همه چیز دربارهی اینترنت ماهوارهای در ایران
چند روز گذشته بیش از پیش شاهد اختلالات گستردهی شبکه جهانی اینترنت در ایران بودیم. همچنین شاهد محدودست دسترسی بسیار از کاربران به شبکههای اجتماعی برون مرزی، وبسایتها و حتی موتورهای جستجو در اینترنت همراه ...
چند روز گذشته بیش از پیش شاهد اختلالات گستردهی شبکه جهانی اینترنت در ایران بودیم. همچنین شاهد محدودست دسترسی بسیار از کاربران به شبکههای اجتماعی برون مرزی، وبسایتها و حتی موتورهای جستجو در اینترنت همراه و بسیاری از ISPها بودیم که موجبات نارضایتی بسیاری از شهروندان را فراهم آورده است.
در این میان خبرهایی درباره ورود اینترنت ماهوارهای به ایران و همچنین رفع تحریمهای دیجتال پخش شد. اخباری که صحت آن در میان تبلیغات و هیجانات اولیه به فراموشی سپرده شد. از این رو در این مقاله از ویجیاتو قصد داریم به اینترنت ماهوارهای و صحت سنجی پیاده سازی و استفادهی آن در ایران بپردازیم.
اینترنت ماهوارهای چیست؟
منظور از اینترنت ماهوارهای (Satellite Internet)، دریافت و ارسال دادههای دیجیتال از طریق دیشهای ماهواره است. در این روش اطلاعات دیجیتال از مبدا به وسیلهی دیشهای کوچک به ماهوارههای عظیم در حال چرخش بر مدار زمین ارسال و دریافت میشوند.
در عمل خروجی اینترنت ماهوارهای با اینترنت دریافتی از سایر شبکهها تفاوتی نمیکند. با این حال مزیت اینترنت ماهوارهای در دسترس پذیری بالای آن است. به صورتی که هرکاربر میتواند با در دست داشتن تجهیزات سخت افزاری مروبط، به اینت شبکه دسترسی پیدا کند. با این حال همه چیز به همین سادگی نیست.
برخلاف تصور اینترنت ماهوارهای اصلا تکنولوژی جدیدی نیست. در واقع سالهاست که از این تکنولوژی برای برقراری ارتباط اینترنتی در مسیرهای صعب العبور، مناطق نظامی و یا کمجمعیت استفاده میشود. با این وجود دسترسی و استفاده به این شبکه به علت محدودیت سرویس دهندگان، تجهیزات گران قیمت و البته سیاستهای منطقهای پیش ازین چندان ممکن نبود.
استارلینک به ایران میآید؟
چند سالیست که کاربران شبکههای اجتماعی از در دسترس گرفتن اینترنت ماهوارهای در ایران صحبت میکنند. استار لینک (Starlink) یکی از بزرگترین سرویسهای ارائهی اینترنت ماهوارهای است که توسط شرکت SpaceX به مدیریت ایلان ماسک (Elon Musk)، توسعه داده شده است.
چندی پیش و در جریان اختلالات گستردهی اینترنت در ایران (شهریور ۱۴۰۱) ایلان ماسک ادعا کرد که اینترنت ماهوارهای استارلینک در اختیار کاربران ایرانی قرار خواهد گرفت. در ادامهی این جریان «والی آدیمو» (Wally Adeyemo)، معاون وزیر خزانه داری آمریکا اعلام کرد که برخی از تحریمهای تکنولوژی مربوط به ایران را لغو شده است، تا بدین صورت استارلینک در ایران قابل سرویسدهی باشد.
اما با وجود برداشته شدن تحریمها از سوی آمریکا، همچنان دسترسی به اینترنت ماهوارهای ساده و در دسترس به نظر نمیرسد. در ادامه به بررسی چالشهای پیش روی اینترنت ماهوارهای استارلینک در ایران میپردازیم.
برای اتصال به اینترنت ماهوارهای چه تجهیزاتی لازم است؟
تجهیزات سخت افزاری برای دریافت اینترنت ماهوارهای اولین چالش پیش روی کاربران ایرانی است. برای دریافت و ارسال دادهها به ماهواره کاربران به تجهیزات ماهوارهای شامل دیشهای مخصوص است. قیمت تجهیزات ارائه شده از سوی استارلینک حدود ۴۹۹ دلار است که با دلار امروز ارزشی بالای ۱۵ میلیون تومان خواهد داشت.
اما قیمت بالا تنها معضل تهیه این تجهیزات نیست. چراکه در حال حاضر این تجهیزات در ایران قابل تهیه نیستند. علاوه براین به جهت مدیریت اینترنت دریافتی به یک روتر مدرن نیاز است. روترهای معمول نیز قیمتی حداقل ۲ الی ۳ میلیون تومان دارند.
