راهنمای خرید کارت کپچر برای استریم و تولید محتوا
آن دسته از گیمرهایی که به دنبال پیشرفت کردن و دیده شدن و تبدیل شدن به چهرهای شناخته شده در حوضه استریمینگ هستند به کارت کپچر نیاز خواهند داشت. امروزه پلیرها فیلم بازیهای خود را روی سایتهای ...
آن دسته از گیمرهایی که به دنبال پیشرفت کردن و دیده شدن و تبدیل شدن به چهرهای شناخته شده در حوضه استریمینگ هستند به کارت کپچر نیاز خواهند داشت. امروزه پلیرها فیلم بازیهای خود را روی سایتهای YouTube و Twitch منتشر میکنند. و همچنین گیمرها و تولید کنندگان محتوای ویدیویی از طریق اسپانسرها، تبلیغات و… میتوانند درآمد بسیار زیادی را از طریق این راه داشته باشند.
این روزها که بازار تولید محتوای ویدئویی و استریمینگ داغتر از همیشه است. هرروز طیف جدیدی از علاقمندان به سمت فعالیت در این حوزه جذب میشوند. به طبع شروع فعالیت در این حوزه نیازمند تهیه امکانات و تجهیزات ابتدایی نیز هست. در این سری مطالب، قصد داریم به معرفی، بررسی و راهنمای خرید تجهیزات مناسب استریمینگ و تولید محتوای ویدئویی بپردازیم.
تفاوت کپچر کارتها در چیست؟
برندهای مختلفی اقدام به تولید کپچر کارتها کردهاند. از معروفترین این برندها میتوان به الگاتو (Elgato)، اورمدیا (Avermedia) و EVGA اشاره کرد. البته برندهایی همچون ریزر هم اقدام به تولید این قطعه سخت افزاری کردهاند. اما انواع مختلفی از کپچر کارتها در بازار یافت میشود که به دلیل داشتن تفاوتهای جزئی، انتخاب را کمی دشوار میکند.
کپچر کارتها در ویژگیهایی مثل پشتیبانی از کیفیتها و نرخهای تازهسازی تصویر متفاوت هستند. این قطعات به صورت اینترنال و یا اکسترنال قابل خریداری هستند که نمونه اکسترنال از قابلیت حمل بالاتری به دلیل سادگی در استفاده برخوردار است. همچنین کارتهای کپچر در ورودیها نیز با یکدیگر متفات هستند. البته هر کدام از دو نمونه دارای ضعفها و ویژگیهای متفاوتی هستند که به آنها خواهیم پرداخت.
کارتهای کپچر اکسترنال از طریق یک کابل USB به کامپیوتر شما متصل میشوند. همچنین باید بدانید که از این دسته از کپچر کارتها میتوان برای تقریبا هر کامپیوتری استفاده کرد. در طرف مقابل کپچر کارتهای اینترنال به صورت مستقیم درون کامپیوتر و از طریق درگاه PCIe به PC شما متصل میشوند. به واسطه همین ویژگی، شما قادر نخواهید بود که بر روی همه کامپیوترها از آن استفاده کنید. اما بر این نمونه بر خلاف بعضی از نمونههای اکسترنال، به منبع تغذیه خارجی احتیاج ندارد.
کارت کپچر مناسب چه ویژگیهایی دارد؟
این سخت افزار در انواع و مدلهای مختلف با کارایی و مصارف متفاوت تولید میشود. یکی از مصارف پرکاربرد امروزی این سخت افزار، استفاده از آن به منظور پخش تصاویر تحت شبکه یا همان ویدئو استریمینگ و لایو استریم میباشد. در واقع کارت کپچر دستگاه، یک ورودی است که برای تبدیل سیگنالهای گیمپلی به دادههای دیجیتالی و آپلود آنها روی بستر اینترنت از آن استفاده میشود.
به طور قطع کیفیت تصویر یکی از مهمترین عاملها در هنگام انتخاب است. شاید حتی مهمترین عامل انتخاب یک گزینه مناسب، تعداد ورودیهای آن باشد. یکی دیگر از مهمترین نکات هنگام خرید کپچر کارت، میزان لگ بین ضبط و نمایش تصویر است و باید به آن توجه کرد. همچنین یکی از فاکتورهایی که باید در نظر داشته باشید پلتفرمهای سازگار با کپچر کارت است.
