ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

آموزش

راهنمای خرید ایکس باکس سری ایکس و اس

ایکس باکس سری ایکس و اس

شیرین منظری
نوشته شده توسط شیرین منظری | ۱۱ فروردین ۱۴۰۰ | ۱۴:۴۰

مقدمه

چیزی از خوردن سوت نسل نهم و آغاز رقابت نفس‌گیر کنسولی نمی‌گذرد. با ورود به نسل نهم، مایکروسافت قدرتمندتر از همیشه و با معرفی کنسول ایکس باکس در دو نسخه سری ایکس و سری اس وارد عرصه رقابت شده است. در این نسل شاهد تغییراتی بنیادی در کنترلر، کنسول و تکنولوژی‌ها صوتی و تصویری از سوی سونی بوده‌ایم.

اعمال این تغییرات و همچنین وجود دو نسخه می‌تواند کمی خریداران را مردد کند. از این رو در این مقاله از سری راهنماهای خرید ویجیاتو، قصد داریم ابتدا به بررسی ویژگی‌های جدید این کنسول نسل نهمی پرداخته. سپس تفاوت‌های بنیادین دو نسخه را بررسی کنیم. در ادامه راجع به لوازم جانبی و لزوم خرید آن نیز صحبت می‌کنیم.

نگاهی اجمالی به نسل نهم

ایکس باکس در نسل نهم با دو کنسول سری اس و ایکس با سخت افزار قدرتمند و طراحی استثنایی است که نوید شروع بهتری را برای مایکروسافت در نسل نهم نسبت به ایکس باکس وان می‌دهد. پشتیبانی از بازی‌های کنسول‌های نسل قبل، سرویس گیم‌پس و امکان استفاده از کنترلر و وسایل جانبی کنسول قبلی همگی ایکس باکس سری ایکس را به کنسول بازی منحصر به فرد تبدیل می‌کنند. اما در این میان نمی‌توان نبود بازی انحصاری جدید، کنترلر نه چندان متفاوت و رابط کاربری تکراری را هم از یاد برد.

ظاهر مینیمال و نو

ایکس باکس در نسل نهم، برخلاف سونی با ظاهری مینیمال و نو ظاهر شده است. کنسول ایکس باکس سری ایکس در ابعاد 30.1×15×15.1 سانتی متری و وزن 4.45 کیلوگرمی در تک رنگ مشکی عرضه شده است. درست در بالاترین نقطه کنسول، دکمه پاور سری ایکس به شکل لوگو خود ایکس باکس قرار گرفته است که به راحتی با فشار به داخل، کنسول را روشن می‌کند. پایین‌تر از آن هم دکمه ایجکت و درایو بلو ری و پایین سمت راست هم دکمه وصل کردن کنترلر و یک درگاه USB از نوع 3.2 قرار گرفته‌اند که چینش آن‌ها با ظاهر مینیمال و منظم سری ایکس همخوانی دارد.

در مقابل، کنسول ایکس باکس سری اس با ابعاد 27.5×15.1×6.5 سانتی متر و وزن 2 کیلوگرمی لقب کوچک‌ترین ایکس باکس تاریخ در اختیار این محصول را دارد. فرم طراحی مستطیل شکل و قرار گیری سیستم خنک‌کننده به صورت مدور در قسمت بالای بدنه، به کاربران اجازه قرار دادن آن را به صورت عمودی می‌دهد. حفره‌های تهویه هوا علاوه بر بخش بالایی سیستم خنک کننده در نواحی کناری دستگاه در دو سمت آن مشاهده می شود و دو سمت دیگر توسط پورت‌ها احاطه شده‌اند. پنل جلوی کنسول ایکس باکس سری اس فقط از کلید پاور و یک پورت USB تشکیل شده است. علاوه بر این کنسول ایکس‌باکس سری اس فاقد درایو نوری است.

سخت افزار

در ساختار سخت افزاری کنسول‌های نسل نهمی، مایکروسافت رویه کاملا متفاوتی را نسبت به رقیب خود سونی در پیش‌گرفته است. هر دو این کنسول از پردازنده هشت هسته‌ای سفارشی AMD بهره می برند. تنها تفاوت پردازنده در دو کنسول این است که پردازنده کنسول سری ایکس فرکانس کاری بالاتری نسبت به سری اس دارد.