اتصال به اینترنت ماهوارهای به مجوز نیاز دارد
پیش از هرچیزی، بحث حقوقی اینترنت ماهوارهای در ایران مطرح میشود. از منظر قانون، دسترسی به اینترنت ماهوارهای در ایران نیازمند کسب مجوز از سوی شورای عالی فضای مجازی است. در غیر این صورت استفاده یا توسعهی این دسته از تجهیزات جرم محسوب میشود.
از سوی دیگر با توجه به ماهوارهای بودن ارتباط از سمت این سرویسها، امکان استفادهی مخفیانه از این دسته تجهیزات ناممکن به نظر میرسد. ارتباطات ماهوارهای به سادگی قابل تشخیص و پیگیری هستند و میتوانند کاربران ایرانی را با برخوردهای سنگین قضایی روبرو کنند.
پیش از این عیسی زارعپور، ویز وقت ارتباطات از وجود موانع قضایی اینترنت ماهوارهای سخن گفته بود. همچنین تنها چند روز پس از برداشته شدن محدودیتهای آمریکا برای ارائهی سرویس استارلینک در ایران، وبسایت این سرویس در ایران فیلتر و از دست کاربران خارج شد.
ارائه اینترنت ماهوارهای نیاز به دریافت مجوز از ایران دارد و از طرف دیگر به دلیل ناقص بودن پوشش استارلینک، بعید میداند اینترنت ماهوارهای این شرکت به این زودیها بتواند در ایران سرویس دهد.
عیسی زارعپور، وزیر ارتباطاتبا وجود چالشهای پیشرو، دسترسی به اینترنت ماهوارهای در ایران در آیندهی نزدیک بعید به نظر میرسد. هرچند یرخی از تحریمهای مربوط به تکنولوژی از سمت آمریکا کاهش یافتهاند، اما محدودیتهای داخلی مانع از دسترسی کاربران عادی به این تکنولوژی خواهند شد.
اپلیکیشنهای اینترنت ماهوارهای استارلینک بدافزار هستند
در پی جریانات اخیر و حواشی اینترنت ماهوارهای استارلینک، اپلیکیشنهایی بر سطح اینترنت دست به دست در حال گردش است. اپلیکیشنهایی که تحت عنوان استارلینک مدعی شدهاند برای دسترسی کاربران ایرانی طراحی و عرضه شدهاند.
متاسفانه عدهای سودجود با سواستفاده از ناآگاهی کاربران، اقدام به توزیع بدافزارهایی در غالب استارلینک نمودهاند. نصب و توزیع این اپلیکیشنها آسیب زا بوده و میتواند امنیت شما و دادههای شخصیتان را به خطر بیاندازند.
در نظر داشته باشید که دریافت اینترنت ماهوارهای تنها از طریق اپلیکیشن گوشی و بدون کالیبره شدن با دیشهای استارلینک ناممکن است. همچنین دریافت هر نوع فایل نصبی از منابع غیر رسمی میتواند خطرناک باشد. از این رو توصیه میشود از توزیع و نصب این اپلیکیشنهای مشکوک جدا خودداری کنید.
کلام انتهایی
اینترنت ماهوارهای استارلینک میتواند یک گزینه ی ایده آل برای مناطق با محدودیتها شبکه باشد. با این حال دسترسی به این سرویس در ایران به واسطهی چالشهای فنی و قضایی پیش رو در آیندهی نزدیک عملا ناممکن است. علاوه براین دانلود اپلیکیشنهای مدعی اینترنت استارلینک از منابع غیر رسمی میتواند امنیت اطلاعات دیجیتال شما را به خطر بیاندازد.
منظور از اینترنت ماهوارهای (Satellite Internet)، دریافت و ارسال دادههای دیجیتال از طریق دیشهای ماهواره است.
دسترسی به اینترنت ماهوارهای استارلینک در ایران به واسطهی چالشهای فنی و قضایی پیش رو در آیندهی نزدیک عملا ناممکن است.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
مسله قانونی عمل کردن ایلان ماسک هم به این خاطره که کشورهایی مثل چین ممکنه بخوان ماهواره های استارلینک رو هدف قرار بدن با موشکهای ضد ماهواره
چون ارتفاع ماهچاره های این شرکت خیلی پاینتر از حد معموله
بنابراین اعلام کرده که بدون رضایت قبلی کشورها خدماتی بهشون ارایه نمیده
برای دسترسی ایران هم دولت آمریکا قبول کرده بودجه ی این کارو در اختیارشون بذاره
در جواب بعضی ها باید بگم که اتصال به ماهواره با گوشی موبایل اگه آسون بود که برای دیدن تلویزیون دیش نمیذاشتیم پشت بوم
گوشی های موبایل معمولی نهایتا تا چند کیلومتر برد دارن کمتر از پنج کیلومتر بعد چطور میشه به ماهواره متصل بشه
تلفنهای ماهواره ای مثل ثریا که خیلی وقته استفاده میشن آنتن فرستنده قدرتمندی دارن حتی کیسهایی وجود داره که میتونه گوشی موبایل هوشمند رو به اینترنت ماهواره ای متصل کنه اما حجم و ابعاد این کیس ها خیلی بزرگه و پهنای باند خیلی کم در حد چند ده کیلوبیت ارایه میدن
اما استارلینک
این شبکه برای افزایش پهنای باند بصورت همزمان به سه ماهواره متصل میشه و چون ارتفاع ماهواره هاش از سطح زمین کمتره داده ها با تاخیر کمتری به کاربر میرسن و پینگ شبکه پایینه
ولی یه چیزی که نباید فراموش کرد اینکه درون تجهیزاتی که استارلینک به کاربر فروخته میشه یک دیش وجود داره که فقط گیرنده هست و برای ارسال دیتا نیاز به شبکه زمینی یا همین اینترنت مودم خونگی هم دارن این نیست که بگیم توی ناکجا آباد روشنش کنی و استفاده بکنی ازش
یعنی مثل مکمل میمونه
بسته های داده ارسال شده به سرور از طریق اینترنت زمینی ارسال میشه و پاسخ سرور از طریق ماهواره برای کاربر ارسال میشه
یعنی آپلود از طریق مودم خونگی و همزمان دانلود از طریق ماهواره
یک بایت داده هشت بیتی ارسال میشه و یک بایت داده هشت بیتی اعتبار سنجی دریافت میشه
موقع فیلترینگ شما در حقیقت پاسخی از سرور دریافت میکنید که اون پاسخ توسط شبکه ملی اطلاعات مسدود میشه
بنابراین فیلتر کردنش غیر ممکنه چون پاسخ سرور از طریق ماهواره به کاربر میرسه
بنظرم همه این حرف های ایلان ماسک بیشتر یک وجهه رسانه ای داشت تا امر واقعی و عملی
من دانش زیادی به این موضوع ندارم ولی به نظر من همه گیری استار لینک تا چند ساله آینده حداقل تو دنیا اجتناب ناپذیره ( ایران هم دیر یا زود داره ) در مورد قضیه جاسوسی و شنود اطلاعات هم باید بگم تو شبکه اینترنت فعلی هم همچین چیزی ممکنه ولی با اینترنت ماهوارای این کار برای دولت ها ممکن نیست اما برای ایلان ماسک ؟ خب این دیگه بحثش جداست کلا مسله اینجاست که چقدر به آقای ماسک اعتماد دارید
( نظر شخصی بود )
با هیچ وسیله ای نمیشه آنلاین پلی استیشن بازی کرد !
نوع NAT Type رو 3 گذاشته اند که عملا نمیشه بازی کرد.
من دیروز با Nat type 2 بازی کردم
خانم منظری اولای متن شما ویجیاتو رو ویجاتو نوشته اید
لطفا اصلاح کنید
با تشکر.
مطلب مفید و واضح و مختصر - دمتون گرم
جدا از اینکه از مطالب مقاله استفاده کردم و ترجیح میدم برای یک نظر تخصصی بیشتر از شنیده هام اعتبار قائل بشم، یه نکته ای هست که باید بهش دقت بشه که تلاش می کنم تا حد ممکن به دور از مسائل سیاسی بیانش کنم. فقط خواهشمندم اگه افتخار دادید و خواستید بخونید این کامنت رو، تا وقتی تا انتها نخوندید قضاوتی نکنید
عزیزان در همین ابتدا بگم که من به شخصه مخالف توهمات توطئه ام و مناسب نمیبینم پارانوئیدی(!) که برخی از ما ازش رنج میبریم رو در موضوعات و وقایع مختلف دخیل کنیم
