ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سخت افزار

کپچر کارت چیست و چه کاربردی دارد؟

استریم و تولید محتوا در طی چند ساله گذشته محبوبیت بسیاری پیدا کرده‌اند. به طبع تجهیزات و سرویس‌های فعال در این حوزه نیز در طی چند سال اخیر رشد و توسعه‌ی قابل توجهی را تجربه‌ ...

شیرین منظری
نوشته شده توسط شیرین منظری | ۲۹ مهر ۱۴۰۱ | ۲۰:۰۰

استریم و تولید محتوا در طی چند ساله گذشته محبوبیت بسیاری پیدا کرده‌اند. به طبع تجهیزات و سرویس‌های فعال در این حوزه نیز در طی چند سال اخیر رشد و توسعه‌ی قابل توجهی را تجربه‌ کرده‌اند. یکی از این تجهیزات کپچر کارت (Video Capture Card) است که به وفور توسط تولید کنندگان محتوا و استریمرها به کار گرفته می‌شود.


کپچر کارت چیست و چه کاربردی دارد؟

کارت کپچر (Video Capture Card) سخت افزاری است که به دیوایس دیجیتال متصل شده و توسط آن می‌توان سیگنال ویدیویی خروجی از دستگاه پخش مانند دستگاه پخش VHS، دوربین فیلمبرداری، دستگاه پخش DVD یا Blue-ray، کنسول بازی پلی استیشن و ایکس ‌باکس و غیره را به فرمت دیجیتال تبدیل کنید.

کپچر کارت گیمینگ

این سخت افزار در نوع و مدل‌های مختلف با کارایی و مصارف متفاوت تولید می‌شود. یکی از مصارف پرکاربرد امروزی این سخت افزار، استفاده آن به منظور پخش تصاویر تحت شبکه یا همان ویدئو استریمینگ و لایو استریم است. در واقع کارت کپچر دستگاه ورودی است که برای تبدیل سیگنال‌های گیم‌پلی به داده‌های دیجیتالی و آپلود آن‌ها روی بستر اینترنت از آن استفاده می‌شود.

کپچر کارت کاربردهای زیادی دارد. معمول‌ترین شکل استفاده از این تجهیزات را در استریم و تولید محتوای آنلاین می‌بینیم. با این حال کپچر کارت به جهت تبدیل فایل‌های قدیمی VHS یا منابع ویدیویی دیگر نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. علاوه براین ازین دستگاه در استودیوها و یا صحنه‌های اجرا نیز به شکل‌های گوناگون به کار گرفته می‌شود.

کپچر کارت‌ها با توجه به گستردگی کاربرد، در انواع مختلفی تولید می‌شوند. مد‌ل‌های امروزی معمولا در دو نسخه‌ی اینترنال و اکسترنال برای کامپیوتر تولید می‌شوند. با این حال در گذشته مدل‌های گوناگونی بدون نیاز به اتصال مستقیم کامپیوتر به جهت رکورد دستگاه‌های ضبط قدیمی نیز در دسترس بودند.


کپچر کارت گیمینگ چگونه کار می‌کند؟

کپچر کارت در واقع به عنوان واسطه میان دستگاه‌های دیجیتالی به‌کار برده می‌شود. دستگاه‌هایی مانند کنسول یا دوربین برای برقراری ارتباط برخط با کامپیوتر نیاز به این واسطه هستند. این قطعه جریان ویدئویی خام این دسته از دستگاه‌ها را دریافت و به سیگنال‌های قابل خوانش برای کامپیوتر رمز گذاری می‌کند.

کپچر کارت گیمینگ

این دستگاه در اتصال با بستر مبدا (کامپیوتر گیم، کنسول، دوربین) نقش یک دستگاه ورودی را دارد که تصاویر را از پردازنده‌ی گرافیکی دستگاه دریافت می‌کند. در ادامه کپچر کارت گیمینگ این تصاویر را با توجه به بستر در حال پخش تغییر فرمت می‌دهد و به مقصد ارسال می‌کند. بدین صورت کاربر می‌تواند همزمان محتوا در حال اجرا روی کنسول بازی را به صورت زنده بر بستر اینترنت قرار دهد.


بهترین برند کپچر کارت گیمینگ کدام است؟

برندهای مختلفی اقدام به تولید کپچر کارت‌ها کرده‌اند، با این حال مدل‌های محدودی در بازار ایران در دسترس هستند. از معروف‌ترین این برندها می‌توان به الگاتو (Elgato)، اورمدیا (Avermedia)، ریزر (Razer) و EVGA اشاره کرد.


جمع بندی

کپچر کارت یکی از کاربردی‌ترین تجهیزات برای استریم زنده‌ی ویدئو و به صورت ویژه استریم گیم است. با خرید این قطعه شما می‌توانید پردازش‌های گرافیکی را از دستگاه مبدا به فرمت قابل اجرا برای استریم تبدیل کنید.

انواع کپچر کارت کدام‌اند؟

کپچر کارت‌های امروزی معمولا در دو نسخه‌ی اینترنال و اکسترنال برای کامپیوتر تولید می‌شوند.

از چه برندی کپچر کارت بخریم؟

الگاتو (Elgato)، اورمدیا (Avermedia)، ریزر (Razer) و EVGA از بهترین برندهای تولید کننده‌ی این قطعه هستند.

کاربرد اصلی کپچر کارت چیست؟

از کپچر کارت به صورت ویژه برای استریم برخط ویدئویی استفاده می‌شود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Amethyst-M
    Amethyst-M | ۲۹ مهر ۱۴۰۱

    مقاله‌ی خوبی بود. ممنون.
    خیلی جا‌ها اسم کپچر کارت رو شنیده بودم ولی کاربردشو نمی‌دونستم که الان فهمیدم ?

مطالب پیشنهادی