۷ قابلیت غیرمنتظره که کنسولهای نسل بعد را شدیداً هیجانزده خواهند کرد
برخی از ویژگیها و اتفاقات هر زمان که از نسلی به نسل دیگر کوچ میکنیم، هیجانزدهمان میکنند: گرافیک بهتر، جهانهای تعاملیتر و لاینآپی از بازیهای انحصاری جدید. اینها نکاتی مهم هستند که ما به خاطرشان ...
برخی از ویژگیها و اتفاقات هر زمان که از نسلی به نسل دیگر کوچ میکنیم، هیجانزدهمان میکنند: گرافیک بهتر، جهانهای تعاملیتر و لاینآپی از بازیهای انحصاری جدید. اینها نکاتی مهم هستند که ما به خاطرشان برای تعداد ترافلاپسهای پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس وسواس پیدا میکنیم تا آنکه دوباره تا فرا رسیدن کنسولهای نسل بعد آنها را از یاد میبریم.
اما از طرفی قابلیتهای دیگر آنطور که باید طرفداران را هیجانزده نمیکنند در حالی که میتوانند به همان اندازه تاثیری چشمگیر روی صنعت بازی داشته باشند. در همین دوران که منتظر رونمایی کامل و مناسب از کنسولهای پلی استیشن 5 و ایکس باکس جدید هستیم، زمان خوبی است تا نگاهی بندازیم به برخی از قابلیتهای کنسولهای جدید که میتوانند دنیای بازی را دوران طول عمرشان تغییر دهند.
زمانهای بارگذاری سریعتر
دنیای کنسولها از زمانی که موقع بارگذاری Grand Thef Auto: San Andreas وقت کافی داشتیم تا ساندویچی برای خودمان درست کنیم، تا به امروز پیشرفت زیادی در این زمینه کرده اما هنوز راه بسیار زیادی باقی مانده است. اهمیت این موضوع را در این اتفاق میتوان دید که اولین چیزی که سونی در مورد پلی استیشن 5 نشان داد، زمان بارگذاری بازی اسپایدرمن بود که به یک دهم نسخه این نسل رسیده بود. مایکروسافت با ایکس باکس سری ایکس چندان در مورد این قابلیت سخن نگفته اما دلیلی وجود ندارد فرض کنیم که ردموندیها بخواهند در این زمینه عقب بمانند.
یکی از اهداف اصلی مایکروسافت و سونی این است تا هر وقفهای بین شما و تجربه بازی مورد علاقهتان را کاهش دهند و زمانهای بارگذاری یکی از اصلیترین آنها هستند. برخی از کاربران همین نسل توانستند با عوض کردن هاردهای کنسول با هاردهای SSD تا حدی از لودینگهای اعصابخوردکن نجات پیدا کنند اما انتظار نتایجی حتی خیره کنندهتر را داشته باشید چرا که کنسولهای نسل بعد با هدف از بین بردن زمان بارگذاری ساخته شدهاند.
دانلودها و آپدیتهای کمحجمتر
دردسر و مشکل گذاشتن هاردهای SSD در کنسولها این است که این هاردها بسیار گرانقیمتتر هستند. در حالی که قیمت یک هارد ۲ ترابایت این روزها نزدیک به ۱ میلیون تومان است، برای خرید یک SSD با همین ظرفیت باید نزدیک به ۴ تا ۶ میلیونی هزینه کنید. این مشکل مهمی است چرا که بازیها روز به روز حجیمتر میشوند. اما مایکروسافت روی روشی کار میکند تا در عین حفظ کردن کیفیت بازیها، سایز آنها را تا حدی قابل توجه کاهش دهد.
این کار از طریق الگوریتمهای یادگیری ماشین انجام میشود. بازیساز میتوانند همه تکستچرها و بافتهای باکیفیت و حجیمشان را به کار ببرند و از آن برای آموزش الگوریتم هوشمصنوعی استفاده کنند تا بتوانند بازیهایشان را با همان تکستچرها اما با حجمی کمتر منتشر کنند. این الگوریتم هم آن بافتهای تار و غیر واضح را به صورت هوشمندانه دوباره هنگام بازی کردن شما به کیفیت بالاتری میرساند بدون آنکه تاثیری روی عملکرد بازی بگذارد. امیدواریم که این روش تنها یکی از راههایی باشد که قرار است برای کنترل حجم آپدیتها و نصب بازیها مورد استفاده قرار بگیرد.