از طرفی اینجا نیستم که عقاید و تفکرات شما رو به چالش بکشم و هر طرز تفکری دارید به واقع برام محترمه
با توجه به وضعیت کنونی کشور ما که همگی هم از جوانب ریز و درشتش آگاهیم، و به لطف محدودیت شدیدی که در استفاده از فضای مجازی و اینترنت باهاش رو به رو شدیم، کاملا طبیعیه با شنیدن خبری مثل دسترسی یافتن به استفاده از پیشرفته ترین اینترنت جهان ذوق زده و خوشحال بشیم و اون رو فرشته ی نجاتی ببینیم که از قضا درست سر بزنگاه سر و کلش پیدا شده
ولی چیزی که ضرر نداره تفکره
خوشمون بیاد یا نه کشور ما سال هاست از نظر معاملات و توافقات با یه سری کشور ها مشکلاتی داره. و متاسفانه تصمیم گیری این قضیه هم دست ما نیست، ولی این که ما تصمیم گیرنده نیستیم -باز هم متاسفانه- باعث نمیشه عواقب ناشی از این مشکلات به ما ربط پیدا نکنه
به طور مثال یکی از این عواقب تحریمه که هر چی پیش میریم شدت بیشتری میگیره و اتفاقا تنها کسانی که تحت تاثیرش هستن من و شماییم نه تصمیم گیرندگان سیاسی
با وجود کنتاکت هایی که بین کشور ما و آمریکا وجود داره، به نظرم درست نیست که با شنیدن چنین اخباری مطلقا در ذهن رو ببندیم و دسترسی خودمون به این نت رو علی رغم تحریم ها ناشی از خیر خواهی، و زمان بندی دقیقش رو تصادفی بدونیم. از طرف دیگه ببرخی معتقدن ایلان ماسک با آمریکا فرق داره و بحثش جداست و خیلی به سیاست کاری نداره، تا حدودی درسته، ولی آقای ماسک هم بدون اجازه ی دولت آمریکا نمی تونه سرخود تصمیمی در خصوص اینجور موارد بگیره
حتی با صرف نظر از تمام اختلافات سیاسی اگر دو کشور معمولی و متحد رو هم فرض کنیم، متاسفانه روابط بین الملل چیزی نیست که به سود مردم توجه کنه. همیشه در تصمیم گیری مسائل بین المللی سود دولت ها مطرحه و اگر سود مردم در مسیر سود دولت ها قرار نگیره، چیزی به نفع ملت تموم نمیشه
با این حساب حتی در روابط دوستانه ی بین المللی هم جایی برای خیر خواهی بدون چشم داشت باقی نمی مونه
حتی اگه در مورد استثنا قائل شدن تحریم ها برای استارلینک فرض رو بر خیر خواهی بذاریم، باز هم اصلا عقلانی نیست که خدماتی که کل مردم دنیا باید برای بهرمندی ازش حق اشتراک بپردازن، استثنائاً برای ما -که اتفاقا دولت هامون چندان روابط دوستانه ای ندارن- رایگان باشه
وجه سیاسی محتوای این کامنت اصلا هدف اصلی من از نوشتنش نیست و فقط به این خاطر چاشنی کلام شده که مقصود اصلی من رو برسونه
فرق نمی کنه چه گرایش و دیدگاهی از نظر سیاسی یا اعتقادی دارید دوستان گل. من اینجا نیستم که نظرم رو به کسی دیکته کنم
حرف من فقط اینه که بیاید نه فقط در خصوص این مورد، بلکه در هر مسئله ای که باهاش رو به رو میشیم همیشه اولویت رو بر تفکر بذاریم و به چیزی که میبینیم و میشنویم فکر کنیم
هیچ دولت یا رسانه ای وجود نداشته، نداره، و نخواهد داشت که حقیقت مطلق رو صاف و ساده و بدون ماسک به ما بگه. تنها جای پای محکم و مطمئنی که داریم عقل خودمونه
عذر می خوام که سرتون رو درد آوردم و ممنونم که مطالعه کردید?
به امید روزی که برای هر یک گامی که می خوایم به جلو برداریم تا این حد تردید و مانع نداشته باشیم
زیادی طولانی نبود؟?
چرا عزیز طولانی بود
شرمنده اگه اذیت شدید:)
ببین داداش، برای اوکراین هم سریع فعال شد و رایگان هم بود، روسیه میتونست به ماهواره های استارلینکی که برای اوکراین فعال شده رو پارازیت بندازه دیگه یه کار هایی باهاش انجام بده که دسترسی اش گرفته شه، فعلا ما که منتظریم ببینیم چی میشه
روسیه و اوکراین فرق داره قضیه
شما ملت ایران رو یه کشور دیگه درنظر گرفتی?
روسیه نمی تونه خلاف قوانین بینالملل برای فضا و خارج از جو زمین حرکتی بزنه
خب متاسفام
اینجا شده مثل خود خود ایران ادمینا عوض اینکه طرف مردم و کامیونیتی باشن طرف خانم مظفری هستن که من و خیلیا از ایشون ناراضین
یه تیتر دیدم که خیلی جذاب و درست بود:دست مسیحایی ایلان بر سر ایران
۱. خانم مظفری نه عزیزم، چشمت رو باز کن ببین نوشته "منظری"
۲. اگه مشکلی هست ما حتی بیش از باقی کاربران ازش نا راضی هستیم و اتفاقا تا جایی که بتونیم صدای اعتراض، و ندای پیشرفت طلبیِ کاربران هستیم که توسط مسئولین خود ویجیاتو مشخص شده باید چنین باشیم
۳. ما پیش از اینکه مسئولیت خاصی داشته باشیم، در درجه اول مثل شما یک کاربر ساده ایم و حق اظهار نظر شخصی خودمون رو داریم
۴. نا رضایتی کاربران از بعضی مسائل هیچ ارتباطی به محتوای مقالات پیدا نمی کنه و ارتباط دادن این دو به هم مشخصاً مغلطست
۵. اینجا کسی طرف کسی نیست.همه ی ما اعم از کادر خود ویجیاتو، کاربران، و ادمین ها با هم و کنار همیم و از هم نکاتی یاد میگیریم و از دانش همدیگه استفاده می کنیم. پس سعی نکن اینجا رو حزب بندی کنی که کار بیهوده ایه و به جایی نمی رسی:)
در خصوص تیتری که بیان کردی هم نظر شخصیم اینه که ساده انگارانست
نظر شما می تونه متفاوت باشه
ادمینا که هیچی قبلا هم کاربر سایت بودن
ولی حتی خود ویجی گایزیا هم یجورایی "کاربر سایت" محسوب میشن چون توش اکانت دارن
هر کسی با سلایق و نظرات متفاوت
ما رو گروه بندی نکن اینجا سایته همه با همیم
پ.ن: خانم شیرین "منظری"
این همه این کشور گند زده به ما با تحریماش ، بعد الان یه نت میخواد بده که قشنگ معلومه برا جاسوسی هست و پشتش یه بحث سیاسیه ، "دست مسیحایی ایلان بر سر ایران ؟؟؟؟!!!
"
هم مخالفم هم موافق
ولی میشه بگید چجوری میخواد جاسوسی کنه
فقط سوال شده برام
دلیل و مدرک حرفتونم بگید
کاش میشد متخصصینی که مطالعات کامل تری از ما دارن در این حیطه تو سایت حضور داشتن تا جواب چنین سوالاتی که به درستی هم پرسیده میشه رو دقیق تر بگیریم
ولی به طور کلی با اتصال به یک شبکه ی نت قاعدتا خیلی اتفاقات می تونه بیوفته(همونطور که گفتم فقر دانش اجازه نمیده بتونیم کامل اظهار نظر کنیم در این باره)
درسته:))
✓
می دونی داری با چه کسی صحبت می کنی؟
داداش حرفت حقه ها ولی
وگرنه الان اوکراین راحت از این قضیه بهره مند شده (خبر تائیدش رو دیدم)، چون مردمش میتونن دیش و تجهیزاتش رو بخرن
ولی ایران به فرض محال براش تحریماش برداشته بشه و بتونیم استفاده کنیم، باز دیش و تجهیزاتش رو نمیتونیم وارد کنیم یا اگه وارد کنیم دردسرای بدی به همراهشه
به نظرم تا زمانی که حکومت فعلی با پروژه های استارلینک و سردمداران سیاسی کشورهای سازنده رابطه خوبی نداشته باشه، نمیتونیم استفاده کنیم از این اینترنت والسلام
نظرات شما همیشه کامل و اگاهانه بوده :)
لطف دارید شما:)
دقیقا ، یکم مشکوکه ! آدم حس میکنه سخنرانای تلویزیون رو با حرفاشون کپی پیست کردم اینجا .
من حس میکنم پشت این قضیه هیچ چیز خیر خواهانه ای نیست
حس میکنم آمریکا الان میخواد با این کارش خودش رو یه کشور خیرخواه و صلح طلب نشون بده که قشنگ برعکس خصوصیات خودش هست:)))
علاوه بر اینکه سرعت اینترنت مزخرفه همه شبکه های اجتماعی رو فیلتر کردن لعنتیا
تنها امید مردم همین اینترنت ماهواره ای هست که طبق مقاله فعلا نمیاد
یاد اون یارو افتادم که میگفت خورشید پشتش به ماس الانم این مقاله شبیه همونه
1- اپلیکیشن استارلینک فقط برای راهنمایی نصبه
2- استارلینک روی گوشی های جدید نیاز به دیش نداره
3- ایلان ماسک برای اوکراین هم اینکارو کرده بود روسیه میگفت نمیذاریم چیشد پس؟
حق فراوان اصلا دارم میترکم از شدت حق
۱.نرم افزار برای کالیبره شدن با تجهیزات سخت افزاری مربوطه است. تو تلگرام یک فایل مشکوک به بدافزار در حال انتشار با این نامه.
۲.اینترنت ماهوارهای نیازمند تجهیزات سخت افزاری گیرنده مثل دیش و روتر قدرتمند داره. در خود سایت استارلینک هم میتونی مطالعه کنی. در نتیجه اتصال بدون دیش یه دروغ بزرگه.
۳. پروژه استارلینک تو چندین کشور در حال اجراست ولی همه با تجهیزات سخت افزار و هزینه چند صد دلاری ماهانه. تا جایی هم که مطالعه کردم تو اوکراین این اتفاق نیوفتاده ولی اگه رفرنس دیگهای جز پیجهای زرد اینستاگرامی داری مشتاق هستم بشنوم.
