ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اخبار و مقالات

مدیرعامل صباایده: سایت‌های دانلود فیلم به خاطر مسئله «سانسور» بسته شدند نه کپی‌رایت

باورش سخت است اما ماجرای مسدودی سایت‌های دانلود فیلم هنوز ادامه دارد چرا که نه مدیران این سایت‌ها می‌دانند دقیقا باید چکار کنند و نه هنوز انگشت اتهام از سمت VODها برداشته شده است. کاربران ...

حسین آدینه
نوشته شده توسط حسین آدینه | ۲۳ مهر ۱۳۹۸ | ۱۲:۳۶
باورش سخت است اما ماجرای مسدودی سایت‌های دانلود فیلم هنوز ادامه دارد چرا که نه مدیران این سایت‌ها می‌دانند دقیقا باید چکار کنند و نه هنوز انگشت اتهام از سمت VODها برداشته شده است. کاربران در شبکه‌های اجتماعی همچنان هشتگ‌های اعتراض‌آمیز خود را ادامه می‌دهند و عده‌ای نیز به سوی تورنت کشیده شده‌اند.
چند روز پیش هم سرپرست معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور درباره این موضوع توضیحاتی داد و مشخص شد گویا واقعاً فیلیمو و نماوا بی‌تقصیر بوده‌اند. جواد جاویدنیا گفت:
«عدم اعمال پالایش نسبت به ترافیک داخلی و اعمال نشدن نظارت بر شرکت‌های میزبانی موجب گردیده سایت‌های متخلّف زیادی از جمله سایت‌های قمار، سایت‌های منتشرکننده فیلم‌های مبتذل و مستهجن خارجی و نیز سایت‌های منتشرکننده غیرمجاز فیلم‌ها و آلبوم‌های آهنگ داخلی بدون اخذ مجوز از تهیه کننده و خواننده که تضییع کننده حقوق معنوی و مادی هنرمندان هستند و همچنین سرورهای میزبان سایت‌های خارجی فیلتر شده که هر کدام از آن‌ها بارها فیلتر شده بودند، با تغییر میزبان باز هم به راحتی در دسترس قرار گیرند.»
به گفته او برای این‌که این میزبان‌ها بتوانند کارشان را دوباره از سر بگیرند باید از این به بعد در زمان دریافت درخواست میزبانی نام سایت را در سامانه دبیرخانه بررسی و از ارائه خدمات به سایت‌های پالایش نشده خودداری کنند؛ موضوعی که البته مدیران سایت‌های دانلود فیلم در گفتگو با ویجیاتو اذعان دارند که چندان از آن استقبال نمی‌کنند و به دنبال راه حل دیگری هستند.
سایت‌هایی چون نماوا و فیلیمو در این مدت و با جوی که علیه آنها در شبکه‌های اجتماعی ایجاد شد به نوعی آسیب دیدند و حالا با وجود موضع‌گیری صریح دادستانی کل کشور می‌توانند امیدوار باشند این هجمه‌ها فروکش خواهد کرد. محمدجواد شکوری‌مقدم، مدیرعامل صباایده که سایت‌هایی چون فیلیمو، آپارات و صباویژن را در اختیار دارد در گفت‌وگو با روزنامه «ایران» می‌گوید:
«متأسفانه تصمیم دادستانی برای جلوگیری از ادامه فعالیت برخی سایت‌ها از جمله سایت‌های دانلود فیلم و سریال به دلیل زمینه مشترک فعالیت این سایت‌ها با سرویس‌های وی‌او‌دی موجب شکل‌گیری شایعه‌ها و فضای منفی علیه سرویس‌های VOD شد. اما نه شکایتی از سوی ما مطرح بود و نه کسی پرسید که این شکایت چه سند و مدرکی دارد. در اثر این اتفاق گروهی از کاربران سایت‌های دانلود ما را مورد حمله قرار دادند و این بسیار ناراحت‌کننده بود.»
البته به گفته او به دلیل این‌که مخاطبان آنها اشتراکی با مخاطبان سایت‌های دانلود ندارند، تأثیری روی فروش اشتراک یا میزان تماشای سرویس نداشته است.
سرپرست معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور در توضیحاتش اعلام کرده اقدامات جدی درباره نظارت سایت‌ها و نرم‌افزارهای مجاز قرار است انجام شود و شکوری‌مقدم هم این مسأله را تأیید می‌کند:
«ما این روزها با دستورالعمل‌های جدید و خاصی روبه‌رو نشده‌ایم. اما همواره تحت نظارت سختگیرانه نهادهای مختلف هستیم و فیلم‌ها و سریال‌ها حتی بعد از مناسب‌سازی و قرار گرفتن روی سایت هم از سوی آنها مورد بازبینی مجدد و در مواردی اصلاح مجدد قرار می‌گیرد.»
کپی‌رایت و استفاده از پهنای باند یکی از مسائلی است که دادستانی برای مسدود کردن سرورهای سایت‌های دانلود فیلم به آن اشاره کرده است اما سؤال بسیاری از مخاطبان این سایت‌ها این است که مگر سایت‌های مجاز کپی‌رایت فیلم‌ها و سریال‌های خارجی را می‌خرند؟ شکوری‌مقدم در پاسخ به این سؤال می‌گوید:
«کپی‌رایت قطعاً موضوع اصلی بسته شدن سایت‌ها نیست و موضوع اصلی سانسور است، چرا که رعایت کپی‌رایت در ایران به معنای پیوستن ما به کنوانسیون جهانی برن است و همه زمینه‌های فعالیت نه فقط فیلم و سریال را شامل می‌شود. اما درباره فعالیت خرید محتوای از سوی فیلیمو ما همانطور که پیش‌تر اعلام کردیم از ابتدا بیش از یک میلیون دلار برای خرید کپی‌رایت هزینه کرده‌ایم و از واسطه‌های فروش در ترکیه و امارات و لبنان که محتواها را از کمپانی‌ها برای منطقه خاورمیانه خریداری می‌کنند تهیه کرده‌ایم. درباره کمپانی‌های بزرگ هم باید بدانیم که آنها برای این‌که تبادل مالی با ایران نداشته باشند امکان فروش ندارند، در عین حال بعضی از آنها مثل سونی پیکچرز بعضی محتواها را می‌فروشند.»

