ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

مقالات

موشکافی تریلر Assassin’s Creed Shadows + داستان تاریخی شخصیت‌ها

اگر شما هم از تریلر اخیر Assassin's Creed لذت بردید، در ادامه با این مطلب همراه باشید تا آن را موشکافی کنیم.

محمدرضا نوروزی
نوشته شده توسط محمدرضا نوروزی | ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۲۲:۰۰

بالاخره یوبیسافت به صورت رسمی از بازی Assassin's Creed Shadows رونمایی کرد و ما هم شاهد یک تریلر بسیار جذاب از بازی بودیم که انصافا دیدنی بود. با وجود این که تریلر بازی اطلاعات خیلی زیادی از داستان به ما نداد، اما از آن‌جا که شخصیت‌های معرفی شده در طول تریلر ریشه تاریخی داشتند، می‌توانیم با کنار گذاشتن داستانشان در کنار اطلاعاتی که یوبیسافت به ما داده، بخش‌هایی از داستان و یا حتی گیم‌پلی بازی را حدس بزنیم. اگر شما هم از این تریلر لذت بردید و در ادامه دوست دارید تا بیشتر در رابطه با این بازی و نکات موجود در تریلر منتشر شده اطلاعات کسب کنید، با ادامه‌ی این مطلب همراه ویجیاتو باشید.

بخش اول: نائو

در بخش ابتدایی تریلر بازی Assassin's Creed Shadows، یک شینوبی زن یا کونوایچی (به نینجاهای زن در واقع کونوایچی گفته می‌شود و تمرینات متفاوتی را پشت سر می‌گذراند) سیاه‌پوش را می‌بینیم که در تعقیب یک سامورایی بوده و قصد کشتن او را دارد. با توجه به نوع پوشش، تم فئودال و البته اطلاعاتی که یوبیسافت منتشر کرده، به نظر می‌رسد که بازی در دوران ژاپن فئودال و دوره‌ی «آزوچی مومویاما (Azuchi Momoyama)» و اوج قدرت لورد نوبوناگا که در ادامه در رابطه با او توضیح خواهیم داد جریان دارد. در کل به نظر می‌رسد که نائو قصد انتقام‌گیری از سامورایی بخت برگشته را دارد.

در ادامه‌ی تریلر و برای یافتن ماجرا، به گذشته می‌رویم و نائو و پدرش را می‌بینیم که در حال دعا هستند که در ادامه با حمله‌ی سامورایی‌ها به روستا مواجه می‌شوند. عموما در دوره‌ی به وجود آمدن نینجاها بحث ارباب و رعیتی در ژاپن خیلی داغ بوده و از آن‌جا که عموما این دسته (نینجاها) از مردم، در گذشته از اقوام بودایی بودند و یا آنکه کشاورز و رعیت شناخته می‌شدند، مدام توسط سامورایی‌های شینتو مورد حمله قرار گرفته و به قتل می‌رسیدند تا این که نهایتا تصمیم به سیاه‌پوش شدن و مقاومت در برابر این حملات گرفتند.

به لورد نوبوناگا اشاره کردیم. اودا نوبوناگا یکی از سه متحدکننده ژاپن در اواخر دوره سنگوکو یا جنگ‌های داخلی ژاپن بود که عمر خود را در راه کشورگشایی سپری کرد. جالب است بدانید که آشی‌کاگا یوشی‌آکی که پانزدهمین شوگون (شوگان) به شمار می‌رود، جهت مستحکم کردن نقشش در کیوتو، پایتخت وقت ژاپن، به نوبوناگا دستور لشکرکشی داد و با این وجود، نوبوناگا آن‌قدر قدرت گرفت که شروع به محدود کردن قدرت شوگون کرد و تبدیل به مرد اول ژاپن شد.

