ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

رپورتاژ آگهی

چطور برنامه نویسی را شروع کنیم؟

برنامه نویسی یکی از مهارت‌هایی است که در عین حال که بسیار جذاب و هیجان انگیز است، بسیار پول‌ساز و مفید نیز است. برنامه نویسی به شما این امکان را می‌دهد خلاق باشید و از ...

واحد تبلیغات
نوشته شده توسط واحد تبلیغات | ۲۷ دی ۱۴۰۰ | ۱۵:۱۵

برنامه نویسی یکی از مهارت‌هایی است که در عین حال که بسیار جذاب و هیجان انگیز است، بسیار پول‌ساز و مفید نیز است. برنامه نویسی به شما این امکان را می‌دهد خلاق باشید و از شاخه‌های مختلف آن کسب درآمد کنید.

یک برنامه نویس شخصی است که با نوشتن کدهایی خاص به یک کامپیوتر (یا هر وسیلۀ هوشمند دیگری) می‌گوید که چه کاری را باید انجام دهد. این تعریف کلی شغل برنامه نویسی است و نشان می‌دهد که در راهنمای مسیر شغلی برای برنامه نویسی چه کاری انجام می‌شود. اگر می‌خواهید برنامه نویسی را بیاموزید، در این مقاله به شما خواهیم گفت که از کجا شروع کنید و چه مراحلی را طی کنید.

1- زبان برنامه نویسی مد نظر خود را انتخاب کنید

برنامه نویسی وب و موبایل هر دو به زبان‌ها و دستورالعمل‌های مجزا نیاز دارند و به همین خاطر، باید از ابتدا مشخص کنید که کدام زبان اولویت شما است و به آن علاقه دارید. البته که امکان یادگیری چند زبان وجود دارد، اما توصیه ما به شما این است که ابتدا از آسان‌ترین زبان برنامه نویسی آغاز کنید و بعد سراغ زبان‌های مشابه به آن و زبان‌های دیگر بروید.

  • زبان‌های C، C++، C# و زبان‌های مرتبط را می‌توانید برای برنامه نویسی وب در نظر داشته باشید. این زبان‌ها عمدتاً برای طراحی و ساخت برنامه‌های کاربردی کامپیوتری مستقل مانند بازی‌ها استفاده می‌شوند. زبان‌های C و C++ برای افراد مبتدی کمی دشوار است، اما یادگیری آنها غیرممکن نیست. یادگیری آنها نه تنها به شما درک عمیقی از برنامه نویسی می‌دهد، بلکه می‌توانید به درک درستی از نحوه کار رایانه نیز برسید. این زبان‌ها در میان زبان‌های محبوب قرار دارند و به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ سی شارپ زبانی که بسیار شبیه جاوا است و خب شاهد هستیم که زبان جاوا در مواقعی به جای سی شارپ مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • اما اگر می‌خواهید روی ساخت افزونه‌های وب کار کنید سراغ جاوا اسکریپت بروید و برای ساخت برنامه‌های موبایل سراغ یادگیری جاوا بروید. این زبان‌ها در حال حاضر بسیار مورد تقاضا هستند، بنابراین دانستن آنها برای شما مفید است. به خاطر داشته باشید که جاوا و جاوا اسکریپت با وجود شباهت در نام‌ها، زبان‌های کاملاً متفاوتی هستند.
  • پایتون یک زبان بسیار پرکاربرد است که برای کارهای بسیاری استفاده دارد و یادگیری آن می‌تواند شما را در بازار کار، از دیگر رقبا جلو بیندازد. پایتون با اینکه زبان بسیار قدرتمندی است، اما یادگیری آن برای افراد مبتدی آسان است؛ پس آن را امتحان کنید!
  • PHP که مخفف PHP: Hypertext Processor است، همچنین می‌تواند انتخاب شما باشد. پی اچ پی یک زبان برنامه نویسی وب است و به دلیل محبوبیت آن، یادگیری نسبتا آسانی دارد (محبوبیت از این نظر که یادگیری آن با توجه به مراجع مختلفی که وجود دارد، آسان است). این یک زبان عالی برای برنامه نویسی سمت سرور است.

خودتان را به این زبان‌ها محدود نکنید! هزاران زبان برنامه نویسی وجود دارد که همگی کاربردهای متفاوتی دارند. اگر می‌خواهید به عنوان یک برنامه نویس کار کنید، باید بیش از یک زبان بلد باشید، بنابراین تا جایی که می‌توانید زبان بیاموزید و یادگیری را متوقف نکنید.

برای انتخاب زبان برنامه نویسی، بهترین راه این است که سراغ مشاهده فرصت های شغلی برای برنامه نویسی بروید و به دنبال زبان‌های پرتکرار در آگهی‌های استخدامی باشید.

