۱۵ فیلم که بر اساس داستان واقعی ساخته شدهاند
ایده ساخت یک فیلم یا به طور کلی یک اثر میتواند از هر جایی الهام گرفته شود. برخی از روایتها کاملاً ساخته ذهن نویسندهها هستند. اما برخی ماجراها نیز وجود دارند که از یک داستان ...
ایده ساخت یک فیلم یا به طور کلی یک اثر میتواند از هر جایی الهام گرفته شود. برخی از روایتها کاملاً ساخته ذهن نویسندهها هستند. اما برخی ماجراها نیز وجود دارند که از یک داستان واقعی الهام گرفتهاند یا به طور کلی آن داستان واقعی را بازسازی کردهاند.
از «اینک آخرالزمان» تا «تکتیرانداز آمریکایی»؛ بعضی از بهترین و مطرحترین فیلمهای هالیوودی نیز بر اساس یک داستان واقعی ساختهشده است. در ادامه با ویجیاتو همراه باشید تا لیستی از ۱۵ فیلم جالب توجه و جنجالی که بر اساس وقایع، شخصیتها و داستانهای واقعی و تاریخی ساختهشدهاند را مرور کنیم.
- 1 فرار از آلکاتراز (Escape From Alcatraz 1979)
- 2 اینک آخرالزمان (Apocalypse Now 1979)
- 3 بازی تقلید (The Imitation Game 2014)
- 4 بهسوی طبیعت وحشی (Into the Wild 2007)
- 5 لورنس عربستان (Lawrence of Arabia 1962)
- 6 قطار سریعالسیر نیمهشب (Midnight Express 1978)
- 7 اسپارتاکوس (Spartacus 1960)
- 8 اگه می تونی منو بگیر (Catch Me If You Can 2002)
- 9 فهرست شیندلر (Schindler’s List 1993)
- 10 ذهن زیبا (A Beautiful Mind 2001)
- 11 تکتیرانداز آمریکایی (American Sniper 2014)
- 12 پیانیست (The Pianist 2002)
- 13 ارین براکویچ (Erin Brockovich 2000)
- 14 300 (2006)
- 15 12 سال بردگی ( 12Years a Slave 2013)
فرار از آلکاتراز (Escape From Alcatraz 1979)
آلکاتراز جزیره کوچکی در خلیج سانفرانسیسکو است. امکان فرار از زندان این جزیره (بهعنوان یکی از فوق امنیتیترین زندانهای زمان خود) تقریباً نزدیک به صفر بود. فیلم فرار از آلکاتراز بر اساس داستان واقعی ساختهشده و ماجرای فرار موفق سه مرد ( با بازی کلینت ایستوود، فرد وارد و جک تیبیو) را روایت میکند.
البته هنوز هم اختلافنظرهایی درباره موفقیت نقشه فرار این زندانیان وجود دارند و عدهای معتقدند آنها هیچگاه از خلیج زنده بیرون نرفتند. درهرصورت این فیلم سعی کرده روایت نسبتاً دقیقی از واقعیت و فانتزیهای موجود پیرامون این ماجرا ارائه دهد.
اینک آخرالزمان (Apocalypse Now 1979)
اینک آخرالزمان اقتباسی از رمان «دل تاریکی» نوشته جوزف کنراد بر اساس داستان واقعی است که بر نویسنده کتاب گذشته. ماجرا از جایی شروع میشود که در طول جنگ ویتنام فردی به نام سروان ویلارد (با بازی مارتین شین) برای کشتن سرهنگ نیمه مجنونی به نام والتر کورتز (با بازی مارلون براندو) که ادعای خدایی میکند، راهی یکی از جنگلهای کامبوج میشود.
بازی تقلید (The Imitation Game 2014)
این فیلم جذاب با درخشش بندیکت کمبریج (شرلوک معروف) بر اساس داستان واقعی ساختهشده و ماجرای آن درباره «آلن تورینگ» نابغه کامپیوتر است که به دنبال شکستن کدهای سری ماشینی به نام انیگما است. نازیها در طول جنگ جهانی دوم برای مخابره پیامها از این کدها استفاده میکردند.
کار کردن با «تورینگ» بهعنوان یک نابغه بسیار دشوار است زیرا همکارانش را پایینتر از خود میبیند؛ بنابراین در طول فیلم تلاشهای او برای غلبه توأمان بر مشکلات ریاضی و اجتماعی را دنبال خواهیم کرد.
بهسوی طبیعت وحشی (Into the Wild 2007)
فرار از تضادها و رنجهای زندگی مادی و سیر و سلوک در طبیعت به بهای به دست آوردن آزادی و تعالی، فکری است که احتمالاً بارها به ذهن بسیاری از ما خطور کرده است.