در تاریخ و دوره‌ای که بازی در آن جریان دارد، لورد نوبوناگا اصلا از یاغی‌گری خوشش نمی‌آمد و از آن‌جا که نینجاها به دنبال استقلال بودند و از فرمان سامورایی‌ها اطاعت نمی‎‌کردند، بارها به دهکده‌ی نینجاها و خصوصا ده ایگا حمله کرده و آن‌جا را به آتش می‌کشید. هنگامی که نوبوناگا یک توطئه‌ حیله‌گرانه را ترتیب می‌دهد، با یک ارتش خیلی بزرگ به ایگا حمله کرده و گروه‌های نینجا دهکده ایگا را به شکل فاجعه‌باری نابود و بعد از آن نینجا‌های باقی‌ مانده را مجبور به عقب نشینی به معبد نگورو می‌کند.

 در بازی به نظر می‌رسد که نائو هم یک کونوایچی از دهکده‌ی ایگا بوده که از قضا دختر نانتی فوجی بایاشی، یکی از بزرگ‌ترین نینجاهای تاریخ به شمار می‌رود و احتمالا صحنه‌ای هم که ده نائو آتیش گرفته به این واقعه اشاره دارد.  نکته‌ی جالب دهکده‌ی ایگا آن است که مدت‌ها دشمن یک قبیله‌ نینجای دیگر به نام کوگا بوده و مشخص نیست که آیا قرار است در بازی مقابل این گروه هم قرار بگیریم یا که ماجرا چیز دیگری خواهد بود.

بخش دوم: یاسوکه

داستان یاسوکه در بازی Assassin's Creed Shadows

در ادامه‌ی تریلر Assassin's Creed Shadows، دوربین به سراغ یاسوکه می‌رود. بسیاری از مردم خیال می‌کنند که یاسوکه اولین سامورایی سیاه‌پوست به شمار می‌رود، اما احتمالات بسیاری وجود دارد که یاسوکه اولین سیاه‌پوستی نباشد که پا به ژاپن گذاشته و صرفا به حضور این افراد در کتاب‌‌های به جا مانده از آن دوران اشاره نشده است. آن‌طور که در کتب تاریخی آمده، برخی از اربابان آن دوران از سیاه‌پوستانی که به روش‌های مختلف و خصوصا از سمت کشیش‌ها و مبلغان مذهبی به این کشور آمده بودند استفاده می‌کردند تا در کارهایی مثل تعمیرات و یا جابه‌جا کردن سازه‌های سنگین که به افراد نیرومندی احتیاج دارد کمک کنند.

این‌طور که گفته شده، در سال ۱۵۷۹ یک مبلغ ایتالیایی به اسم آلساندرو ولیگنانو (Alessandro Valignano) به همراه یک فرد سیاه‌پوست در لنگرگاه‌های نزدیک جزیره‌ی کیوشو دیده شدند. آلساندرو برای تبلیغ مسیحیت از سمت هند به ژاپن آمده بود و یاسوکه که از گذشته آن هیچ اطلاعاتی در دسترس نیست و حتی اسم مشخصی هم نداشته، همراه مرد بوده است. آن طور که افسانه‌ها گفته‌اند و در کتب تاریخی نیز به آن اشاره شده، ژاپنی‌ها با دیدن آن مرد هیجان‌زده شده و با هجوم آوردن به سمت الساندرو از او استقبال کردند. حتی در افسانه‌ها نیز آمده که تعدادی از روستایی‌ها آن‌قدر متعجب بودند که در زیر دست و پای جمعیت قرار گرفته و عده‌ای کشته شدند. توماس لاکلی (Thomas Lockley) یکی از محققان تاریخ ژاپن و نویسنده کتاب «Yasuke: The True Story of the Legendary African Samurai» نوشته که الساندرو به عنوان کشیش، اجازه نداشته که هیچ سرباز یا نگهبانی را برای محافظت از خود استخدام کند و به همین دلیل به یاسوکه پول داد تا از او در این مسیر محافظت کند.

