نگاهی بر برجستهترین ترندهای آینده صنعت گیم
امروزه ویدئو گیم بخش بزرگی از صنعت سرگرمی و تکنولوژی را به خود اختصاص داده است. صنعتی که گفته میشود درآمد و ارزش حاصل از مخاطبیناش با مجموع درآمد هالیوود و یا صنعت موسیقی برابری ...
امروزه ویدئو گیم بخش بزرگی از صنعت سرگرمی و تکنولوژی را به خود اختصاص داده است. صنعتی که گفته میشود درآمد و ارزش حاصل از مخاطبیناش با مجموع درآمد هالیوود و یا صنعت موسیقی برابری میکند. پیشرفت چشم گیر این صنعت ۷۷ بیلیون دلاری در چندسال گذشته چنان بوده است که کمپانیهای بسیاری را به سرمایه گذاری در این صنعت متمایل نموده است.
سرمایه گذاری بزرگتر و جهت دار این کمپانیها در طی چند ساله گذشته منجر به پیشرفت قابل توجه تکنولوژیهای این صنعت و صنایع وابسته شده است. پیشرفتهایی که تجربهی گیمینگ را به امری در دسترستر و باکیفیتتر تبدیل میکنند. اما این تکنولوژیهای نوپا و درخشان کدامند و تا چه حد میتوانند بر گسترش این صنعت تاثیر گذار باشند؟
تحقق یک رویا
شرکتهای پیشتاز صنعت سرگرمی و همچنین سردمداران دنیای تکنولوژی همواره در جستجوی روشهای نوین و بهرهآور برای سرمایه گذاری در این صنعت پرمخاطب هستند. دورنمای این تلاش بهره گیری عده بیشتری در سرتاسر دنیا از این صنعت است. و امید است که در آینده جمعیت بیشتری از علاقمندان و طرفداران این صنعت، بتوانند در کنار دوستان و خانوادههای خود از این سرگرمی لذت ببرند.
در جهت محقق شدن این رویا، امروز شاهد جوانه زدن تکنولوژیها و خدمات متعددی از سمت مجموعههای فعال در این حوزه بودهایم. تکونولوژیهایی که برخی از آنها همچنان در مرحله آزمون و خطا و جذب مخاطب هستند اما توانایی ایجاد تحولاتی اساسی در آینده این صنعت و میزان در دسترس پذیریاش خواهند داشت.
این تکنولوژیها با محوریت ارزان و در دسترس بودن خدمات گیمینگ و با تاکید بر حذف پلتفرم واسطه در تلاش هستند تا صنعت گیم را به سرگرمی مقرون به صرفهتر و در دسترستری برای مخاطبان بدل کنند. اما این بلند پروازانه تا چه حد و به چه شکل عملی خواهد بود؟
ترندهای تغییرساز
گسترش صنعت ویدئو گیم و صنایع سرگرمی وابسته به آن، منجر به خلق ترندهایی تاریخ ساز در این صنعت شدهاند. اتفاقاتی که شاید در این لحظه همچنان در پروسه آزمون و خطا باشند. اما با سرمایه گذاری مناسب و جهت دار میتوانند به نوعی نقش خود را در مسیر تیدبل شدن صنعت گیم به یک سرگرمی جهانی برای همه طیف مخاطبان طی کنند.
در ادامه نگاهی داریم به برخی از مهمترین اتفاقات، ترندها و تکنولوژیهایی که پتانسیل ایجاد تغییر و تحولاتی حیاتی را در طی سالهای آینده در این صنعت دارا هستند. اتفاقاتی که تعیین کننده آینده این صنعت در سالهای آتی خواهند بود.
گسترش اینترنت پرسرعت 5G
از جمله ترندهای جدید تکنولوژی گسترش و بهبود کیفیت اینترنت در اقصی نقاط جهان است. اینترنت و در راس آن اینترنت پرسرعت 5G از جمله کلیدیترین تکنولوژیهای پیش رو و تاثیر گذار بر صنعت گیم هستند که قادرند به شکلی قابل توجه این صنعت را مورد تحول قرار دهند.
