۱۳ نیروی قوی در کلش رویال که گیمپلی این بازی را خراب کردند
استودیوی سوپرسل یکی از بزرگترین بازیسازهای پلتفرم موبایل است که کارنامه بسیار خوبی در ساخت بازیهای موبایلی دارد. این استودیوی فنلاندی نسل جدیدی از بازیهای موبایلی را شروع کرد. کلش آف کلنز اولین قدم آنها ...
استودیوی سوپرسل یکی از بزرگترین بازیسازهای پلتفرم موبایل است که کارنامه بسیار خوبی در ساخت بازیهای موبایلی دارد. این استودیوی فنلاندی نسل جدیدی از بازیهای موبایلی را شروع کرد. کلش آف کلنز اولین قدم آنها برای روایت اتفاقاتی جذاب و دوست داشتنی بود. این بازی در سال ۲۰۱۲ منتشر شد و طولی نکشید که به موفقیت بزرگ رسید. پس از آن استودیوی سوپرسل به دنبال دنبالهای دوست داشتنی برای کلش آف کلنز بود. نهایتا درست در سال ۲۰۱۶ بازی کلش رویال معرفی شد که با اقتباس بسیار زیادی از جهان کلش آف کلنز ساخته شده بود. بازی موبایلی کلش رویال یک بازی کارتی – استراتژیک با چاشنی المانهای اکشن بود که سعی میکرد تا نمایشی دوست داشتنی داشته باشد. این بازی نیز یک عنوان آنلاین بود که جهانی سرگرمکننده را در کالبد یک بازی موبایلی به تصویر میکشید.
بازی کلش رویال امروزه یکی از پرطرفدارترین عناوین پلتفرم موبایل است. منتهی این بازی برای تبدیل شدن به آنچیزی که باید، مجبور به طی کردن مسیری پرفراز و نشیب بود. بنابراین طبیعی است که در طول تاریخ کلش رویال؛ سوپرسل یکسری از نیروهایی را به بازی اضافه کرده باشد که باعث خراب شدن گیمپلی کلش رویال شدهاند. پس اگر شما نیز طرفدار بازی موبایلی کلش رویال هستید، در این مطلب همراه ویجیاتو باشید تا باهم سفری دوست داشتنی به دنیای کلش رویال داشته باشیم و ۱۳ مورد از بدترین کارتهایی که دنیای این بازی را خراب کردند را به شما معرفی کنیم.
الیت بربرها
الایت بربرها یا همان Elite Barbarians یکی از قویترین نیروهای بازی بودند که گیمپلی بازی را خراب کردند. درواقع وقتی برای اولینبار این نیروها به دنیای کلش رویال اضافه شدند، عملکرد خوبی داشتند و شما در ازای پرداخت ۶ الکسیر، نیروی خوبی را میگرفتید. اما سوپرسل علیرغم این موضوع؛ تصمیم گرفت تا الایت بربرها قویتر کند. آنها در طی آپدیتی که برای بازی منتشر کردند، دمیج الایت بربرها تا ۱۹ درصد و میزان آسیبی که وارد میکردند را تا ۱۴ درصد و نهایتا سرعت آنها را تا ۵ درصد بیشتر کردند. این موضوع باعث شد تا الایت بربرها فورا تبدیل به یکی از قویترین نیروهای بازی شوند که هرچیزی را از بین میبردند.
منتهی طولی نکشید که اعتراضات بیشتر شد. الایت بربرها به معنای واقعی کلمه قوی بودند و سوپرسل باید کاری دربارهشان میکرد. در نهایت در سال ۲۰۱۷ و با فاصله یک ماه، مجددا آپدیتی منتشر شد که در آن الایت بربرها به طرز قابل توجهی ضعیفتر شده بودند. اما این آپدیت کافی نبود و آنها در طی بروزرسانیهای متعدد بعدی؛ الایت بربرها را ضعیفتر کردند.
نایت ویچ
نایت ویچ دقیقا یکی دیگر از نیروهای به شدت قوی در بازی کلش رویال بود. این نیرو قابلیت ویژهای داشت که به آن کمک میکرد تا خفاشها یا همان بتها را اسپاون کند. اما این امر هر ۵ ثانیه اتفاق میوفتاد. این درحالی بود که ویچ معمولی هر ۷ ثانیه اسکلتهایش را اسپاون میکرد. از طرفی نایت ویچ به تنهایی قدرت بسیار زیادی داشت. حتی اگر او را از بین میبردید، او پس از مرگش ۴ خفاش دیگر را نیز اسپاون میکرد که با توجه به میزان آسیب بالایی که داشتند، برایتان تبدیل به دردسری بزرگ میشدند.