همین مدرک خوبی بر آن است که یاسوکه حداقل در آن دوران یک برده نبوده و یک محافظ یا مزدور آزاد بوده است. حدود دو سال و تا سال ۱۵۸۱ یاسوکه و الساندرو در جزیره کیوشو و اطراف آن مشغول به تبلیغ دین مسیحیت می‌شوند و طی این سال‌ها یاسوکه به زبان ژاپنی و البته فرهنگ ژاپن مسلط شده و راه و روش مردم آن زمان را یاد می‌گیرد. به دلایل مبهمی، الساندرو با  لرد اُودا نُوبوناگا، یکی از قدرتمندترین لرد‌های ژاپن ملاقات می‌کند و طی این ملاقات، نوبوناگا بعد از هم صحبتی با یاسوکه شیفته‎‌ی او می‌شود.

این نقاشی منتسب به یاسوکه است

همان سال طی درخواست نوبوناگا، یاسوکه به استخدام دربار درآمد. در تاریخ از این قسمت به بعد از این فرد سیاه‌پوست به عنوان یاسوکه یاد شده و این لقبی است که لورد نوبناگا به محافظ الساندرو داده است. نوبوناگا به مانند یکی از افراد خودش با یاسوکه رفتار می‌کرد و بعد از استخدامش به او شمشیر، خانه و دیگر امکانات مختلف برای یک زندگی قابل قبول را اهدا کرد. نوبوناگا بخش زیادی از وقتش را با یاسوکه می‌گذراند و از آن جا که یاسوکه به فرهنگ و زبان ژاپنی مسلط بود، از تجربیات خود و سفرهایش با فرمانده صحبت می‌کرد. گفته شده که یاسوکه بسیار قد بلند بود و طبق افسانه‌های ژاپن، به اندازه‌ی ده مرد قدرت داشت. به همین دلیل در انجام بسیاری از کارهای نوبوناگا به او کمک می‌کرد و مقامش میان دیگر افراد مستخدم نوبوناگا بیشتر می‌شد.

یاسوکه نهایتا و طی مدت کوتاهی از طرف نوبوناگا به یک کوشو (Kosho) تبدیل شد. کوشوها سامورایی‌هایی بودند که به ارباب‌هایی چون نوبوناگا نزدیک بودند و در واقع خدمتکارانی از درجات بالا و اشراف به شمار می‌رفتند. او نیز به دستور نوبوناگا صاحب خدمتکار شده بود و به هنگام عبور و مرورش در شهر امنیت یاسوکه را تضمین می‌کردند. این میزان توجه نوبوناگا به یاسوکه شایعاتی را به وجود آورده بود که طی آن مردم باور کرده بودند که یاسوکه قرار است تا به زودی به یک ارباب سامورایی شود که البته در نهایت به حقیقت نپیوست. در زمان یاسوکه یعنی اواخر قرن شانزدهم،  لقب سامورایی به معنی اشراف و افراد بالا رتبه نبود و هر شخصی که از سمت یک لورد کاتانا به دست می‌گرفت، فارغ از تسلطش به مبارزه و یا مهارت او در جنگ به عنوان یک سامورایی شناخته می‌شد و از همین‌رو، یاسوکه نیز به سامورایی سیاه معروف شد.

یک سال بعد از ملاقات یاسوکه و نوبوناگا، دوره‌ای به وجود می‌آید که طی آن نوبوناگا به اوج قدرت می‌رسد و از همین‌رو، فرمانده‌های مختلفی سعی می‌کنند تا خیانت کرده و شورش کنند تا قدرت را به دست آورند و عموما با شکست مواجه می‌شوند. نهایتا در سال ۱۵۸۲ ژنرال آکچی میتسوهیده طی نقشه‌ای هوشمندانه برای نوبوناگا تله‌ای ایجاد و موقع سفر او به معبد هونو جی، او را محاصره می‌کند. این اتفاق یکی از مهم‌ترین رویدادهای ژاپن به اسم حادثه معبد هونو شناخته می‌شود. طی این خیانت، نوبوناگا جمعا ۳۰ محافظ و سرباز داشته و در مقابل آکیچی ۱۳۰۰۰ جنگجوی ماهر را برای کشتن او اجیر می‌کند. گفته شده که یکی از این ۳۰ مرد، یاسوکه بوده است.

