
نرم افزار هایی که یوتیوبرهای گیمر استفاده میکنن (برای ضبط، ویرایش، پخش زنده)
تولید کنندگان محتوا برای اینکه بتوانند به بهترین شکل ممکن لحظات مهم و یا ویدیوهای خود را ضبط و یا ادیت کنند، از برنامههای مختلفی استفاده میکنند. این برنامهها میتوانند در پلتفرمهای مختلفی باشند و ...

تولیدکنندگان محتوا برای اینکه بتوانند لحظات مهم بازی یا ویدیوهای خود را به بهترین شکل ممکن ضبط و ویرایش کنند، از نرمافزارهای متنوعی بهره میبرند. این برنامهها در پلتفرمهای مختلف در دسترس هستند و نیازهای گوناگونی را پوشش میدهند. در این مقاله از ویجیاتو قصد داریم نرمافزارهایی را معرفی کنیم که استریمرها و یوتیوبرهای حوزه بازی از آنها برای ضبط، ادیت و پخش زنده استفاده میکنند.
معرفی نرم افزار ها
OBS Studio
یکی از محبوبترین و پرکاربردترین نرمافزارها در میان استریمرها و تولیدکنندگان محتوای ویدیویی، OSB Studio است. این برنامه متنباز (Open Source) مانند یک استودیوی کامل عمل میکند و امکانات متعددی را در اختیار کاربران قرار میدهد.

با استفاده از OBS میتوانید تصویر بازی، دوربین خود و صدای محیط را به صورت همزمان ضبط کنید. همچنین امکان ترکیب این منابع تصویری و صوتی نیز وجود دارد. این نرمافزار به شما اجازه میدهد بهراحتی حجم صدای هر منبع را تنظیم کرده و کنترل کاملی بر کیفیت خروجی داشته باشید.
از دیگر قابلیتهای کلیدی OBS، امکان پخش زنده (استریم) روی پلتفرمهای مختلف مانند توییچ، یوتیوب و ... است. حتی میتوانید همزمان با پخش زنده، ویدیوی استریم را نیز ضبط کنید تا در آینده بتوانید از آن استفاده مجدد داشته باشید.
OBS قابلیتهای فراوانی دارد و به جز ویژگیهای خود برنامه، افزونههای مختلفی نیز برای آن وجود دارد که کار شما را در مسیر تولید محتوا بسیار آسان میکند. اگر به استفاده از این برنامه علاقه مند هستید، میتوانید آموزش استریم و ضبط ویدیو با OBS را نیز در ویجیاتو مطالعه کنید.

Adobe Premiere Pro
بعد از اینکه شما ویدیو و تصویر خود را ضبط کردید، باید آن را ویرایش کنید. برای این کار، بیشتر یوتیوبرها و استریمرها در زمینه گیم از برنامه Adobe Premiere Pro استفاده میکنند. هر سال با نسخهای جدید و قابلیتهای بهروز منتشر میشود و در سالهای اخیر از هوش مصنوعی نیز در بهینهسازی فرایند تدوین استفاده کرده است.

با استفاده از پریمیر میتوانید ویدیوی خود را برش بزنید، افکتهای صوتی و تصویری متنوعی اعمال کنید، نور، رنگ و نرخ فریم را تنظیم کرده و ویدیوهای مختلف را با یکدیگر ترکیب کنید. خروجی نهایی میتواند ویدیویی حرفهای و قابل انتشار در هر پلتفرمی باشد.
پریمیر بهخوبی با سایر نرمافزارهای Adobe مثل After Effects و Audition نیز هماهنگ میشود و این ترکیب، مجموعهای قدرتمند برای تولید محتوا در اختیار شما قرار میدهد.
Davinci Resolve
برنامه Davinvci Resolve، یکی دیگر از برنامههایی است که برای تدوین ویدیو استفاده میشود. البته استفاده از این برنامه مانند Premiere Pro فراگیر نیست، اما محتواسازانی هستند که برای تدوین ویدیوهای خود از این برنامه استفاده میکنند. دلیل انتخاب آنها نیز در اکثر موارد، قابلیتهایی است که این برنامه برای کنترل رنگ تصویر در اختیار شما قرار میدهد. البته از دیگر دلایل آنها، رایگان بودن برنامه است.
به جز این موارد، انتخاب اینکه شما برای ادیت و تدوین ویدیو خود از چه برنامهای میخواهید استفاده کنید، یک انتخاب شخصی است. شما در برنامه Davinci Resolve نیز میتوانید بیشتر کارهایی که Premiere Pro انجام میدهد را مانند کات تصویر و یا ترکیب آن با صدا و تصاویر دیگر را انجام دهید.

