عربستان سعودی ۱۳ میلیارد دلار برای خرید یک ناشر بازی هزینه خواهد کرد
طبق اخبار دولتی، عربستان سعودی ۳۷.۸ میلیارد دلار دیگر در صنعت بازی سرمایهگذاری خواهد کرد که حدود ۱۳ میلیارد دلار آن برای خرید یک ناشر پیشرو به کار خواهد رفت. این سرمایهگذاریها از طریق گروه ...
طبق اخبار دولتی، عربستان سعودی ۳۷.۸ میلیارد دلار دیگر در صنعت بازی سرمایهگذاری خواهد کرد که حدود ۱۳ میلیارد دلار آن برای خرید یک ناشر پیشرو به کار خواهد رفت.
این سرمایهگذاریها از طریق گروه بازیهای هوشمند کشور (Savvy Games Group) که متعلق به صندوق سرمایهگذاری مستقل PIF است، انجام میشود و هدف آن تبدیل شدن به یک عنصر اصلی در صنعت بازی است.
از این سرمایهگذاریها، ۷۰ میلیارد ریال (۱۸.۶ میلیارد دلار) برای تصاحب سهام اقلیت در چندین «شرکت کلیدی» که از برنامه توسعه گروه حمایت میکنند، استفاده خواهد شد و ۵۰ میلیارد ریال (۱۳.۳ میلیارد دلار) برای خرید و تصاحب یک ناشر بازی پیشرو برای تبدیل شدن به یک شریک توسعه استراتژیک، اختصاص یافته است.
رقم خرید ۱۳ میلیارد دلاری احتمالاً کمتر از قیمت درخواستی بزرگترین ناشران ثالث، مانند EA و Take-Two خواهد بود، اما به طور بالقوه میتواند یک معامله بزرگ را برای بسیاری دیگر همچون کپکام یا یوبیسافت تضمین کند.
علاوه بر این، اخبار دولتی عربستان سعودی اعلام کرده که ۲ میلیارد ریال (۴۸۱ میلیون دلار) برای سرمایهگذاری در «اخلالگران صنعت برای رشد بازیها در مراحل ابتدایی» و شرکتهای ورزشهای الکترونیکی ذخیره میشود. در نهایت، ۲۰ میلیارد ریال (۴.۸ میلیارد دلار) برای «شرکای صنعتی کاملا توسعهیافته» سرمایهگذاری خواهد شد که تجربه و تخصص و ارزش به مجموعه حال حاضر گروه میافزایند.
محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی در بیانیهای گفت:
گروه بازیهای هوشمند بخشی از استراتژی جاهطلبانه ما است که هدف آن تبدیل عربستان سعودی به قطب جهانی نهایی برای بازیها و ورزشهای الکترونیکی تا سال ۲۰۳۰ است.
ما در حال بهره برداری از پتانسیلهای دست نخورده در بخش ورزشهای الکترونیکی و بازیها هستیم تا اقتصاد خود را متنوع کنیم، نوآوری در این بخش را به پیش ببریم و پیشنهادات سرگرمی و رقابتهای الکترونیکی را در سراسر پادشاهی گسترش دهیم.
صندوق سرمایهگذاری مستقل PIF که توسط ولیعهد محمد بن سلمان ریاست میشود، در سالهای اخیر بر توسعهدهندگان بازیهای متعددی سرمایهگذاری کرده است.
این اقدامات شامل خرید ۵.۰۱ درصد از سهام نینتندو در سال جاری، ۵ درصد سهام در کپکام و نکسون و میلیاردها سرمایهگذاری در سهام اکتیویژن بلیزارد، الکترونیک آرتز، امبریستر و تیک-تو است.
مقامات عربستان سعودی گفتهاند که این سرمایهگذاریها به مدرنسازی پادشاهی کمک میکند، اما به دلیل نقض شدید حقوق بشر در این کشور، این سرمایهگذاریها با پیامدهای منفی همراه بوده است.