سرویسهای اشتراکی باارزشتر
با اینکه وقتی صحبت از نسل بعد میشود ما معمولا تنها در مورد بازیها و سختافزار فکر میکنیم، سرویسهای کنسولهای جدید نیز به همان اندازه مهم هستند، حتی اگر مهمتر نباشند. تغییر نسل فرصتی عالی برای سونی و مایکروسافت است تا در مورد سرویسهای اشتراکی خود بازنگری کرده یا آنها را بهتر کنند.
مایکروسافت همین حالا هم با سرویس کاملی چون Xbox Game Pass Ultimate در وضع بسیار خوبی قرار دارد و به جرات ارزشمندترین محتوا و سرویسی است که تا به حال ایکس باکس ارائه کرده. مایکروسافت میداند گیمرها عاشق این سرویس هستند و سونی هم میداند که چطور سرویس مایکروسافت کمی توجهها را از سرویسهای خودش گرفته است و هر دو این موضوع را در نسل بعد به یاد خواهند داشت. پیشبینی اینکه چه تغییراتی قرار است رخ دهد، سخت است اما احتمال دارد آنها بازیهای رایگان بیشتری را پوشش دهند، سراغ استریم کردن بروند و با سرویسهای اشتراکی دیگر شریک شوند. حالا که کنسولها و کمپانیها آمادگی بهتری برای پشتیبانی از سرویسهای در جریان دارند، انتظار داشته باشید که این سرویسها به یکی از قابلیتها و ویژگیهای مهم نسل بعد تبدیل شوند.
بیشتر بخوانید:
- راهنمای خرید نوروزی کنسول ایکس باکس وان
- راهنمای خرید نوروزی کنسول پلی استیشن 4
- ۹ بازی که خرید پلی استیشن 5 را حتمی میکنند
قابلیت کراسپلی به صورت جدیتر
به نظر نمیرسد که هیچ کدام از کمپانیها برنامه آن را داشتند تا موانع بین مولتیپلیر کراسپلی (آنلاین بازی کردن با کنسولهای مختلف) را از سر راه بردارند اما این اتفاق یک جورایی خودش افتاد. برای همین است که همه بازیها هم اجازه نمیدهند تا بتوانید با گیمرهای پلتفرم دیگر بازی کنید و حتی آنهایی هم که اجازه میدهند، معمولا از شما میخواهند هر بار دوستانتان را در لیست دوستان متفاوتی اضافه کنید و البته باید بیخیال قابلیت صحبت کردن و Party Chat با آنها شوید و به سراغ همان دیسکورد بروید. کراسپلی در همین نسل هم ممکن شده اما واضح است که فضای زیادی برای بهبود و پیشرفت وجود دارد.
حالا که داریم عادت میکنیم که صرفا به خاطر دستگاه متفاوتی که دوستانمان زیر میز تلویزیونشان دارند، از بازی کردن با هم محروم نشویم، انتظارات هم دارد بالاتر میرود. گیمرها خواستار راههایی بهتر برای وصل شدن با بازیکنهای پلتفرمهای دیگر هستند. شاید امید برای یکپارچه شدن کامل Friend List کنسولهای مختلف زود باشد اما پشتیبانی بهتر و عمیقتر از کراسپلی قدم منطقی بعدی در گسترش مرزهای دنیای مولتیپلتفرم است.
قابلیتهای Resume و Suspend بهتر و انعظافپذیرتر
بعید میدانم کسی قابلیتهایی چون Resume و Suspend کردن بازیها را در لیست موردانتظارترین قابلیتهای این نسل نوشته باشد اما راستش را بخواهید مورد دیگری به ذهنم نمیرسد که تاثیری بزرگی چون همین قابلیت روی نحوه بازی کردنمان داشته باشد. اینکه بتوانید یک بازی را کنار گذاشته و ساعتها یا حتی روزها بعد آن را با کمترین زمان بارگذاری ممکن دوباره راه بیاندازید، آن هم حتی در حالتی که کنسول روی حالت تمام قدرت کار نمیکرده، خود ویژگی انقلابی بوده است. ویژگی که البته نقطه ضعفها و ایرادات خودش را هم داشته است.
