گوگل درباره موفقیت پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس چه میگوید؟
میتوان به جرات گفت که جنگ کنسولی نسل بعد در ماه دسامبر (دی) و در جریان مراسم Game Awards شروع شد، موقعی که فیل اسپنسر از مایکروسافت تمام صحنه را از آن خود کرد تا ...
میتوان به جرات گفت که جنگ کنسولی نسل بعد در ماه دسامبر (دی) و در جریان مراسم Game Awards شروع شد، موقعی که فیل اسپنسر از مایکروسافت تمام صحنه را از آن خود کرد تا ایکس باکس سری ایکس را معرفی کند. حرکت غافلگیر کنندهای بود و از آن زمان مایکروسافت به صورت قطرهای اما پیوسته اطلاعاتی جدیدی از کنسول نسل بعدش منتشر کرده که همگی تاثیر مثبت خود را گذاشتهاند، به استثنای آخرین رویدادش که حواشی خاص خود را داشت.
اما از طرفی دیگر سونی به شکل عجیبی تا به امروز سکوت پیشه کرده و دو هایلایت و اتفاق مهم برای بازارگرمی پلی استیشن 5 یک ارائه سختافزاری تخصصی مخصوص GDC و رونمایی از کنترلر نسل بعد بوده است. چند هفته پیش زمانی که اپیک دمویی از موتور گرافیکی جدیدش یعنی آنریل انجین ۵ منتشر کرد که روی کنسول سونی اجرا میشد، پلی استیشن ۵ دوباره به سر زبانها افتاد. اما خب آن دمو نه یک بازی واقعی بود و نه آن رویداد مخصوص سونی.
اما آیا هیچ کدام از اینها اهمیتی دارد؟
تفاوت فاحش و مهمی وجود دارد بین افرادی که تمام اخبار صنعت گیم از نرمافزار گرفته تا سختافزار را تا ریزترین جزییات دنبال میکنند تا میلیونها گیمری که در نهایت آنها را میخرند. موضوع این نیست که این معرفیها و رویدادهای قبل از عرضه اهمیتی نداشته باشند چرا که میتوانید به وضوح ببینید اجرای نادرست آنها در شروع نسل جاری چه بلایی سر ایکس باکس وان آورد. موضوع این است که عوامل دیگری هم دخیل هستند. بیاید نگاهی داشته باشیم به میزان جستجو پلی استیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس در گوگل:
این نمودار برای ۹۰ روز گذشته در آمریکا است و برای همین شامل زمان معرفی ایکس باکس سری ایکس و تنها زمانی که کنسول مایکروسافت مقدار جستجوی بیشتری از کنسول سونی داشته، نمیشود. سونی تا پیش از این آمار قابل قیاسی نداشت چون نام سری ایکس تیتر اول همه رسانهها بود و بسیاری تصور میکردند که پلی استیشن بعدی احتمالا نامش PS5 خواهد بود. در آمار جهانی هم این تفاوت بین دو کنسول مشابه و تنها کمی اغراقآمیزتر است.
بیشتر بخوانید:
- آنچه مایکروسافت باید از شیوه رونمایی سونی و نینتندو از بازیها یاد بگیرد
- با عرضه کنسولهای نسل بعد، پیسی گیمرها بیشترین نفع را خواهند برد
- با نزدیک شدن به نسل بعد، دوران حکمرانی نینتندو سوییچ تازه شروع شده
آمار گوگل ترندز منبع خوب و دقیقی برای استناد کردن نیست. این آمار به شما نشان نمیدهد که چه کسانی قرار است محصول خاصی را خریداری کنند، تنها درک محدودی فراهم میکند که چه مقدار از مردم میخواهند در مورد یک موضوع خاص بیشتر از موضوع دیگر بدانند. در این مورد خاص مشخص است که افراد بیشتری میخواهند در مورد پلی استیشن 5 بدانند تا ایکس باکس سری ایکس حتی با وجود اینکه ایکس باکس نسل بعد دارد حسابی غوغا میکند.
این آمارها نشان میدهد که جنگ کنسولی نسل بعد از بسیاری جهات ادامه جنگ کنسولی همین نسل است که سونی با اختلافی قابل توجه روی جایگاه برنده ایستاده. در این رقابت خاص، پلی استیشن برند غالب است و به عبارت دیگر سونی دارد از موضع قدرت نسبتی به فعالیتش ادامه میدهد. اینکه هر دو کنسول هم از بازیهای نسل قبل پشتیبانی میکنند، اهمیت این موضوع را بیشتر از قبل همیمکند چرا که بیشتر دارندگان کنسولهای این نسل آنقدری راغب نیستند که اکوسیستم خودشان را تغییر دهند و تمام چیزهایی را که در این سالها خریدهاند، از دست بدهند.