مطابق اطلاعات منتشر شده در وبلاگ limelight قریب به ۸۷ درصد از گیمرها فرایند بارگیری بازی ها را خسته کننده میدانند و طولانی شدن لودینگ عناوین آنلاین منجر به کاهش میل گیمر به تجربه عنوان میشود. پایین بودن سرعت دانلود و اختلالات داخل شبکه نیز از دیگر شکایات گیمرها در آمریکای شمالی بوده است.
از طرفی در میان عناوین آنلاین موبایلی به واسطه لنتسی و تاخیر میانگین ده میلی ثانیهای در نسل 4G اینترنت نیز همواره از عوامل دلسردی گیمرها یاد شده است. آن هم در شرایطی که بازیهای موبایلی آنلاین نظیر چون پابجی موبایل (PUBG MOBILE)، کال آف دیوتی موبایل (Call of Duty: Mobile) یا عناوین آنلاین استراتژی چون کلش او کلنز (Clash of Clans)، کلش رویال (Clash Royale) و... توانستهند به محوبیت قابل توجهی در عرصه جهانی دست یابند.
اما ظهور و گسترش اینترنت 5G قادر است تا علاوه بر بهبود کیفیت لودینگ و سرعت دانلود تاخیر رایج را به کمتر از یک میلی ثانیه نیز کاهش دهد. از طرفی گسترش اینترنت پرسرعت 5G دسترسی به سرویسهای آنلاین گیمینگ و در راس آن کلاود گیمینگ به شکل ویژهای بهبود میبخشد. با در دسترس بودن اینترنت مناسب عدهی بیشتری قادر خواهند بود تا با حداقل تجهیزات سخت افزار به عناوین گیم دسترسی داشته باشند.
شبکه نسل پنج تلفنهمراه یا همان 5G، جدیدترین نسل این فناوری است که سال گذشته همزمان با توسعه جهانی آن، توسط ایرانسل وارد ایران شد. این سرویس که همچنان به صورت محدود در ایران فعال است، چندی پیش یکسالگی خود را جشن گرفت.
کلاود گیمینگ
منظور از کلاود گیمینگ (Cloud gaming)، بازی در بستر سیستمهای ابری و یا خدمات گیمینگ ابری، خدماتی هستند که کاربر به واسطه آن و تنها با دسترسی به اینترنت مناسب و بدون داشتن سخت افزار، دیوایس و کانفیگ حرفهای و گران قیمت و بدون نیاز به دانلود و نصب چیزی به اجرای با کیفیت بازیها در بستر فضای ابری (کلاود) بپردازد. منظور از ابر یا کلاود، شبکهای از اطلاعات و سرورها است که محتوای مورد نظر را به وسیله استریم آنلاین و از طریق مرورگر در اختیار کاربر قرار میدهد.
در واقع شما با خرید اشتراک و عضو شدن در سرویسها و پلتفرمهایی که خدمات ابری گیمینگ را ارائه میدهند، در حقیقت حق استفاده از یک سرور و کامپیوتر مجازی را خریداری میکنید. این کامپیوتر مجازی با توجه به سختافزار در دسترس خود به شما اجازه تجربه بازیهای مورد نظرتان را روی سادهترین دیوایسها نظیر گوشیهای همراه هوشمند، تلویزیونهای هوشمند، تبلت و یا لپ تاپها خواهد داد.
دریافت چنین خدماتی با اینکه نیازمند سخت افزار قدرتمند و گران قیمتی نیستی اما برای برقراری ارتباط پایدار و بدون اختلال نیازمند دسترسی به اینترنت با کیفیت و پینگ پایین و زمان تاخیر یا همان لنتسی (Latency) کم است. این ارتباط چندی است به واسطه پیشرفت خدمات وابسته به اینترنت و توسعه بستر 5G به صورت جدی در اقصی نقاط دنیا فراهم شده است.