ما از پیشتر هم میدانیم که مایکروسافت برنامه دارد تا فرآیند از سر گرفتن و متوقف کردن بازیها در ایکس باکس سری ایکس را با قابلیتی به نام Quick Resume بهبود دهد. این قابلیت به شما امکان میدهد تا موقعیت خودتان در چندین بازی را همزمان ذخیره کرده و بین این بازیها جابهجا شوید بدون آنکه نیاز باشد هر کدام را دوباره بارگذاری کنید و به صفحههای لودینگ بیپایان آنها خیره شوید. این شروع فوقالعادهای است اما به قابلیتهای بیشتری نیاز داریم. تا حالا برایتان پیش آمده که ببینید کنسولتان به صورت خودکار آپدیت حجیم بازی مورد علاقهتان را دانلود نکرده چون فراموش کرده بودید آن را در حالت Suspend گذاشتید؟ باقیماندن چنین مشکلاتی در نسل بعد چندان قابل پذیرش نیست.
بهبود کیفیت صدا در سطح سختافزاری
قدیمها قدرت گرافیکی کنسولها بین هر نسل به شکلی چشمگیر و قابل توجه رشد میکرد. برای مثال میتوانید Final Fantasy 9 و Final Fantasy 10 را از نظر گرافیکی با هم مقایسه کنید در حالی که فاصله بینشان یک سال است. اما حالا که گرافیک بازیها به مرز واقعیت و فوتورئالیسم با سرعت کمتری نزدیک میشود، سازندههای کنسولها همچنان میخواهند ما را با تجربههای حسی جدید شگفتزده کنند و حالا تصمیم دارند روی گوشها تمرکز کنند. هر دو کنسول پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس سختافزاری خواهند داشت که تنها مختص به کیفیت صدای بهتر در بازیهاست. پلی استیشن 5 به طور اختصاصیتر به سراغ صدای سهبعدی رفته و مایکروسافت نیز از تمرکزش روی صدای فراگیر میگوید.
ستاپ صوتی گیمرهای مختلف با هم تفاوتهای بسیاری دارد. برخی سیستمهای صوتی فراگیر گرانقیمت دارند و بعضی دیگر تنها از هدستهایی ساده استفاده میکنند. بنابراین وظیفه مهم و سختی است تا بتوان اطمینان حاصل کرد هر مشتری نسل بعدی بتواند این بهبود کیفیت صدا را درک کند. با در نظر داشتن این موضوع، اگر سونی و مایکروسافت بتوانند از عهده آن برآیند، آنها راه را برای پیشرفتهای جدید و نوینی باز میکنند.
بهرهگیری منطقیتر از قابلیت استریم بازیها با کلاود
اجازه ندهید شروع کار پروژه گوگل استیدیا گولتان بزند، شاید استریم بازیها الان در موقعیت ضایع و بدی باشد اما روز به روز بزرگتر میشود. بین دو سرویس PlayStation Now و پروژه ایکسکلاود، مایکروسافت و سونی هر دو سالها تجربه تحقیق و توسعه در زمینه کلاود استریمینگ دارند. سوال اصلی این است که آنها چطوری از سالها تجربه خود در ساخت کنسولهایی استفاده میکنند که خود به این منظور ساخته شدهاند که بتوانند بازیها را بدون هیچ کمکی و با سختافزار خود اجرا کنند.