نهایتا استودیوی سوپرسل این کارت را در تاریخ ۱۲ ژوئن سال ۲۰۱۷ نرف کرد. آنها تعداد خفاشهای اسپاون شده بعد از مرگ نایت ویچ را از ۴ به ۳ تغییر دادند و از طرفی نایت ویچ حالا به جای هر ۵ ثانیه، هر ۶ ثانیه یکبار از نیرویش استفاده میکرد. منتهی این تغییرات ابدا کافی نبوند. نهایتا یک ماه بعد نایت ویچ مجددا نرف شد و دمیج آن تا ۹ درصد کاهش پیدا کرد. از طرفی در این آپدیت، نایت ویچ هر ۷ ثانیه یکبار خفاشهایش را اسپاون میکرد و پس از مرگش نیز؛ تنها ۲ خفاش اسپاون میشدند.
ققنوس
ققنوس – Phoenix – یکی از جدیدترین کارتهای بازی کلش رویال است که در سال ۲۰۲۲ به دنیای این بازی اضافه شده. ققنوس مکانیزمی مشابه کارت مگا مینینون داشت؛ اما با این تفاوت که ققنوس یک کارت لجندری بود و ۴ الکسیر نیاز داشت. از طرفی اگرچه ققنوس مشابه مگا مینیون بود؛ اما به شدت قویتر از آن بود و تعادل بازی را از بین برده بود. کارت ققنوس بقدری قوی بود که تنها کافی بود تا شما چند ققنوس را در بازی استفاده کنید. در این صورت شما تنها در عرض چند ثانیه، برنده بازی میشدید.
همچنین یکی از بزرگترین مشکلات این کارت، دمیجی بود که ققنوس وارد میکرد. به همین دلیل استودیوی سوپرسل این کارت را در نوامبر سال ۲۰۲۲ فورا نرف کرد. در آپدیتی که سوپرسل منتشر کرده بود، ققنوس تا ۱۰ درصد از میزان دمیجی که داشت را از دست داده بود. اما این آپدیتها و نرفها کافی نبودند و سوپرسل هر هفته یکبار مجبور بود تا آپدیتی بزرگ برای بازی منتشر کند و ققنوس را نرف کند. در نهایت اکنون دیگر میتوان گفت که ایرادات این کارت دیگر کاملا برطرف شدهاند.
رویال جاینت
وقتی کارت رویال جاینت در سال ۲۰۱۶ به دنیای کلش رویال اضافه شد، ابدا کارت خوبی نبود و هیچکسی از آن استفاده نمیکرد. اما این شرایط تنها یک ماه بعد به طرز قابل توجهی تغییر کرد و رویال جاینت تبدیل به یکی از محبوبترین نیروهای بازی شد. سوپرسل برای کارآمدتر کردن این کارت، میزان دمیجی که رویال کارت وارد میکرد را تا ۲۰ درصد افزایش داد. اما این پایان کار نبود، تنها چند هفته بعد، رنج رویال جاینت ۵ درصد بیشتر شد. این به آن معنا بود که ساختمانهایی مانند اینفرنو تاور دیگر نمیتوانستند رویال جاینت را هدف قرار دهند.
همین موضوع کافی بود که رویال جاینت تبدیل به یکی از محبوبترین کارتهای بازی شود. نهایتا سوپرسل برای حل کردن این موضوع؛ رویال جاینت را تا حد امکان نرف کرد و از دمیج تا سرعت این کارت را کاملا تغییر داد و این کارت مجددا به حال قبل برگشت.
کارت X-Bow
نهایتا در ادامه این لیست، به کارت X-Bow میرسیم که همزمان با عرضه بازی در کلش رویال حضور داشت. این کارت یکی از قویترین کارتهای بازی کلش رویال بود که عملا گیمپلی بازی را خراب کرده بود. کارت X-Bow تنها در عرض ۳ ثانیه فعال میشد و دمیج بسیار زیادی را وارد میکرد. همچنین این کارت به صورت همزمان هم به نیروهای زمینی و هم به نیروهای هوایی حمله میکرد.
همچنین نهایتا سوپرسل مجبور شد تا این کارت را مجددا طراحی کند و یکسری از المانهای X-Bow را نرف کرد. در فوریه سال ۲۰۱۶ این کارت نرف شد و اینبار نیاز به ۵ ثانیه زمان داشت تا فعال شود. نهایتا این نرفها تا زمانی ادامه داشتند که X-Bow تبدیل به کارتی معمولی شد.
