ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اخبار و مقالات

۱۰ ویروس و بیماری در بازی‌های ویدیویی که خدا نصیب هیچکس نکند

وقتی صحبت از ویروس در بازی‌های ویدیویی باشد، ذهن انسان معمولاً به سمت تروجان‌ها و بدافزارها می‌رود. اما برخی از بازی‌های ویدیویی تاریخ با محوریت ویروس‌های شایع و خطرناک ساخته شده‌اند و بلاهایی بس مصیبت‌بار ...

شایان ضیایی
نوشته شده توسط شایان ضیایی | ۷ اسفند ۱۳۹۸ | ۲۳:۰۰

وقتی صحبت از ویروس در بازی‌های ویدیویی باشد، ذهن انسان معمولاً به سمت تروجان‌ها و بدافزارها می‌رود. اما برخی از بازی‌های ویدیویی تاریخ با محوریت ویروس‌های شایع و خطرناک ساخته شده‌اند و بلاهایی بس مصیبت‌بار سر NPCهای بیچاره می‌آورند. چه موضوع درباره از بین رفتن نوع بشر باشد و چه تبدیل شدن آلودگان به موجوداتی تشنه‌ی خون، مریض شدن در جهان بازی‌های ویدیویی اتفاقی نیست که دلتان بخواهد برایتان بیفتد.

به همین خاطر، تصمیم گرفتیم به سراغ ۱۰ ویروس برتر در بازی‌های ویدیویی برویم که بهتر است فقط از آن‌ها فاصله گرفته و دست به دعا بردارید در دنیای واقعی گریبان‌تان را نگیرد. درحالی که دست‌هایمان را با محلول الکل ۷۰ درصد ضد عفونی کرده‌ایم و ماسک N95 به صورت زده‌ایم، بیایید لیست ۱۰ ویروس برتر در بازی‌های ویدیویی را آغاز کنیم.


سری Fallout

ویروس تکامل اجباری

جهان فال‌آوت جهانی بس خطرناک است و پر شده از گنگ‌های شرور و غارتگر، هیولاهای رادیواکتیوه وحشی و ربات‌هایی که می‌خواهند سر به تن‌تان نباشد. با این همه، این‌ها تنها خطراتی نیستند که باقی‌ماندگان آخرالزمان اتمی باید مراقب‌شان باشند.

گذشته از Deathclaw، احتمالاً وحشتناک‌ترین دشمنان در فرنچایز فال‌آوت، Super Mutantها باشند. این موجودات که قبلاً انسان‌هایی عادی بودند در روزگاری نه‌چندان دور در معرض ویروس تکامل اجباری قرار گرفتند. این ویروس توسط گروه‌هایی شرور ساخته شده که به دنبال خلق موجوداتی با قابلیت‌های فرابشری هستند. نتیجه نهایی هم می‌شود موجودی غول‌آسا و خشن که طعم جهنم روی زمین را به نوع بشر می‌چشاند.


The Last of Us

عفونت مغزی کوردیسپس

عفونت ناشی از قارچ کوردیسپس در بازی The Last of Us ناتی‌داگ، بسیار وحشتناک است. انسان‌هایی که با انگل این قارچ آلوده می‌شوند بسیاری از عملکردهای مغزی خود را از دست می‌دهند، سپس نوبت به بینایی‌شان می‌رسد و در نهایت جان‌شان را به بیماری می‌بازند. بعد از طی شدن این فرایند، انسان‌های آلوده شدیداً تهاجمی رفتار می‌کنند و قادر به شیوع بیماری از طریق گاز گرفتن یا پخش هاگ در هوا هستند.

آنچه عفونت مغزی کوردیسپس را وحشتناک می‌کند اینست که براساس یک انگل در دنیای واقعی ساخته شده است. اوفیوکوردیسپس نوعی انگل قارچی است که کنترل مغز مورچه‌ها را به دست می‌گیرد و همین، منبع الهام سازندگان The Last of Us بوده.