بیشتر بخوانید:

تماشا کنید: چرا سایت‌های دانلود فیلم و سریال بسته شد؟

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (5 مورد)
  • mohammadaminazizMohammadi
    mohammadaminazizMohammadi | ۲۳ آذر ۱۳۹۹

    فقط حق کپی رایت نیست اکثر این سایت هایی فیلتر شده فیلم های بدون سانسور دارای محتوای غیراخلاقی رو روی سایت هاشون قرار دادن و قانون فیلترینگ محتوای مجرمانه هم شامل اینجور سایت ها میشه نماوا هم قبلا این کار کرده بود و با فیلتر مواجه شده بود.اینکه بخواهیم تقصیرVodها بیاندازیم یه خورده ظلمه ولی به هرحال نمیشه این نکته رو هم در نظر نگرفت هزینه ی بالای تماشای فیلم در این سایت ها موجب گرایش بیننده ها به سایت هایی از این قبیل شده است.انتقال به سرور های خارجی مشکلی رو حل نمی کنه (محتوای مجرمانه همه جا مجرمانه است)

  • قاسم
    قاسم | ۲۳ مهر ۱۳۹۸

    برای رعایت حقوق معنوی هنرمندان؟
    خو مگه سریال و فیلمای خارجیم اینا بازی میکنن؟
    خو مگه دوبلورا پول نمیگیرن؟چه ربطی به سانسور و غیر سانسور داره؟
    گوزیدن به قلنج چه ربطی داره.....؟

  • iShadow
    iShadow | ۲۳ مهر ۱۳۹۸

    ویجیاتو شده رسانه اختصاصی شکوری!

    • آرش پارساپور
      آرش پارساپور | ۲۳ مهر ۱۳۹۸

      متاسفانه بنا به دلایل مختلف مدیران سایتهای دانلود حاضر به گفتگو نیستن وگرنه خیلی سعی کردیم با اونا هم صحبت کنیم. البته به زودی گزارشی مفصل خواهیم داشت که درباره مترجمین سایتهای دانلود هست.

  • Ragnar
    Ragnar | ۲۳ مهر ۱۳۹۸

    اره. ما هم خریم

مطالب پیشنهادی