برای استفاده از این دستگاه باید بدانید که آیا از همه پلتفرمهایی که قصد استفاده از آنها را دارید پشتیباتی خواهد کرد یا خیر. از دیگر نکاتی که باید از قبل بدانید، تعداد منبعهایی است که میخواهید توسط کارت کپچر ضبط کنید. به این موضوع توجه کنید که نرم افزار یکی دیگر از ویژگیهای متفاوت در هر برند است. بنابراین وجود یک نرم افزار که به شما امکان تغییرات گسترده را بدهد میتواند بسیار مفید واقع شود.
کپچر کارت Elgato HD60s
اولین مورد در لیست و یکی از محبوبترین کپچر کارتها، Elgato HD60s است. الگاتو برندی شناخته شده در تولید کارت کپچر و تجهیزات استریمینگ است که به کیفیت بالا و راحتی هنگام استفاده در محصولات خود شهرت دارد. نرم افزار مورد نیاز برای استریم کردن یا ضبط ویدیو بسیار ساده طراحی شده و یکی از نقاط قوت این کپچر کارت به شمار میرود.
الگاتو HD60s توانایی ضبط با کیفیت 1080p (فول اچدی) و نرخ تازهسازی ۶۰ فریم بر ثانیه را دارد. این کپچر کارت یک سیگنال را به صورت رمزگذاری نشده از طریق کابل HDMI دریافت میکند تا آنها را ضبط یا پخش نماید. این دیوایس توانایی ضبط در طی چندین ساعت متوالی را دارد.
این کمپانی یک نرم افزار را برای دستگاه خود در نظر گرفته که دارای ویژگی ضبط فلشبک است. این ویژگی باعث شده ضبط شما در پس زمینه سیستم انجام شود و زمانی که شما گیمپلی خود را ضبط نمیکنید و اتفاق هیجان انگیزی رخ میدهد، به سادگی به وسیله این قابلیت به عقب برگشته و آن را رکورد کنید.
این برنامه همچنین دارای ویژگیهای مناسب لایو استریم است که از طریق آن میتوانید استریم بهتری در بستر پلتفرمهای Twitch و Youtube داشته باشید. به واسطه این ویژگی شما قادر هستید به سادگی وبکم یا اورلی (Overlay) خود را در شکلهای متفاوت به نمایش بگذارید.
کپچر کارت
AVerMedia Live Gamer Extreme
یکی از بهترین کپچر کارتهای USB در بازار AVerMedia ExtremeCap U3 است که با استفاده از USB 3.0 راه اندازی میشود. این دیوایس توانایی رکورد و استریم در Xbox، Playstation و Wii U یا کامپیوتر را دارد. توانایی ضبط به وسیله کابل HDMI و در کیفیت 1080p و با ۶۰ فریم، از ویژگیهای این کپچر کارت است.
به دلیل اینکه این دیوایس از سیگنالهای رمز گذاری نشده استفاده میکند، توانایی ضبط و استریم ویدیو با تاخیر بسیار کمی را دارد. به لطف استفاده از تکنولوژی USB 3.0، این دیوایس به شما اجازه میدهد تا به صورت مستقیم ویدیو خود را در پیشنمایش نرم افزار اجرا کنید.
این کپچر کارت هم مانند دیگر محصولات این برند به همراه نرم افزار مخصوص این کمپانی ارئه میشود و امکانات ویژهای را در اختیار شما میگذارد. از ویژگیهای این نرم افزار میتوان به ویرایش و تغییر اندازه تصویر و همچنین ادغام کردن تصویر را به شما میدهد.
از دیگر ویژگیهای این نرم افزار میتوان به اضافه کردن وبکم و اورلی (Overlay) به ویدیو برای زیباتر نشان دادن استریم اشاره کرد. همچنین به شما امکان استریم به صورت مستقیم بر بستر پلتفرمهای Twitch، Youtube و Ustream داده میشود.
کپچر کارت ریزر Ripsaw HD
ریزر نامی آشنا در صنعت گیمینگ است که محصولات آن هم کامپیوتر و هم کنسول را پوشش میدهد. این دیوایس نمونه پیشرفتهتر Ripsaw است که چند سال پیشتر توسط ریزر معرفی شده بود. طراحی زیبا و کیفیت این دستگاه آن را به رقیبی جدی در محدوده قیمتی خود و حتی کمی گرانتر تبدیل کرده است.