The Division

سم سبز

اینطور نیست که در تمام بازی‌های ویدیویی شاهد ویروس‌هایی باشیم که قربانیان را به موجوداتی که توسط ما کشته می‌شوند تبدیل کنند. یکی از مثال‌های این موضوع، سم سبز در بازی شوتر The Disivion است. این ویروس که از طریق اسکناس‌های بانکی شیوع می‌یابد، خیلی زود یک بحران تمام‌عیار در نیویورک به پا می‌کند.

کار به جایی می‌رسد که محله منهتن نیویورک به صورت کامل قرنطینه می‌شود و درحالی که تهدیدی مشابه دیگر نقاط جهان را به خطر انداخته، طولی نمی‌کشد که گروه‌های مختلف شکل گرفته و هرکدام در تلاش برای به دست گرفتن کنترل شهر باشند. البته نیویورک از شنبه به حالت عادی خودش برگشت!


سری Halo

ویروس طغیان

اگر فکر می‌کنید کره زمین تنها جاییست که مورد حمله ویروس‌ها و آلودگی‌های دهشتناک قرار می‌گیرد، بهتر است تجدید نظر کنید. همانطور که سری Halo نشان‌مان داده، ویروس‌های فرازمینی هم می‌توانند حسابی دردسرساز باشند. در واقع ویروس طغیان مسئول نابودی تمام حیات در کهکشان راه شیری است و موجودات انگلی بخش اعظمی از حیات کهکشان را آلوده می‌کنند.

طغیان که شدیداً انطباق‌پذیر است تقریبا تمام گونه‌های جانوری را درگیر می‌کند؛ این یعنی هم انسان‌ها و هم فوررانرها. با قابلیت تبدیل آلوده‌شدگان به موجوداتی شدیدا وحشی، جای تعجب ندارد که بسیاری از گونه‌های کهکشانی در مقابله با این ویروس ناکام بوده‌اند.


سری Mass Effect

ویروس ژنوفاژ

اگرچه طغیان یک انگل بسیار وحشتناک است، تا وقتی با ویروس ژنوفاژ در سری Mass Effect آشنا نشده باشید، طعم واقعی وحشت را نچشیده‌اید. این ویروس توسط نژاد بسیار خاصم توریان‌ها و با هدف نابودی نژاد کروگن منتشر شده و باعث جهش در قربانیان می‌شود. این تلاش برای کاهش تعداد کروگن در سراسر کهکشان بسیار موفقیت‌آمیز هم از آب در می‌آید و توریان هم بهای سنگینی می‌پردازد.

در نتیجه همین موضوع، بی‌شمار تلاش برای تولید یک درمان و معکوس کردن پروسه جهش ژنوفاژ صورت می‌گیرد. با این همه، این پروژه‌ها هیچوقت برای کمک به سلامت کروگن‌ها نبوده است و در عوض از آن برای تشکیل یک ارتش و فتح کهکشان استفاده می‌شود. اگرچه برخی در جهان مس افکت باور دارند ظهور ژنوفاژ برای حفظ ثبات و صلح در کهکشان ضروری بوده، در نهایت این گیمر است که طعم تلخ آن را می‌چشد.


The Walking Dead

ویروس زامبی

اگرچه ایده شیوع بیماری‌ای که منجر به ظهور زامبی‌ها می‌شود بارها در مدیوم‌های مختلف به کار گرفته شده،‌ احتمالا وحشتناک‌ترین ورژن از این ویروس را در The Walking Dead دیده باشیم. به طرقی نامشخص، تمام بشریت به پاتوژنی آلوده شده که مردگان را در قالب موجوداتی پرخاشگر و بی‌مغز به حیات بازمی‌گرداند. با برتری نفری آلوده‌شدگان بر باقی‌ماندگان، زندگی روزمره تبدیل به تقلایی برای زنده ماندن صرف می‌شود.