اسپل پویزن
فوریه سال ۲۰۱۶ بود که سوپرسل تصمیم گرفت تا دنیای بازی کلش رویال را بیش از هر زمان دیگری به کلش آف کلنز نزدیک کند. همانطور که میدانید اسپلها در کلش آف کلنز بسیار مهم هستند و استراتژیهای بسیاری به آنها وابستهاند. پس چندان هم دور از ذهن نبود که ما شاهد حضور اسپلها در دنیای کلش رویال نیز باشیم و اسپل پویزن؛ جزو اولین اسپلهایی بود که به این بازی موبایلی اضافه شد. اما این اسپل در ابتدا نتوانست تا دل گیمرها را به دست بیاورد. بنابراین چند ماه بعد، سوپرسل عملکرد اسپل پویزن را ۵ درصد بهتر کرد. اما درست همان موقعی که کسی انتظار محبوبیت این اسپل را نداشت، پویزن فورا تبدیل به یک اسپل OP شد.
گیمرها این اسپل را با کمک جاینتها استفاده میکردند که در نتیجه این استراتژی؛ یکی از قویترین نیروهای آن دوران ساخته شد. چیزیکه پویزن را در این استراتژی خاص میکرد، این بود که اسپل پویزن نهتنها آسیب قابل توجهی به نیروهای حریف وارد میکرد، بلکه سرعت آنها نیز کاهش میداد! همچنین پویزن هم در حملات کاربرد داشت و هم در مواقع دفاعی! نهایتا در اکتبر سال ۲۰۱۶؛ سوپرسل قابلیت کاهش سرعت این اسپل را حذف کرد و پویزن حالا تنها دمیج وارد میکرد و خبری از کاهش سرعت نیروهای حریف در آن نبود.
الکسیر کالکتر
سال ۲۰۱۶؛ سال عجیبی برای کلش رویال گیمرها بود. در این سال بود که بسیاری از کارتهای کلش رویال معرفی شدند و برخی از آنها نیز عملا بقدری OP و محبوب بودند که گیمپلی این بازی را خراب کردند. در این بین؛ کارت الکسیر کالکتر نیز جزو همین کارتها بود. یک ساختمان که تنها ۵ الکسیر قیمت داشت و شما میتوانید به جای ساختمانهای دفاعی جون مورتار و حتی اینفرنو تاور؛ از الکسیر کالکتر استفاده کنید! این ساختمان نهتنها به شما الکسیر اضافی میداد؛ بلکه نیروهای حریف را نیز به سمت خودش میکشید و اجازه میداد تا تاورهای شما به این نیروها دمیج وارد کنند.
همین موضوع کافی بود تا استراتژیهای بسیاری با توجه به مکانیزمهای این کارت، معرفی شوند. نهایتا سوپرسل مجبور شد تا در ماه می سال ۲۰۱۶؛ میزان دمیجی که الکسیر کالکتر داشت را تا ۲۰ درصد کاهش دهد. اما این کافی نبود. دقیقا ۲ هفته بعد، سوپرسل بازهم ۹ درصد از میزان سلامتی الکسیر کالکتر کم کرد و باعث شد تا این کارت تا حد زیادی نرف شود.
الکسیر گولم
درواقع کارت الکسیر گولم جزو آن دسته از کارتهای مرموزی بود که پس از مدتها انتظار به کلش رویال اضافه شد. وقتی این کارت در سال ۲۰۱۷ معرفی شده بود؛ بارها و بارها تا مرز کنسل شدن رفت و نهایتا در اکتبر سال ۲۰۱۹ به کلش رویال اضافه شد. همچنین به مناسبت اضافه شدن کارت، تورنومنت و چالشی در بازی برگذار شد که شما میتوانستید با برنده شدن در آن؛ کارت را زودتر از دیگر بازیکنان بگیرید. اما درست چند روز پس از اضافه شدن رسمی این کارت، گیمرها متوجه قدرت بسیار زیاد الکسیر گولم شدند.
