ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سخت افزار

هرآنچه باید پیش از خرید کپچر کارت بدانید

با پیشرفت تکنولوژی و صنعت استریمینگ، بسیاری از گیمرها به فکر کسب درآمد از طریق بازی کردن افتادند. این ایده به قدری موفق بود که تعدادی کمپانی به ساخت تجهیزات آن روی آوردند. گیمرها نیز ...

شایان افشارپور
نوشته شده توسط شایان افشارپور | ۱۵ آذر ۱۴۰۱ | ۲۰:۰۰

با پیشرفت تکنولوژی و صنعت استریمینگ، بسیاری از گیمرها به فکر کسب درآمد از طریق بازی کردن افتادند. این ایده به قدری موفق بود که تعدادی کمپانی به ساخت تجهیزات آن روی آوردند. گیمرها نیز برای انجام این کار، به ابزاری مثل وبکم، نورپردازی و کارت کپچر مناسب نیاز دارند. با استفاده از این ابزار، گیمرها حالا می‌توانند از طریق نرم‌افزارهایی همچون YouTube و Twitch به استریم و تولید محتوا بپردازند.

کپچر کارت

اما انتخاب و خرید کپچر کارت مناسب برای استریم و تولید محتوا خود کار ساده‌ای نخواهد بود. امکانات گسترده و تفاوت‌های کوچک و کلیدی باعث تغییرات گسترده در این دیوایس می‌شود. به همین دلیل در این مقاله به تعریف مهم‌ترین تفاوت‌ها و نکات حائز اهمیت در هنگام خرید کپچر کارت می‌پردازیم. اگر می‌دانید کپچر کارت چیست و چه کاربردی دارد، می‌توانید بهترین کپچر کارت‌های بازار را نیز به راحتی برای خود پیدا کنید.


کپچر کارت چیست؟

کارت کپچر که با نام ویدیو کپچر کارت هم شناخته می‌شود، یک قطعه سخت افزاری است که با اتصال آن به سیستم خود، می‌توانید سیگنال‌های ویدیویی را از دستگاه‌هایی همچون دوربین‌های حرفه‌ای، کنسول‌های بازی و کامیپیوتر خود ضبط کنید. این محصول کارایی بسیار گسترده‌ای دارد؛ اما در حال حاضر رایج‌ترین دلیل استفاده از آن استریمینگ است.

نحوه کار کارت کپچر

کپچر کارت‌های مخصوص گیمینگ، به عنوان یک واسطه میان دستگاه‌های دیجیتالی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این قطعه با اتصال به کامپیوتر گیمینگ، کنسول و یا دوربین حرفه‌ای، به عنوان یک ورودی عمل می‌کند که تصاویر را از پردازنده گرافیکی دستگاه دریافت خواهد کرد. این گجت با تغییر فرمت این تصاویر و ارسال آن به مقصد مورد نظر، به اجرای محتوا به صورت زنده به کاربر کمک می‌کند.


انواع کپچر کارت‌ کدامند؟

برندهای بسیار زیادی هستند که اقدام به تولید این دستگاه می‌کنند. اما بزرگ‌ترین و معروف‌ترین‌های آن الگاتو (Elgato)، اورمدیا (Avermedia) و EVGA نام دارند. البته برندهای دیگری همچون ریزر (Razer) هم از ساخت این محصول غافل نشدند. اما انواع مختلفی از کپچر کارت‌ها در بازار یافت می‌شود که به دلیل داشتن تفاوت‌‌های بسیار کوچک، انتخاب را برای هر کسی کمی دشوار می‌کند.

انواع کپچر کارت‌

تفاوت کپچر کارت‌ها، در ویژگی‌هایی همچون نرخ تازه‌سازی تصویر و پشتیبانی آن‌ها از کیفیت تصویر مختلف است. این قطعات به صورت اینترنال و یا اکسترنال قابل خریداری هستند که نمونه اکسترنال، از قابلیت حمل بالاتری به دلیل سادگی در استفاده برخوردار است. همچنین کارت‌های کپچر در ورودی‌های خود نیز با یکدیگر متفات هستند. البته هر کدام از دو نمونه اینترنال و اکسترنال دارای ضعف‌ها و ویژگی‌های بخصوصی هستند که به معرفی آن‌ها خواهیم پرداخت.