طی این واقعه نوبوناگا به دلیل شرایط بسیار بدی که داشته و غیرممکن بودن پیروزی‌اش، تصمیم می‌گیرد که به دست دشمن نیفتاده و نهایتا سپوکو یا هاراگیری می‌کند. از این خودکشی به عنوان آخرین دستاورد لورد نوبوناگا در ژاپن یافت می‌شود چرا که سپپوکو در فرهنگ آن دوران پیام کنترل مرگ فرد توسط خودش را می‌رساند. از طرفی در سنت ژاپن بریدن شکم، نشان‌دهنده‌ی خلوص نیت بوده و فرد سپپوکو کننده با انجام این کار شجاعت خود را نشان می‌داده است. 

واقعه‌ی هونو

گاهی سپوکو به کمک یک کایشاکونین یا همون همراه یا دوست صورت می‌گرفت. به این صورت که کایشاکونین برای اینکه فرد انجام‌دهنده سپوکو درد نکشد به محض بریده شدن شکم سر فرد را قطع می‌کرد.  بسیاری فکر می‌کنند که کایشاکونین لورد نوبوناگا یاسوکه بوده، در صورتی که خیلی از تاریخ‌‌شناس‌ها باور دارند که کارگزار و به گفته برخی معشوقه نوبوناگا یعنی موری رانمارو بوده که سر ارباب و معشوقه‌اش را قطع کرده است. نقش یاسوکه از آن‌جا مهم می‌شود که هنگام اجرای سپپوکو در کنار نوبوناگا داخل معبد بود و این اتفاق را نظاره کرد، سپس بعد از آن که رانمارو سر نوبوناگا را جدا کرد، یاسوکه آن را تحویل گرفت و برای آن‌که این سر به دست دشمن نیفتند، از آن جا گریخت.

گفته شده که اگر این سر به دست آکیچی میفتاد، او با استفاده از آن می‌توانست قدرت را به دست گرفته و خود را فاتح و قاتل نوبوناگا بنامد. نهایتا آکیچی به معبد حمله می‌کند و قبل از آن که بتواند یاسوکه را دستگیر کند، او از این نبرد فرار می‌کند. بعد از فرار یاسوکه از دست آکیچی، یاسوکه به نیروهای فرزند نوبوناگا که در نزدیک معبد کمپ کرده بودند می‌پیوندد. یاسوکه و افراد اودا نوبوتادا، یعنی فرزند نوبوناگا، جمعا لشکری ۲۰۰ نفری را در مقابل آکیچی بسیج می‌کنند و با وجود این که مدت کوتاهی در برابر ارتش ۱۳ هزار نفری او مقاومت می‌کنند، شکست می‌خورند. نوبوداتای بعد از این اتفاق، در همان روزی که پدرش خودش را کشت سپپوکو می‌کند و یاسوکه نیز شدیدا زخمی می‌شود.  احتمالا این نبرد یاسوکه هم که در دقیقه‌ی ۱:۴۶ تریلر می‌بینیم، همان تراژدی هونو جی است.

البته که این شکست بیشتر جنبه‌ی نمایشی داشت و از آن‌جا که آکیچی نتوانست سر نوبوناگا را پیدا کند، حمایت مردم و سایر لورد‌ها را به دست نیاورد و شکست خورد. لوئیس فرویس یکی دیگر از مبلغ‌های مسیحی طی نامه‌ای که واقعیت آن مشخص نیست به شخصی به نام لورنس مکسیا نوشته که قبل از شکست آکیچی، یاسوکه به دست یکی از رعیت‌های او اسیر می‌شود. او از آکیچی در رابطه با سرنوشت یاسوکه می‌پرسد و طبق نامه آکیچی در جواب اشاره می‌کند که «آن برده سیاه، مثل یک حیوان می‌ماند و چیزی نمی‌فهمد. او حتی زبان ما را هم بلد نیست که قضیه را درک کند.» سپس از جان یاسوکه می‌گذرد و او را به کلیسای جامع هند تبعید می‌کند. ادامه‌ی داستان را اما هیچ کس نمی‌داند و صرفا مشخص است که یاسوکه حداقل طی این واقعه زنده می‌ماند.

