ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اخبار و مقالات

چگونه ایده بازی بعدیمان را انتخاب کنیم؟

یک تیم بازی‌ سازی تشکیل داده‌اید و می‌خواهید ایده بازی بعدیتان را انتخاب کنید. نظرات مختلفی بیان می‌شود و در نهایت یک بازی را بر اساس علاقه انتخاب می‌کنید. چندین ماه را برای توسعه آن ...

رضا میرزائی
نوشته شده توسط رضا میرزائی | ۱۱ آذر ۱۳۹۸ | ۱۷:۳۰

یک تیم بازی‌ سازی تشکیل داده‌اید و می‌خواهید ایده بازی بعدیتان را انتخاب کنید. نظرات مختلفی بیان می‌شود و در نهایت یک بازی را بر اساس علاقه انتخاب می‌کنید. چندین ماه را برای توسعه آن می‌گذارید و می‌فهمید که اشتباه کرده بودید. این مشکل کلیشه‌ای گرچه غیر قابل اجتناب است اما راه‌هایی برای کمتر شدن آن وجود دارد. با ما همراه باشید تا مقاله‌‌ی یکی از بازی‌سازان مستقل را بخوانیم.

من به تازگی از یک سفر به بوستون برگشتم. در طول این سفر جلساتی با شرکت‌های مستقل و Valve داشتیم در رابطه با این که چگونه بازی‌هایی بسازیم که فروش خوبی دارند. من می‌خواستم تفکراتم راجع به این موضوع را به صورت خلاصه بنویسم؛ چرا که با وجود این که اطلاعات زیادی در این مبحث وجود دارد اما به نظر می‌رسد هنوز عده‌ی زیادی از سازندگان مستقل (چه تازه‌کار و چه با تجربه) هم‌چنان مشکلاتی در این زمینه دارند.

هم‌چنین در این مطلب تصور می‌کنم که شما صاحب یک کسب و کار یا به فکر راه‌اندازی آن هستید. من یک بازیساز مستقل هستم و راجع به چیز‌هایی که می‌دانم می‌نویسم.

بازی‌هایی که می‌خواهید بسازید

این همان دلیلی است که داریم بازی می‌سازیم نه؟ ما عاشق بازی‌ هستیم و می‌خواهیم بازی بسازیم. بعضی از ما به عنوان سرگرمی بازی می‌سازیم؛ عده‌ای دیگر به فکر یک تجارت پاره‌وقت یا تمام‌وقت هستند. من در داکیومنت‌های گوگل‌‌ام صفحه‌ای دارم که شامل ۲۷ صفحه ایده می‌شود. این ایده‌ها حتی پرداخت شده نیستند و در طول زمان به طور شانسی به ذهنم خطور کرده‌اند. هر صفحه تقریبا ۵ ایده‌ی بازی دارد و در نتیجه ۱۵۰ ایده‌ی بازی در این سند قرار گرفته. به احتمال زیاد می‌توانم به ۱۰۰ ایده‌ی دیگر در طول یک روز فکر کنم.

داشتن ایده مشکل نیست. چالش اصلی این است که این ایده‌ها را فیلتر و تبدیل به محصولی قابل ساخت کنید. به همین دلیل نمودار ون زیر به کار می‌آید.

بازی‌هایی که می‌توانید بسازید

به احتمال زیاد شما یک سری محدودیت‌ها در ساخت بازی دارید. مگر این که یک نابغه با منابع مالی نامحدود باشید. این محدودیت شامل موارد زیر می‌شود:

  • توانایی‌های فنی
  • بودجه
  • زمان

این محدودیت‌ها به شما نشان می‌دهند که نمی‌توان یک بازی با کیفیت AAA در سبک MMO ساخت. بسیاری از بازی‌ها نیز این شرایط را دارند. به همین دلیل سعی می‌کنم بازی‌های دوبعدی بسازم که معمولا زمان زیادی برای توسعه نمی‌طلبد. در این رابطه می‌توانید سخنرانی‌ام را در این ویدیو مشاهده کنید.

به موارد بالا این را هم اضافه کنید که بسیاری از افراد توانایی خود را دست بالا و مدت‌زمان ساخت بازی را دست کم می‌گیرند. در نتیجه به مشکلات زیادی برخورد می‌کنید. پس مطمئن شوید که به صورت کاملا شفاف می‌دانید در واقعیت به چه چیزی می‌توانید دست یابید. سعی کنید در سمت احتیاط حرکت کنید.

بازی‌هایی با بازار خوب

این نکته هم ساده است و هم پیچیده. شما باید از مخاطبان و تعداد افرادی که به بازی شما علاقه خواهند داشت اطمینان حاصل کنید. این میزان باید به قدری باشد که از فروش بازی به سوددهی برسید. هم‌چنین باید بدانید که چگونه به این مخاطبان می‌توانید دسترسی داشته باشید. نحوه دسترسی به مخاطبان از طریق بازاریابی مساله‌ای است که باید به صورت جداگانه بررسی شود.

اما اگر بازاری اشباع شده را انتخاب کنید کار شما سخت‌تر خواهد شد. با این که مشتریان بیشتری در این بازار وجود دارد ولی رقابت نیز بیشتر است و احتمال دیده شدن بازی شما کمتر. مگر این که ایده بازی چیز منحصر به فردی داشته باشد یا یکی از بهترین بازی‌ها در آن حوزه باشد. از طرف دیگر اگر بازار کوچکی انتخاب کنید شاید فروش‌تان به حد نصاب نرسد.

بازی سازی

هم‌چنین باید در نظر داشته باشید که بازی شما را فقط بخشی از مخاطبان خواهند دید. مگر این که بودجه زیادی برای تبلیغات داشته باشید یا یک فروشگاه بزرگ بازی‌، برایتان تبلیغ کند. اگر چنین نیست یا روش خاصی در بازاریابی ندارید، بهتر است فروش بازی‌تان را به ازای کل مخاطبان در نظر نگیرید. به هر حال، تحقیقات خودتان را انجام دهید؛ از آمار‌های SteamSpy و تجربیات دیگر بازی‌سازان مستقل استفاده کنید تا اطلاعات کافی داشته باشید. مطمئن شوید که فروش بازی شما توسط این اطلاعات موثق پشتیبانی می‌شود.

اگر شما برای تفریح بازی می‌سازید یا مساله مالی مهم نیست پس این قسمت را در کل کنار بگذارید. می‌توانید این ناحیه از نمودار ون را در نظر نگیرید؛ اما به هر حال قطعا دوست دارید که بازیتان توسط مخاطبان دیده شود.

ریسک را محاسبه کنید

زمان لازم برای ساخت، هزینه و سود بازی را به طور واقع‌گرایانه محاسبه کنید. آیا بازی می‌تواند به نقطه متعادلی برسد؟ یا حتی کمی سود کند؟ آیا سرمایه‌گذاری برای کمتر کردن ریسک‌ شخصی می‌توانید پیدا کنید؟ اگر ساخت بازی به طول بیانجامد یا بودجه‌تان تمام شود چه؟ اگر فروش بازی به مخارج نرسد چه می‌شود؟

نتیجه‌گیری

هدف این مطلب یادآوری نکاتی بود که بازیساز‌ها باید در نظر بگیرند و نه بررسی عمقی مطالب. قطعا برای تصمیم‌گیری ساخت بازی بعدی، نکات تاثیرگذار دیگری نیز وجود دارند. هر کس باید با توجه به شرایط شخصی خودش این نکات را با مسائل دیگر در نظر بگیرد. هم‌چنین در نظر بگیرید که اگر در تئوری بازی درستی را انتخاب کردید، هیچ تضمینی برای موفقیت‌آمیز بودن آن وجود ندارد. اما به هر حال دیاگرام بالا می‌تواند کمک خوبی برای تصمیم‌گیری شما باشد. موفق باشید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • randy13
    randy13 | ۱۱ آذر ۱۳۹۸

    مطلب جالبی بود

مطالب پیشنهادی