این میزان از وحشت هیچ‌جا بهتر از اقتباس استودیوی Telltale از این فرنچایز تصویر نشده است. بازیکن باید در وضعیت‌هایی بسیار دشوار دست به تصمیماتی سخت بزند و در حالی که خطر دور تا دورش را فرا گرفته،‌ میان بقا و انسانیت یکی را انتخاب کند. آنچه این بازی را ترسناک‌تر می‌کند اینست که در نهایت هیچ‌کس قادر به فرار از این بیماری نیست. در نهایت همه خواهند مرد و وقتی زمانش برسد، همه تبدیل به عضوی از فوج زامبی‌ها خواهند شد.


سری Dead Space

عفونت نکرومورف

از راهروهای تو در توی ایشیمورا تا سرزمین وسیع و یخ‌زده تائو وولانتیس، تقریباً جایی در قلمروی فرنچایز Dead Space یافت نمی‌شود که از تهدید نکرومورف در امان بوده باشد. این ویروس که هم از طریق یک پاتوژن جهش‌یافته و هم سیگنال‌های الکترومغناطیسی شیوع می‌یابد، به دو شکل از دوره نهفتگی خارج می‌شود: نخست از طریق زوال عقل، تمایل به آدم‌کشی و حتی فلج کردن قربانی و سپس از طریق جهش دادن قربانی به فنا رفته.

نتیجه نهایی کار، یک هیولای بسیار کابوس‌وارانه است که ابعاد و رفتارش بستگی به ارگانیسم میزبان دارد. هدف غایی ویروس نکرومورف، آلوده کردن تمام حیات در تمام سیاره‌هاست و در نتیجه همین موضوع، موجوداتی بسیار عظیم‌الجثه به نام Brethren Moons شکل می‌گیرند. بنابراین عفونت نکرومورف خطری بسیار جدی برای نوع بشر است.


سری Left 4 Dead

آنفولانزای سبز

اگرچه زامبی‌ها معمولاً به عنوان گله‌هایی از انسان‌های شل و پل شناخته می‌شوند، بعضی از اوقات این هیولاهای کلاسیک تصمیم می‌گیرند اندکی سریع‌تر راه بروند. این موضوع درباره زامبی‌های سری Left 4 Dead مصداق دارد که همان‌قدر که قدرت کشندگی دارند، بیش‌فعال هم هستند.

آنفولانزای سبز در ابتدا به عنوان فرمی خاص از آنفولانزا شناخته می‌شد. آن‌هایی که از شیوع ابتدایی ویروس جان سالم به در بردند، شک داشتند که این ویروس نوعی پاتوژن هاری جهش‌یافته باشد. در مجموع تاریخچه دقیق این ویروس مشخص نیست اما آنچه مشخص است اینست که آنفولانزای سبز شدیدا واگیردار بوده و خطری جدی به حساب می‌آید.


سری Gears of War

زنگ ریه

در جهان Gears of War ظاهرا لوکاست‌ها تنها مشکل بزرگ بشریت نیستند و شخصیت‌های اصلی داستان باید با «لمبنت» هم سر و کله بزنند. لمبنت نامی کلی است که به افرادی گفته می‌شود که در فازهای پایانی ابتلا به Lambency به سر می‌برند؛ ویروسی که گستره وسیعی از موجودات را آلوده می‌کند. مراحل ابتدایی این بیماری به عنوان زنگ ریه شناخته می‌شود و تاثیراتی که بیماری در نهایت روی میزبان می‌گذارد، بسیار وحشتناک است.

این بیماری که با قرارگیری طولانی‌مدت در برابر ایمولژن ظهور می‌کند ظرف مدت کوتاهی قربانی را به موجودی جهش‌یافته تبدیل می‌کند. هرچه انگل کنترل بیشتری بر بدن بیمار می‌یابد، قربانی متخاصمانه‌تر رفتار می‌کند و در نهایت تبدیل به موجودی کاملاً متفاوت با آنچه قبلا بوده می‌شود. راستی آلوده‌شدگان یک عادت زشت هم دارند و منفجر می‌شوند، بنابراین شیوع بیماری خیلی راحت صورت می‌گیرد.