2- یادگیری زبان را آغاز کنید

برای یادگیری زبان‌های برنامه نویسی چندین راه پیش روی خود دارید. در ادامه این راه‌ها را عنوان خواهیم کرد و شما با توجه به توانایی و علاقه خود، می‌توانید یکی را انتخاب کنید:

  • می‌توانید سراغ مراجع آنلاین بروید. Coursera با برخی از بهترین اساتید در دانشگاه‌های سطح بالا همکاری کرده است. این بدان معنی است که کدنویسی را با استفاده از بهترین روش‌ها فرا می‌گیرید.
  • سعی کنید از ابزارهای آنلاین استفاده کنید. دوره های برنامه نویسی برای افراد مبتدی در سطح وب بسیار زیاد است. می‌توانید یکی از این دوره‌ها را انتخاب و در آن شرکت کنید. بسیاری از شرکت‌های بزرگ مانند گوگل نیز در میان ارائه دهندگان آموزش برنامه نویسی قرار دارند که می‌توانید از آن نیز استفاده کنید.
  • انتخاب بعدی شما می‌تواند تحصیلات آکادمیک در زمینه برنامه نویسی باشد. برنامه نویسی رشته به خصوصی در دانشگاه ندارد؛ برای این کار باید از زمان دبیرستان آموزش‌های پایه را آغاز کنید و در کنکور نیز در رشته‌هایی مانند نرم افزار و مهندسی کامپیوتر قبول شوید.

3- بر یادگیری مهارت‌های برنامه نویسی تمرکز کنید

به جای تمرکز بیش از حد بر روی یادگیری یک زبان برنامه نویسی خاص، همچنین می‌توانید حل مسئله را به روشی که رایانه درک می‌کند، یاد بگیرید. به عبارت دیگر، مهارت‌های خود را در مفاهیمی مانند تشخیص الگو، الگوریتم‌ها و انتزاعات بهبود دهید. هرچه این اصول پایه برنامه نویسی را بهتر درک کنید، یادگیری زبان بعدی (و در نتیجه طراحی محصولات یا انجام پروژه‌های بهتر) آسان‌تر خواهد بود.

4- ویدیوهای مربوط به کدنویسی را تماشا کنید

گاهی اوقات، تماشای کسی که به شما نشان می‌دهد چگونه کدنویسی را انجام دهید، ساده‌ترین راه برای یادگیری است. امروزه می‌توانید انواع ویدیوهای آموزشی را در مورد تقریباً هر موضوع مرتبط با کدنویسی در فضای وب پیدا کنید. کارمندان سابق گوگل تجربیات خود درباره کدنویسی را به اشتراک می‌گذارند، یوتیوبرها به صورت زنده یادگیری کدنویسی را پخش می‌کنند و حتی، پیشکسوتان برنامه‌نویسی به شما نشان می‌دهند چگونه یک خطای خاص در هر زبان برنامه نویسی را عیب‌یابی کنید.

5- روی پروژه‌ی شخصی خود کار کنید

مهم نیست که چند دوره و کارگاه برنامه نویسی را گذرانده‌اید یا چند زبان برنامه نویسی را یاد گرفته‌اید، اثبات مهارت شما در برنامه نویسی باید در پروژه‌ای نمایان شود و چه بهتر که این پروژه کار شخصی شما باشد. در حالی که پروژه شخصی شما نباید به اندازه ایجاد پروژه‌های گوگل جاه طلبانه باشد، به جای آن باید سراغ ایده‌ای بروید که بتوانید 24 ساعته در 7 روز هفته روی آن کار کنید تا بتوانید آن را بهبود دهید.

از ایده‌های کوچک شروع کنید، اما بزرگ فکر کنید. پروژه شما باید شامل مهارت‌هایی باشد که در حال حاضر دارید، اما همچنین باید مهارت‌هایی که در آینده می‌خواهید سراغ آنها بروید را، نیز شامل شود. بدون استفاده از مهارت‌های کدنویسی خود در چند پروژه، نمی‌توانید انتخاب افراد برای کار روی پروژه‌های دیگر باشید؛ پس برنامه ریزی و تمرین را شروع کنید.

6- روی کدنویسی شخصی دیگر کار کنید

وقتی کد شخص دیگری را مهندسی معکوس و آن را آزمایش می‌کنید، متوجه می‌شوید که آن کد چگونه کار می‌کند. به لطف هزاران و هزاران کد منبع باز موجود، می‌توانید با بررسی کار (بی عیب و نقص) شخص دیگری تقریباً هر چیزی را در برنامه نویسی بیاموزید. فقط به یاد داشته باشید که اگر از این کد استفاده کردید و نتیجه گرفتید، آن را به اشتراک بگذارید و عنوان کنید.

7- تمرین کنید، ‌تمرین کنید و تمرین کنید

برنامه نویسی مانند هر حرفه و هنر دیگری نیاز به تمرین بسیار و مستمر دارد. برای اینکه بتوانید در بازار کار خود را قوی‌تر از دیگر افراد نشان دهید، باید مدام تمرین داشته باشید و خود را در مورد برنامه نویسی و زبان‌های مختلف به روز نگه دارید.

برنامه نویسی مهارتی است که روز به روز رشد می‌کند و بازار کار به برنامه نویسان ماهر نیاز دارد. بنابراین، اگر می‌خواهید شغل آینده‌داری داشته باشید می‌توانید از همین امروز یادگیری برنامه نویسی را آغاز کنید.

منبع: وبسایت کاریابی ایران تلنت

مطالب پیشنهادی