ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

راهنمای خرید

راهنمای خر ید کارت کپچر برای استریم و تولید محتوا

آن دسته از گیمرهایی که به دنبال پیشرفت کردن و دیده شدن و تبدیل شدن به چهره‌ای شناخته شده در حوضه استریمینگ هستند به کارت کپچر نیاز خواهند داشت. امروزه پلیرها فیلم بازی‌های خود را روی سایت‌های ...

تیم ویجیاتو
نوشته شده توسط تیم ویجیاتو | ۲۰ فروردین ۱۴۰۲ | ۲۰:۰۰

آن دسته از گیمرهایی که به دنبال پیشرفت کردن و دیده شدن و تبدیل شدن به چهره‌ای شناخته شده در حوضه استریمینگ هستند به کارت کپچر نیاز خواهند داشت. امروزه پلیرها فیلم بازی‌های خود را روی سایت‌های YouTube و Twitch منتشر می‌کنند. و همچنین گیمرها و تولید کنندگان محتوای ویدیویی از طریق اسپانسرها، تبلیغات و… می‌توانند درآمد بسیار زیادی را از طریق این راه داشته باشند.

کپچر کارت

این روزها که بازار تولید محتوای ویدئویی و استریمینگ داغ‌تر از همیشه است. هرروز طیف جدیدی از علاقمندان به سمت فعالیت در این حوزه جذب می‌شوند. به طبع شروع فعالیت در این حوزه نیازمند تهیه امکانات و تجهیزات ابتدایی نیز هست. در این مقاله از ویجیاتو، قصد داریم به معرفی، بررسی و راهنمای خرید تجهیزات مناسب استریمینگ و تولید محتوای ویدئویی بپردازیم.


کارت کپچر چیست؟

کارت کپچر دستگاهی است که سیگنال‌های ویدیویی (مانند خروجی کنسول بازی، دوربین یا کامپیوتر) را دریافت و به فرمتی تبدیل می‌کند که قابل ضبط یا استریم روی کامپیوتر باشد. این ابزار برای استریمرها، تولیدکنندگان محتوای آموزشی، ویدیو بلاگرها و حتی فیلم‌سازان کوچک بسیار مفید است.


کارت کپچر مناسب چه ویژگی‌هایی دارد؟

این سخت افزار در انواع و مدل‌های مختلف با کارایی و مصارف متفاوت تولید می‌شود. یکی از مصارف پرکاربرد امروزی این سخت افزار، استفاده از آن به منظور پخش تصاویر تحت شبکه یا همان ویدئو استریمینگ و لایو استریم می‌باشد. در واقع کارت کپچر دستگاه، یک ورودی است که برای تبدیل سیگنال‌های گیم‌پلی به داده‌های دیجیتالی و آپلود آن‌ها روی بستر اینترنت از آن استفاده می‌شود.

کپچر کارت

به طور قطع کیفیت تصویر یکی از مهم‌ترین عامل‌ها در هنگام انتخاب است. شاید حتی مهم‌ترین عامل انتخاب یک گزینه مناسب، تعداد ورودی‌های آن باشد. یکی دیگر از مهم‌ترین نکات هنگام خرید کپچر کارت، میزان لگ بین ضبط و نمایش تصویر است و باید به آن توجه کرد. همچنین یکی از فاکتورهایی که باید در نظر داشته باشید پلتفرم‌های سازگار با کپچر کارت است.

برای استفاده از این دستگاه باید بدانید که آیا از همه پلتفرم‌هایی که قصد استفاده از آن‌ها را دارید پشتیباتی خواهد کرد یا خیر. از دیگر نکاتی که باید از قبل بدانید، تعداد منبع‌هایی است که می‌خواهید توسط کارت کپچر ضبط کنید. به این موضوع توجه کنید که نرم افزار یکی دیگر از ویژگی‌های متفاوت در هر برند است. بنابراین وجود یک نرم افزار که به شما امکان تغییرات گسترده را بدهد می‌تواند بسیار مفید واقع شود.

