ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سخت افزار

راهنمای خرید بهترین خمیر سیلیکون کامپیوتر

یکی از دلایل اصلی فرسودگی کامپیوترها، گرما است. گرمای تولید شده توسط قطعاتی مانند پردازنده و یا کارت گرافیک، با نوع پردازش درحال انجام و تعداد ساعت‌های فعالیت کامپیوتر، رابطه مستقیم دارد. کنترل نکردن گرمای ...

ارشیا ایزدیار
نوشته شده توسط ارشیا ایزدیار | ۲۵ اسفند ۱۴۰۲ | ۲۰:۰۰

یکی از دلایل اصلی فرسودگی کامپیوترها، گرما است. گرمای تولید شده توسط قطعاتی مانند پردازنده و یا کارت گرافیک، با نوع پردازش درحال انجام و تعداد ساعت‌های فعالیت کامپیوتر، رابطه مستقیم دارد. کنترل نکردن گرمای تولید شده توسط قطعات کامپیوتر، باعث اختلال در عملکرد و کاهش عمر مفید دستگاه می‌شود.

تصویری از خمیر حرارتی بر پردازنده

کامپیوترها با انجام پردازش‌های مختلف گرما تولید می‌کنند. دمای کامپیوتر هنگام انجام عملیات‌هایی مانند گیمینگ، که به قدرت پردارش بالایی نیاز دارند، افزایش پیدا می‌کند. همنگام افزاریش بار پردازشی بر پردازنده گرمای تولید شده نیز افزایش می‌یابد. اگر گرمای تولید شده کنترل نشود امکان اختلال در عملکرد پردازنده وجود دارد.

با قدرتمندتر شدن پردازنده‌ها، گرمای تولید شده توسط آن‌ها نیز افزایش یافته است. برای کنترل دمای پردازنده از انواع خنک کنندها استفاده می‌شود. برای اتصال خنک کننده به پردازنده، از عایق گرمایی به نام خمیر حرارتی یا خمیر سیلیکون استفاده می‌شود. در این مقاله از ویجیاتو قصد داریم تا به معرفی بهترین خمیرهای سیلیکون بپردازیم.


خمیر سیلیکون چیست؟

خمیر حرارتی یا گریس گرمایی (Thermal grease یا Thermal Paste) نوعی خمیر رسانای گرما است. این ماده به دلیل رسانایی بالای گرما، بین قطعات خنک کننده و قطعاتی که نیاز به کنترل دما دارند، استفاده می‌شود. از این خمیر برای انقال جریان گرما از قطعه‌ای به قطعه دیگر استفاده می‌شود. یکی از رایج‌ترین استفاده‌های خمیر سلیکونی بین پردازنده و خنک کننده است.

تصویری از خمیر سیلیکون

چرا باید از خمیر سیلیکون استفاده کنیم؟

خیمر سیلیکون با پر کردن منافذ بین خنک کننده و پردازنده، باعث خنک شدن بهتر پردازنده می‌شود. همچنین استفاده خمیر سیلیکون مناسب می‌تواند تأثیر چشم‌گیری بر عملکرد کامپیوتر داشته باشد. اگر قصد اورکلاک (Overclock) کردن پردازنده خود را دارید، انتخاب یک خمیر سیلیکون مناسب حیاطی است.


بهترین خمیر حرارتی چه ویژگی‌هایی دارد؟

برای انتخاب بهترین خمیر حرارتی، ابتدا باید با ویژگی‌های آن آشنا باشید. مهم ترین ویژگی خمیرهای حرارتی رسنایی گرما است. خمیرهای حرارتی با رسانایی بالا به کنترل بیشتر دمای پردازنده کمک می‌کند. با کنترل دمای پردازنده، عملکرد و بازده آن افزایش می‌یابد.

تصویر خمیر حرارتی روی پردازنده

از دیگر ویژگی‌های بهترین خمیر سیلسکون، می‌توانیم به قیمت مناسب، حجم، دوام در طی سال‌ها و دمای عملیاتی اشاره کنیم. در ادامه به معرفی و بررسی بهترین خمیرهای حرارتی موجود در بازار ایران می‌پردازیم.


خمیر حرارتی ناکتوآ مدل Noctua NT-H1

برند ناکتوآ (Noctua) با ساخت و تولید خنک کننده‌های خوش‌ساخت شناخته می‌شود. این کمپانی طی سال‌ها با تولید سخت افزارهای باکیفیت به محبوبیت رسیده است. خمیر ناکتوآ مدل Noctua NT-H1 یکی از محصولات پرفروش این کمپانی است.

تصویر خمیر حرارتی

این خمیر به دلیل قیمت مناسب و عملکرد عالی، یکی از بهترین خیمرهای سیلیکون بازار است. حجم این محصول ۱.۴ میلی‌ لیتر است. این خمیر مناسب استفاده بلند مدت است؛ و تا سال‌ها نیاز به تمدید خمیر نیست. بازه دمای کاری این محصول بین ۵۰ درجه زیر صفر تا ۱۱۰ درجه سانتی گراد است.

خمیر حرارتی ناکتوآ با قیمتی حدود ۷۰۰ هزار تومن در بازار کشور فروش می‌رسد. همچنین این خمیر قابل استفاده برای لپ تاپ‌ و کارت‌های گرافیک است. اما با توجه به عملکرد گرمایی این محصول، انتخاب مناسبی برای کسانی که قصد اورکلاک کردن را دارند نیست.


خمیر سیلیکون ترمال گریزلی مدل Kryonaut

کمپانی ترمال گریزلی (Thermal grizzly) جزو معتبرترین تولید کنندگان خمیرهای حرارتی است. این برند با تولید خیمرهای با کیفیت و گران قیمت شناخنه می‌شود. اغلب محصولات این برند از ارزش خرید و کیفیت بالایی برخوردار هستند.

تصویر خمیر سیلیکون مدل ترمال گریزلی

این خمیر حرارتی ساخت کشور آلمان است و از جمله بهترین مدل‌های موجود در بازار، محسوب می‌شود. این شرکت آلمانی سه نوع خمیر حرارتی، با سه درجه کیفی مختلف تولید می‌کند. درجه کیفی Kryonaut نشان دهنده بالاترین قدرت انتقال گرما است.

این محصول باکیفیت با قیمتی حدود ۶۰۰ هزار تومان در دسترس علاقه‌مندان است. عملکرد گرمایی عالی این محصول، مناسب پردازنده‌های بالا رده و اورکلاک شده است. این محصول دارای بازه دمای بین منفی ۲۵۰ درجه سانتی‌گراد تا ۳۵۰ درجه سانتی‌گراد است.


خمیر حرارتی کولرمستر مدل MasterGel Pro V2

برند کولرمستر (Cooler Master) یکی از محبوب‌ترین و شناخته شده‌ترین برندهای تولید کننده سخت افزار است. این کمپانی با تولید محصولات مختلف و با کیفیت، به شهرت رسید. از محصولات این برند می‌توان به خنک کننده‌های پردازنده، کیس و پاور کامپیوتر اشاره کرد.

تصویر خمیر حرارتی کولرمستر

خمیر سیلیکون MasterGel Pro V2 به دلیل عملکرد خوب و قیمت اقتصادی انتخاب مناسبی برای گیمرها است. این خمیر با پایین نگه داشتن دمای پردازنده باغث افزایش بازده کامپیوتر می‌شود. حجم این محصول ۱.۵ میلی‌ لیتر است.

این محصول قیمتی حدود ۴۰۰ هزارتومان دارد. این خمیر حرارتی قابل استفاده برای پردازنده‌ها و کارت‌های گرافیک است. این خمیر، دمای عملیاتی بین منفی ۴۰ درجه سانتی‌گراد تا ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد دارد که مقدار قابل قبولی است.


