ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اخبار و مقالات

گزارش فصل پاییز کافه بازار منتشر شد

در حالی که میانه‌های زمستان ۹۸ هستیم، کافه بازار گزارش فصل پاییز خود که شامل آمارهای تحلیلی می‌شود را منتشر کرده است. این آمار و ارقام دسته‌های پرتقاضا و کم‌رقیب را در برنامه‌ها و بازی‌ها ...

حسین آدینه
نوشته شده توسط حسین آدینه | ۱۲ بهمن ۱۳۹۸ | ۱۱:۱۰

در حالی که میانه‌های زمستان ۹۸ هستیم، کافه بازار گزارش فصل پاییز خود که شامل آمارهای تحلیلی می‌شود را منتشر کرده است. این آمار و ارقام دسته‌های پرتقاضا و کم‌رقیب را در برنامه‌ها و بازی‌ها تفکیک می‌کند، و حجم پراکندگی یا تمرکز درآمد در هر دسته و همچنین بیشترین کلمات و برندهای جستجو شده را ارائه کرده.

اولین نکته جالب توجه این گزارش، سهم برندهای گوشی در درآمد بازی‌ها است؛ به این ترتیب که ۶۴ درصد از درآمدی که روانه جیب توسعه‌دهندگان شده، از سوی صاحبان گوشی‌های هوشمند برند سامسونگ بوده و پس از آن نیز ۱۸ درصد به کاربران موبایل‌های هوآوی مربوط می‌شود. پس از این دو برند در رده‌های سوم تا ششم ایسوس، الجی، لنووو و شیائومی هر کدام ۳ درصد سهم دارند و سایر برندها مقداری ناچیز را به خود اختصاص داده‌اند.

نقشه زمانی خرید هم نشان می‌دهد مردم بیشتر در روزهای جمعه که تعطیل و ایده‌آل برای تجربه بازی‌های ویدیویی است، بیشتر خریداری می‌کنند. بعد از آن بیشترین سهم را دوشنبه‌ها دارد و یکشنبه‌ها نیز بدترین روز هفته از نظر درآمدزایی توسعه‌دهندگان است.

اما در زمینه رشد سهم هر دسته از تعداد کل برنامه‌های بازار، بازی‌های ویدیویی اوضاع چندان مطلوبی در قیاس با تابستان ۹۸ نداشته‌اند. در بهترین مورد دسته کلمات و دانستنی‌ها و خانوادگی هر کدام ۴ درصد رشد را تجربه کرده‌اند، اما در سوی دیگر اکشن و معمایی با نزول و استراتژی نیز بدون تغییر بوده.

در دیگر بخش این گزارش که روی میانگین نصب فعال برنامه‌های هر دسته تمرکز دارد، بخش‌های امتیازی و کلمات و دانستنی‌ها پیشتاز هستند. به دنبال آنها نیز دسته‌های رانندگی و تفننی قرار دارند و در آخرین بخش نیز ماجرایی حضور دارد. گفتنی است منظور از نصب فعال برنامه‌ها، تعداد اپلیکیشن‌هایی است که روی دستگاه‌های متصل به اینترنت وجود دارد و بازار هم دارند.

مانند دوره‌های پیشین، دسته‌بندی بازی‌های تفننی پیشتاز از نظر تعداد برنامه‌های با بیش از ۱۰ هزار نصب فعال است. حدود ۵۷۵ بازی تفننی روی بیش از ۱۰ هزار تلفن هوشمند کاربران ایرانی که بازار دارند نصب است. بعد از آن هم دسته‌های اکشن و امتیازی و معمایی حضور دارند. کم استقبال‌ترین بخش هم دسته ماجرایی است.

در فصل پاییز حدود ۲۳۲۳۸ برنامه در بازار درآمد داشته‌اند. دسته اکشن با ۹۳۴ برنامه بیشترین سهم را در بین بازی‌ها دارد و در دسته کلمات و دانستنی‌ها حدود ۳۸ درصد و در دسته استراتژی نیز حدود ۳۱ درصد از برنامه‌های فعال، درآمد کسب کرده‌اند.

دسته معمایی از نظر نرخ رشد فصل به فصل تعداد خریدار در کل گزارش کافه بازار پیشتاز است. کاربران پاییزی بازی‌های معمایی ۱۴۳ درصد بیشتر از تابستان پول خرج کرده‌اند. دسته‌های رانندگی، تفننی، کلمات و دانستنی‌ها نیز هر کدام به ترتیب با ۶۹ درصد، ۴۸ درصد و باز هم ۴۸ درصد بیشترین نرخ رشد در این زمینه را داشته‌اند.

در دسته بندی بازی‌های آموزشی، حدود ۸۸ درصد از خریداران، کاربران جدیدی بودند که در فصل پاییز برای اولین بار خرید می‌کردند. اما در سوی مقابل در دسته بازی‌های استراتژی ۵۷ درصد از خریداران، کاربران تکراری بودند که در فصل قبل نیز خرید داشته‌اند.

اما یکی از بخش‌های جدید کافه بازار که حدود یک سال اخیر راه‌اندازی شده، تبلیغات در جست‌و‌جو است؛ به این معنا که هنگام جست‌وجوی کاربر در اپلیکیشن کافه بازار، دایره کلمات مرتبط با برنامه مورد نظر مخاطب را در نظر گرفته و آن برنامه در بالاترین گزینه، با برچسب تبلیغ یا آگهی نمایش داده می‌شود. به این ترتیب علاوه بر بیشتر دیده شدن محصول، کاربر به نصب آن اپلیکیشن بیشتر سوق پیدا می‌کند.

بدون شک مهم‌ترین بخش، نرخ تبدیل تبلیغات خواهد بود. یعنی نسبت تعداد نصب به تعداد نمایش هر تبلیغ. به این ترتیب دسته بازی‌های استراتژی با ۲۵ درصد نرخ تبدیل، بیشترین تاثیر را در تبلیغات داشته‌اند؛ هرچند رده دوم در حالی به دسته کلمات و دانستنی‌ها اعطا شده که تنها ۲ درصد نرخ تبدیل داشته.

در فصل پاییز کاربران بیش از ۲۰۲ میلیون بار در بازار جست‌و‌جو کرده‌اند که بیش از ۸۹  درصد آنها موفق (منجر به نصب) بوده. حدود ۶۸ درصد از آنها مواردی بوده‌اند که کاربر به طور مشخص به دنبال نام یک برنامه خاص می‌گشته، و ۳۲ درصد نیز به طور کلی و موضوعی جست‌و‌جو شده است.

در بین ۲۰ نام برتر جست‌و‌جو شده در بازار، تنها عنوان «کلش» (مربوط به بازی‌های Clash of Clans یا Clash Royale) حضور دارد، اما در بین ۲۰ موضوع برتر جست‌و‌جو شده، اغلب شاخه‌های مختلف و انواعی از بازی‌ها وجود دارند.

بیشتر از همه عبارت «بازی» جست‌و‌جو شده و پس از آن نیز «بازی جدید دخترانه» وجود دارد. موضوعات دیگر و متعددی از جمله «بازی ماشین»، «بازی فوتبال»، «بازی دخترانه»، «بازی جدید»، «بازی فکری بزرگسالان»، «بازی جنگی» و «بازی فکری» نیز در بین ۲۰ جست‌و‌جوی برتر فصل پاییز دیده می‌شوند.

بیشتر بخوانید:

تماشا کنید: ویجیاتو – ضربه سنگین قطع اینترنت به گیم ایران

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی