ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اخبار و مقالات

نگاه نزدیک ویجیاتو به مادربرد گیگابایت TRX40 Designare

گیگابایت مدتی پیش از لاین‌آپ مادربردهای مبتنی بر چیپست AMD TRX40 رونمایی کرد که شامل چهار مدل گوناگون می‌شود. در این مقاله، به سراغ مدل میانی TRX40 Designare می‌رویم که با قابلیت‌هایی نظیر طراحی منبع ...

تیم ویجیاتو
نوشته شده توسط تیم ویجیاتو | ۹ تیر ۱۳۹۹ | ۲۳:۰۰

گیگابایت مدتی پیش از لاین‌آپ مادربردهای مبتنی بر چیپست AMD TRX40 رونمایی کرد که شامل چهار مدل گوناگون می‌شود. در این مقاله، به سراغ مدل میانی TRX40 Designare می‌رویم که با قابلیت‌هایی نظیر طراحی منبع تغذیه ۳+۱۶ فاز، صفحه نانوکربنی، لوله‌های انتقال حرارت ۸ میلی‌متری و لایه مقاوم آلومینیومی روی ورودی‌ها و خروجی‌ها، حسابی پریمیوم ظاهر می‌شود.

این مادربرد قادر به برآورده‌سازی نیازهای گستره وسیعی از کاربران، از تولیدکنندگان حرفه‌ای محتوا و گیمرهای هاردکور گرفته تا هرکسی که می‌خواهد بهترین‌های این دو جهان را با هم داشته باشد است و البته در ازای تمام این‌ها، مبلغ قابل توجهی هم باید برایش بپردازید. بیایید نگاهی نزدیک‌تر بیندازیم به مادربرد گیگابایت TRX40 Designare.


مشخصات فنی

مادربرد گیگابایت TRX40 Designare با فرم فاکتور XL-ATX از راه می‌رسد و درست مانند سایر اعضای این خانواده از حافظه‌های رم DDR4 با با سقف فرکانس کاری ۴۴۰۰ مگاهرتز و ظرفیت ۲۵۶ گیگابایت پشتیبانی می‌کند. مثل اکثر مدل‌های HEDT که هشت درگاه حافظه دارند، اسلات‌های این مادربرد را می‌توانید در قالب چهار ردیف دوتایی، در دو سوی سوکت بزرگ sTRX4 بیابید. در بخش پایینی برد هم چهار اسلات PCIe 4.0 به چشم می‌خورند که به صورت x16 و x8 و x16+8 عمل می‌کنند و یک اسلات PCIe 4.0 x1 هم در مرکز قرار گرفته. هشت پورت SATA قوت گرفته هم از چیپست روی بدنه می‌یابید که از آرایه‌های RAID 0 و RAID 1 و RAID 10 پشتیبانی می‌کنند.

منبع تغذیه ۱۶ فاز مادربرد به کنترلر XDPE132G5C مجهز شده و شانزده پاور استیج TDA21472 70 هم با ساختار ۰+۱۶ هم در آن تعبیه. هیت‌سینک منبع تغذیه به کمک لوله انتقال حرارت به صورت یکپارچه به دیگر قطعات متصل شده و به شکل L در سراسر مادربرد کشیده شده. هیت‌سینک چیپست TRX40 یک فن خنک‌کننده اکتیو دارد و برای خنک‌کنندگی سیستم و پردازنده هم ۸ هدر فن ۴ پینه در نظر گرفته شده. یکی از آن‌ها مخصوص فن پردازنده است، یکی مخصوص پمپ آب و شش هدر دیگر برای فن‌های شاسی.

روی پنل جلویی گیگابایت TRX40 Designare می‌توان ۵ پورت USB 3.1 G2 Type-A، یک پورت USB 3.1 G2 Type-C و دو پورت USB 2.0 یافت. در سمت چپ مادربرد، دکمه‌های Clear CMOS و Q-Flash قرار گرفته‌اند و در سوی دیگر هم می‌توان جک صدای ۳.۵ میلی‌متری و خروجی اپتیکال S/PDIF را یافت که از کدک‌های صوتی Realtel ALC4050H و ALC1220 HD قوت می‌گیرد. یک جفت پورت شبکه هم داریم که یکی از آن‌ها به کنترلرهای Intel Gigabit Ethernet مجهز شده و از سوی دیگر رابط کاربری وایرلس Intel AX200 Wi-Fi 6 همراه با اتصالات Bluetooth 5.0 از راه می‌رسد.

با تعبیه یک کارت Thunderbolt 3 AIC به عنوان تجهیزات جانبی، گیگابایت مشخصا افراد حرفه‌ای و تولیدکنندگان محتوا را قرار داده و از سوی دیگر با کنار گذاشتن شبکه‌سازی سیمی 10GbE و رفتن به سراغ اترنت دوگانه، توانسته قیمت مادربرد را اندکی نسبت به مدل TRX40 Aorus Xtreme کاهش دهد.


مشخصات دقیق‌تر

سوکت AMD Socket sTRX4
چیپست AMD TRX40
اسلا‌ت‌های حافظه 8x DDR4 Slots
سقف حافظه 256GB
پورت‌های ساتا 8x SATA 6Gb/s
کانکتورهای USB داخلی 1x USB 3.2 Gen 2, 2x USB 3.2 Gen 1, 2x USB 2.0
NVIDIA SLI/AMD CrossFire NVIDIA SLI/AMD CrossFire
درگاه M.2 4x M.2
RJ-45 2x RJ-45
تاندربولت Thunderbolt 3 AIC Card
درگاه PCI-E x1 1x PCI-E X1
درگاه PCI-E x16 4x PCI-E X16 (2 running at x16, 2 running at x8)
فرم فاکتور XL-ATX
WiFi Intel Wi-Fi 6 AX200

طراحی

مادربرد TRX40 Designare یک قطعه سخت‌افزاری بسیار خوش‌قیافه است که با فرم فاکتور XL-ATX از راه می‌رسد و بنابراین حسابی غول‌آسا و سنگین وز‌ن به حساب آمده و برای نصب آن نیازمند فضای زیادی در کیس خواهید بود. بنابراین اگر به سراغ یک پی‌سی با پردازنده تردریپر رفتید، باید حتما حواستان به ابعاد کیس هم باشید.

TRX40 Designare از ظاهر ارتقایافته‌ای بهره‌مند شده که گیگابایت در محصولات سال ۲۰۱۹ خود به کار گرفته. تم رنگی کلی این قطعه مشکی و نقره‌ای است و سطوحی از جنس فلز صیقل خورده دارد که ظاهری بسیار آینده‌نگرانه به آن بخشیده‌اند.

در پشت این مادربرد شاهد ورقه نانوکربن هستیم و برند AORUS هم روی آن حک شده است. از آن‌جایی که هم بخش جلویی و هم پشتی این مادربرد زیبا از آب درآمده، بهترین کار اینست که به سراغ کیس‌هایی بروید که از دو طرف شیشه‌ای بوده و زیبایی محصول گیگابایت را آنطور که باید و شاید به نمایش درمی‌آورند.

برد مورد اشاره از سوکت sTRX40 بهره‌مند شده تا قادر به پشتیبانی از نسل سوم پردازنده‌های رایزن تردریپر باشد و این سوکت یک پوشش پلاستیکی دارد که به آسانی جا زده شده و از جا خارج می‌شود. بعد از برداشتن لایه محافظ، پردازنده‌های تردریپر به خوبی داخل سوکت جای می‌گیرند. تمام مادربردهای TRX40 همراه با این پوشش از راه می‌رسند، چون داریم درباره ۴۰۹۴ پین صحبت می‌کنیم و آسیب دیدن تنها یکی از آن‌ها برای وارد شدن آسیب دائمی به تمام برد کافیست.

گیگابایت در طراحی این مادربرد از لایه محافظ آلومینیومی روی ورودی‌ها و خروجی‌ها استفاده کرده که نه‌تنها مقاومت اسلات‌ها را افزایش داده بلکه باعث می‌شود ثبات سیگنال نیز بالاتر برود. و در نهایت نوبت به نورپردازی RGB می‌رسد که در تعبیه آن‌ها روی بدنه چندان زیاده‌روی نشده و گیگابایت ترجیح داده با دو نوار باریک در گوشه بالایی سخت‌افزار، ظاهر شکیل آن را حفظ کند و باقی نورپردازی را به نوارهای LED بسپارد.


نرم‌افزار

با خرید مادربردهای خانواده TRX40 به چندین اپلیکیشن و نرم‌افزار کاربردی هم دسترسی خواهید داشت که زندگی را برای گیمرها و اورکلاکرها بسیار راحت می‌کنند. این اپلیکیشن‌ها در شکل و شمایل و با کارایی‌های گوناگون از راه می‌رسند و بنابراین به تفکیک، نگاهی به آن‌ها می‌اندازیم.

Gigabyte TRX40 UEFI

گیگابایت TRX40 Aorus Master

پکیج UEFI گیگابایت شامل چندین بخش مختلف است که هرکدام به شما اجازه دسترسی به تنظیمات متعدد مادربرد را داده و در واقع کنترلی کامل بر سخت‌افزار را در اختیارتان می‌گذارد.

با باز کردن پنجره این نرم‌افزار با صفحه Easy Mode رو به رو خواهید شد که دسترسی سریعی به امکاناتی مانند سکانس بوت، چک کردن سرعت فن‌ها، پایش دما و ولتاژ، فعال‌سازی XMP و تغییر حالت پرفورمنس را بدون نیاز به ورود به صفحات عمیق‌تر (و ترسناک‌تر برای کاربران کم‌تجربه) بخش UEFI فراهم می‌کند. افزودن این قابلیت که قبلا مشابه‌اش را در نرم‌افزارهای شرکت‌های رقیب دیده‌ایم بدون هیچ تردیدی اتفاق خوبی بوده.

Tweaker هم بخشی است که به شما دسترسی کاملی به پارامترهای مربوط به ولتاژ، فرکانس و تنظیمات پاور قطعات اصلی می‌دهد. افزون بر این‌ها، یک صفحه زیرمجموعه «Advanced» هم داریم که گزینه‌های پیشرفته‌تری را پیش پایتان می‌گذارد. با فشردن دکمه F8 در هر یک از صفحات این نرم‌افزار می‌توانید به قابلیت Q-Flash دسترسی پیدا کنید. این ابزار قادر به دسترسی به فولدر داخل یک فلش USB است و از آن‌جا فایل BIOS را شناسایی و فلش می‌کند.

گیگابایت TRX40 Aorus Master

بعد از این‌ها هم گزینه Smart Fan 5 به چشم می‌خورد که آن هم با فشردن دکمه F5 در هر کدام از صفحات مقابل چشمتان قرار می‌گیرد. این قابلیت عالی برای کنترل سیستم فن‌ها بدون هیچ تردیدی برجسته‌ترین ویژگی نرم‌افزار گیگابایت و برند Aorus است.

تمام هدرهای فن را می‌توان به صورت جداگانه انتخاب و پروفایل‌های سرعت‌شان را دستکاری کرد. گیگابایت یک‌سری تنظیمات پیش‌فرض برای کنترل سرعت فن در نظر گرفته و به دلخواه می‌توانید نقاطی را برای پایش دمای آن‌ها تعیین کنید. هدرها را ضمنا می‌توان در حالت PWM یا ولتاژ (DC) قرار داد که برای خوراندن جریانی ثابت به پمپ‌های سیستم خنک‌کننده مایع یا تنظیم خودکار سرعت فن‌های PWM کاربردی هستند.

Smart Fan 5 به کاربر اجازه می‌دهد کنترل سرعت فن‌ها را به دست بگیرد و میزان چرخش تعداد دورهای آن‌ها در هر ثانیه را تغییر دهد. از شش نقطه روی یک گراف می‌توان برای ساخت پروفایل سرعت فن استفاده کرد. جالب اینکه Smart Fan 5 از سرعت 0% پشتیبانی می‌شود که یعنی می‌توانید به فن‌ها اجازه دهید هنگام کاهش دمای سیستم یا رسیدن به دمای محیط خودشان را خاموش کنند.

RGB Fusion 2.0

گیگابایت TRX40 Aorus Master

نرم‌افزار RGB Fusion 2.0 که تقریبا روی تمام مادربردهای ساخته شده توسط گیگابایت قابل استفاده است، به کاربر این اجازه را می‌دهد که نورهای RGB روی بدنه سخت‌افزار را شخصی‌سازی کند. با استفاده از این نرم‌افزار می‌توان حالت‌های عملکرد متعددی برای LED‌ها در نظر گرفت. همچنین این نرم‌افزار پالت رنگ گسترده‌ای دارد که بیش از ۱۶ میلیون رنگ را در خود جای داده و کاربر می‌تواند با استفاده از آن‌ ظاهر کیس خود را شخصی سازی کند.


جمع‌بندی

TRX40 Designare از آن مادربردهای پیشرفته و قدرتمندی است که طراحی زیبا و تمیزی دارد و چینش پورت‌هایش کنار هم به خوبی انجام شده. به لطف استفاده از چراغ‌های RGB در گوشه بالایی این مادربرد و پشتیبانی از نوارهای LED، می‌توان از آن به عنوان یک گزینه مناسب برای کیس‌های گیمینگ یاد کرد. مادربرد مورد نظر همچنین در امر تامین انرژی، بحث حافظه و اتصالات، عملکرد خیلی خوبی دارد که نمونه‌اش را در کم‌تر مادربردی می‌توان پیدا کرد.

به‌ طور کلی می‌توان گفت، این مادربرد ساخته شده برای افرادای که دنبال عالی‌ترین سطح پرفورمنس روی سیستم‌های قدرتمند خود می‌گردند. تقریبا هیچ ایرادی به این مادربرد وارد نیست و می‌توان گفت کار گیگابایت برای ساخت TRX40 Designare بی‌نظیر بوده. TRX40 Designare مادربردی است که در همه جوانب عالی عمل می‌کند اما قیمت بالایی هم دارد که طبیعتا هر کاربری از پس هزینه‌هایش بر نمی‌آید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Saeed
    Saeed | ۱۰ تیر ۱۳۹۹

    ایشالا اگه عمری باشه و بتونیم دووم بیاریم ۱۰ ساله بعد میشه خریدش!

مطالب پیشنهادی