ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سرگرمی

بررسی بازی رومیزی Joraku – پیش به سوی کیوتو

بعضی اوقات هست که هیچ چیز مطابق انتظار شما پیش نمی‌رود؛ و گاهی این عدم انتظار به بهترین شکل صورت می‌گیرد. برای مثال شما انتظار دارید که امتحان پیش رویتان را با بدترین نمره مردود ...

حسین توکلی
نوشته شده توسط حسین توکلی | ۱۲ خرداد ۱۳۹۸ | ۱۹:۰۰

بعضی اوقات هست که هیچ چیز مطابق انتظار شما پیش نمی‌رود؛ و گاهی این عدم انتظار به بهترین شکل صورت می‌گیرد. برای مثال شما انتظار دارید که امتحان پیش رویتان را با بدترین نمره مردود شوید ولی در عین نابآوری، زمانی که پاسخ امتحان‌ها اعلام می‌شود، می‌بینید که بهترین نمره را کسب کرده‌اید.

گاهی اوقات انتظار ندارید یک جعبه کوچک، دنیایی را در دل خود پنهان کرده باشد؛ و این چیزی بود که من با Joraku به آن رسیدم. در ادامه با ویجیاتو همراه باشید تا ببینیم چگونه این فسقلی می‌تواند تا این حد دلربا باشد.

ماشین کوچک سازی شرقی

ژاپنی ها یک عادت زبانی عجیب و بسیار جالب دارند؛ آن ها برای توصیف یک پدیده کلمه خلق می‌کنند. برای مثال گرگ تک‌دست که ممکن است حتی یک انسان علدی در طول عمر زمینیش حتی یک بار هم از آن استفاده نکند، کلمه مختص به خود دارد و به این پدیده Sekiro می‌گویند.

کلمه Joraku هم چنین وضعیتی دارد. این کلمه به معنای رفتن به کیوتو است! ذات بازی از همین‌جا شروع به نمایان شدن می‌کند: یک چیز کوچک که در دل خودش چیزهای خیلی عمیق‌تری جای داده است.

بزن بریم کیوتو

داستان بازی بسیار روتین است و بیایید تا منطقی باشیم، چنین بازی ای قرار هم نیست داستان خاصی را برای شما روایت کند. داستان بازی در زمان ژاپن فئودال روایت می‌شود. جایی که هر یک از بازیکنان در نقش یکی از دایمیو های آن زمان قرار می‌گیرند و سعی بر آن دارند تا به سمت کیوتو لشکرکشی کنند و در این میان رقبا را از میان به در کنند. همین چند خط کافی است تا پایه‌های تماتیک بازی گذاشته شوند و همه چیز سیر منطقی به خود بگیرد.

حکم؟ کاتانا!

بازی هایی که مکانیزم پایه گیم پلی آن ها بر اساس بازی کارتی حکم باشد اصلا کم نیستند. ولی پیدا کردن بازی هایی که چیز جدیدی برای عرضه و ارزش بازی کردن به جای بازی اصلی را داشته باشند، به شدت کم است. جوراکو از آن دست بازی هایی به حساب می‌آید که گیم پلی خود را بر اساس حکم چیده ولی این فقط آغاز ماجرا است.

در بازی سه خال کاتانا (شمشیر)، یوری (نیزه) و جو (تفنگ سرپر) وجود دارد که به ترتیب رنگ های قرمز، آبی و زرد را به خود اختصاص داده اند. پس از درفت کردن کارت ها، انتخاب دو کارت و سپردن باقی به بازیکن بغل دستی خود بازی آغاز می‌شود.بازیکن اول هر خالی را که بازی کند برای آن دست حکم بازی است و باقی بازیکنان باید اگر از آن خال در دست خود دارند، کارت مربوطه را بازی کنند.
اما کارت ها چه کارایی دارند؟ اعداد ۱ تا ۶ بر روی کارت های هر خال وجود دارند. هر عدد دو کارایی دارد:

۱. می‌توانید ۰ تا ۳ سرباز بر روی منطقه مشابه عدد کارت روی صفحه بگذارید‌. صفحه بازی ۷ منطقه دارد که از ۱ تا ۶ عدد گذاری شده اند و کیوتو عددی ندارد.
۲. می‌توانید به تعداد عدد روی کارت اکشن پوینت دریافت کنید. اکشن پوینت ها سه حرکت در اختیار شما می‌گذارند که اولین آن ها حرکت دادن هر سربازتان به اعضای هر اکشن پوینت است. برای مثال با ۳ اکشن پوینت می‌توانید یک سرباز را ۳ خانه حرکت دهید یا ۳ سرباز را یک خانه و به همین منوال. اکشن دوم حرکت دادن دایمیوتان بر روی صفحه است که هر حرکت آن ها به ۲ اکشن پوینت نیاز دارد. اکشن آخر هم کشتن سربازان حریف است؛ جایی که دایمیوتان قرار دارد می‌توانید به اعضای هر اکشن پوینت یکی از سربازان حریف را بکشید.

در بازی به غیر از کارت های عدد دار، یک نینجا در دسته هر خال نیز وجود دارد که با استفاده از آن ها می‌تواتید ۰ تا ۳ سرباز را به ترتیبی و در هر جای زمین، حتی کیوتو، پخش کنید.
در آخر هر دست بالاترین عدد بازی شده برنده آن دست است و امتیازهایی نسبت به برنده و جایگاه دایمیو او بین بازیکنان تقسیم می‌شود. البته اگر کارت نینجا در کنار یک عدد ۶ بازی شود، نینجا برنده دست است.

در بازی ۳ فاز پرستیژ داریم که پس از هر بار تمام شدن کارت های دست بازیکنان شمارش می‌شوند. پرستیژ اول از سمت راست نقشه امتیاز بیشتری دارد و رفته رفته امتیاز های سمت چپ نقشه و یا همان کیوتو بیشتر و بیشتر می‌شوند؛ پس باید از سمت راست شروع کرد و رفته رفته نیروها را به سمت کیوتو حرکت داد.
همین مجموعه تاثیرگذار قوانین باعث می‌شود تا هر حرکت شما نیاز به فکر و طرح استراتژی داشته باشد. گیم پلی جوراکو واقعا عمیق است و در عین کوچکی و سادگی بازی، می تواند ذهن شما را به خوبی درگیر کند. نکته دیگر گیم پلی این است که تا آخرین لحظه واقعا برنده مشخص نیست و بازی ها می‌توانند به شدت نزدیک پیش بروند و همین یکی از نکات جذاب این کوچک دوست داشتنی است.

برای یک مشت مقوا

واقعا نباید انتظار زیادی از نظر کامپنونتی نسبت به این عنوان داشته باشید. بازی متشکل از یک صفحه کوچک، چندین کارت و مکعب های چوبی است. ولی همین کامپوننت های کم، دریایی از گیم پلی را در خود جای داده اند و نسبت به قیمتش هم قطعات بازی شما را راضی نگه خواهند داشت.

حتی قوانین بازی هم در یک برگ گلاسه دو رو نوشته شده است که نگارشش به میزان کافی روان و قابل فهم است. در کل بازی از نظر ظاهری خیلی ساده و معمولی است و حتی ممکن است برای بعضی ها تا حدی بی‌روح به نظر برسد ولی همان‌طور که گفته شد، جوراکو اصلا قرار نیست بازی زیبایی باشد.

همراه اول

به طور خلاصه باید گفت که جوراکو یک عنوان ساده با گیم پلی ای فوق العاده و سرگم کننده است. به دلیل حجم کوچکش و مدت زمان نه چندان بلندش می‌تواند به یک همراه همیشگی برای شما تبدیل شود و نقش بازی تو جیبی همراه شما را به خوبی ایفا کند. نسبت به قیمتش هم ارزش خرید بالایی دارد. اگر بتوانید از ضعف های تولیدی و سادگی ظاهری بازی چشم پوشی کنید یکی از بهترین عناوین چند وقت اخیر را خواهید داشت.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • نیوشا
    نیوشا | ۲۰ بهمن ۱۳۹۸

    از کجا بخریمش؟

مطالب پیشنهادی