این کارت به معنای واقعی کلمه OP بود و مشخصاتی را ارائه میکرد، که هیچکدام از کارتهای حاضر در کلش رویال آنها را نداشتند. الکسیر گولم دمیجی به اندازه گولم معمولی داشت! اما با این تفاوت که این کارت ۳ الکسیر نیاز داشت و گولم معمولی؛ ۸ الکسیر! همین باعث شده بود تا گیمرها از الکسیر گولم در کنار دیگر کارتهای OP مانند ویچر و یا حتی مینیونها استفاده کنند و این مکانیزم باعث شده بود تا الکسیر گولم یک کارت شکست ناپذیر باشد. بنابراین سوپرسل در طی آپدیتهایی که برای این بازی منتشر کرد، الکسیر گولم را تا حد بسیار زیادی نرف کرد تا تعادل را به بازی بازگرداند.
کارت Royal Recruits
وقتی کارت Royal Recruits در سال ۲۰۱۸ به بازی اضافه شد، در ابتدا قرار بود که ۷ الکسیر قیمت داشته باشد. اما وقتی به صورت رسمی در کلش رویال ظاهر شد، تنها ۶ الکسیر قیمت داشت که استفاده از Royal Recruits تصمیمی عاقلانه کرده بود. اما فورا مشخص شد که این تصمیم؛ اشتباهی بود که سوپرسل ابدا نباید به آن دامن میزد. ۶ الکسیر برای چنین کارتی؛ قیمت بسیار پایینی بود و فورا Royal Recruits را تبدیل به یک کارت OP کرد.
بنابراین سوپرسل به سرعت باید وارد کار میشد. همچنین آنها در طی یک آپدیت بزرگ، قیمت Royal Recruits را از ۶ الکسیر به ۸ الکسیر تغییر دادند. اما این صرفا کافی نبود. نهایتا در سپتامبر سال ۲۰۱۸ بود که این کارت تا ۱۲ درصد نرف شد. اما بازهم Royal Recruitsها قوی بودند! به همین دلیل درست در ۳ دسامبر همان سال؛ سوپرسل قیمت آنها را به ۷ کاهش داد و ۱ الکسیر از قیمت اصلی Royal Recruitsها کم کرد. اما برای جبران این کاهش قیمت، آنها سرعت این کارت را تا ۵ درصد نرف کردند تا پرونده این کارت نیز بسته شود.
رویال گوست
کارت رویال گوست درست در سال ۲۰۱۷ به بازی اضافه شد. اما پیش از اضافه شدن این کارت به کلش رویال؛ چلنجی در بازی قرار گرفته بود که شما میتوانستید با برنده شدن در آن؛ این کارت جدید را ۲ هفته زودتر از دیگر پلیرها بگیرید. رویال گوست با برچسب قیمتی ۳ الکسیری خودش، یک گزینه بسیار جذاب بود. میزان دمیجی که این کارت وارد میکرد، باعث شده بود تا رویال گوست یک کارت OP باشد.
درواقع یکی از اصلیترین مکانیزمهایی که باعث قوی بودن این کارت شده بود؛ نامرئی بودن رویال گوست بود. وقتی شما از این کارت استفاده میکردید، تا زمانی رویال گوست به تاورهای حریف نمیرسید، نامرئی باقی میماند و عملا نیروهای حریف نمیتوانستند این کارت را از بین ببرند. باید اعتراف کرد که رویال گوست یک کارت قوی بود و عملا همه از آن استفاده میکردند. نهایتا سوپرسل در ۲۴ ژانویه سال ۲۰۱۸؛ این کارت را نرف کرد. دمیج رویال گوست تا ۶ درصد نرف شده بود و سرعت آن نیز کاهش پیدا کرده بود.
کارت Firecracker
یکی از کارتهایی که در دنیای بازی کلش رویال کمتر به آن توجه شده، Firecracker است. این کارت در سال ۲۰۲۰ به کلش رویال اضافه شد و در زمان عرضهاش؛ کمترکسی آن را جدی میگرفت. اما طولی نکشید که این کارت، فورا تبدیل به یکی از OPترین کارتهای بازی کلش رویال شد. Firecracker به سبب دمیج بسیار زیادی که وارد میکرد، شناخته میشد. شما میتوانستید این کارت را در آرنای ۱۲ کلش رویال، باز کنید و یک گزینه محبوب برای گیمرهای این بازی بود.
نهایتا سوپرسل مجبور شد تا با انتشار آپدیتهای مختلف برای کلش رویال؛ این کارت را تا حد قابل توجهی نرف کند و به نوعی سعی کرد تا Firecracker از آن حالت OP خارج کند تا تبدیل به کارتی معمولی در دنیای بازی کلش رویال شود.