مایکروسافت این موضوع را میداند. ردموندیها خبر دارند که لزوم پیروزی در جنگ کنسولی به معنای سنتی و قدیمیاش، زمین خوردن سونی است و برای عوض کردن چنین وضعیتی به تغییرات زیادی نیاز است. تغییراتی که غیر ممکن نیستند اما برنامهریزی برای آنها ایده بدی است. این دلیل در کنار دلایل دیگر باعث شده تا مایکروسافت با هدف خلق اکوسیستمی وسیعتر، تمرکز کمتری روی خود کنسول بکند و در نهایت این رقابت شکل دیگری به خود گرفته است.
سونی هم در جریان این موضوع است و به احتمالا به همین دلیل چندان نگران آن نیست که معرفیها و برنامههای خبری مایکروسافت را یک به یک جواب دهد و مقابله به مثل کند. سونی دارد از برتری قابل توجهاش در فروش نسل بعد بهره میبرد تا زمانی از بازیها و اطلاعات جدید کنسول رونمایی کند که آنها آماده و خوب هستند. همانطور که نمایش آنریل انجین ۵ نشان داد، منتشر شدن کوچکترین اطلاعات میتواند ورق را کاملا برگرداند.
چنین اتفاقاتی نشان میدهد که نبرد کنسولهای نسل بعد، در نهایت دارد به بخشی از دنیای وسیعتر گیمینگ تبدیل میشود. برای مثال اگر به دو سرویس گیمپس و PlayStation Now نگاه بیاندازیم که به نوعی سرویسهای اشتراکی رقیب این دو کمپانی هستند، در این زمینه مایکروسافت بازار را در دست خود دارد. در ادامه بیاید نگاهی به آمار سرچ این دو هم داشته باشیم.
در این زمینه خبری از رقابت نیست. گیمپس چه از لحاظ مقدار جستجو و چه هم آمار واقعی فروش، سرویس PlayStation Now را پشت سر خود گذاشته است. این سرویسهای اشتراک پیکره اصلی صنعت را تشکیل نمیدهند اما خب به همان اندازه هم جدید و نو ظهور هستند. احتمالش وجود دارد که ۵ سال دیگر به این آمار نگاه کنیم و بگوییم: خب، سرویسهای اشتراکی بخش مهمی از صنعت گیم هستند و در این زمینه مایکروسافت پیروز میدان است.
مشابه این قضیه را در جایی دیگر از صنعت هم میبینیم. وقت صحبت از جنگ کنسول ها میشود ما معمولا در مورد نینتندو سوییچ صحبتی نمیکنیم چرا که نینتندو یک جورایی کار خودش را میکند و سوییچ رقیبی مستقیم برای کنسولهای سونی و مایکروسافت نیست. حتی اگر سونی رقابت کنسولها به معنای قدیمیاش را برده باشد، هنوز فضا برای رشد در تمامی حوزههای دیگر است.
بنابراین بله، سونی دارد از همین حالا بدون انجام دادن کاری جنگ کنسولی را میبرد. بعید است هنگام عرضه این کنسولها این موضوع تغییری کند هر چند که محدودیتهای ساخت، کرونا و بحران اقتصاد همگی میتوانند باعث پدید آمدن اتفاقات غیر قابل انتظار شوند. اما وقتی ما در مورد نبرد ایکس باکس سری ایکس و پلی استیشن 5 صحبت میکنیم، فقط داریم در مورد یک جنبه از آینده سخن میگوییم.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
منم منتظر هیچ کدوم نیستم...:)
راستش فکر کنم جست و جوی ps5 برای این باشه که مردم مردن از بی خبری و برای همین هر روز سرچ میکنن که چیز جدیدی اومده یا نه و چون دیگه ایکس باکس چیز های اولیه رو منتشر کرده دیگه دربارش سرچ نمیشه طبیعتا
واقعا خیلی منتظر سری ایکسم ps5هم منتظرم ولی واقعا ماکروسافت خیلی خوب داره جلو میره
منم برای هر دو کنسول منتظرم ولی به نظرم این سونی هست که با سیاست زیرکانه و جالبی داره پیش میره.
سیاستش اینکه گندی که در طراحی تکراری لگن توالت زده رو لاپوشونی کنه
اگه الان زنده ای برو طراحی ps5 رو ببین??