بازیهای ۷۰ دلاری نسل جدید ارزش گیم پس ایکس باکس را بهتر نشان میدهد
رقابت و جنگ کنسولی در نسل نهم میان ایکس باکس سری ایکس و پلی استیشن 5 هیجانانگیزتر از همیشه است. اما در این میان مایکروسافت سعی کرده با اضافه کردن یک سرویس فوقالعاده و متفاوت ...
رقابت و جنگ کنسولی در نسل نهم میان ایکس باکس سری ایکس و پلی استیشن 5 هیجانانگیزتر از همیشه است. اما در این میان مایکروسافت سعی کرده با اضافه کردن یک سرویس فوقالعاده و متفاوت به نام «گیم پس ایکس باکس»، میدان رقابت را به کلی تغییر دهد. در ادامه این مقاله میخواهیم به نقش گیم پس در نسل جدید نگاهی داشته باشیم و اینکه چرا افزایش قیمت بازیها میتواند به این سرویس ارزش و اعتبار بیشتری دهد. با ما همراه باشید.
گیم پس حالا بیش از ۱۵ میلیون مشترک دارد
به طور کلی، بازیهای ویدیویی در تمام دنیا به عنوان یک سرگرمی گران قیمت شناخته میشوند؛ یک کنسول چند صد دلار هزینه روی دست مصرفکننده میگذارد و هر بازی هم به طبع هزینهای جدید و جداگانه در بر دارد. در کنار این موارد بسیاری از گیمرها همچنین هزینههای گزافی بابت پرداختهای درون برنامهای و دیالسیها و... به توسعهدهندگان میپردازند.
این مسائل به کنسولهای بازی نیز ختم نمیشود و پی سی گیمرها هم در نوع خود مشکلات فراوانی دارند. اول از همه، جمع کردن یک سیستم بالا رده یا حتی میان رده میتواند خیلی خیلی گران باشد و در ضمن این سیستمها به انواع اقسام تجهیزات و لوازم جانبی محتاجاند.
علی رغم تمام ای مسائل، اخیرا مشخص شده بازیهای نسل جدید قرار است به طور کلی قیمت بالاتری نسبت به گذشته داشته باشند (احتمالا ۷۰ دلار) که این موضوع میتواند بار سنگینتری روی دوش گیمرها بگذارد و تجربه بازیها را حتی دشوارتر از گذشته کند.
پس حال که تا پیش از این هم گیمینگ یک تفریح پر هزینه محسوب میشد، باید گفت نسل جدید میتواند اوضاع را دشوارتر از گذشته کند (مخصوصا برای کاربرانی ایرانی که با دلار ۳۰ هزار تومنی کمرشان خم شده!). با تمام این اوصاف، گیمرها احتمالا یک راه دیگر هم دارند.
مایکروسافت از سال ۲۰۱۷ یک سرویس جالب توجه را راهاندازی نمود: Xbox Games Pass. این سرویس در ابتدای مسیر واقعا چشمگیر نبود و خدمات آنچنان عجیب و غریبی به مخاطبان نمیداد. با این حال، سیاست کلی ایکس باکس و مایکروسافت از همان روز اول این بود که گیم پس را روز به روز رشد دهد و آن را به بزرگترین سابسکریپشن سرویس در نوع خودش تبدیل کند.
چرا گیم پس؟
احتمالا اصل قضیه برای مایکروسافت از جایی شروع شد که سونی نسل هشتم را به کلی تسخیر کرد و با عرضه عناوین انحصاری فوقالعاده، دل هواداران گیم را برد. مایکروسافت میتوانست صرفا بیاید تعداد زیادی استودیو درجه یک بخرد و تن به تن با انحصاریهای سونی مبارزه کند.
اما خب مدیران مایکروسافت و همچنین فیل اسپنسر باهوشتر از این حرفها بودند. آنها تلاش کردند میدان مبارزه نسل بعدی کنسولها را به کلی عوض کنند و آنگاه دیگر ایکس باکس لزوما به انحصاریهای خوب نیاز نداشت (که البته این مورد هم همانطور که میدانید با خرید بتسدا کاملا برطرف شده و حالا ایکس باکس نیز در آینده انحصاریهای شگفتانگیزی خواهد داشت، اما فعلا موضوع مورد بحث ما انحصاریها نیستند).
ایکس باکس در راستای تغییر ماهیت گیمینگ در نسل جدید، گیم پس خود را روز به روز گستردهتر کرد و اکنون مخاطبان با پرداخت چیزی حدود ۱۵ دلار در ماه (یا ۱۸۰ دلار در سال) میتوانند به صدها بازی متنوع و فوقالعاده روی کنسولهای ایکس باکس یا پی سی دسترسی یابند.
تمامی بازیهای بتسدا از جمله پروژههای جدید به سرویس گیم پس اضافه خواهند شد
شاید با وضعیت فعلی دلار در کشورمان، همین ۱۵ دلار هم مبلغ خیلی زیادی برای ما باشد اما شک نکنید کاربران خارجی در یک موقعیت ایدهآل قرار دارند. حال که قیمت بازیهای جدید رو به افزایش است، داشتن یک سرویس با قیمتی ثابت میتواند مبالغ بسیاری را برای مخاطب ذخیره کند.
در یک معادله ساده، اگر یک کاربر ۱۸۰ دلار برای گیم پس یکساله بپردازد، صرفا با تجربه سه بازی بزرگ و AAA (که احتمالا بین ۶۰ و ۷۰ دلار قیمت داشته باشند) این مبلغ به جیبش بازگشته است. و خب حالا که عناوین EA، آبسیدین، بتسدا و دهها استودیو دیگر راهی گیم پس شدهاند، چنین بازیهای باکیفیت و گرانقیمتی در سرویس ایکس باکس به وفور پیدا میشوند. از سوی دیگر گیم پس بازیهای مستقل نیز کم ندارد و دست مخاطبان برای انتخاب عناوین دلخواهشان بهشدت باز است.
در این میان خود ایکس باکس هم از این فضای به وجود آمده لذت زیادی میبرد، چرا که توسعهدهندگان با ریسک نسبتا پایین بازیشان را در گیم پس عرضه میکنند و کاربران هم با پرداخت مبالغی ناچیز (که نتیجه آن ریسک پایین است) میتوانند به تجربه عناوینی بپردازند که شاید در حالت عادی خرید آنها عملا یک ریسک تمامعیار بود.
شاید شما به عنوان مخاطب یک بازی مستقل و نه چندان مشهور را نشناسید و اصلا ندانید به آن علاقه دارید یا خیر. اما وقتی ۱۵ دلار برای گیم پس دادهاید، میتوانید هرچه روی آن قرار دارد را تجربه کنید. در نتیجه، این حالت میتواند به نفع یک سری از توسعهدهندگان کوچک و مستقل هم باشد. از سوی دیگر شما نیز اگر یک بازی بد تجربه کنید، عملا پولی از دست ندادهاید.
فیل اسپنسر: مخاطبان ایکس باکس سری اس با سری ایکس متفاوت خواهند بود
فیل اسپنسر در ماه نوامبر طی یک مصاحبه با وبسایت Game Informer گفت:
شما میتوانید بازیهایی داشته باشید که صرفا بازی هستند، زیرا در یک سرویس اشتراکی زندگی میکنند که یک مدل تجاری خوب دارد.
گرچه نمیشود فقط یک طرف ماجرا را دید. باید این نکته را نیز در نظر بگیریم که فعلا گیم پس «همه بازیها» را در خود ندارد یا حتی احتمالا بسیاری از بازیهای محبوب و بزرگ مدتی طول بکشد تا وارد آن شوند.
پس در حال حاضر نمیتوان گفت یک گیمر با داشتن گیم پس ایکس باکس تمام خواستهها و نیازهایش را برطرف خواهد کرد. با این حال، همه داریم میبینیم که گیم پس روز به روز بزرگتر، متنوعتر و به صرفهتر میشود.
تنوع بینهایت
اگر در وهله اول بازیهای انحصاری سونی و پلی استیشن را از معادله فاکتور بگیریم، درصد قابل توجهی از بهترین عناوین روز خیلی زود وارد گیم پس میشوند. تا مدتی پیش، تمام بازیهای استودیوهای ایکس باکس و مایکروسافت (مثل Gears of War، The Outer Worlds و...) از روز اول انتشار راهی گیم پس میشدند.