سری Resident Evil

ویروس تی

ویروس تی در جهان رزیدنت اویل احتمالاً شناخته‌شده‌ترین ویروس در میان بازی‌های ویدیویی مختلف باشد. این پاتوژن توسط شرکت آمبرلا و به عنوان یک سلاح زیستی ساخته شده و شیوع چندین باره‌اش پیامدهایی فاجعه‌بار به همراه داشته. این ویروس ابتدا در یک آزمایشگاه مخفی شیوع یافت اما بعد باعث نابودی کامل راکون سیتی شد.

این ویروس شدیداً واگیردار که در برابر داروهای ضدویروسی هم بسیار مقاوم است، تغییراتی اساسی در بدن میزبان به وجود می‌آورد. اگرچه تی ویروس در ابتدا با هدف تغییر ژنتیک ارگانیسم میزبان و تبدیل آن به سلاحی مرگبار ساخته شده بود، خیلی زود از کنترل خارج شده و جمعیتی وسیع را آلوده می‌کند و حتی استعمال پنبه آغشته به روغن بنفشه هم تاثیری در پیشگیری از بیماری ندارد. با تبدیل مردم عادی به زامبی‌هایی سخت‌جان، جای تعجب ندارد که تی ویروس در تمام جهان گیمینگ به شهرت رسیده.

بیشتر بخوانید:


برنامه ویدیویی ویجیاتو - شباهت کرونا با ویروس تی دنیای Resident Evil

 

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (7 مورد)
  • محمد علی احمدوند
    محمد علی احمدوند | ۸ اسفند ۱۳۹۸

    واقعا با سری رزیدنت اویل کی خاطره نداره با دکتر ویلیام یا نمسیس کیا وحشت نکردن یا با هر دمیج خوردن کنترل از دستشون به زمین نخورده بهترین بازی زندگی من در کل دنیا رزیدنت‌اویل هست

  • Jamshid
    Jamshid | ۸ اسفند ۱۳۹۸

    همین که نیویورک از شنبه اوضاعش درست شد و پنبه آغشته به روغن بنفشه نتونست جلوی ویروس رو بگیره اما سعی خودش رو کرد میشه گفت ایران تو عرصه ی حرف زدن پیشتازه همچنین یه تشکر کنم از تمام عوامل این سایت و نویسنده هاش که ادم عاشقه تمِ سایت و نظمش و نوشته هاش میشه ❤❤❤

  • محسن
    محسن | ۸ اسفند ۱۳۹۸

    بنظرم ویروس سری رزیدنت اویل رو باید میذاشتید اول، یکی از بهترین و غنی ترین بازی ها که پیش زمینه قوی ای تو روایت داستان راجب نحوه تولید ویروس ها داره و کلا روی جزئیات صفر تا صد داستان خیلی تمرکز همین سری اویل هست. بابت این مقاله عالی ممنون

  • Reza_Dark
    Reza_Dark | ۸ اسفند ۱۳۹۸

    یکی دد اسپیس خیلی وحشتناک بود و یکی هم رزیدنت... دمت گرم مقاله جذاب و عالی بود???

  • عرفان
    عرفان | ۸ اسفند ۱۳۹۸

    دو خط آخر باعث شد از خنده بترکم مرسی ...

  • Drail
    Drail | ۸ اسفند ۱۳۹۸

    وای دد اسپیس یک بس وحشتناکه... باور کنید از اوایل هم وحشتناک‌تره حداقل نسخه یک رو میگم چون بازی کردم

  • ویکی
    ویکی | ۸ اسفند ۱۳۹۸

    فقط آخرین راهکار مقابله با ویروس T
    :)))))))))

مطالب پیشنهادی