با وجود اینکه کامپیوترهای گیمینگ و کنسولها توانایی به نمایش گذاشتن ویدیو با کیفیت 4K را دارند، اما همچنان استریم در این کیفیت پیشنهاد نمیشود و هنوز استریم با کیفیت 1080p با ۶۰ فریم محبوبترین میزان کیفیت برای استریم است. در نتیجه کپچر کارتی که این کیفیت را به بهترین شکل به نمایش بگذارد مناسبترین گزینه برای اکثر کاربران است.
با استفاده از این دیوایس شما قادر هستید کیفیت بازی را بر روی 4K هنگام استریم کردن نگه دارید و این کپچر کارت خروجی 1080p با ۶۰ فریم را برای ضبط و استریم به شما میدهد. نتیجه این پردازش توسط دستگاه Rispaw تصویری بسیار با کیفیت است. در حوضه سازگاری باید گفت که این کپچر کارت با همه نرم افزارهای استریمینگ همچون OBS و Xsplit سازگار است.
البته باید بدانید مقداری عجیب است که ریزر هیچ نرم افزار بخصوصی برای ضبط در نظر نگرفته است و برنامه Synapse به شما اجازه تنظیماتی را میدهد. در صورتی که الگاتو یک برنامه برای ضبط را به صورت رایگان در اختیار شما میگذارد. البته این یک نقطه ضعف محسوب نشده و برعکس باعث شده که تمام محصولات این برند از طریق یک نرم افزار برنامهریزی شوند.
کدام کپچر کارت مناسب است؟
برای خرید کپچر کارت باید نیازهای خود را در نظر بگیرید. امروزه اکثر این دیوایسها مشخصاتی نزدیک به یکدیگر دارند. با این حال باید از ویژگیهای کارت کپچر با خبر باشید. در جدول زیر مقایسهای از مهمترین ویژگیهای سه کپچر کارت معرفی شده را میبینید. اینها ویژگیهایی هستند که قبل از خریداری باید در نظر داشته باشید.
Ripsaw HD | HD60 S | AVerMedia Live Gamer Extreme | |
رابط اتصال | USB 3.0 | USB 3.0 | USB 3.0 |
دستگاههای قابل استفاده | ps4, Xbox One, Nintendo Switch, PC | Xbox 360/One/Series X/s, Wii U, Nintendo Switch, Ps4/pro, Ps5 ,PC | Ps3, Ps4, Xbox 360/One, Wii U & PC |
کیفیتهای در دسترس | 1080p60, 1080p30, 1080i, 720p, 576p, 576i, 480p, and 480i and 2160p60 pass through | 1080p60, 1080i, 720p30, 576p, 480p | 1080p30, 1080i, 720p60, 720p30, 576p, 576i, 480p |
ریزر با توجه به برچسب قیمتی پایینتر از الگاتو، ارزش خرید بالایی را دارد. همچنین ویژگیهای این کپچر کارت نیز از رقیب خود بیشتر بوده و دلیلی دیگر بر خرید این گزینه است. زیبایی و کیفیت ساخت کپچر کارت ریزر از نکاتی است که شاید در عملکرد آن تاثیر نداشته باشد اما شما را هنگام خرید یک کپچر کارت مجذوب خود میکند.
نتیجه گیری
تمام نکاتی که نیاز بود قبل از انتخاب و خرید کپچر کارت بدانید در این مطلب گفته شد. با این حال باید قبل از خرید به کیفیت مورد نظر برای استریم، کیفیت تصویر ضبط شده توسط کپچر کارت و دستگاهی که به وسیل آن قصد استریم کردن را دارید توجه کنید.
هرکدام دارای ویژگیهای مثبت و منفی هستند. با این حال کپچر کارتهای اکسترنال به دلیل استفاده سادهتر، محبوبتر هستند.
شما لزوما برای استریم کردن به کارت کپچر نیاز ندارید. اما کپچر کارت به شما کمک خواهد کرد تا فشاری که بر روی سیستم به واسطه ضبط و استریم در هنگام گیمینگ وارد میشود، حذف شود.
کپچر کارت به دیوایس موردنظر شما متصل میشود. توسط آن میتوان سیگنال ویدیویی خروجی از دستگاه پخش مانند دستگاه پخش VHS، دوربین فیلمبرداری، دستگاه پخش DVD یا Blue-ray، کنسول بازی پلی استیشن و ایکس باکس و غیره را به فرمت دیجیتال تبدیل کرد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
گل بهارم "مقاله راهنمای کارت گرافیک اکسترنال"
در انتظارم...