حتی تا همین جای کار هم گیم پس پیشنهاد بسیار خوبی بود اما حالا در نظر بگیرید که تمام بازیهای الکترونیک آرتز، بتسدا، آبسیدین، نینجا تئوری و دهها استودیو درجه یک دیگر بدون کوچکترین وقفه، پس از عرضه به سرویس گیم پس میآید. فوقالعاده است، نه؟
زمان آمدن EA Play به گیم پس آلتیمیت مشخص شد
یک مسئله دیگر که خیلی ما کاربران ایرانی درگیر آن نیستیم، اشتراکات بینهایت بود. فرض کنید یک کاربر در خارج از کشور اشتراک نتفلیکس، اپل، آمازون، HBO Max، دیزنی پلاس و دهها سرویس دیگر را خریداری میکند که در نوع خود سرسام آور است. حال باید بدانیم که مایکروسافت این مشکل را نیز حل کرده و کاربران میتوانند با خرید تنها «گیم پس پی سی»، چندین سرویس دیگر (مثل EA Play) را باهم یکی میکند.
پس پلی استیشنبازها چی؟
دارندگان پلی استیشن هم باید بدانند که سونی - درست مثل مایکروسافت - بیکار ننشسته و سعی دارد تا جایی که میتواند نقصهای نسل گذشته را جبران کند. سونی چندی پیش اعلام کرد سرویس پلی استیشن پلاس یک کلکسیون عالی از بازیهای پلی استیشن 4 را به پلی استیشن 5 میآورد.
با اینکه این سرویس اصلا و ابدا با گیم پس قابل مقایسه نیست، اما پیشرفتهای بسیاری نسبت به گذشته خود داشته و بازیهای متنوع و شگفتانگیزی در اختیار مخاطبان پلی استیشن قرار میدهد. و خب مشترکان PS Plus اصلا لازم نیست مبلغ اضافهای بابت دریافت این کلکسیون جدید بپردازند، که مجموعا سرویس را قابل قبول میکند.
کاربران پلی استیشن پلاس روی پلی استیشن 5 به چندین بازی رایگان دسترس خواهند داشت
یک مشکل بزرگ این است که بازیهای جدید پلی استیشن 5 به این زودیها به این سرویس نمیآید - مسئلهای که در گیم پس دقیقا برعکس است. در هر حال همانطور که گفتم این سرویسها اصلا قابل مقایسه نیست و در حقیقت گیم پس به غولی تبدیل شده که کسی دیگر توان رقابت با آن را ندارد.
ایکس باکس و در راس آن فیل اسپنسر طی ماههای اخیر مدام روی سیاستهای کاربر-محور خود مانوور میدادند و حالا با گسترش گیم پس و اتفاقات دیگری که رخ داده میفهمیم آن حرفها دروغهای تبلیغاتی نبوده است.
با پیشرفت و گسترش هرچه بیشتر گیم پس، نه تنها دارندگان کنسولهای ایکس باکس، بلکه دارندگان پی سی نیز نفع زیادی خواهند برد و احتمالا با موفقیت این سرویس آینده گیمینگ خیلی متفاوتتر از آن چیزی شود که در گذشته فکر میکردیم.
بدون شک گیم پس یک فرشته نجات ابدی برای گیمرها نیست - حداقل فعلا نه - اما از هر منظری به آن نگاه کنیم، میتواند سرویسی مقرون به صرفه و عالی برای گیمرهای سرتاسر دنیا باشد.
شما هم اگر وضعیت دلار در کشورمان بهبود یابد (یا حتی در همین شرایط)، مایل به استفاده از سرویس گیم پس ایکس باکس هستید؟ نظرات خود در رابطه با این سرویس را با ویجیاتوییها در میان بگذارید.
تماشا کنید: بازیهای بتسدا قراره انحصاری ایکس باکس بشن؟
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
کاش میشد هم از انحصاریهای پلیاستیشن لذت برد هم گیمپس اکسباکس :(
سونی خودش گفت ما بازی اشغال نمیسازیم که یه همچین سرویسی بتونه حتی هزینه ساخت بازی رو در بیاره چه برسه به سود واسه همین براشون نمیصرفه...نمیدونم بعدا بتسدا چجور میخواد سود کنه با این وضعیت شاید از لانچ نباشه رو gamepass
خودمون ایکس باکس میخریم و انحصاریای ps5 رو تو خونه رفیقمون بازی میکنیم یا مثلا گیمنت سر کوچه ما اگه یه میلیون بهش بدی برا یه ماه و نیم کنسول رو قرض میده برو انحصاریارو بازی کن
100 درصد راه دیگه ای نیست
آفرین Xbox
آفرین فیل اسپنسر
???