شایان ذکر است، ولیعهد از سوی سازمان اطلاعات آمریکا به دستور قتل جمال خاشقجی، روزنامهنگار، متهم شده است. این کشور همچنین درگیر یک جنگ بحث برانگیز در یمن است و در طول تاریخ به سرکوب فعالان زن و همجنسگرایی پرداخته است.
رئیس بازوی سرمایهگذاری بازیهای عربستان سعودی چنین نگرانیهایی را «تصوراتی قدیمی» از این کشور خواند و آنها را رد کرده است.
بهترین مینی سریال هایی که میتونین ببینید!
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
مشکل ما میدونید چیه؟ مشکل ما تفاوت عقیده است و خیلی از زمینه هایی که میتونیم ازش سود ببریم و ازش استفاده نمیکنیم
مثلا جام جهانی، الان قطر نگاه کنید چقدر داره سود میبره از جام جهانی؟ چقد اسپانسر مثل کوکاکولا قراردادای نجومی با قطر میبندن؟ کشور اسلامی هم هست
عربستان هم روی گیم داره تمرکز میکنه که از این راه پول دربیاره
امارات هم روی صنعت برج سازی تمرکز داره که بتونه توریسم جذب کنه، "تبدیل بیابون به خیابون" اصل کار اماراته.
ترکیه هم داره رو صنعت فیلم و سریال تمرکز میکنه که پول دربیاره
همشون هم کشورای اسلامین، دارن از صنعت مدرن استفاده میکنن، سود میبرن در عین اینکه اسلام رو هم رعایت میکنن
ولی ایران، هم کوه و در و دشت داره برای صحنه های فیلم برداری. هم بودجه لازم برای تمرکز روی صنعت گیم و فیلم و سریال. هم فوتبالش تو آسیا حرف اول رو میزنه.
همه ویژگی ها رو داریم، ایران هم میتونه از صنایع مدرن سود ببره، مثل کشورای اسلامی همسایه اش. ولی نمیکنه، هنوز فکر میکنه اسلام، همون اسلام ۱۴۰۰ سال پیشه، نمیدونه میشه از صنایع مدرن در چارچوب قوانین اسلامی استفاده کرد و سود هم برد، کوروش، داریوش، این همه تاریخ بزرگ داریم ما؟ میدونید صد ها بلکه هزاران قسمت میشه فیلم و سریال ازش ساخت؟ نمیکنیم انجام نمیدیم بودجه نمیزاریم براش، چقدر گیم میشه از تاریخمون ساخت که نمیسازیم
تا وقتی اصلاح نشیم تو این موضوع، همینجوری تازیدن کشورای همسایه رو میبینیم و حسرت میخوریم
?????
فرق ایران با عربستان در این زمینه اینه که ما هیچوقت تمرکزی روی جنبه فرهنگی بازی های مشهور و سود فرهنگی که میتونه از این نظر برای کشورمون داشته باشه نداریم، در ایران مسئولین فکر میکنن که برای رشد نوجوون ها و جوون ها باید خودشون بازی ای بسازن که بتونه تاثیر بزاره در فرد. و همون طور که داریم مشاهده می کنیم در این مسیر نه تنها هیچ پیشرفتی نداشتیم بلکه به جاش اوضاع بدتر شده و با ساخت بازی هایی اغلب بی کیفیت و غیر قابل رقابت با عناوین مطرح دنیا و در کنارش موضوعاتی افراطی و دافعه ایجاد کننده فقط همه چی بدتر شده
در حالیکه در عربستان و سایر کشور های عربی حوزه خلیج فارس به این نتیجه رسیدن که برای تاثیرگذاری و تغییر اذهان عمومی مردم جهان نسبت به خودشون باید برن روی همون شرکت ها سرمایه گذاری کنن تا در محبوب ترین رسانه ها و بازی ها دیده بشن و خود به خود دید دیگران رو نسبت به خودشون مثبت کنن، همون طور که تا الانم خیلی در مسیر اهدافشون خیلی پیش رفتن
دقیقا همینطوره علی جان:)??
عربستانیا خط قرمزشون مورد رنگین کمون داره! در آینده شاهد جنجال های وحشتناکی خواهیم بود قطعا
عربستان ۱۳ ملیارد برای جامعه گیمینگ خرج میکنه و بعد توی ایران فکر میکنن گیمر یعنی یک فرد بی کار و ولگرد و بدون آینده فرق از زمین تا آسمون بعد می گن بازی بده چون خشونت رو زیاد می کنه آخه تو گاد آف وار گزاشتی برای یه بچه ۶ ساله خب معلومه تاثیر منفی میزاره انگار من یه لقمه بزرگ بگیرم بدم به بچه گیر میکنه تو گلوش می میره انتظار دیگه داری این همه تو صدا سیما برنامه تشکیل دادن فقط گیم و گیمر کوبیدن میگن گیم شیطانی ساخته شده که مارو منحرف کنه یکی نیسن بگه یعنی سازنده از پول و کیفیت بازی زده که فقط بر علیه تو بازی بسازه هعی به امید روزی که جامعه گیمینگ تو ایران پیشرفت کنه
ناشکری نکن عوضش امنیت داریم (:
جا داره بگم خاک بر سر...جاش نیست نمیگم
عربستان میخواد 37 میلیارد دلار(دیگه) روی این صنعت سرمایه گذاری کنه.
من قول میدم مسئولین کشور ما (یک هزارم) این مبلغ رو برای تولید داخل صنعت گیم سرمایه گذاری(درست)کنن،تا چند سال دیگه خیلی از این شرکت های بازی سازی جلوی ما لنگ میندازن?
عربستان سرمایه گذاری ۱۳ میلیاردی روی صنعت گیم
ایران فیلتر کردن کلش بخاطر خشونت!
تفاوت....
هعی با این خبر داغ دلم تازه شد ?
عربستان که اصل اسلام اونجاست میان روی بازی ها سرمایه گذاری میکنن
بعد مال ما اینجا یک سری که تاحالا از نزدیک نه کنسول دیدن نه کنترلر دیدن نه حتی یکبار بازی کردن نظر میدن که بازی ها ضد اسلام و شیطان پرستی هستن
چه بگویم که ناگفته ام پیداست ! تو اینجا که میگن اهداف دشمنه و شیطانیه و .....
اونجا روش میلیاردی سرمایه گذاری میکنن ?????
و کشور ما که هر روز تو عرصه گیم و سرگرمی ، پسرفت میکنه ، به گیم ، برچسب شیطان پرستی میزنند و تو کتاب هاشون گیم رو به عنوان سلاح جنگ نرم دشمن ( به قول خودشون ) معرفی میکنند
واقعا ایران پتانسیل گیم زیادی داره، اگه تو ایران برای گیم سرمایه گذاری بشه و چند تا آدم که میفهمند گیم چی هستش و حداقل یه بار دستشون به دسته کنسول خورده باشه بیان یه مسئولیتی رو بپذیرند و از پتانسیل صنعت گیم ایران استفاده کنند ، مطمئن باشید ما خیلی پیشرفت میکنیم و سر زبون ها میفتیم
ایران چی از عربستان کم داره؟
تو ایران که گیم شیطانیه اونجا دارن روش سرمایه گذاری میکنن!
اره اونام مسلمونن چرا برا اونا شیطان پرستی نیس بازی ها
والا اونا بشدت تعصبی رفتار میکنن حتی گاد اف وار هم اونجا ممنوعه.
بخاطر پوله. صودی برای مردم عربستان نداره.محدودیت های مردمشون از ما بیشتره.
حرفت حق بود ولی اینجا جایش نبود بگی
بعضی مردم فقط یک چیز رو میبینن
شاید توی این کار عربستان بهتر باشه ولی ایران به هر حال ۱۰۰۰ برابر از عربستان بهتره
بیشتر هم داره ولی وقتی از مغز استفاده نکنی.....
قطعا همینطوره
ایران خیلی سر تره از عربستانه
اگه مشکلات الانی رو نبینیم میتونیم یکی از بهترین کشور ها بنامیمش
ولی چه کنیم یکسری آدما...