مایکروسافت در تلاش است تا از ایکسکلاود برای فراگیرتر کردن دنیای کنسولش استفاده کند. اینکه کنسولتان را در جلوی تلویزیون بگذارید اما بازیها را از روی کنسول به دستگاههای هوشمند دیگر در خانه استریم کنید یا با کمک سرورهای ایکسکلاود، هر جایی که بودید و تلفن همراهتان به اینترنت وصل بود، بازیها را روی آن استریم کنید. هنوز چندان مشخص نیست سونی چطور میخواهد سرویس PlayStation Now خود را گسترش دهد هر چند که قرارداد مهمی با مایکروسافت امضا کرد تا از دیتاسنترهای Azure این شرکت استفاده کنید. تا زمانی که سرعت اینترنت و وضعیت آن در سراسر جهان این گونه ناهماهنگ است و کلاهک پهنای بند یکی از مشکلات باقی بماند، استریم بازیها با کمک کلاود راهحلی ناقص خواهد بود. اما مایکروسافت و سونی میتوانند از آن برای تقویت کنسولهای نسل بعد خود استفاده کنند به جای آنکه به طور کامل تنها به آن اکتفا کنند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
دوستان اگه زخمتی نیست فقط فقط فقط برین ویژگی های کنترلر جدید ps5 رو بخونین مغزتون هنگ میکنه اصلا نمی فهمین این چیزا چطوری کار می کنن مثل تکنولوژی هیپتیک فیدبک که خیلی از سازنده های بازی بهش نظر خیلی مثبتی داشتن.تریگر های طتبیقی، یعنی چی یعنی وقتی شما با یک کمان شلیک می کنید مقاومت تریگر برای فرو رفتن فرق می کنه تا وقتی با یک کلت کمری شلیک می کنید ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! من واقعا نمی دونم دیگه چی بگم. هیپتیک فیدبکم یه قابلیت جدید به جای المیچر های قدیمی که دیگه ویبره نیست و در واقع پالس های مغناطیسی و صوتیه. تازه خیلی دیگه از قابلیت های منحصر به فرد دیگه هم مونده که خود سونی گفته هنوز چیزی از اونا نگفته .خب حالا کی بهتره؟ تازه فقط تو بخش کنترلر!تازه جالب تر اینکه این دو تا مورد کوچیک که من بالا گفتم فقط مال سونیه(ثبت اختراع شده) مایکروسافت یا هر شرکت دیگه ای حتی اگه بخان هم نمی تونن داشته باشنش.دیگه قانون زندگی اینه دیگه......
سلطان سخت افزار های بازی ps5.................................................................................
سلام داداش از نظرم ناراحت نشو ببین من نه منتقدم نه چیزی ولی میخوام بگم که باورم نمیشه که هنوز آدم هایی هستن که هنوز روی یک کنسول حس خوشایندی خودشون رو نشون بقیه میدن به خدا شما نه سهام دار شرکت سونی هستین نه منجیش یکم فکر کنید ببینید کنسول مایکروسافت هم نقطه قوت های بالایی داره سونی هم خیلی داره خوب پیش میره و مارو جون به لب کرده ولی دلیل نمیشه که بیاید بگین ps5 فلانه و xbox Series x هیچی نیست من که کل بچگیم با کراش و لست اف آس ps2 ps3 گذشته و حالا xbox one گرفتم دليل نمیشه که بیام بگم ایکس باکس فلانه و بسار من با دسته ایکس باکس راحت تر بودم الانم منتظرم که هردوشون بیان از لحاظ بازی های ساخته شده و راحتی و البته کم یاب نبودن قطعات تو ایران بخرم ولی خواهش میکنم آنقدر روی یک کنسول حس نداشته باشید شاید کنسول شرکت رقیب بهتر بود.... بازم میگم من نه منتقدم نه چیزی نه به xbox و ps علاقه بیش از حد دارم فقط یه پلیرم ساده هستم که دل خوشیم همین بازی هاست عاجزانه ازتون خواهش میکنم که کنسول یه شرکت دیگه رو خراب نکنید ممنون
دوست عزیز منم یکی عین شمام!!!
چیزایی که من میگم طرفداری یا خراب کردن کنسول دیگه نیست،اصل ماجراست،حقیقته،چیزیه که باید دونسته بشه. و از همه مهمتر این چیزیایی که من می گم رو همه جا می تونی ببینی دوست عزیز،پس شما اشتباه قضاوت می کنید،
بازم من از شما معذرت می خوام.
الان اون بازی دایناسوره که نو ایکس پس بود اسمش چیه ؟
به من بگید من برم دانلودش کنم
ARK: Survival Evolved
?
عبارت "هارد ssd" درست نیست.
تصحیح کنید لطفا