لباس سیاه سوپرمن از کجا آمد؟
خیلیها میگویند که لباس هر شخص نشان دهنده شخصیت او است. به این ترتیب باید گفت سوپرمن شخصیت تحسین برانگیز و جذابی دارد. با این که مرد پولادین اکثراً به خاطر ظاهر مشهورش با لباسی ...
خیلیها میگویند که لباس هر شخص نشان دهنده شخصیت او است. به این ترتیب باید گفت سوپرمن شخصیت تحسین برانگیز و جذابی دارد. با این که مرد پولادین اکثراً به خاطر ظاهر مشهورش با لباسی به رنگ آبی و قرمز شناخته میشود اما قرار است در اسنایدر کات فیلم Justice League شاهد ظاهری متفاوتتر و جدید از آخرین پسر کریپتون (Krypton) باشیم: لباس سیاه سوپرمن.
شاید اگر یک فیلمباز معمولی باشد فکر کنید لباس سیاه سوپرمن صرفاً یک تنوع سینمایی برای این شخصیت نمادین است اما اگر به سراغ طرفداران کمیکها بروید به شما خواهند گفت که این لباس سیاه ریشه در یکی از مهمترین داستانهای روایت شده از کال ال (Kal-El) دارد.
به لباس سیاه سوپرمن میتوان لقب «لباس تولد مجدد» داد چرا که به احیای مرد پولادین از مرگ مربوط است. بعد از این که سوپرمن در خط داستانی کلاسیک The Death of Superman در شماره ۷۵ کمیک Superman (انتشار در ماه ژانویه سال ۱۹۹۳) توسط دومزدی (Doomsday) کشته شد، چند ماه بعد و در شماره ۶۸۹ کمیک Action Comics (انتشار در ماه جولای سال ۱۹۹۳) دوباره زنده شد و از یک ماتریکس تولد کریپتونی با لباس یکتکه سیاه رنگ با هایلایتهای نقرهای بیرون آمد.
برای خلق این لباس چشمنواز از روی طراحیهای جان بوگدانوو (Jon Bogdanove)، هنرمندی که در خلق شخصیت استیل (Steel) نیز سهیم بود، استفاده شد. در حالی که خود این کمیک اطلاعات زیادی در رابطه با لباس سیاه سوپرمن ندادند اما محتویاتی جانبی مثل The Death and Life of Superman راجر استرن (Roger Stern) جزئیات بیشتری در مورد این لباس ارائه کرد.
خوانندگان متوجه شدند که این لباس طراحی شده بود تا به سوپرمن ضعیف شده کمک کند تا انرژی خورشیدی بیشتری را جذب کند. در نتیجه، بسیاری این لباس را با نام لباس ریکاوری نیز میشناسند.
متأسفانه، این لباس مثل خود کلارک نابودنشدنی نبود. وقتی که مرد پولادین در شماره ۸۲ کمیک Superman (انتشار در ماه اکتبر سال ۱۹۹۳) با هنک هنشاو (Hank Henshaw) میجنگید، لباس سیاه سوپرمن تکه تکه شد. در این وقت، تمام تواناییها و نیروی سوپرمن بازگشته بود. برای همین او دیگر نیازی به لباس ریکاوری نداشت و به سراغ ظاهر مشهور آبی و قرمز خود رفت.
وضعیت جامع مرد پولادین به حالت عادی بازگشته بود، البته به جز موهای کلارک که بلند شده بودند و به شکل مولت قرار میگرفتند. سوپرمن این حالت موها را برای چند سال نگه داشت.
به نظر کلارک کنت جزو آن شخصیتهایی نیست که بگذارد یک ظاهر و لباس خوب فراموش شود و هدر برود. سوپرمن لباس سیاه خود را در شماره ۷۲۹ کمیک Action Comics (انتشار در ماه ژانویه سال ۱۹۹۷) در دورهای که به طور موقت امکان جذب انرژی خورشید را از دست داده بود، دوباره به تن کرد.
البته این استفاده دوباره نیز چندان طول نکشید چرا که سوپرمن خیلی زود به سراغ لباس الکتریک آبی خود رفت. با این حال، لباس ریکاوری هیچوقت به طور کامل فراموش نشده بود. این لباس به عنوان ظاهری جانبی در بازی Justice League: Heroes سال ۲۰۰۶ مورد استفاده قرار گرفت که باعث ساخت چند اکشن فیگور جذاب نیز شد. همچنین میتوان حضور آن را در اقتباسهای ساخته شده از روی آرک The Death of Superman نیز دید؛ Superman: Doomsday در سال ۲۰۰۷ و Reign of the Supermen در سال ۲۰۱۹.
سوپرمن این لباس سیاه را در حضور در مدیومهای دیگر نیز امتحان کرده است. در سریال انیمیشنی Batman Beyond نسخهای آیندهوارانه از سوپرمن یک لباس سیاه شخصیسازی شده را پوشید. کلارک کنتِ تام ولینگ در نهمین فصل سریال Smallville یک لباس سیاه با کت بارانی تیره را به تن داشت. در این مقطع، کلارک سعی داشت خودش را از انسانیت دور کند و میراث کریپتونیاش را بپذیرد. تایلر هوچلین نیز یک لباس سیاه را در طی کراساوور Elseworlds اروورس (Arrowverse) به تن کرده بود.
هر نسخه از سوپرمن به دلیلی به سراغ لباس سیاه رفته است. حالا باید دید در اسنایدر کات Justice League چه دلیلی باعث میشود تا سوپرمنِ هنری کویل به سراغ این ترکیب رنگ برود. آیا با نمادی از تولد مجدد طرف هستیم یا نشانهای از روزهای سیاه آینده؟
Justice League زک اسنایدر در تاریخ ۱۸ مارس (۲۸ اسفند) از طریق سرویس اچبیاو مکس منتشر خواهد شد و قرار است مرد پولادین در این فیلم با لباس سیاه خود حاضر شود. شاید لباس سیاه سوپرمن همان کاربرد همزاد کمیکهای خود را در این فیلم نداشته باشد اما از نظر ظاهری شباهتهای زیادی دارد.
نباید فراموش کرد که داستان Justice League، همانند آرک The Death of Superman، پس از کشته شدن سوپرمن در نبردی با دومزدی جریان دارد. بازگشت به زندگی با لباسی سیاه رنگ صرفاً یک شوی فشن برای مرد پولادین نیست، این یک ادای احترام به کمیک بوکهایی است که دنیای سینمایی زک اسنایدر بر اساس آنها بنا شدهاند.
به مطالعه ادامه دهید:
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
باحاله
جالب بود