میدونم خیلی دیس میخورم ، اما مهمه که اینو بگم ...
آمریکا دلش نمیاد تحریم های دارویی رو برای ایران برداره تا کلی آدم که دارن از بیماری ها میمیرن نجات پیدا کنن
بعد چی شده دلش سوخته واسه مردم وسط این اتفاق ها میخواد نت استارلینک بده ؟ ( شنیدم رایگان هم میخواد بده که مطمئن نیستم )
قطعا یه بحث سیاسی یا جاسوسی پشت این نت استارلینک هست ...
اون رئیس جمهور امریکاست که تحریم میکنه
این ایلان ماسکه
خب این دو نفر فرق دارن
مگه ایلان ماسک بدون اجازه دولت آمریکا کاری می تونه بکنه؟
درسته این حرفتون
ولی دولت امریکا با این حکومت مخالفه اینطور که معلومه
نه با ایران
هیچ جا با مردم یه کشور دشمنی ندارن(که فقط حرفه)
ولی قضیه اینجاست اگه دولت ایران نخواد، ایلان ماسک هم نمی تونه خدماتی به مردم بده
حکومت و ایران الان یکیه ، پس با کل ایران مخالفه ...
ایلان ماسک هر کاری بخواد بکنه باید از آمریکا اجازه داشته باشه ، و قطعا آمریکا هم میتونه بهش دستور بده که اینکار رو بکن یا نکن
تحریمهای دارویی؟ هنوز خریدار داره این داستانهای خیالی؟
مطمئنم استارلینکی در ایران وجود نخواهد داشت...
چون ایلان ماسک گفته در مورد استار لینک اگ کشورا خودشون نخوان سرویس نمیده
ما هم ک دیگ مشخصه
همین نت داغونو قطع کردن
دیگ میخوان استارلینک بیارن؟?
هعی...
ما ک چشمون آب نمیخوره
پ.ن : کسی تاحالا تونسته ب نت وصل بشه؟(منظور وارد شدن ب یوتیوب و...)
سلام خانم منظری واقعا مطلب کاملی بود
حالا بازم با این وضعیت اگرم مجوز بدن که اینترنت ماهواره ای یا همون اینترنت ایلان ماسک تو ایران قانونی شه حالا واقعا چطوری با این دلار امروزی چطوری تجهیزاتش رو بخریم
مطمئن باشین کسی مثل ایلان ماسک وقتی میگه اینترنت رو فعال میکنم، فکر همه جاشو کرده.
قیمت دلار، تجهیزات گرون قیمت و کمیاب و ... . خود ایلان ماسکم میدونه اینجا شرایط چطوره، میدونه همه چی گرونه، میدونه دسترسی به امکانات چقدر دشواره، طرف بی فکر و نقشه که حرف نمیزنه، مخصوصا که در خواست لغو تحریم کرده که کار کوچکی هم نیست، قطعا میدونه داره چکار میکنه.
(تو جاهایی مثل آفریقا دسترسی به این امکانات به مراتب دشوارتره، ولی از اینترنت استارلینک بهره میبرن)
مردم برا چیزی که حقشونه دنبال مجوز نیستن، مخصوصا وقتی حرف اینترنت پیش میاد. خود من به عنوان یکی از مردم، دسترسی به اینترنت پر سرعت، و آزادی دسترسی به سایتایی مثل یوتیوب، فیسبوک، شبکه های اجتماعی مثل تلگرام، واتساپ و ... رو از نیاز ها و حقوق خودم و دیگران میدونم، و نیاز به مجوز و اجازه ی دیگری ندارم.
در حال حاضر هیچ جای آفریقا از اینترنت استارلینک بهره نمی بره
فعلا داره به صورت آزمایشی توی دو تا کشور امتحان میشه
در هر صورت این واقعیت عوض نمیشه که با وجود سختی دسترسی به این قطعات، استارتش زده شده اونجا، برای اینجا هم قطعا ایلان ماسک از سختی دسترسی به قطعات خبر داره و بی دلیل درخواست برای لغو تحریم نداده.
درسته، ولی از اونجایی که تا به الان این سرویس اینترنت کلا ۵۰۰ هزار تا مشترک داره یعنی هنوز خیلی جا داره و غیر منطقیه که بخوایم درباره فراهم شدنش برای چند میلیون ایرانی صحبت کنیم
خود ایلان ماسک هم منظورش این بوده که میتونن توی ایران فعلا زیرساخت آزمایشی اش رو فعال کنن
به نظرت ایلان ماسک به فکر من و توعه؟
باید اون شهرایی که توش ماهواره کار میذارن رو اول بگیرن بعد بذارنش اونجا با محافظ و همه چیز
خب چه قانونی چه غیر قانونی میشه دیش هارو وارد کرد ولی مشکل قیمت اشتراک ماهانه هست
مشکل اینه که مکان یابی دیشها برای دولت آسونه در نتیجه وقتی فعال شن راحت پیدا میشن
خب بیان پیدا کنن مکان دیش هارو مگر میتونن بیان از ما بگیرند؟
این کامنت نشون میده بچه ای.
