ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بردگیم و دورهمی

بررسی بازی رومیزی زیرخاکی

بازی‌ها ماهیت و ذات مشخص به خود را دارند و این در بازی‌های رومیزی بسیار مشهودتر است. من از کدنیمز (Codenames) انتظار کدنیمز دارم و از توالایت ایمپریوم (Twilight Imperium) می‌خواهم که توالایت ایمپریوم باشد! ...

حسین توکلی
نوشته شده توسط حسین توکلی | ۱۳ شهریور ۱۳۹۸ | ۱۹:۰۰

بازی‌ها ماهیت و ذات مشخص به خود را دارند و این در بازی‌های رومیزی بسیار مشهودتر است. من از کدنیمز (Codenames) انتظار کدنیمز دارم و از توالایت ایمپریوم (Twilight Imperium) می‌خواهم که توالایت ایمپریوم باشد! یعنی کدنیمز ذات دورهمی سرگرم کننده و کوتاهش است که مرا برای زمان مشخصی به سمت خودش می‌کشاند و تی آی به دلیل ذات سنگین، پیچیده و طولانیش.

پس زمانی که یک بازی در بازه چهارچوب‌های رفتاری خود عمل می‌کند، می‌توان به آن لقب استاندارد را داد‌. حالا اگر این بازی در عین استاندارد بودن دارای یک گیم‌پلی جذاب و هم‌چنین یک ظاهر قابل قبول باشد می‌توان گفت که با بازی خوبی طرف هستیم. امروز به سراغ یک بازی جمع و جور سبک ایرانی به نام زیرخاکی رفته‌ایم تا آن را با هم بررسی کنیم. پس با ما همراه باشید.

بیشتر می‌خواهم!

زیرخاکی در مورد طمع است؛ ذات افزون‌خواه انسان‌ها برای رسیدن به چیزهای بیشتر. مانند همیشه این زیاده‌خواهی می‌تواند به شکست بیانجامد و یا آن‌ها را به جاهای بالاتری برساند. البته این ذات سبک Push Your Luck است ولی تا به حال این آلمان را زنده ندیده بودم! در زیرخاکی برخلاف بیشتر بازی‌های این سبک، اکثرا به سراغ اتکا کردن به شانسشان می‌روند و صفر و یک شکست و سود را به جان می‌خرند. قوانین بازی سرراست و ساده‌اند: هر بازیکن در طول نوبتش باید کارت بکشد.

این کارت کشیدن تا جایی می‌تواند ادامه پیدا کند که از یک دسته و یا خال، کارت تکراری رو نشود. در بین کارت‌ها ۱۰ دسته مختلف وجود دارد که هر کدام از ۲ تا ۷ ارزش دارند به جز دسته سکه‌ که از ۴ تا ۹ هستند. زمانی که کارت می‌کشید تا زمانی که از یک دسته دو کارت رو نشود می‌توانید بکشید و یا دست نگه دارید؛ اگر کارت مشابهی رو شود کل کارت‌های وسط می‌سوزند.

البته به همین سادگی هم نیست، هر دسته قابلیت مخصوص به خود را دارند. برای همین در طول کارت کشیدن شما با دیگر بازیکنان هم در جدل هستید و صرفا شانس شما نیست که نقش اصلی را ایفا می‌کند، بلکه انتخاب اثر کارت‌ها هم کاملا در طول بازی موثر هستند.

در کنار همه این‌ها کارت‌های شخصیت هم وجود دارند که در طول بازی کاملا تاثیرگذارند و روند بازی را به طور کامل تغییر می‌دهند. البته در این‌جا مشکلاتی پیش می‌آید، چرا که قابلیت بعضی کاراکترها به وضوح قوی‌تر است و این عدم بالانس بودن شخصیت‌ها کاملا به چشم می‌آید. البته استفاده از این کاراکترها انتخابی است، پس می‌توان از این ایراد چشم‌پوشی کرد؛ ولی اگر زیاد برایتان برد و باخت مهم نیست و می‌خواهید بازی برایتان چالش بیشتری داشته باشد، استفاده از این کاراکترها پیشنهاد می‌شود.

آدم عاقل از یک کارت دوبار نیش می‌خوره!

بازی رومیزی زیرخاکی

پیش‌تر اشاره کردم که برخلاف دیگر بازی‌های سبک پوش یور لاک، اکثر مواقع بازیکنان در زیرخاکی ترجیح می‌دهند تا ادامه دهند. نکته جالب اینجاست که با این همه فشار احتمال باخت شما بیشتر از جمع‌آوری امتیازت بیشتر است ولی نمی‌دانم چطور بازی باز همه را مجاب می‌کند که ادامه دهند. همین باعث شده تا این جادوی زیرخاکی، این عنوان را به یک بازی دورهمی بسیار فان تبدیل شود.

کهنه کارت های نو

کیفیت ساخت زیرخاکی خوب است. البته در این بازار فعال که روزانه یک بازی جدید بازسازی و منتشر می‌شود، داشتن کیفیت استاندارد چیز عجیبی نیست. کارت‌های بازی خوب برمی‌خورند و حس خوبی هم دارند. فقط تنها مشکلی که با سخت‌گیری بشود به آن اشاره کرد، جنس کارت‌های راهنما است که ای کاش مثل کارت شخصیت‌ها مقوایی بودند و قابل تفکیک از کارت‌های اصلی بازی.

بازگردان و تغییر المان‌های اصلی بازی هم با سلیقه انجام شده است و دیدن عناصر ایرانی مثل اسطرلاب و غیره می‌تواند جذاب باشد. گرافیک بازی هم خوب کار شده است و حس و حال زیرخاکی بودن را به خوبی منتقل می‌کند.فقط ممکن است پشت کارت‌ها کمی رنگشان متفاوت باشد که در این تعداد کارت و محدودیت‌های امکانات داخل ایران کاملا قابل چشم‌پوشی است.

زیرخاکی ایران

زیرخاکی و یا بازی اصلی آن به نام Dead Man's Draw سعی بر این دارند که بازی‌های کوتاه، فان و دورهمی باشند و در همین چهارچوب هم به خوبی رسالتشان را انجام می‌دهند. گیم‌پلی، کامپوننت و طراحی زیرخاکی هم که خوب انجام شده است، پس دلیلی نمی‌بینم که بخواهم بگویم خرید این محصول را نادیده بگیرید.

مهم‌ترین نکته که برایم جالب بود، انتخاب هوشمندانه تیم مستفیل بود. انتخاب Dead Man's Draw و ایرانیزه کردن آن نشان می‌دهد که این تیم مخاطب ایرانی را خوب می‌شناسد و کسی که خوب مخاطب را بشناسد می‌تواند خروجی خوبی برای آن فراهم کند. اگر به دنبال یک بازی جیبی جمع و جور و سبک، که قابلیت بازی شدن با هر جمع و گروهی را داشته باشد هستید، زیرخاکی انتخاب بسیار مناسبی برای شما است.

ارزش بازی نسبت به قیمت آن‌هم یک نکته مثبت دیگر است. بازی برای 2 تا 4 نفر طراحی شده است ولی با ترکیب دو نسخه از این بازی می‌توانید تا 8 نفر هم به پای میز بازی بکشانید؛ البته نمی‌دانم 8 نفره آن چه بازار شامی خواهد شد!

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی