این بخش بعد از آنکه کاراکتر اختصاصی خودتان را شخصی‌سازی و خلق کردید، با نقشه‌ای از دنیا مواجه خواهید شد که می‌توان به تعدادی از لوکیشن‌های آن سفر کرد. این لوکیشن‌ها انواعی از زمین‌های فوتبال کوچک با شرایط مختلف (خاکی و آسفالت و فوتسالی - با دیوار و نرده یا بدون آنها) هستند که در شهرهای بزرگی مثل لندن، توکیو، ریودوژانیرو و غیره قرار دارند.

تجربیات شما شامل مسابقاتی مرتبط با خط داستانی و رویدادهایی خاص در نقاط مختلف خواهد بود که حتی می‌توانید آنها را در شرایطی خاص در مقابل دوستان‌تان (حتی زمانی که آفلاین هستند) بازی کنید. تیم شما از کاراکترهایی غیرواقعی تشکیل می‌شوند، اما با پیشروی در داستان می‌توانید با برخی از بهترین فوتبالیست‌های خیابانی جهان دیدار کنید. علاوه بر این بخش Volta Kick Off هم تدارک دیده شده و به بازیکن اجازه می‌دهد ترکیبی ۳، ۴ یا ۵ نفره از بازیکنان باشگاه‌های مشهور جهان مثل رئال مادرید و منچستر یونایتد را در دنیای فوتبال خیابانی به جان هم بیندازد.

بخش اصلی ولتا کاملاً از المان‌های آلتیمیت تیم الهام گرفته؛ بازیکنان با کارت مخصوص خودشان نمایش داده می‌شوند، کمیستری (نسبت هماهنگی یک بازیکن با دیگری) حرف اول را می‌زند و پویایی تیم کاملا به نحوه چیدمان، خصوصیات بازیکن و انتخاب ترکیب شما بستگی دارد. به علاوه اینکه هر بازیکن شخصیتی داشته که نشان می‌دهد به فوتبال بازی کردن در کدام محیط (مثل زمین با یا بدون دیوار) تمایل دارد و عملکرد و تاکتیک تیم کاملاً به رعایت کردن و کنار هم نگه داشتن فاکتورهای اساسی بستگی دارند.

ولتا دارای چالش‌های هفتگی و روزانه نیز خواهد بود و از امکان شخصی‌سازی کاملی برای بازیکنان و تیم برخوردار است. مشابه با اوورواچ، مجموعه‌ای از رنگ‌ها و برندها را می‌توان برای طراحی و لباس‌های کاراکتر انتخاب کرد، و رده‌بندی‌های «اپیک»، «لجندری» و «کامِن» تمام آیتم‌ها را دسته‌بندی می‌کند. الکترونیک آرتز می‌گوید تمام موارد حاضر در این بخش تنها از طریق پول مجازی درون بازی قابل خریداری هستند و (حداقل) هنگام لانچ هیچ گونه مایکروترنسکشنی در بازی وجود نخواهد داشت.

در کنار تمام گزینه‌های شخصی‌سازی از جمله کلاه، لباس و کفش‌ها، به نظر می‌رسد بهترین قسمت بازی رقابت آنلاین در مقابل دوستان و سایر رقبا و جذب بهترین بازیکنان آنها باشد. همانطور که احتمالا می‌دانید اگر در مسابقات ولتا پیروز شوید، می‌توانید به دلخواه یکی از بازیکنان تیم حریف (بازنده) را دزدیده و مال خود کنید، هرچند لازم به ذکر است که آن بازیکن از ترکیب حریف حذف نخواهد شد.

گیم پلی مسابقات ولتا به وضوح یادآور نسخه ریبوت فیفا استریت در سال ۲۰۱۲ است؛ بدون شک تمرکز اصلی بازی روی مهارت‌های شخصی و حرکات نمایشی است، اما ماهیت اصلی آن همان شبیه‌سازی است، نه فضای کاملا فانتزی و بامزه نسخه‌های اولیه فیفا استریت.

الگوی کنترلی این بخش کاملاً مشابه با فیفای عادی است؛ الکترونیک آرتز تایید کرده این رویکرد به این دلیل شکل گرفته تا بازیکنی که در ولتا مهارت پیدا می‌کند، با مراجعه به بخش عادی با افت مهارت شدید مواجه نشده و در عین حال بتواند در تمام بخش‌های ممکن با‌کیفیت مطلوبش بازی کند؛ چنین عملی کاملا منطقی و قابل تحسین است.

بی‌بروبرگرد تجربه لایی زدن به حریف، شوت زدن به صورت دیواری و یا جلو بردن توپ با استفاده از زانو و سر خیلی جذاب و سرگرم‌کننده خواهند بود، اما باید اعتراف کنم با وجود الگوی کنترلی پیش فرض، به شدت عذاب کشیدم تا بتوانم با مکانیزم انجام مهارت‌های جدید همراه شوم. درست مثل دریبل‌های تکنیکی دشواری که در فیفای استاندارد وجود دارد و نیازمند تمرین زیاد است، اما طبیعتاً بخش ولتا که بر مبنای چنین الگویی شکل نگرفته نباید سخت باشد؛ امیدوارم طی هفته‌های باقی مانده تا لانچ رسمی بازی، الکترونیک آرتز فکری به حال موضوع مطرح شده بکند.