اشتباه نکن، منظورم این نیست که بچه ای و نادون، بلکه منظورم اینه که خاطرات و تجربه هایی که ما داریم رو شما نداری.
برای مثال مشخصه که شما دورانی که بسیج ماهواره های تلویزیونی رو جمع و نابود می کرد رو ندیدی.
شما دورانی که دولت هنوز تجهیزات لازم برای ردیابی ماهواره های تلویزیونی رو نداشت و فقط با گزارشات مردمی (زیرآبزنی همسایه ها) اون ها رو پیدا می کرد رو ندیدی.
شما در شکستن و راپل از هلکوپتر روی پشت بام رو ندیدی.
تازه برای ماهواره های تلویزیونی کسی رو دستگیر نمی کردند.
ضمنا همانطور که در مقاله ذکر شد، اینترنت ماهواره ای اصلا چیز جدیدی نیست و زمانی که نسل ما با کارت اینترنت و اینترنت دیال آپ وارد اینترنت میشد مقالاتی در مورد نحوه دسترسی به اینترنت ماهواره ای وجود داشت. البته یادمه در همون مقالات به شدت هشدار داده بود که از اینترنت ماهواره ای فقط برای دریافت اطلاعات و دانلود استفاده شود و آپلود اطلاعات موجب لو رفتن و ردیابی شدنتون میشه و باعث دستگیریتون توسط اطلاعات به جرم جاسوسی میشه
خلاصه که
اولا، بله دولت راحت میتونه این تجهیزات رو ازتون بگیره و دستگیرتون کنه.
دوما، فکر نکن همیشه مثل این اعتراضات مردم هوای هم دیگه رو دارن، بلکه تجربه ثابت کرده خیلی وقت ها همسایه ها هستند که باعث لو رفتن آدم میشن.
خب اینجا شوروی نیس اینجا جمهوری خلق چین نیس اینجا افغانستان نیس که کماندور بریزن دیش هارو نابود کنن پس قصه هزار و یک شب تعریف نکن برادر البته این توهین محسوب نشه
پ.ن:احساس میکنم جز افراد خود سایت کس دیگهای مطالب رو نمیخونه
میخونه اتفاقا. بابت کامنتهای هِیت و بیپشتوانهای هم که دادی بن میشی تا الکی فضای کامنتهارو خراب نکنی.
اون روزا من بچه بودم ولی از اون روزا یه ماهواره داریم که کسی نتوانسته از ما بگیرد زیرا همسایه های ما حوامونو داشتن بعلاوه خودشون هم از ماهواره استفاده میکردن
حالا راهی وجود داره از این ردیابی جلوگیری کنیم؟
نه
وقتی وزارت خزانه داری آمریکا تحریم هارو کم می کنه و اجازه خدمات استارلینک رو میده به احتمال زیاد به اونجاش هم فکر کرده . البته من که نمی دونم . این فقط یه حدس هست .
به احتمال زیاد فکر این موضوع رو هم کردن
نه برخلاف تصور فکر اینجاش رو نکردن. اینترنت ماهوارهای در ایران دردسترس نیست به این زودیها هم نخواهد بود.
فکـر کنـم چهـارمیـن بـاره، کـامنـت میدم امـا اون سـانسـورچـی کثیـف، کامنتمــو حذف مـیکنــه.
لینـک منبــع هـم قرار دادم.
نهتنهــا برای ایــران فعــاله، بلکـه حتــی یــه تعـدادی همیـن الـان متصـل شـدن و دارن استفـاده مـیکنـن. درضمــن درمـورد مکـانیـابی دیـشهــا هـم گویـا بـرای دولـت امکـانپـذیر نیسـت، چـون امــواج ارسـالی از مـاهـوارههـا کـدگـذاری شـده.
هرچـقدر تـونستـن جلـوی نـوار vhs و مـاهـواره رو بگیــرن، ایـن رو هـم همیـنطـور.
دوست گرامی
کامنت های شامل هرگونه لینکی که مرتبط به ویجیاتو نباشه تایید نخواهند شد
ارتباطی به مفهوم سانسور پیدا نمی کنه این قضیه
ایلان ماسک جان شما برو شیشهی ضد ضربهت رو بساز کاری به ما نداشته باش
سلام خانم منظری خسته نباشید،ممنون بابت این مقاله کاربردی
اگه به صورت غیر قانونی و یا حتی قانونی هم وارد کشور بشه، امکان این وجود داره که بتونن رد سیگنال ش رو از وسایل ارتباطی ش بگیرن؟؟؟
امکانش هست اما همون طور هم که گفتم بخاطر ماهیت ماهوارهایش برای نیروهای نظامی کاملا قابل ردیابیه و جرم سنگینی هم داره استفاده ازش
گل گفتی حسین جان?