هردوی این کنسول‌ها از پردازنده گرافیکی شخصی‌سازی‌شده RDNA 2 بهره می‌برند. تراشه گرافیکی ایکس باکس سری ایکس از قدرت ۱۲ ترافلاپس و ۵۲ هسته محاسباتی (CU) با فرکانس 1.825 GHz بهره می‌برد. در حالی که این المان برای کنسول سری اس، 4 ترافلاپس و 20 واحد محاسباتی (CU) با فرکانس 1.55 است.

در حافظه کنسول نیز، کنسول ایکس باکس سری ایکس ظرفیت بالاتری نسبت به سری اس داراست. حافظه ذخیره سازی از نوع SSD در کنسول ایکس باکس سری ایکس بالاتر بوده و پهنای باند حافظه نیز در این کنسول عملکرد بهتری دارد. همچنین کنسول سری اس این مجموعه فاقد درایو نوری است. برای مقایسه دقیق‌تر سخت افزار این دو کنسول می‌توانید مقاله‌ی «مقایسه سخت افزار ایکس باکس سری ایکس با ایکس باکس سری اس» را مطالعه کنید.

مقایسه توانایی‌های سخت افزاری روی کاغذ

ایکس باکس سری ایکسایکس باکس سری اسایکس باکس وان ایکسایکس باکس وان اس
پردازنده (CPU)پردازنده شخصی‌سازی شده Zen 2 با هشت هسته و فرکانس 3.8 GHzپردازنده شخصی‌سازی شده Zen 2 با هشت هسته و فرکانس 3.8 GHzپردازنده 8 هسته‌ای AMD‌ با‌ هسته‌های سفارشی Jaguar و فرکانس 2.3 گیگاهرتزپردازنده 8 هسته‌ای AMD‌ با‌ هسته‌های سفارشی Jaguar و فرکانس 1.75 گیگاهرتز
تراشه گرافیکی (GPU)پردازنده گرافیکی شخصی‌سازی‌شده RDNA 2 با قدرت ۱۲ ترافلاپس و ۵۲ واحد محاسباتی (CU) با فرکانس 1.825 GHzپردازنده گرافیکی شخصی‌سازی‌شده RDNA 2 با قدرت 4 ترافلاپس و 20 واحد محاسباتی (CU) با فرکانس 1.55 گیگاهرتزپردازنده گرافیکی یکپارچه شده معماری پولاریس AMD با فرکانس کاری 1172 مگاهرتز و پشتیبانی از دایرکت ایکس 12پردازنده گرافیکی یکپارچه شده AMD با فرکانس 914 مگاهرتز و پشتیبانی از دایرکت ایکس 12
حافظه (Memory)16 گیگابایت GDDR610 گیگابایت GDDR612 گیگابایت GDDR58 گیگابایت DDR3
فضای ذخیره سازی (Storage)1 ترابایت از نوع SSD سفارشی‌سازی‌شده (802 گیگابایت در دسترس)500 گیگابایت از نوع SSD سفارشی‌سازی‌شده (364 گیگابایت در دسترس)1 ترابایت1 ترابایت
پهنای باند حافظه (Memory Bandwidth)560 گیگابایت بر ثانیه 336 گیگابایت بر ثانیه326 گیگابایت بر ثانیه68.3 گیگابایت بر ثانیه
سرعت ورودی/خروجی (I/O Throuput)2.4 (خام) تا 4.8  گیگابایت بر ثانیه2.4 (خام) تا 4.8  گیگابایت بر ثانیه--
درایو نوری (Optical Drive)درایور بلوری 4K UHDفاقد درایو نوریBlu-ray / DVD-ROMBlu-ray / DVD-ROM
قیمت زمان عرضه۴۹۹ دلار۲۹۹ دلار۴۹۹ دلار۳۵۰ دلار

کنسول ایکس باکس سری ایکس

پرچم دار نسل نهم مایکروسافت با طراحی مینیمال، عمودی و  با ۳۰.۱ سانتی‌متر ارتفاع و ۱۵.۱ سانتی‌متر عرض در تک رنگ کلاسیک مشکی عرضه شده است. این کنسول از پردازنده شخصی‌سازی شده Zen 2 با هشت هسته و پردازنده گرافیکی شخصی‌سازی‌شده RDNA 2 با قدرت ۱۲ ترافلاپس و ۵۲ واحد محاسباتی بهره می‌برد. سخت افزار قدرتمند این کنسول نوید تجربه‌ی بازی 4K با نرخ بالغ‌بر ۱۲۰ فریم‌برثانیه و پشتیبانی از محتوای 8K HDR را به مخاطبان می‌دهد.