یکی از نکات منفی برنامه Davinci Resolve نسبت به Premiere Pro، پلاگینهایی است که برای Premiere Pro وجود دارد. به همین دلیل کار شما ممکن است در استفاده از پلاگینهای مختلف برای تدوین ویدیو خود، دچار مشکل شوید. در غیر این صورت، برنامه Davinci Resolve یکی از بهترین برنامههای رایگان برای تدوین ویدیو بر روی کامپیوتر شما است.
Final Cut Pro
برنامه Final Cut Pro، یکی دیگر از برنامههای تدوین ویدیو است. این برنامه به صورت تخصصی از سمت شرکت اپل برای استفاده در کامپیوترهای اپل (MacBook ،MacMini ،MacStudio) توسعه پیدا کرده است. شما مانند دیگر برنامههای تدوین ویدیو، میتوانید از این برنامه نیز استفاده کنید.
البته تعداد کسانی که ویدیوهای گیمینگ خود را با استفاده از این برنامه تدوین میکنند، بسیار کم است. بیشتر افراد ترجیح میدهند که با استفاده از کامپیوتری که برای بازی استفاده میکنند، اقدام به تدوین کنند که نیاز به انتقال داده نداشته باشند. البته این موضوع میتواند وابسته به شرایط دستخودش تغییراتی نیز شود.

Adobe Photoshop
بعد از اینکه تدوین ویدیو به پایان میرسد، زمان آن است که تصویر اصلی ویدیو یعنی Thumbnail ویدیو طراحی شود. برای طراحی این تصویر، بیشتر محتواسازان YouTube از برنامه Adobe Photoshop استفاده میکنند. این برنامه یکی دیگر از چند برنامهای است که شرکت Adobe برای تولید محتوای تصویری طراحی کرده است.

شما در این برنامه میتوانید هر کاری که میخواهید با یک عکس انجام دهید و آن را تبدیل به آن چیزی که میخواهید کنید. امکان ایجاد افکتهای مختلف، اشکال، تنظیم نور و غلظت رنگ، از پایهترین ویژگیهای این برنامه است. بیشتر یوتیوبرها، از ترکیب Photoshop به همراه Premiere Pro، تمام نیازهای خود را برای تدوین و ادیت ویدیو و عکس برطرف میکنند.
StreamLabs
بعد از OSB Studio، برنامه StreamLabs، یکی از پر استفادهترین برنامههایی است که استریمرها از آن برای استریم بازی و محتوا استفاده میکنند. این برنامه بر اساس فریم ورک OBS طراحی شده است و نسبت به OBS، کاربرهای بیشتری میتوانند از آن استفاده کنند. این برنامه همچنین طراحیهای گرافیکی و ابزارهای مختلفی را دارد که برای افراد تازه وارد بسیار مناسب و محبوب است.
بیشتر کسانی که فعالیت آنها محدود به استریم بر روی توییچ و یا یوتیوب میشود، از برنامه StreamLab استفاده میکنند. این گونه میتوانند به تمام ابزارهایی که برای استریم نیاز دارند یک جا دسترسی داشته باشند. همچنین شما میتوانید با خرید اشتراک StreamLabs Ultra، به برنامهها و دیگر ویژگیهای خاص آن دسترسی داشته باشید.

نرم افزار هایی که یوتیوبرها استفاده میکنند
در این مقاله به شما برنامههایی که توسط یوتیوبرها و استریمرها برای تولید محتوا و استریم استفاده میشود را معرفی کردیم. از این برنامه ها میتوانید برای استریم، ضبط ویدیو، تدوین و ادیت عکس استفاده کنید. برای هر یک از این کارها، برنامههای مختلفی وجود دارد که سعی شد پرطرفدارترین آنها را معرفی کنیم.
اکثر یوتیوبرهای گیم برای ضبط ویدیو و بازی خود از نرمافزار OBS Studio استفاده میکنند.
کسانی که محتوای آنها فقط در زمینه استریم بازی است و یا تازه کار هستند، از Streamlabs برای استریم و مدیریت آن استفاده میکنند.
بیشتر یوتیوبرها از Adobe Premiere Pro و Adobe Photoshop برای تدوین ویدیو و عکس استفاده میکنند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.