رزولوشن و نرخ فریم (Resolution & Frame Rate)

رزولوشن و نرخ فریم مشخص می‌کند که ویدیوهای ضبط‌شده چقدر روان و باکیفیت خواهند بود. برای استریمرها و تولیدکنندگان محتوا، رزولوشن Full HD (1080p) با نرخ فریم 60 فریم بر ثانیه، استاندارد محسوب می‌شود.

کارت کپچر مناسب چه ویژگی‌هایی دارد؟

اگر قصد تولید محتوای حرفه‌ای یا ضبط ویدیوهایی برای آینده را دارید، کارت‌های کپچری که از رزولوشن 4K پشتیبانی می‌کنند، انتخاب مناسبی هستند. برخی مدل‌ها حتی قابلیت ضبط HDR را نیز ارائه می‌دهند، که در ارتقای رنگ و کیفیت بصری ویدیو نقش زیادی دارد.

نوع کارت کپچر (External یا Internal)

کارت‌های کپچر اکسترنال برای کسانی که به حمل‌ونقل آسان نیاز دارند یا از لپ‌تاپ استفاده می‌کنند، گزینه‌ای ایده‌آل هستند. این مدل‌ها از طریق پورت USB یا Thunderbolt به سیستم متصل می‌شوند و نصب آن‌ها بسیار ساده است.

در مقابل، کارت‌های اینترنال که درون کیس کامپیوتر نصب می‌شوند، برای کاربران حرفه‌ای‌تر و سیستم‌های دسکتاپ مناسب‌اند. این کارت‌ها معمولاً پایداری بیشتری دارند، از پهنای باند بالاتری بهره می‌برند و تأخیر کمتری در انتقال داده ایجاد می‌کنند.

پورت‌ها و اتصالات

پورت‌های ورودی و خروجی کارت کپچر، تعیین‌کننده دستگاه‌هایی هستند که می‌توانید به آن متصل کنید. HDMI مهم‌ترین پورت است که برای کنسول‌های بازی، دوربین‌ها و تلویزیون‌ها استفاده می‌شود. کارت‌هایی با پورت USB 3.0 یا USB-C برای انتقال سریع‌تر داده‌ها مناسب‌ترند.

کارت کپچر مناسب چه ویژگی‌هایی دارد؟

اگر از دستگاه‌های قدیمی استفاده می‌کنید، وجود پورت‌هایی مثل RCA یا Component می‌تواند ضروری باشد. برای کاربران مک یا حرفه‌ای‌تر، کارت‌های مجهز به Thunderbolt گزینه‌ای ایده‌آل هستند.

تاخیر (Latency)

تاخیر زمانی به مدت‌زمان لازم برای انتقال سیگنال از دستگاه به کامپیوتر گفته می‌شود. کارت‌های کپچر با تأخیر کم، تجربه‌ای روان‌تر برای استریم و بازی فراهم می‌کنند. این ویژگی خصوصاً برای گیمرها حیاتی است، چرا که حتی چند میلی‌ثانیه تأخیر می‌تواند روی واکنش‌ها در بازی تأثیر بگذارد. برای کاهش تاخیر، از کارت‌هایی که از تکنولوژی‌های جدید انتقال داده بهره می‌برند، استفاده کنید.

قابلیت Pass-Through

Pass-Through به شما امکان می‌دهد که هم‌زمان با ضبط یا استریم، تصویر اصلی را بدون افت کیفیت روی مانیتور یا تلویزیون مشاهده کنید. این ویژگی برای گیمرهایی که می‌خواهند بازی را با نرخ فریم بالا (مانند 120Hz یا 144Hz) تجربه کنند، اهمیت ویژه‌ای دارد. برخی کارت‌های پیشرفته حتی Pass-Through با کیفیت 4K و HDR ارائه می‌دهند که برای استریم حرفه‌ای ضروری است.