خمیر سیلیکون آرکتیک مدل MX-5

برند آرکتیک (Arctic) یکی از تولید کنندگان سخت افزار و لوازم جانبی کامپیوتر است. این کمپانی به تولید فن‌های خنک کننده با قیمت اقتصادی و کیفیت قابل قبول میان گیمرها شناخته می‌شود. یکی از محصولات این برند خمیر سیلیکون مدل MX-5 است.

خمیر سیلیکون ارکتیک

این خمیر حرارتی ساخت کشور سوییس است. این محصول به دلیل عملکرد خوب، برای سیستم‌های گیمینگ مناسب است. طبق گفته شرکت سازنده، این محصول دارای عمری ۱۰ ساله است. همچنین استفاده از این خمیر حرارتی بسیار آسان است و انتخاب خوبی برای تازه کارها است.

این محصول با قیمتی حدود ۵۰۰ هزار تومان در بازار کشور موجود است. خمیر حرارتی آرکتیک دمای عملیاتی بین منفی ۴۰ درجه سانتی‌گراد تا ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد دارد. اگر به دنبال خمیر حرارتی با عملکرد مناسب هستید به این محصول نگاهی بیندازید.


خمیر حرارتی دیپ ‌کول مدل Deepcool EX750

کمپانی دیپ‌کول (DeepCool) با تولید خنک کننده‌های متنوع و با کیفیت برای پردازنده کامپیوتر شناخته می‌شود. همچنین این برند محصولات مختلفی را ارائه می دهد. از محصولات این کمپانی می‌توان به کیس کامپیوتر، خنک کننده و پاور کامپیوتر اشاره کرد.

خمیر سیلیکون دیپ کول

خمیر حرارتی دیپ‌کول برای استفاده در بلند مناسب است. عملکرد حرارتی عالی و قیمت مناسب این محصول باعث می‌شود تا یکی از بهترین خمیرهای سیلیکون بازار باشد. این محصول با عملکرد عالی و قیمت مناسب از ارزش خرید بالایی برخوردار است.

خمیر حرارتی دیپ کول مدل EX750 قیمتی حدود ۳۰۰ هزار تومان دارد. همچنین بازه دمای کار این محصول بین ۵۰ درجه زیر صفر تا ۲۵۰ درجه سانتی گراد است. استفاد از این خمیر برای پردازنده‌های اورکلاک و کارت‌های گرافیک ممکن است.


سخن پایانی

انتخاب بهترین خمیر سیلیکون از اهمیت بالایی برخوردار است. خیمرهای حرارتی باعث انتقال بهتر گرما و خنک‌تر ماندن پردازنده می‌شوند. استفاده از خمیر حرارتی مناسب تأثیر انکار نشدنی بر عملکرد پردانده دارد. در این مقاله به بررسی و معرفی بهترین خمیرهای حرارتی پرداختیم.

خمیر سیلیکون چیست؟

نوعی ماده خمیری و چسب رسانای گرمایی است.

بهترین برندهای خمیر سیلیکون کدامند؟

بهترین تولید کنندگان خمیرهای حرارتی شامل ترمال گریزلی (Thermal grizzly)، کولرمستر (Cooler Master)، دیپ‌کول (DeepCool) و آرکتیک (Arctic) می‌شوند.

آیا استفاده از خمیرهای حرارتی ضروری است؟

بله، خیمر سیلیکونی با پر کردن منافذ بین خنک کننده و پردازنده، باعث خنک شدن بهتر پردازنده می‌شود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • kiarash123
    kiarash123 | ۲۷ اسفند ۱۴۰۲

    خمیر کارت گرافیک هم باید عوض کنم؟

  • iman-generous
    iman-generous | ۲۱ مرداد ۱۴۰۲

    سپاس

مطالب پیشنهادی