ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

راهنمای خرید

مانیتور G-Sync چیست و آیا ارزش خرید دارد؟

اگر تا به حال به خرید یک مانیتور با رفرش ریت بالا مثل مانیتورهای ۱۴۴ هرتزی یا ۲۴۰ هرتزی فکر کرده‌اید، قطعا متوجه شده‌اید که خیلی از آن‌ها با یک ویژگی خاص به اسم G-Sync ...

مسعود تیموری
نوشته شده توسط مسعود تیموری | ۲۳ مهر ۱۴۰۰ | ۱۶:۱۹

اگر تا به حال به خرید یک مانیتور با رفرش ریت بالا مثل مانیتورهای ۱۴۴ هرتزی یا ۲۴۰ هرتزی فکر کرده‌اید، قطعا متوجه شده‌اید که خیلی از آن‌ها با یک ویژگی خاص به اسم G-Sync عرضه می‌شوند. اما جی سینک چیست و مهم‌تر از همه، آیا مانیتور جی سینک ارزش خرید را دارد؟

با ویجیاتو برای پاسخ به این سوال همراه باشید.

G-Sync چیست؟


قبل از این که G-Sync را بشناسیم، باید خیلی کوتاه ویژگی دیگری به اسم V-Sync را مرور کنیم. ویژگی V-Sync که احتمالا در اکثر بازی‌های روی پی‌سی دیده‌اید، یکی از گزینه‌هایی است که برای کنترل فریم ریت و رفرش ریت مانیتور استفاده می‌شود. این ویژگی به خصوص روی مانیتورهای ۶۰ هرتزی طوری عمل می‌کند که فریم ریت بازی به حداکثر رفرش ریت مانیتور محدود می‌شود تا از پارگی صفحه (Screen tearing) جلوگیری شود.

حالا با این وجود که این ویژگی برای مانیتورهای ۶۰ هرتزی می‌تواند عملکرد خوبی را ارائه کند، مانیتورهای ۱۴۴ هرتزی و بالاتر شرایط متفاوتی دارند. در چنین حالتی، قابلیت وی سینک می‌تواند باعث استاتر و اینپوت لگ بالا شود که هیچ کسی در مورد یک مانیتور آن را دوست ندارد. اینجاست که بحث adaptive sync مطرح می‌شود.

کاری که adavptive sync انجام می‌دهد، ارتباط با مانیتور برای سینک نگه داشتن رفرش ریت با نوسانات فریم ریت است. در این حالت، هر دو مورد با همدیگر سینک می‌شوند، بدون این که برخلاف وی سینک، محدودیتی روی فریم ریت اعمال شود. جی سینک در واقع همان قابلیت adaptive sync انویدیا است.

چرا قیمت مانیتور G-Sync بالاست؟


اگر مانیتورهای با پشتیبانی از قابلیت جی سینک یک ویژگی مشترک داشته باشند، قیمت بالای آن‌هاست. اما دلیل این اتفاق چیست؟

کهم‌ترین دلیل این است که جی سینک یک فناوری سخت‌افزاری است. این یعنی برای این که یک مانیتور از جی سینک پشتیبان کند، باید ماژول انویدیا روی آن نصب شده باشد. لازم به توضیح بیشتر نیست که انویدیا حالت انحصارطلبی خودش روی این قابلیت را به شکل مونوپولی یا انحصاری نگه داشته، برای همین شرکت‌های مانیتورسازی مجبورند قیمت مانیتور را نسبت به هزینه‌ای که برای خرید ماژول به انویدیا می‌دهند، بالا ببرند.

هر چند که این مونوپولی خیلی هم بد نیست. از آن جایی که هیچ رقابتی در زمینه این فناوری وجود ندارد، انویدیا هم سعی کرده تا جی سینک را یک قابلیت منحصر به فرد و بی‌نظیر نگه دارد، طوری که تمام مانیتورهای با پشتیبانی از جی سینک، عملکرد فوق‌العاده خوبی در این زمینه داشته باشند.

چه گزینه دیگری به جز جی سینک داریم؟


اگر خیلی دقیق‌تر به مانیتورهای ۱۴۴ هرتز نگاه کرده باشید قطعا به فناوری مشابهی که AMD ساخته و روی بعضی از این مانیتورها به اسم FreeSync وجود دارد برخورده‌اید.

برای تولیدکننده‌های مانیتور، فری سینک گزینه بسیار ارزان‌تری است و به همین خاطر، مانیتورهایی که فری سینک روی آن‌ها کار شده با این که همچنان از ماژول خاص استفاده می‌کند، اما هیچ انحصاری در آن وجود ندارد. قطعا این موضوع باعث ارزان‌تر شدن این مانیتورها شده اما به معنای کنترل کیفی مشابه مثل نظارت انویدیا روی فناوری جی سینک نیست.

در ادامه باید به این موضوع اشاره کنیم که جی سینک و فری سینک، به ترتیب از فناوری‌هایی با همین اسم در کارت گرافیک‌های انویدیا و AMD پشتیبانی می‌کنند و هر گرافیک انویدیا و AMD هم از adaptive sync پشتیبانی نمی‌کند.

نتیجه‌گیری - مانیتور G-Sync بخریم یا نه؟


اگر یک کارت گرافیک انویدیا دارید و هدفتان از بازی، داشتن رفرش ریت بالا مثل 144 هرتز روی مانیتورتان است، به جز خرید مانیتوری که از جی سینک پشتیبانی می‌کند، گزینه دیگری ندارید. با این که می‌توانید مانیتورهای فری سینک را با قیمت ارزان‌تری بخرید، اما فری سینک منحصر به کارت‌های گرافیکی AMD است و البته محدودیت فریم را هم برخلاف فری سینک اعمال می‌کند.

اگر بودجه محدودی دارید و برای تعویض کارت گرافیک مشکلی ندارید، پیشنهاد ما خرید یک کارت گرافیک AMD و یک مانیتور فری سینک برای تجربه بازی‌های ویدیویی با بهترین رفرش ریت ممکن است.

بیشتر بخوانید:

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی