بازی موبایلی Street Fighter IV؛ پایان دوره بزن بهادرهای کپکام
اگر علاقهمند به تجربه بازیهای اکشن – مبارزهای موبایلی هستید، در این مطلب با بررسی بازی iOS و اندروید Street Fighter IV همراه ویجیاتو باشید. اگر تاریخ بازیسازی را یک خط صاف در نظر بگیریم، ...
اگر علاقهمند به تجربه بازیهای اکشن – مبارزهای موبایلی هستید، در این مطلب با بررسی بازی iOS و اندروید Street Fighter IV همراه ویجیاتو باشید.
اگر تاریخ بازیسازی را یک خط صاف در نظر بگیریم، ورود اولین نسل از کنسولهای خانگی و دستگاههای آرکید، بزرگترین نقطه عطف صنعت ویدیوگیم به شما خواهند رفت. سالها پیش وقتی صحبت از عناوین ویدیویی میشد، اولین تصویری که در ذهنمان نقش میبست، عناوین مبارزهای بزرگی مانند فرنچایز تیکن و یا مورتال کامبت بودند. بازیهایی که در دهه ۹۰ میلادی به لطف دستگاههای آرکید و کنسولهای خانگی، بیش از هر زمان دیگری دیده شدند و بقدری شاهکار بودند که در آن دوران طرفداران زیادی نیز پیدا کردند. وظیفه بازیهای مبارزهای انتقال حس هیجان و اتمسفری توام با مبارزات رزمی بود و که طرفداران بازیهای ویدیویی نیز از این موضوع استقبال میکردند.
منتهی هر چقدر که ما در خط زمانی بازیهای ویدیویی به جلو حرکت میکنیم، حضور بازیهای مبارزهای کمرنگتر نیز میشود. متاسفانه بازیهای سرشناس این سبک دیگر آنطوری که باید دیده نمیشوند و به نوعی بازیسازها پیشینه خودشان را فراموش کردهاند. اگر فرچایز مورتال کامبت را فاکتور بگیریم، دیگر هیچ خبری از بازیهای بزرگ مبارزهای نیست و سازندگان آنها نیز به نوعی بیخیال این سبک از بازیها شدهاند. اکنون سوالی که مطرح میشود این است که آیا کنار گذاشتن بازیهای مبارزهای تصمیمی عاقلانه بود؟ یا صرفا نشات گرفته از اشتباهات بازیسازهاست؟
برای پاسخ به این سوال باید راهی پلتفرم موبایل شویم. هرچقدر که بازار بازیهای مبارزهای روی پلتفرمهای اصلی بد باشد، اما روی پلتفرم موبایل همهچیز متفاوتتر است. بازار بازیهای مبارزهای موبایلی اکنون سالهاست که دچار تغییر بزرگی نشده، اما با اینحال، هنوز هم در دل همین بازیهای مبارزهای قدیمی این پلتفرم عناوینی را میتوان پیدا کرد که جزو معدود بازماندگان نسل طلایی بازیهای مبارزهای هستند و بد نیست که اینبار مهمان تجربه آنها شویم و ببینم که آیا ارزش تجربه کردن را دارند یا نه!
تاکنون به سراغ بازیهای مبارزهای مختلفی رفتهایم که هرکدامشان به اندازهای که باید پتانسیلهایشان را به تصویر کشیدهاند. منتهی وقتی پشت یک بازی موبایلی، استودیوی بزرگ قرار گرفته باشد، ناخودآگاه انتظاراتمان از آن بازی موبایلی بالا میرود و این دقیقا همان اتفاقی است که برای بازی موبایلی Street Fighter IV نیز رخ داده. این بازی درست در سال ۲۰۰۸ توسط استودیوی کپکام ساخته شد و راهی کنسولهای نسل هفتمی و کامپیوترهای شخصی شد. عملکرد این بازی بقدری دلگرمکننده بود که متای آن به امتیاز ۹۴ رسید و مدتی بعدنیز استودیوی کپکام تصمیم به پورت این بازی برای پلتفرم موبایل و کنسولهای نسل هشتمی گرفت.
در این بین، پورت موبایلی این بازی بالاخره در سال ۲۰۱۷ تحت عنوان Street Fighter IV Champion Edition راهی این پلتفرم شد و متاسفانه نتوانست آنطوری که باید راضیکننده باشد. پورت موبایلی این بازی به متای ۶۷ رسید و پسرفتی بزرگ نسبت به نسخه اصلی بازی محسوب میشد. در واقع این بازی خوششناس بود که توانست مسیرش را در دنیای بازیهای موبایلی پیدا کند. شاید اگر نام کمپانی کپکام پشت این بازی مبارزهای نبود، پورت موبایلی Street Fighter IV هرگز نمیتوانست جایگاهی برای خودش دست و پا کند.