کارت Monk
Monk یکی از آن دسته از کارتهایی بود که به همراه کارت ققنوس به بازی کلش رویال اضافه شد. این کارت در سال ۲۰۲۲ در از راه رسید و فورا طرفداران بسیاری پیدا کرد. شما میتوانستید در ازادی پرداخت تنها ۴ الکسیر؛ Monk را در میدان نبردتان داشته باشید. این کارت تنها در لول ۱؛ نزدیک ۲ هزار HP داشت و به همین دلیل؛ شکست دادن آن کابوس هر کلش رویال گیمری بود.
همچنین شما در ازای پرداخت ۱ الکسیر بیشتر؛ میتوانستید قابلیتی را برای Monk فعال کنید که در آن، این نیرو تا ۶۰ درصد قویتر میشد! Monk عملا یک کارت OP بود و سوپرسل نیز از این موضوع آگاه بود. به همین دلیل آنها فورا دست به کار شدند و در نوامبر سال ۲۰۲۲؛ قابلیت ویژه این کارت را تا ۱۰ درصد کاهش دادند. اما بزرگترین نرف این کارت، مربوط به ۳ دسامبر همان سال بود که قیمت این کارت از ۴ الکسیر به ۵ الکسیر افزایش پیدا کرد.
مگا مینینون
مگا مینیون یکی دیگر از آن دسته از کارتهای OP بود که در سال ۲۰۱۶ به دنیای بازی کلش رویال اضافه شد. کارتی که به سبب مکانیزمهایی که داشت، در هر استراتژی پیدا میشد و گیمرها عملا عاشق این کارت شده بودند. مگا مینیون تنها ۳ الکسیر نیاز داشت و شما در ازادی پرداخت چنین مقداری؛ کارتی را دریافت میکردید که دمیج بسیار زیادی را وارد میکرد. حتی این کارت نیروهای هوایی حریف را نیز هدف قرار میداد و به همین دلیل؛ شکست دادن آن کار هرکسی نبود.
بنابراین سوپرسل مجبور شد تا در ۳۰ نوامبر سال ۲۰۱۶؛ این کارت را نرف کند. آنها میزان دمیجی که مگا مینیون وارد میکرد را تا ۶ درصد کاهش دادند و سرعت آن نیز کمتر شده بود. اما تنها در فاصله یک ماه بعد، میزان دمیج مگا مینیون مجددا ۴ درصد دیگر کاهش پیدا کرد.
بیشتر بخوانید:
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
غول برقی هم عجیب چیزی بود
اینا قبلا شاخ بودن الیت بربر الان سگه ولی الان مشکل تکامل کارت هاست و فینکس سگ بود خیلییی
هنوزم الیت بربر کارت قویی هست چون قشنگ برای ضد حمله کافیه خصوصا مکس باشه
عجب
یه زمانی پکا و giant skeleton خیلی قوی بودن
فقط کافی بود وارد زمین بشن تا بازی تموم بشه
هنوز هیچی واسم به اندازه مینی پکا اذیت کننده نبوده و نیست
لامصب پکا بزرگ ها راحت میمیرن ولی پکا کوچیکا تا کل ساختمون ها رو وَنگ وَنگ نکنن دست بردار نیستن. آخر سر هم اونی که مینی پکا انداخته رگباری ایموجی "هی هی هی ها" میفرسته
هی هی هی ها
هی هی هی ها
هی هی هی ها
مینی پکا رو میشه راحت با گابلین جمع کرد میکشی وسط زمین میمیره ولی الایت بربر کسی که دارش میدونه وقتی اکسیر نداری بهترین زمانه و در جا با ضد حمله میبازی
من اولا از مگانایت استفاده میکردم ولی بعد که با مکانیزم الایت بربرینز بیشتر آشنا شدم سریع جایگزینش کردم.واسه کارتایی مثل خود مگانایت،رویال جاینت،الکترو جاینت،جاینت،هوگ رایدر و کلی کارت تکی دیگه جوابه.به قول خودت باهاش ضدحمله خوبی هم میشه زد
الان مشکل اصلی کارتای تکاملیه
مخصوصا شوالیه و فشفشه تکاملی
از همه بدتر راهب که قابلیت میزنه تیرا برمیگرده به خودت
مگا نایت هم خیلی رو مخ بود یه زمانی! حداقل برای من
فونیکس یه زمانی واقعا رو اعصاب بود
طرف چند تا میذاشت
بعد میومدی جمعشون کنی
تخم میذاشتن!
جالب اینجاس هر وقت تخمو میزاشت ناخداگاه یاد بازی چیکن ایندروایزر میگفتم:)))