کارت کپچر مناسب چه ویژگی‌هایی دارد؟

قابلیت ضبط صدا

بعضی کارت‌های کپچر علاوه بر تصویر، قابلیت ضبط صدا را نیز دارند. این ویژگی برای کسانی که می‌خواهند صدای میکروفون یا بازی را هم‌زمان با تصویر ضبط کنند، بسیار کاربردی است. کارت‌هایی که امکان همگام‌سازی خودکار صدا و تصویر (Audio Sync) را ارائه می‌دهند، از مشکلات تأخیر در ویدیوها جلوگیری می‌کنند.


تفاوت کپچر کارت‌ها در چیست؟

برندهای مختلفی اقدام به تولید کپچر کارت‌ها کرده‌اند. از معروف‌ترین این برندها می‌توان به الگاتو (Elgato)، اورمدیا (Avermedia) و EVGA اشاره کرد. البته برندهایی همچون ریزر هم اقدام به تولید این قطعه سخت افزاری کرده‌اند. اما انواع مختلفی از کپچر کارت‌ها در بازار یافت می‌شود که به دلیل داشتن تفاوت‌‌های جزئی، انتخاب را کمی دشوار می‌کند.

کارت کپچر ریزر

کپچر کارت‌ها در ویژگی‌هایی مثل پشتیبانی از کیفیت‌ها و نرخ‌های تازه‌سازی تصویر متفاوت هستند. این قطعات به صورت اینترنال و یا اکسترنال قابل خریداری هستند که نمونه اکسترنال از قابلیت حمل بالاتری به دلیل سادگی در استفاده برخوردار است. همچنین کارت‌های کپچر در ورودی‌ها نیز با یکدیگر متفات هستند. البته هر کدام از دو نمونه دارای ضعف‌ها و ویژگی‌های متفاوتی هستند که به آن‌ها خواهیم پرداخت.

کارت‌های کپچر اکسترنال از طریق یک کابل USB به کامپیوتر شما متصل می‌شوند. همچنین باید بدانید که از این دسته از کپچر کارت‌ها می‌توان برای تقریبا هر کامپیوتری استفاده کرد. در طرف مقابل کپچر کارت‌های اینترنال به صورت مستقیم درون کامپیوتر و از طریق درگاه PCIe به PC شما متصل می‌شوند. به واسطه همین ویژگی، شما قادر نخواهید بود که بر روی همه کامپیوترها از آن استفاده کنید. اما بر این نمونه بر خلاف بعضی از نمونه‌های اکسترنال، به منبع تغذیه خارجی احتیاج ندارد.


ویژگی‌های مهم در خرید کارت کپچر

تمام نکاتی که نیاز بود قبل از انتخاب و خرید کپچر کارت بدانید در این مطلب گفته شد. با این حال باید قبل از خرید به کیفیت مورد نظر برای استریم، کیفیت تصویر ضبط شده توسط کپچر کارت و دستگاهی که به وسیل آن قصد استریم کردن را دارید توجه کنید.

کپچر کارت اینترنال بهتر است یا اکسترنال؟

هرکدام دارای ویژگی‌های مثبت و منفی هستند. با این حال کپچر کارت‌های اکسترنال به دلیل استفاده ساده‌تر، محبوب‌تر هستند.

آیا برای استریم کردن به کپچر کارت نیاز داریم؟

شما لزوما برای استریم کردن به کارت کپچر نیاز ندارید. اما کپچر کارت به شما کمک خواهد کرد تا فشاری که بر روی سیستم به واسطه ضبط و استریم در هنگام گیمینگ وارد می‌شود، حذف شود.

کارت کپچر چیست؟

کپچر کارت به دیوایس موردنظر شما متصل می‌شود. توسط آن می‌توان سیگنال ویدیویی خروجی از دستگاه پخش مانند دستگاه پخش VHS، دوربین فیلمبرداری، دستگاه پخش DVD یا Blue-ray، کنسول بازی پلی استیشن و ایکس ‌باکس و غیره را به فرمت دیجیتال تبدیل کرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Ashi
    Ashi | ۱۷ دی ۱۴۰۱

    گل بهارم "مقاله راهنمای کارت گرافیک اکسترنال"
    در انتظارم...

مطالب پیشنهادی