حقیقتا گیم پس تنها دلیلی هست که من سری اس بگیرم
کلا من کار ندارم ولی ما با پلی استیشن بزرگ شدیم تغییر دادن ضبدر مربع مثلث به جای وای ایکس سخته
انحصاری های سونی هیچ وقت با xbox قابل مقایسه نبودن
گاد اف وار
انچارتد
دیزگان
مارول اسپایدرمن
هورایزن زیرو داون
د است اف اس 2
گوست اف توشیما
و بازی های که کسی فکرشو نمیکرد واسه ps4 بیاد هورایزن جدد با مایلز مورالز
دقیقا مایکروسافت گیم پسو برای همین اورد
چون میدونست هیچوقت در زمینه انحصاری نمیتونه با سونی رقابت کنه پس یه سرویس توپ به نام گیمپسو اضافه میکنه خصوصا الان که بازیای ps5 هفتاد دلاری شدن دیگه کسی نمیره هفتاد دلار بده بازی بخره میره با یه قیمت کم گیم پس میخره بازی میکنه ولی خب دیگه بازی مال خودش نیست و همینش بده
این سرویس هیچ ps فنی رو نمیتونه جذب خودش کنه ولی قطعا گیمرای دیگه و معمولی رو چرا
(ببخشید گفتم گیمرای معمولی منظوری نداشتم منظورم با کسایی بود که تازه شروع کردن یا براشون مهم نیست
ایکس باکس پلیرا رو سر ما جا دارن)
من خدایی نمیتونم قید بازی های ps5 رو بزنم از یه طرفی هم گیم پس ارزونه وکلی بازی داره
حق داری و واقعا نسل جدید انتخاب سخت شده. با این حال کسایی که پی سی خوبی دارن میتونن با خیال راحت پی اس فایو بخرن چون گیم پس از طریق پی سی هم کاملا جوابه. نیازی به سری ایکس یا اس نیست در اون صورت
دم مایکروسافت گرم که سرویس گیم پس آورد
من که پلی استیشن دوست دارم برام یه چیز دیگه هست و مطمئن هستم سونی بیکار نمیشینه و سرویس اشتراکیش قوی تر میشه البته خودشون گفتن که قرار نیست مثل گیم پس عمل کنیم
همین الان playstation now نسبت به گذشته خیلی خیلی بهتر شده
بازی هاش بهتر شده، قابلیت دانلود اضافه شده از همه مهمتر قیمتش اومده پایینتر (10 دلار)
بهترم میشه مطمئنم
نمیشنن همینجوری نگاه کنن
خواهشا همین چند روز پست فان کمتر بزارین..... اربعینه....
عالی خیلی کامل بود.سرویس گیم پس محشره آخرین قیمتی که داشتم این بود که هارد اکس باکس رو با ۱۵۰ پر میکردن و اکانت افلاین هوم میشد و میتونستی استفاده کنی ولی حالا با پرداخت اندک بازی هارو دانلود میکنی یا دیتاش رو با مبلغ کمی میگیری و با سرویس گیم پس به کلی بازی دسترسی داری برای امثال من که در سالشاید یک کالاف و رینبو بازی کنن و در کنارش میخوان از بازی های دیگه هم لذت ببرن گیمر پس بهترین چیزی هست که به وجود اومده حالا هم که استودیو های فوق العاده ای به استودیو های بسیار خوب اکس باکس اضافه شدن و نسل بعد دست اکس باکس رو برای مانور روی اکوسیستم خودش باز تر کرده
اگه واقعا ایکس باکس سالی 3 تا انحصاری aaa به گیمپس اضافه کنه عملا دیگه تردیدی برای نخریدن گیمپس نیست
گیم پس حتی با بازی های 10 دلاری هم ارزش زیادی داره 70 دلار که بجای خود
الان یعنی اومدی ترول کنی؟! گربه دستش به دمش نمی رسید گفت پیف پیف بو میده
چه ربطی داشت الا کار تو ترول من دارم از یه چیزی که به گیمر ها سود میرسونه تعریف میکنم ولی تو داری تخریب میکنی این تروله بعدشم اگه زحمتی نیست بگو از نظر تو کجاش ترول تا درستش کنم
فک کنم داشت ازش تعریف میکرد
چرا ناراحتی میشی عزیز جان.
این دوست عزیز منظورش این بود که اگه بازی 10 دلاری هم داشته باشه فقط با یک 10 دلار میتونی چند تا بازی 10 دلاری بازی کنی باز هم سود میکنی حالا اینا 70 دلاری هم داره خیلی خوبه.