کارت‌های کپچر اکسترنال عموما از طریق یک کابل USB به کامپیوتر شما متصل می‌شوند. همچنین باید در نظر داشته باشید که از این دسته از کپچر کارت‌ها می‌توان برای تقریبا هر کامپیوتری استفاده کرد. از طرفی کپچر کارت‌های اینترنال به صورت مستقیم درون کامپیوتر و از طریق درگاه PCIe به PC شما متصل می‌شوند. به واسطه همین ویژگی، شما قادر نخواهید بود که بر روی همه کامپیوترها از آن استفاده کنید. اما یکی از نکات بسیار خوب در این نمونه عدم احتیاج آن‌ها به منبع تغذیه خارجی است.


هنگام خرید کپچر کارت به چه فاکتورهایی توجه کنیم؟

یکی از فاکتورهایی که باید به هنگام خرید کپچر کارت مناسب در نظر داشته باشید، پلتفرم‌های سازگار با کپچر کارت است. برای استفاده از این دستگاه باید بدانید که آیا از همه پلتفرم‌هایی که قصد استفاده از آن‌ها را دارید پشتیباتی خواهد کرد یا خیر. برای مثال اگر می‌خواهید بر روی کامپیوتر و همچنین بر روی کنسول پلی‌استیشن استریم کنید، باید به سراغ کپچر کارتی همچون الگاتو HD60 بروید که توانایی استریم در هر دو پلتفرم را دارد.

کپچر کارت

از دیگر نکاتی که باید از قبل بدانید، تعداد منبع‌هایی است که می‌خواهید توسط کارت کپچر ضبط کنید. بعضی از این دستگاه‌ها فقط توانایی ضبط یک منبع را به صورت همزمان دارند. این موضوع باعث می‌شود که اگر قصد دارید بر روی دو پلتفرم به صورت همزمان استریم کنید، برای هریک از آن‌ها از یک کپچر کارت جداگانه تهیه کنید.

یکی از مهم‌ترین نکات هنگام خرید کپچر کارت، میزان لگ بین ضبط و نمایش تصویر است. این لگ به مقدار زمانی که طول می‌کشد تا ویدیو ضبط شده بر روی منبع تصویری نمایش داده شود گفته می‌شود. این مقدار به صورت استاندارد حدود ۳۰ میلی‌ثانیه می‌باشد و مقدار کمتر از ۱۵ میلی‌ثانیه برای بازی‌های رقابتی کافی است.


بهترین کپچر کارت کدام است؟

به طور قطع کیفیت تصویر یکی از مهم‌ترین عامل‌ها در هنگام انتخاب است. شما می‌خواهید که استریم خود را با حداکثر کیفیت به نمایش بگذارید. برای رسیدن به این منظور، شما باید هنگام خرید کارت کپچر به دنبال بیشترین مقدار رزولوشن با حداکثر میزان فریم بر ثانیه (Frame per second) بگردید. به شما پیشنهاد می‌شود که برای خرید، یک کارت کپچر با توانایی ضبط با کیفیت حداقل 1080p و ۶۰ فریم اقدام کنید.

این کیفیت به شما امکان ساخت ویدیوهایی با کیفیت بسیار بالا را خواهد داد. البته شما می‌توانید یک کپچر کارت که توانایی ضبط ویدیو با کیفیت 4K یا همان Ultra HD را دارد تهیه کنید. این باعث می‌شود تا طی چندین سال آینده نیاز به آپگرید کردن این قطعه نداشته باشید. ولی باید در نظر داشت که برای رندر کردن ویدیو با این کیفیت نیاز به سیستمی قدرتمند دارد.

چه ویژگی‌هایی تعیین کننده خوب بودن کپچر کارت هستند؟

نرم افزار یکی دیگر از ویژگی‌های متفاوت در هر برند است. برندهای متفاوت، مشخصا از نرم افزارهای توسعه یافته توسط خودشان در محصولات خود استفاده می‌کنند. شما برای ضبط ویدیو و لایو استریم به این نرم افزارها نیاز دارید. البته باید بدانید که کیفیت و کارآمد بودن این نرم افزارها در هر کمپانی متفاوت است.

از دیگر نکات مهم و شاید حتی مهم‌ترین آن‌ها تعداد ورودی‌های کارت کپچر است. زمانی که به دنبال گزینه مناسب خود می‌گردید باید اطمینان حاصل کنید که ورودی‌های سیستم شما از دستگاه پشتیبانی می‌کند. به عنوان مثال محبوب‌ترین ورودی که توسط Xbox 360/One ، Playstation 4 و Playstation 5 و همچنین Wii U پشتیبانی می‌شود، ورودی HDMI است.