تا بدین صورت عدهی بیشتر بدون صرف هزینه گزاف تجهیزات سخت افزاری و یا کنسولهای بازی، قادر به تجربه عناوین محبوب دنیای گیم باشند. هرچند کلاود گیمینگ همچنان مسیری پر فراز و نشیب تا تبدیل شدن به یک پلتفرم محبوب دارد، اما خدمات ابری یکی از ترندهای درخشان یک دهه آینده خواهد بود که حتی قادر است حیات کنسولهای بازی را تهدید کند.
سرویسهای اشتراکی
سرویسهای اشتراکی از جمله دیگر اتفاقات خوب صنعت گیمینگ هستند که به واسطه قیمت پایین و حق انتخابی که در اختیار کاربر قرار میدهند، به شکلی ویژه به تجربه قانونی بازیهای ویدئویی کمک کردهاند. سرویس گیمپس (Xbox Game Pass) مایکروسافت از جمله موفقترین این سرویسهاست.
یکی از اهدافی که مایکروسافت در قالب سرویس اشتراکی گیمپس در سر دارد، یکپارچه سازی، کمرنگ کردن نقش پلتفرم، عدم انحصار و در دست گرفتن بازار گیمرهای کنسول و کامپیوتر است. اما برخلاف سرویسهای مشابه که تنها به انحصار در یک پلتفرم محدود میشوند، گیمپس در حال سرمایه گذاری برروی طیف متفاوت از مخاطبین روی پلتفرمهای متفاوت است. عمده این تمرکز در حال حاضر مشمول کاربران کنسولهای ایکس باکس و کامپیوتر است. اما بدیهی است که مایکروسافت چشم انداز بلندتری در این صنعت دارد.
به کمک سرویس گیمپس هرروز افراد بیشتری با پرداخت حق اشتراک نسبتا ارزان این سرویس به تعداد زیادی از بازیهای باکیفیت استودیوهای بزرگ دسترسی خواهند داشت. مخاطبین این سرویس فارغ از پلتفرمی که در اختیار خواهند داشت و بدون نگرانی بابت انحصار سازی در یک پلتفرم خاص میتوانند از این سرویس لذت ببرند.
در دسترس بودن، هزینه تمام شده ارزانتر، عدم انحصار گرایی، سیستم یکپارچه به واسطه گیمپس اولتیمیت در کنار چشم انداز آینده مایکروسافت به موبایل گیمینگ، سرویسهای گیمینگ ابری (Xbox Cloud Gaming)، هزینه بابت خرید استودیوهای جدید و خلاق و همچنین سرمایه گذاری روی عناوین مستقل و تیمهای کوچک میتواند عامل تحرک و تغییر جریان صنعت ویدیو گیم باشد.
توسعه موبایل گیمینگ
برخلاف تصور عموم، تعداد و درآمد حاصل از پلیرهای موبایل بسیار بیشتر از دو پلتفرم کنسول و کامپیوتر است. این روند طی پنج سال گذشته برای موبایل گیمرها صعودی بوده و پیش بینی میشود با توسعه ابزارهای مبتنی بر کلاود گیمینگ، پیشرفت موبایلها و گسترش اینترنت این غالب بودن مارکت حفظ شود.
در حال حاضر ۲۱ درصد از دانلودهای گوگل پلی و قریب به ۲۵ درصد دانلودها از اپ استور را بازیهای موبایلی تشکیل میدهند. با وجود رایگان بودن بسیاری از این عناوین، وجود بازیهای پولی یا پرداخت درون برنامهای به واسطه میکروترنزشنها، امروزه درآمد حاصل از بازیهای موبایلی با قبضه قریب به پنجاه درصد از بازار، با بیش ۷۷ میلیون دلار با اختلاف از دو پلتفرم کنسول و کامپیوتر جلوتر است.
این درصورتی است که ارقام ذکر شده در مقابل آمار کمتر از ده سال گذشته کاملا متفاوت عمل میکند. در سال ۲۰۱۲ موبایل گیمینگ تنها ۱۸ درصد کل مخاطبان صنعت گیم را تشکیل میداد. این روال از سال ۲۰۱۵ به نفع مخاطبان پلتفر موبایل تغییر کرده و ماههای آغازین سال میلادی جاری، این رقم به قریب به ۶۰ درصد رسیده است.
این در حالی است که شاخص کل درآمد حاصله از صنعت ویدیو گیم طی این سالها تنها رشدی دوبرابری داشته است. این بدان معناست که موبایل گیمینگ توانسته در طی سالهای گذشته، با غلبه و پیشتازی بر پیسی گیمینگ و کنسول گیمینگ سهم خود را از مارکت افزایش دهد.
توسعه موبایل گیمینگ و ابزارهای مرتبط برآن از جمله ترندهای درخشانی است که چشم انداز قابل توجهی در دهه آینده خواهد داشت. توسعه بازیهای باارزشتر با وجود پیشرفت پردازندههای موبایلی و گسترش اینترنت باکیفیت اتفاقی است که آینده صنعت گیم را به شکلی ویژه دستخوش تحولات اساسی میکند. موبایل گیمینگ حیطهای است که به طور ویژه پیش بینی میشود در چندسال آینده سرمایه گذاری در آن شدت یابد و سهم بیشتری را از بازار نیز به خود اختصاص دهد.
مسابقات و مخاطبان
در چند سال گذشته با محبوبیت بازیهای آنلاین چند نفره و رقابتی، بازار استریم و مسابقات حرفهای بین کاربران به شدت داغ شده است. به صورتی که برگزاری مسابقات بازیهای ویدیویی در پنج سال گذشته توانسته مخاطبان بسیاری را به خود جلب کند. از بهترین این مسابقات میتوان به Overwatch League ،FIFA eWorld Cup ،Esports World Convention و...اشاره نمود.
مخاطبین بالا، محوبیت بسیار و سرگرم کننده بودن این مسابقات از یک سو و درآمد بسیار قابل توجه و تبدیل شدن به گیمینگ از سویی دیگر منجر شده است تا این دسته از مسابقات طی سالهای اخیر طرفدارن زیادی را به خود جذب نماید. همچنین پیش بینی میشود در طی سالهای آتی این دسته از مسابقات بیشتر رواج پیدا کرده و گیمرها در سطوح حرفهایتری با یکدیگر رقابت کنند.
نتیجه گیری
صنعت ویدئو گیم در طی یک دههی گذشته به خوبی توانسته است خود را به عنوان صنعتی پول ساز در جهان معرفی کند. به طوری که هرروز کمپانیها بیشتری تمایل خود را به سرمایه گذاری در این صنعت نشان میدهند.
به طوریکه پیشرفت روز افزون و قابل توجه این صنعت منجر به ارزش گذاری و پیشرفت سایر صنایع، تکنولوژیها و بیزنسهای وابسته نیز شده است. گسترش اینترنت باکیفیت، ظهور سرویسهای بر پایه کلاود و رواج سرویسهای اشتراکی از جمله اتفاقات مهمیند که نوید آیندهای متفاوت را در صنعت گیم میدهند. صنعتی که روز به روز بر تعداد مخاطبانشان افزوده میشود.
بیشتر بخوانید:
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
اصلا گیریم که 5G هم رایج بشه تو کشورمون و دستگاه هایی هم داشته باشیم که ساپورتش کنه
ولی چه فایده وقتی 5G ایران به گرد پای 4G خارج هم نمی رسه?
دقیقا مثل 4G ایران که در حد 3G خارج هم نیست?
اونوقت من دارم هنوز 3G استفاده می کنم کلا???
کلاد گیمینگ تو ایران به هیچجایی راه نداره با این وضع نت:(
مورد ۴ ام(کلود گیمینگ ) با این سرعت افتضاح شک دارم تو ایران ترند شه
اینده صنغت گیم کاملا روشنه
اما ما که ایرانی هستیم نمی تونیم پیشرفتشو ببینیم :<
نمونه ی بارزش آقای am1287
خب اینده صنعت گیم که روشن هست اما ای کاش توی ایران هم روشن بشه
چند وقتیه ویجیاتو یکم خلوت شده
آره منم یه همچین حسی دارم
اره
آره
دیگه فقط چند نفری هستن که خیلی کامنت میدن