ایکس باکس سری اکس

کنسول قدرتمند فوق از یک درگاه حافظه برای اتصال SSD اختصاصی (Expansion Card)، یک درگاه HDMI و سه درگاه USB بهره می‌برد. این کنسول به همراه یک دسته بازی، کابل HDMI و یک کابل برق، یا قیمت 499 دلار عرضه می‌شود. همچنین شما می‌توانید بررسی این کنسول را در مقاله «بررسی ایکس باکس سری ایکس – قوی و چشم‌نواز» مطالعه کنید.

کنسول ایکس باکس سری اس

کوچک‌ترین ایکس باکس تاریخ در ارتفاع 27.5، عرض 15.1سانتی متر و ترکیب رنگ مشکی و سفید عرضه می‌شود. این کنسول از پردازنده شخصی‌سازی شده Zen 2 با هشت هسته و فرکانس 3.8 GHz و پردازنده گرافیکی شخصی‌سازی‌شده RDNA 2 با قدرت 4 ترافلاپس و 20 واحد محاسباتی (CU) بهره می‌برد.

ایکس باکس سری اس

تفاوت کنسول فوق با سری ایکس در حذف درایو نوری و قابلیت استفاده از دیسک، پردازنده ضعیف‌تر با هسته‌های پردازشی کمتر، حافظه رم کمتر با سرعت پایین‌تر و همچنین حافظه داخلی کمتر است. این کنسول از یک درگاه حافظه برای اتصال SSD اختصاصی (Expansion Card)، یک درگاه HDMI و سه درگاه USB بهره می‌برد. این کنسول به همراه یک دسته بازی، کابل HDMI و یک کابل برق، یا قیمت 299 دلار عرضه می‌شود. شما همچنین می‌توانید در مقاله «هر آنچه باید در مورد ایکس باکس سری اس بدانید» اطلاعات بیشتری راجع به این کنسول اقتصادی نسل نهم بخوانید.

کنترلر ایکس باکس سری ایکس و اس

برخلاف سونی که با تغییرات بنیادی در کنترلر خود و خلق دوال سنس وارد نسل نهم شده است. مایکروسافت کمابیش همان کنترلر سابق را حفظ کرده است. کنترلر نسل نهمی مایکروسافت با تغییرات جزئی در سه رنگ مشکی کربنی همراه‌با ایکس باکس سری ایکس، سفید درکنار ایکس باکس سری اس و یک رنگ آبی که ۵ دلار گران‌تر است عرضه شده است.

کنترلر ایکس باکس سری ایکس

کنترلر جدید به منظور سهولت استفاده بیشتر، وزن و حجم کمتری دارد. همچنین در کنترلر جدید شاهد تغییرات بنیادی در ساختار D-PAD و اضافه شدن دکمه‌ی Share به دسته هستیم. کنترلر جدید ایکس باکس با کنسول قبلی مایکروسافت یعنی ایکس‌ باکس وان و کامپیوترهای شخصی نیز سازگاری کامل دارد. 

البته برخلاف سونی که کنترلر و سایر لوازم جانبی نسل قبل در کنسول‌های جدید را ناکارآمد اعلام کرده است، ایکس باکس به شما اجازه می‌دهد تا تقریبا تمام کنترلرها و تجهیزات جانبی نسل پیشین را با کنسول‌های جدید سری ایکس و اس استفاده کنید. در همین راستا نیز می‌توانید برای مطالعه بیشتر به مقاله «آیا کنترلرها و لوازم جانبی قدیمی با ایکس باکس سری ایکس/اس سازگاری دارند؟» مراجعه کنید.

کنترلر ایکس باکس وان

این امر با توجه به تغییرات جزیی کنترلرها در نسل نهم و همچنین قیمت کمتر کنترلرهای نسل پیشین، انتخابی مقرون به صرفه و اقتصادی به حساب می‌آید. کنترلر ایکس باکس وان را نیز می‌توان علاوه بر کنسول‌های نسل هشت و نه، برای کامپیوتر نیز به راحتی استفاده نمایید.

بازی‌ها و عناوین انحصاری

با گذشت ۷ ماه از عرضه کنسول‌های نسل نهم هم‌اکنون کاربران می‌توانند تعداد زیادی عناوین مختلف را روی کنسول‌های ایکس باکس سری ایکس و اس تجربه کنند. البته بیشتر این بازی‌ها به صورت مولتی‌پلتفرم منتشر شده‌اند و مایکروسافت نیز نتوانسته آنطور که کاربران انتظار داشتند ماه‌های ابتدایی عرضه کنسولش را با انتشار بازی‌های انحصاری متعدد به کام مخاطبین شیرین کند. هم اکنون می‌توانید بازی‌های جدیدی مانند Resident Evil: Village ،Assassin's Creed Valhalla ،Call of Duty: Black Ops Cold War و... را روی ایکس باکس سری ایکس و اس تجربه کنید.

همچنین از بازی‌های انحصاری موجود برای این کنسول می‌توان به The Medium و نسخه بهینه شده عناوینی مانند Gears 5 و Forza Horizon 4 اشاره کنیم. مایکروسافت برنامه‌های زیادی برای آینده دارد. Halo Infinite برای رسیدن به استاندارد‌های لازم تاخیر خورد و گفته می‌شود بازی استارفیلد نیز به صورت انحصاری برای کنسول‌های مایکروسافت منتشر می‌شود. می‌بایست تا کنفرانس E3 منتظر بمانیم و ببینیم مایکروسافت چه برنامه‌هایی در سر دارد.

شما می‌توانید لیست کامل بازی‌های موجود برای کنسول ایکس باکس سری ایکس و اس را از طریق وبسایت رسمی ایکس باکس مشاهده کنید.

قیمت روز ایکس باکس سری ایکس / اس

ایکس باکس سری ایکس۱۹۰۰۰۰۰۰ تومان
ایکس باکس سری اس۱۰۰۰۰۰۰ تومان
کنترلر ایکس باکس۱۵۵۰۰۰۰ تومان

کلام پایانی

مقاله فوق، درآمد کوتاهی بود بر دو کنسول نسل نهمی مایکروسافت و لوازم جانبی آن. بدیهی است که این مطلب همه ویژگی‌های خارق العاده این دو کنسول نسل نهمی را بررسی نمی‌کند. و برای نمایان شدن پتانسیل واقعی این کنسول بایستی به مایکروسافت زمان داد. با این حال شما می‌توانید با مراجعه به این بخش، مقالات، اخبار و بررسی‌های بیشتری درباره این کنسول و بازی‌های منتسب به آن در ویجیاتو مطالعه کنید.

سوالات پرتکرار

ایکس باکس سری ایکس و اس چه تفاوت‌هایی دارند؟

تفاوت کنسول فوق با سری ایکس در حذف درایو نوری و قابلیت استفاده از دیسک، پردازنده ضعیف‌تر با هسته‌های پردازشی کمتر، حافظه رم کمتر با سرعت پایین‌تر و همچنین حافظه داخلی کمتر است.

ایکس باکس سری ایکس/اس چه بازی‌هایی دارند؟

منتظر تمام انحصاری‌های جذاب کنسول ایکس باکس در نسل نهم باشید. همچنین سرویس گیم‌پس روی این کنسول‌ها می‌تواند بیشتر از صد بازی مختلف را در اختیارتان بگذارد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (4 مورد)
  • SADRA20SS
    SADRA20SS | ۲۶ آبان ۱۴۰۰

    دسته از لحاظ متریال خیلی تغییر داشته من دوتا دسته رو کنار هم امتحان کردم اصلا سریز ایکس یه دنیای دیگه بود دستش متریالش عالی شده

  • mohammadat85
    mohammadat85 | ۵ تیر ۱۴۰۰

    یه سوال دارم، ایکس باکس سری اس تا آخر نسل نهم میتونه جدید ترین بازی هارو با کیفیت ۱۰۸۰ و فریم ۶۰ اجرا کنه؟
    بعد اینکه فقط ۳۵۰ گیگابایت حافظه داره، بازی های aaa مثل کالاف دیوتی چقدر حافظه رو میگیرن؟

  • Tahashafi
    Tahashafi | ۱۲ فروردین ۱۴۰۰

    واقعا سری ایکس کنسول وسوسه برانگیزیه ولی حیف پول ...

  • Amir-mohammad
    Amir-mohammad | ۱۱ فروردین ۱۴۰۰

    واقعاً مطلب جالبی بود دمتگرم

مطالب پیشنهادی