مقاله مفیدی بود خانوم منظری، خسته نباشید❤️
مرسی شیرین بابت اطلاعاتت، تو این برهه زمانی که کلی دروغ و کلاهبرداری هست این اطلاعاتو نیاز داشتیم ?
ا... موز❤️
#موز_اسکواد...
نمی دونم چرا پنج نفر دیس لایک کردن ???
بله متاسفانه طی چند روز اخیر کاربرانی در شبکات تلگرام و وبسایت های متعدد از این حواشی دست به سوء استفاده زدند و از آگاهی کم برخی کاربران ایرانی استفاده کرده و بدافزار به ابزار های هوشمندشان وارد میکردند، این مقاله شما باعث شد خیلی از سوالات کاربران در زمینه اینترنت ماهواره ای در ایران حل بشه، ممنون از شیرین خانم بابت همچین مقاله کامل و بی نقصی?
اخرین پله های امیدی که خراب شدند
به نظرم در شرایط کنونی واقعا به همچین مقاله ای جهت آگاه سازی نیاز بود
خسته نباشید شیرین خانم:)??
ولی ایلان ماسک گفته که تا یک سال دیگه ضمینه اتصال همه گوشی ها رو به استارلینک فراهم میکنه بدون ایجاد هیچ تغییر در گوشی ، آیا منظورش این که بدون نیاز به تجهیزات گوشی به اینترنت ماهواره ای وصل خواهد شد ؟
امکانش وجود نداره. حتما باید تجهیزات سخت افزاریش فراهم باشه یا در ابعاد منطقهای یا شخصی.
الان چندساله که قراره فیبر نوری همه گیر بشه؟
چندساله بخاطر یه VDSL صبر کردیم؟
چرا باید مجبور باشیم کلی پول هزینه ی اینترنت دکلی و P2P کنیم؟
تا کِی قراره با اینترنت TD LTE ناپایدار و ADSL مزخرف سر کنیم؟!
آیا به این سوالات پاسخ منطقی ای داده میشه؟
خیر!
استارلینک هم به دلایل سیاسی هرگز، هرگز، تکرار میکنم هرگز از شورای عالی مجوز فعالسازی نمیگیره
اینا هیچی وقتی میفهمی که تو کشورا دیگه اینترنت قیمتش یک سوم ایرانه و سرعتش ۱۰ برابر،تصمیم میگیری از زندگی لفت بدی
اینو دیگه مخالفم واقعا قیمتای اینترنت تو خارج از کشور رو دیدی؟؟البته اونا حقوق زیاد میگیرن و البته مالیات هم زیاد میدن
عاره داش از برم اینترنت تو آمریکا و انگلیس و اینا یکم گرونه ولی تو کشورا اروپایی اینترنت وایفای تقریبا مفته چون نامحدود دارن ولی ما نه.
اینترنت موبایل اره ایران ارزون تره نسبت به بقیه کشورا ولی حدود ۵ میلیون سایت فیلترشده داره و پینگش هم چنگی به دل نمیزنه
اینم بگم که استارلینک ممکنه بیاد ولی کیفیت و سرعت آنچنان خوبی تو ایران ارئه نده احتمالا.و همش هم فیلترینگ داره دیگه.
فیلترینگ نداره احتمال زیاد
اگه نداشته باشه نمیاد خود ایلان ماسک قبلا گفته بود که بر خلاف قوانین کشورا عمل نمیکنه و اگه اجازه ندن اصلا اینترنتش رو به کشورا مختلف نمیاره.حتی درمورد ایران هم توییت زده بود قبلا و گفته بود که تمام تلاشش رو میکنه ولی بازم بدون محدودیت ها نمیتونه اینترنت بده و قانون شکنی کنه
متاسفانه توی ایرانیم ?
اون که ۱۰۰٪
به هیچ وجه من الوجوه نباید انتظار داشت از شورای عالی فضای مجازی که به اینترنت ماهواره ای استارلینک مجوز بده
مگر اینکه استارلینک با حکومت کنار بیاد و برخی محدودیت های لازم رو توی اینترنت ماهواره ای اعمال کنه که غیرممکنه
تشکر بابت مقاله
در زمان مناسبی این مقاله اومد
مشخصه که فعلا به اینترنت استارلینک دسترسی پیدا نمی کنیم
از همون اول معلوم بود که این وعده ای بیش نیست...
مقاله کامل و خوبی بود ممنون از خانم منظری
مقاله ای کاملا مناسب برای این زمان
خیلی نیاز به همچنین مقاله ای داشتم
ممنونم:)))))