هرچند که ما در پورت موبایلی بازی Street Fighter IV شاهد بخش داستانی چندانی نیستیم، اما شاید بد نباشد که اشاره کوچکی به داستان این بازی داشته باشیم. داستان Street Fighter IV جایی در بین نسخه دوم و پنجم آن روایت میشود. پس از زنده ماندن M. Bison از درگیری او با Akuma سازمان S.I.N تورنومنت دیگری را ترتیب میدهد تا به دنبال قویترین مبارز برگردد و با استفاده از آن، آزمایشات خودش را کامل کند. حالا پای مبارزان جهانهای مختلفی به این تورنومنت باز شده و هرکدام از این مبارزهدهندگان نیز دلایل خودشان را برای ورود به این تورنومت مرگبار دارند.
برای اجرای بازی موبایلی Street Fighter IV شما نیاز به دسترسی به اینترنت دارید
راستش را بخواهید، پورت موبایلی Street Fighter IV من را واقعا دلسرد کرد. بر خلاف بسیاری از بازیهای مبارزهای موبایلی؛ بنظر نمیرسد که استودیوی کپکام تصمیمات درستی درباره Street Fighter IV گرفته باشد. اگر بخواهم دقیقتر این بازی را توصیف کنم؛ باید بگویم که Street Fighter IV بهتر بود که به عنوان دموی این بازی معرفی میشد تا یک عنوان مستقل. در واقع استودیوی کپکام با ساخت پورت موبایلی Street Fighter IV بیش از هرچیز دیگری، سعی کرده است که درآمدش را از بازار بازیهای موبایلی بیشتر کند و این موضوع واقعا اذیتکننده است.
Street Fighter IV یک بازی کاملا رایگان است، منتهی شما برای انجام هرکاری؛ باید به سراغ پرداختهای دورن برنامهای بازی بروید. از بین دهها مبارزه، تنها ۴ نفر از آنها به صورت رایگان در دسترس هستند و برای باز کردن دیگر شخصیتها باید به سراغ پرداختهای بازی بروید. همچنین گیممودهای بازی نیز متنوعاند، اما خبر بد این است که تنها بخش تکنفره بازی به صورت رایگان قابل بازی است و شما حتی برای داشتن بخش مولتیپلیر و محتوای اضافه Street Fighter IV؛ باز هم باید به سراغ پرداختهای دورن برنامهای بازی بروید.
کنترلرهای بازی نیز به نوبه خودشان جذاباند، اما اگر قرار باشد که Street Fighter IV را با بازیهای مبارزهای بزرگی مانند Shadow Fight مقایسه کنیم؛ Street Fighter IV واقعا حرف چندانی نخواهد داشت. این پورت موبایلی به نوعی صرفا ادای احترامی به نسخه کلاسیک بازی است، منتهی Street Fighter IV بقدری محدودیت دارد که عملا بازی کردنش دیگری آنطوری که باید لذتبخش نیست و شاید بهتر باشد که به سراغ عنوانی دیگر بروید.
از آنجایی که بازی Street Fighter IV پورت موبایلی نسخه کلاسیک بازی محسوب میشود، گرافیک و جلوههای بصری بازی دچار تغییرات چندانی نشدند. البته این به آن معنا نیست که گرافیک بازی بد باشد، اگر طرفدار عناوین آرکید – کلاسیک باشد؛ پورت موبایلی Street Fighter IV میتواند شما را واقعا شگفتزده کند. موسیقی متن بازی نیز به لطف تجربه استودیوی کپکام جذاب از آب درآمده و برخلاف گیمپلی؛ میتواند راضیکننده باشد.
پیشنهاد نمیشه!
اگر به دنبال تجربه یک بازی مبارزهای جذاب هستید، Street Fighter IV گزینه چندان جالبی نیست. کنترلرهای بد این بازی درکنار پرداختهای درون برنامهای بیشمار آن باعث شدهاند تا پورت یکی از محبوبترین بازیهای استودیوی کپکام روی پلتفرم موبایل چندان حرفی برای گفتن نداشته باشد و بهتر است که به سراغ یک بازی جایگزین بروید.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
یک بدی دیگر این بازی اینه که بعد از مدتی خسته کننده میشه(نظر شخصی)