اگر از کنسول‌های قدیمی‌تر استفاده می‌کنید احتمالا دستگاه شما به ورودی متقاوتی مجهز شده است. برای استفاده از کارت کپچر در این دستگاه‌های قدیمی (به عنوان مثال Nintendo 64) باید به دنبال کپچر کارتی با داشتن این ورودی باشید.


بهترین کپچر کارت USB کدام است؟

کپچر کارت USB یکی از ساده‌ترین‌ها به هنگام راه اندازی است. شما تنها باید آن را به کامپیوتری که می‌خواهید توسط آن ویدیو خود را ضبط کنید متصل کنید. پس از انجام این مرحله، نرم افزار ارائه شده توسط کمپانی مربوطه را نصب کنید و به همین سرعت شما آماده استفاده از این دستگاه هستید.

کپچر کارت‌های USB معمولا از کامپیوترها و لپ‌تاپ‌های ویندوز و مک پشتیبانی می‌کنند و دچار مشکل سازگاری با یکدیگر نخواهند شد. به واسطه همین سادگی در راه اندازی و سازگاری با همه دستگاه‌ها، کپچر کارت‌های USB با اختلاف زیادی محبوب‌ترین نمونه موجود در بازار هستند. اما متاسفانه این کپچر کارت‌ها دارای مشکلاتی نیز هستند.

بهترین کپچر کارت USB کدام است؟

به عنوان مثال شما نیاز دارید که از مناسب بودن سخت افزار سیستم خود برای استفاده از این دستگاه‌ها اطمینان حاصل کنید. این موضوع که آیا پردازنده شما به اندازه کافی سریع است یا خیر بسیار حائز اهمیت است. همچنین باید بدانید که اگر کپچر کارت شما از USB 3.0 استفاده می‌کند، سیستم شما نیز دارای پورت USB 3.0 است یا به USB 2.0 محدود شده است.

و دومین نقطه ضعف در بعضی از کپچر کارت‌های اکسترنال، نیاز آن‌ها به منبع تغذیه خارجی است. پس اگر یک کپچر کارت اکسترنال خریداری کردید که به منبع تغذیه جداگانه احتیاج داشت، از وجود آن در کنار سیستم گیمینگ خود اطمینان حاصل کنید.


نتیجه گیری

تهیه کپچر کارت مناسب یکی از مهم‌ترین اقدام‌ها برای استریم و تولید محتوا به شمار می‌رود. این دیوایس که از اهمیت بالایی برخوردار است؛ باید به دارا بودن ویژگی‌هایی همچون رابط اتصال، دستگاه‌های قابل استفاده و کیفیت‌های در دسترس قبل از خرید در آن توجه کرد. همچنین برخورداری از نرم افزار بخصوص، یکی از امکانات قابل توجه در آن محسوب می‌شود که به شما کمک بسیاری خواهد کرد.

کپچر کارت چیست؟

کارت کپچر (Video Capture Card) قطعه‌ای است که به دستگاه‌ها دیجیتال متصل شده و توسط آن می‌توان سیگنال ویدیویی خروجی از دستگاه پخش را به فرمت دیجیتال تبدیل کنید.

کپچر کارت اینترنال بهتر است یا اکسترنال؟

هرکدام دارای ویژگی‌های مثبت و منفی هستند. با این حال کپچر کارت‌های اکسترنال به دلیل استفاده ساده‌تر، محبوب‌تر هستند.

آیا برای استریم کردن به کپچر کارت نیاز داریم؟

شما لزوما برای استریم کردن به کارت کپچر نیاز ندارید. اما کپچر کارت به شما کمک خواهد کرد تا فشاری که بر روی سیستم به واسطه ضبط و استریم در هنگام گیمینگ وارد می‌شود، حذف شود.

کاربرد اصلی کپچر کارت چیست؟

از کپچر کارت به صورت ویژه برای استریم برخط ویدئویی استفاده می‌شود که به صورت اینترنال و اکسترنال یافت می‌شود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • parsasalehi0909
    parsasalehi0909 | ۲۱ آذر ۱۴۰۱

    از نظر شما GTX Titan XP تا اخر نسل دوام میاره

  • iman-generous
    iman-generous | ۱۵ آذر ۱۴۰۱

    درود و سپاس
    برای کپچر از PS3 هم لطفا راهنمایی کنید.

مطالب پیشنهادی