فیلم بهسوی طبیعت وحشی ماجرای واقعی زندگی جوان ماجراجویی به نام «کریستوفر مک کندلس» است که پس از فارغالتحصیلی از دانشگاه اموری همه پسانداز 24000 دلاری خود را به خیریه میبخشد و راهی سفری بیبازگشت به آلاسکا میشود، سفری که در آن الکساندر سوپرترمپ (نام مستعار کریستوفر) شکل میگیرد.
لورنس عربستان (Lawrence of Arabia 1962)
فیلم لورنس عربستان بر اساس داستان واقعی ساختهشده و ماجرای دیپلمات و افسر نظامی بریتانیایی به نام «توماس ادوارد لورنس» در طول جنگ جهانی اول در شبهجزیره عربستان است. در این فیلم شاهد درگیریهای احساسی لورنس، خشونت مستتر در جنگ، کشف هویت واقعی خود و پیمان و وفاداری که توأمان با نیروهای بریتانیایی و رفقای عرب خود دارد، هستیم. تماشای این شاهکار حماسی را بههیچعنوان از دست ندهید.
قطار سریعالسیر نیمهشب (Midnight Express 1978)
این فیلم داستان واقعی دانشجوی آمریکایی به نام «بیلی هیز» است که به جرم قاچاق مواد مخدر به خارج از ترکیه، دستگیر میشود. «بیلی» چندین بار اقدام به فرار میکند اما در هیچکدام از آنها موفق نمیشود و برای گذراندن مجازات خود به زندانی مخوف منتقل میشود.
موسیقی متن قطار سریعالسیر نیمهشب از درخشانترین مؤلفههای این فیلم است که موفق به کسب جایزه اسکار در سال 1979 شد.
فراموش نکنید که لیست دیگر ویجیاتو برای بهترین فیلم های بر اساس واقعیت و در کنار آن لیست فیلم های بر اساس واقعیت ایرانی را نیز چک کنید.
اسپارتاکوس (Spartacus 1960)
«ترجیح میدهم اینجا باشم؛ یک مرد آزاده در میان برادران که با راهی طولانی و مبارزاتی طاقتفرسا روبهرو است، تا اینکه یک شهروند ثروتمند رومی باشم؛ فربه از غذاهایی که برای به دست آوردنشان زحمتی نکشیده و بردهها او را احاطه کردند».
جملات بالا تنها چند خط از فیلمنامه درخشان اسپارتاکوس ساخته «استنلی کوبریک» بزرگ، داستان واقعی از تاریخیترین قیام بردههاست. این فیلم قطعاً یکی از درخشانترین آثاری است که تاکنون درباره امپراتوری روم ساختهشده.
اگه می تونی منو بگیر (Catch Me If You Can 2002)
«لئوناردو دیکاپریو» و «تام هنکس» نقشهای اصلی اگه میتونی منو بگیر «استیون اسپیلبرگ» را بر عهدهدارند. این فیلم بر اساس داستانی واقعی ساختهشده و ماجرای «فرانک ابگنیل جونیور» جاعل چک و کلاهبردار حرفهای است که موفق شد چکهای جعلی به مبلغ 4 میلیون دلار را در سراسر آمریکا نقد کند. او برای فرار، خود را بهجای پزشک، خلبان، دادستان حقوقی و... جا زد.
نکته بامزه اینکه «ابگنیل» همه این کارها را تا قبل از تولد نوزدهسالگیاش انجام میدهد و هدف او آشتی دادن والدینش که به خاطر مشکلات مالی از هم جدا شدن و جمعکردن خانواده ازهمگسیختهاش بود. «دیکاپریو» لحظات مفرح بسیاری در اگه می تونی منو بگیر، خلق میکند و عجیب است که چرا موفق به دریافت جایزه اسکار آن سال نشد.
فهرست شیندلر (Schindler’s List 1993)
این فیلم بر اساس یک داستان واقعی ساختهشده و ماجرای تحولات احساسی تاجر نازی به نام اسکار شیندلر (با بازی تحسینشده لیام نیسون) است که موفق میشود بیش از 1000 یهودی را از هولوکاست نجات دهد.
فهرست شیندلر به کارگردانی «استیون اسپیلبرگ» و با درخشش ستارگانی مثل «رالف فاینس» در نقش آمون گوت یکی از فرماندهان بدنام اردوگاههای کار اجباری، ساختهشده است و موفق به کسب جوایز اسکار بهترین فیلم و بهترین کارگردانی شد.
ذهن زیبا (A Beautiful Mind 2001)
این فیلم ماجرای واقعی زندگی ریاضیدان نابغه «جان فوربز نَش جونیور» است. میان نبوغ و جنون مرز باریکی وجود دارد و ذهن زیبا موفق شده بهخوبی آن را نشان دهد. جان نش (با بازی تحسینشده راسل کرو) ریاضیدانی است که با اسکیزوفرنی دستوپنجه نرم میکند و این بیماری تأثیر وحشتناکی بر زندگی شخصی، روابط خانوادگی و شغل او میگذارد.