ادامه تریلر

Assassins Creed Shadows

این‌طور که به نظر می‌رسد، در جریان بازی و در ادامه این واقعه، یاسوکه و نائو با هم آشنا شده و نائو از او می‌خواهد تا مسیر جدیدی را برای ادامه زندگی انتخاب و با هم تلاش می‌کنند تا به شوگون و باقی ارباب‌هایی که احتمالا تحت حمایت Order of Ancients یا همان تمپلارها هستند حمله کنند.

نکات جالب:

  • سلاح‌‌هایی که نائو استفاده می‌کند از جمله کوساری گاما (داسی که به زنجیر متصل است)، کاگیناوا (قلاب نینجا) و حتی شوریکناش همگی ابزار کشاورزی هستند و همان‌طور که در تاریخ نیز گفته شده،از آن جایی که نینجا‌ها عموما فقیر و کشاورز بودن سعی داشتند تا سلاح‌هایشان را از ابزارهایی که در دسترس داشتند درست کنند. از همین‌رو می‌تونیم انتظار داشته باشیم که طیف خیلی خوبی از سلاح‌های مختلف را بتوان ساخت تا در طول بازی در دسترس‌مان باشد.
  • به نظر می‌رسد که نور در بازی یک المان خیلی مهم به شمار می‌رود و شما می‌توانید با خاموش کردن فانوس‌ها، میزان تاریکی محیط را افزایش داده و خیلی راحت پنهان شوید.
  • فصل‌ها بخش بسیار مهمی از بازی به شمار می‌روند و همان‌طور که در تریلر هم می‌بینید، طیف وسیعی از آب و هوا در بازی وجود داشته و قرار است تا بازی از این نظر حسابی پویا باشد و تغییر فصل‌ها روی هوش مصنوعی دشمنان و نحوه برخوردشان با شما و محیط‌ تاثیر بگذارد.
  • آن‌طور که آخر بازی می‌بینیم، انگاری که هیدن بلید جدیدی در اختیار نائو قرار دارد که یادآور هیدن بلید کانر درقسمت سوم سری بوده و تیغه‌ی آن خم می‌شود. جالب است بدانید که کلمه‌ی شوریکن (خوانش صحیح شورایکن) معنی تیغه‌ی پنهان در دست یا همون Hidden blade می‌دهد!
داستان یاسوکه Assassins Creed Shadows
  • یوبیسافت اعلام کرده که می‌توانید با استفاده از آیتم‌هایی که پیدا می‌کنید، سلاح‌های مختلفی بسازید. همان‌طور که گفته شد نینجا‌ها بسیار فقیر بودند و نمی‌توانستند از کاتاناهای گران‌قیمت سامورایی‌ها استفاده کنند. حال جالب است بدانید که به همین خاطر از شمشیرهای شکسته‌شده و سلاح‌هایی که از جسد دشمنانشان پیدا می‌کردند، شمشیرهای نامرغوبی به اسم نینجاتو (مثل همانی که پشت نائو بسته شده) درست می‌کردند و به شکلی که فقط خودشان بلد بودند با آن مبارزه می‌کردند.
  • جالب است بدانید که ژاپنی‌ها افراد سیاه‌پوست را برده نمی‌دانستند و بعضا آن‌ها را ستایش می‌‎کردند. در برخی از داستان‌های ژاپنی از بودا به عنوان فردی با پوست تیره یاد شده و از همین‌رو ژاپنی‌ها احترام بسیاری برای آن‌ها قائل بوده‌اند. یاسوکه نیز در ژاپن آن دوره خیلی محبوب بوده و در افسانه‌ها نیز گفته شده که از آن جا که رنگ پوست بودا تیره بوده، مردم نیز خیال می‌کردند که یاسوکه یک شخصیت مقدس است.
  • وقتی که نوبوناگا برای اولین بار یاسوکه را می‌بیند، خیال می‌کند که روی پوستش جوهر ریخته و به همین دلیل است که پوستش به این رنگ در آمده و دستور می‌‌دهد تا کلی خدمتکار او را بشویند تا رنگ پوستش به حالت عادی بازگردد!