پیاده‌سازی بخش آنلاین و حالت‌های مختلف قسمت تک نفره و همچنین جامعه تیم‌های تحت کنترل هوش مصنوعی کمی گیج‌کننده و نامفهوم بود، در نتیجه در نظر دارم وقتی نسخه نهایی بازی منتشر شد دوباره وارد این مد شده و تجربیاتم را با شما در میان بگذارم. به طور کلی دیدگاهم این است که ولتا می‌تواند گزینه جذاب و سرگرم‌کننده برای کسانی باشد که می‌خواهند از رخوت و فاکتورهای کسل‌کننده و تکراری سایر بخش ها، حتی آلتیمیت تیم و کریر مد فرار کنند. به علاوه اینکه بدون شک سیستم طراحی و گیم پلی ولتا به مراتب بیشتر از بخش داستانی جرنی گیرایی و دنباله‌روی خواهد داشت.

ولتا روشی تازه برای تجربه فیفا است، اما آنچه در زمین احساس می‌شود (گیم پلی) زیاد با آنچه قبلا دیده‌ایم تفاوتی ندارد. این مشکلی بزرگ در تمام فرنچایزهایی است که در بازه زمانی یک نسل مجبور هستند به صورت سالیانه بازی تولید کنند. حقیقت این است که سخت‌افزار یکسان باقی می‌ماند و توسعه‌دهندگان وقتی با ددلاین زمانی ساخت عناوین جدید مواجه می‌شوند، کار خاص و جدیدی انجام دهند. به خصوص در شرایطی که آنها تحت فشار هستند تا از محصول فعلی‌شان به عنوان یک سرویس زنده پشتیبانی کنند.

این معضل مختص فرنچایزهایی مثل فیفا و PES (که دقیقا با مشکل عدم ارتقای کافی در نسخه‌های جدید مواجه بوده) نیست. ولی در هر صورت هر نسخه از این عناوین هر سال بهتر از سال قبلی می‌شوند و رو به جلو حرکت می‌کنند، اما پیشرفت در گذر عمر یک نسل هر بار کمتر و کمتر از قبل می‌شود.

بازتاب مسئله مورد بحث دقیقا در آنچه این روزها توسعه داده شده و سپس مانور بازاریابی و تبلیغاتی روی آن صورت می‌گیرد دیده می‌شود. الکترونیک آرتز و کونامی در تبلیغات خود کمتر از گذشته روی پیشرفت‌های گیم پلی تاکید دارند و صحبت در رابطه با کلمات سنگین و هیجان‌انگیز «تکنیک‌های حرفه‌ای»، «غرایز پیشرفته»، «طراحی مجدد توپ»، «شوت زدن بهینه» و امثالهم، لزوما آن چیزی نیست که تجربه نهایی کاربر را متحول کرده و یا حتی ایرادات آزاردهنده قبلی را رفع کند. کونامی امسال حسابی روی جذب لایسنس باشگاه‌های مطرح مانور داده، فیفا هم که مشغول توسعه آلتیمیت تیم و شوآف ویژگی‌های ولتا است؛ در یک کلام: ویژگی‌های درآمدزا.

البته نمی‌توان گفت چنین رویکردی حتما یک مشکل محسوب می‌شود؛ ما همچنان محتوای جذاب خودمان را هر سال دریافت می‌کنیم و به قدری هم شرکتی مثل الکترونیک آرتز کارش را خوب بلد است که ما را مدام دنبال خودش می‌کشاند. شاید هم در سوی مقابل ما باید توقعاتمان را از توسعه‌دهندگانی که مجبور هستند سالیانه بازی بسازند پایین بیاوریم.

با ورود به نسل آینده کنسول‌های بازی، مطمئن هستم انقلابی اساسی و خوشحال کننده در انتظار گیمرهای فوتبالی است. تا آن موقع (پاییز سال ۲۰۲۰) مد جدیدی در اختیار خواهیم داشت که خیلی شگفت‌انگیز نیست، اما می‌تواند حسابی سرگرم‌کننده باشد. شخصا وقتی فیفا 19 را کنار گذاشتم تصمیم گرفته بودم نسخه بعدی را خریداری نکنم، اما معرفی ولتا باعث شده دوباره تمایل داشته باشم فیفا 20 را بخرم.

بازی فیفا 20 پنجم مهر ماه سال جاری برای ایکس باکس وان، پلی استیشن 4 و پی‌سی منتشر خواهد شد. نسخه نینتندو سوییچ این عنوان نیز در همان تاریخ در راه است، اما از مد ولتا بی‌بهره خواهد بود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • Reza Dark
    Reza Dark | ۲۱ مرداد ۱۳۹۸

    چه شود این فوتبال خیابانی ممنون از مقاله

    • حسین آدینه
      حسین آدینه | ۲۱ مرداد ۱۳۹۸

      آره واقعا. با توجه به تجربه بد «پول بده تا برنده شی» آلتیمیت تیم و وضعیت اینترنت ما که اجازه نمیده درست آنلاین بازی کنیم، فوتبال خیابونی امیدوارکننده‌ترین قسمت فیفا ۲۰ هست.

مطالب پیشنهادی