تکتیرانداز آمریکایی (American Sniper 2014)
تکتیرانداز آمریکایی داستان واقعی از زندگی «کریس کایل» از اعضای یگان ویژه نیروی دریایی ایالاتمتحده آمریکا است که بهعنوان دقیقترین تکتیرانداز عراق، یکی از شناختهشدهترین چهرههای آمریکا است.
این فیلم به کارگردانی «کلینت ایستوود» با بازی «بردلی کوپر» ساختهشده و روایت گر بخشی از زندگی شخصی، مشکلات ارتباطی او با همسر و فرزندان و تلاشهای «کریس کایل» برای فرار از سایه جنگ و بازگشت به زندگی واقعی است.
پیانیست (The Pianist 2002)
پیانیست به کارگردانی «رومن پولانسکی» با درخشش ستارگانی مثل «آدرین برودی» بر اساس داستان واقعی از زندگی «ولادیسلاو اشپیلمان» موسیقیدان یهودی- لهستانی و تلاش برای نجات زندگیاش در جنگ جهانی دوم است. این فیلم تحسینشده موفق به کسب سه جایزه اسکار، نخل طلای کن و... شده است.
ارین براکویچ (Erin Brockovich 2000)
«جولیا رابرترس» موفق شد برای بازی در فیلم ارین براکویچ جایزه اسکار بهترین بازیگر نقش اول زن را از آن خود کند. ماجرای درباره مادر سه کودک است که بدون هیچ پیشینه تحصیلی بهعنوان دستیار وکیل آغاز به کار میکند و بهصورت اتفاقی با پرونده شرکتی که متهم به آلوده کردن آب شهری است روبهرو میشود. او موفق میشود با تلاشهای بسیار این شرکت را متهم و در پرونده پیروز شود. پیشنهاد میکنیم تماشای این فیلم را از دست ندهید.
300 (2006)
به احترام نظر خوانندگان محترم ویجیاتو، این مورد از لیست حذف شد.
12 سال بردگی ( 12Years a Slave 2013)
12 سال بردگی داستان واقعی زندگی مرد سیاهپوست آزادی به نام «سالومون نورثاب» است که به همراه خانوادهاش در شمال نیویورک زندگی میکند. «سالومون» در سال 1984 دزدیده و بهعنوان برده فروخته میشود.
12 سال بردگی فیلم درخشان و همدلی برانگیز «استیو مک کوئین» موفق به کسب اسکار بهترین فیلم شد و تحسین مخاطبان و منتقدین را به همراه داشت.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
من فیلمهای ۱۲ سال بردگی و لیست شیندلر رو دیدم
واقعا فیلم های بی نظیری هستند
البته لیست شیندلر خیلی خشنه و به نظر من برای افراد زیر ۱۸ سال مناسب نیست
اگه به فیلم های خشن علاقه دارین ، حتما ببینید
و البته یه فیلم جدید هم هست که هنوز بیرون نیومده ، اسمش میناماتا هستش که بر اساس واقعیته و با بازی فوق العاده جانی دپ همراهه
و باید بگم که جانی دپ به خاطر فیلم میناماتا
جایزه بهترین بازیگر و حساسیت به فیلم برداری جشنواره کمیریمیج رو از آن خود کرد
حتما وقتی بیرون اومد ببینید
به شدت پیشنهاد میکنم فیلم کولونیا دیگنیداد با بازی اما واتسون رو ببینید که براساس واقعیته .فوق العاده بود و به هرکی پیشنهاد کردم واقعا خوشش اومده
ممنون مرسی از راهنماییتون
فیلمهای گرگ وال استریت آرگو زودیاک دانکرک و تایتانیک هم جاشون حسابی خالیه
چندتا از فیلم های نام برده شده خوبه و ارزش دیدن داره بی شک قوی ترین فیلم تو این لیست اگه میتونی منو بگیر دی کاپریو هست ک واقعا شاهکار بی نظیریه و حتما پیشنهاد میکنم فیلم رو ببینید . در ضمن به نظر من اگه از ژانر وحشت هم حد اقل دو فیلمم در لیست باشه لیست کامل تری میشه چون واقعا جای این فیلما تو لیستتون خالیه در کل خوب بود گرچه مورد جدیدی ندیدم ولی ممنون
بازی تقلید عالییییییییییییییییییی بود..
کلن کتاب تاریخی خیلی معتبر نداریم
معروف ترین فکر کنم تاریخ طبری باشه تاریخ اسلام و کمی هم ایران خود طبری هم گفته که من فقط هرچی شنیدم آوردم تصمیم گیری بر عهده خواننده
جا داره از فیلم بند باز هم یاد کنیم
البته فیلم سیصد منبع اقتباسی به جای اینکه بیشتر کتاب های تاریخی هرودوت باشه بیشتر روی کمیک فرانک میلر با همین اسم بوده که جنبه رمانی و داستانی داره دقیقا مثل کتاب های ذبیح الله منصوری که بیشتر به بار درام میپرداخت تا موضوعات تاریخی ولی دیگه اسمش در رفته کتاب تاریخی .خدا بیامرز از مقاله پل آمیر ششصد صفحه داستان بنام خداوند الموت کشید بیرون.میلر هم همینه بیشتر دنبال درام بوده البته اینو هم بگم میلر از مسلمانها و این چیز ها خوشش نمیاد و داستان زیاد علیه مردم های خاوذمیانه نوشته
درکل نمیشه بگی سیصد یه داستان واقعی هست همین کتاب تاریخ هرودوت اونقدر اغراق توش هست که اصلا منبع تاریخی معتبری توی یسری از موارد نیست مثل نبرد ترموپیل خیلی اغراق شده هست.
بله در اینکه گفته میشه تاریخ هرودوت به نفع یونانیان نوشته شده و مبالغه امیز هست و.. هم بحث وجود داره اما به هر حال از اون زمان منابع تاریخی دیگری بجز آثار ایشون موجود نیست اما نفس این نبرد به نظر نمیاد دروغ باشه، توی امار و ارقام احتمالا غلو شده باشه
تک تیرانداز و سیصد فاکتور بگیرم، بقیه اش جالب بود.
pain & gain ham qashnge va bar asase vaqeiate
(پیشنهاد 15 فیلم که بر اساس داستان واقعی ساخته شدهاند؟؟؟؟)
واقعا تاسف داره که فیلم 300 به مخاطبین سایت پیشنهاد میدین.فیلمی سرشار از توهین به تمدن و فرهنگ ایران و حتی یونان.فیلمی که تمدن شرق وحشی نمایش دادن.واقعا باید شرم کرد در کشور خودمون فیلم های ضد فرهنگی تبلیغ میکنیم.(سایت قبل از جذب نویسنده باید از سواد و دانش و شعور نویسنده تحقیق کامل بشه)
کاش فقط تیترش رو نمیدین و مطلبی که درباره اش نوشتیم هم میخوندی کاربر گرامی ما. اما در مورد واژه پیشنهاد و بار معناییش حق با شماست. برای همین شاید بهتر باشه از واژه «معرفی» استفاده کنیم که کردیم. هرچند کماکان پیشنهاد میکنم که ۳۰۰ دیده شه تا بتونه مورد نقد منفی واقع شه، با حذف کردن و دیده نشدنش و صرفا بدگویی بابت شنیدهها، موافق نیستم.
این مقاله فکر کنم یک کپی پیست از سایتهای خارجیه قبل نظر این دوستمون متن معرفی فیلم 300 چیزی دیگری بود و الان قسمت دومش تغییر داده شده و کار خوبی انجام دادین.
نه ما از ابتدای امر ترجمه بخش سیصد را واو به واو نسبت به منبع انجام ندادیم و تغییر داده بودیم نسبت به منبع. بعد از اظهار نظر بجای دوستمون، گزینه پیشنهاد رو برداشتیم و به معرفی این اثار پرداختیم. دیدن یا ندیدن این فیلمها رو به خود خواننده فهیم دیجیاتو واگذار کردیم گرامی
(نمی خوام با کسی توهین کنم:))
من از فیلم های فانتزی خوشم نمیاد:/
فیلمی که نشون میده فرمانده سپاه ایران ی زنه بحثی در مورد بد بودنش نیست. تقریبا این فیلم توهین به تمدن و فرهنگ باستانی ماست. من فیلم رو دیدم و از لحاظ فیلم بودن فیلم بدی نبود ولی داستانش از لحاظ کلی شاید شبیه به واقعیت بود ولی در باطن توهین به ما بود. چرا ما این فیلم توهین امیز رو به همدیگه پیشنهاد میکنیم؟:(
که بتونیم با دیدنش از فیلم ومشکلاتش بگیم. حذف کردن صورت مساله و ندیده درباره چیزی (چه اثر سینمایی چه هرچیزی) نظر دادن رو نمیپسندم من، همونجور که به نظر میاد شما دیده باشین فیلم رو (قمست یک و دو) و حالا میونین با قطعیت درباره ایرادات فیلم نظر بدین.
اتفاقا نویسنده کار درستی انجام داد. خودم فیلم رو دیدم و حقیقتش اکشن جذابی داره ولی داستانش منزجر کننده بود. با ان وجود وقتی این فیلم رو تماشا کنید تشویق میشین که تاریخ رو رو مطالعه کنید. بایکوت کردن و سانسور کردن راه چاره نیست.