  • بازی هیچ سپری ندارد و احتمالا دفاع کردن بازیکن به وسیله‌ی جای خالی دادن و یا پری کردن ضربات صورت می‌گیرد. این موضوع با تاریخ ژاپن کاملا تطابق داشته و البته یوبیسافت نیز تایید کرده که فقط یاسوکه می‌تواند ضربات دشمنان بازی را پری کرده و نائو نیز از روش‌های نامعلوم دیگری برای انجام این کار استفاده می‌کند.
  • به نظر می‌رسد که محیط‌های بازی حسابی تعامل‌پذیر بوده و شما می‌توانید اکثر آبجکت‌هایی که در محیط می‌بینید را نابود یا این که از آن‌ها برای پرت کردن حواس دشمن یا انجام‌ کار‌های دیگر استفاده کنید.
Assassins Creed Shadows
  • همان‌طور که در تریلر می‌بینید، بازیکن این امکان را دارد تا یک قبلیه برای خود داشته باشد و با پیدا کردن و ارتقا دادن مخفی‌گاهش، به شکل مختلفی از اعضای قبیله برای شرکت در مبارزات استفاده کند. این قابلیت بسیار جالب به نظر می‌رسد.
  • تمرکز بالایی روی مخفی‌کاری نائو و از طرفی مبارزات سنگین یاسوکه صورت گرفته به شکلی که نائو می‌تواند به شکل مخفیانه روی زمین خزیده و یا از دیوار بالا برود و در مقابل، یاسوکه می‌تواند از سلاح‌های سنگین‌تری مثل گرز استفاده کرده تا دشمنان بیشتری را به صورت همزمان شکست دهد.
  • جالب است بدانید که یاسوکه نه‌تنها اولین سامورایی سیاه‌پوست بوده، بلکه از او به عنوان اولین مسلمان سامورایی در برخی کتب یاد شده و دلیلش آن است که فرانسیس سویلر، یکی از مبلغان مسیحی فرانسوی در کتابش از یاسوکه به عنوان کافر مسلمان یاد کرده که در اینجا منظور مسلمانی بوده که دینش را مخفی می‌کرده است. البته این موضوع صرفا یک شایعه است و از آن جا که کتابش در سال ۱۶۲۷، یعنی نیم قرن بعد از وقایع داستان نوشته شده، دلیل محکمی بر این امر به شمار نمی‌رود.
  • بر اساس تعاریف موجود از شکل ظاهری یاسوکه، می‌توان حدس زد که سرآغاز زندگی و ماجراجویی‌های او در بخش‌هایی از آفریقا مثل اتیوپی آغاز شده است.

خلاصه این که...

Assassin's Creed Shadows بازی بسیار مهمی است؛ از طرفی می‌تواند آینده‌ی سری را متحول کند و در صورتی که در این کار شکست بخورد، باری دیگر اعتماد طرفداران را نسبت به تریلرها‌ و وعده‌های این شرکت نابود می‌کند، اعتمادی که به این راحتی‌ها قابل بازیابی نخواهد بود. اما نظر شما چیست؟ فکر می‌کنید که Shadows می‌تواند به دوران اوج سری اساسنیز کرید بازگردد؟ نظرات خود را می‌توانید در بخش کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

بیشتر بخوانید:

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • SEYED ALI
    SEYED ALI | ۵ خرداد ۱۴۰۳

    آخرین بازی عمرم میشه پس انشاالله بترکونه

  • eivor wolfkissed
    eivor wolfkissed | ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

    مطلب جالبی بود. امیدوارم بازی خفنی باشه

    • محمدرضا نوروزی
      محمدرضا نوروزی | ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

      مرسی پسر. امیدوارم!

مطالب پیشنهادی