بخش داستانی Call of Duty: Modern Warfare گیمرهای روسی را عصبانی کرد
هجوم مردم با نمرات و نظرات منفی به بازیها یا همان «ریویو بامبینگ» پدیده جدیدی نیست؛ مخصوصا در سالهای اخیر که بازیهای مختلف، حتی اگر مورد استقبال منتقدان قرار گرفته باشند، به دلایل گوناگون مورد ...
هجوم مردم با نمرات و نظرات منفی به بازیها یا همان «ریویو بامبینگ» پدیده جدیدی نیست؛ مخصوصا در سالهای اخیر که بازیهای مختلف، حتی اگر مورد استقبال منتقدان قرار گرفته باشند، به دلایل گوناگون مورد حمله کاربران قرار میگیرند. چه بازیهایی مانند Borderlands 2 به دلیل قرارداد انحصاری با فروشگاه اپیک، چه Fallout 4 و Skyrim برای Creation Club و چه Battlefield V برای صحبتهای EA و البته کمبود محتوای بازی.
اما در این میان، فرنچایز Call of Duty همواره پای ثابت ریویو بامبینگ بوده است. از بعد از نسخه Modern Warfare 3، تقریبا تمامی نسخههای سری علیرغم نمرات خوب از طرف منتقدان، با میانگین نمرات بسیار پایینی از طرف کاربران در متاکریتیک مواجه شده است. آخرین نسخه سری یعنی Modern Warfare هم از این قاعده فرار نکرده است؛ اما به دلیلی متفاوت از معمول. قبل از وارد شدن به دلایل این اتفاق هم هشدار میدهیم؛ ادامه متن بخشهای مهمی از داستان بازی را لو میدهد!
اگر سری به صفحه متاکریتیک مدرن وارفر بزنید، مشاهده میکنید که علیرغم نمرات خوب منتقدان و متای بین ۸۲ تا ۸۴، نمرات کاربران در بازه ۲ الی ۳.۵ قرار دارد. با نگاهی به نقدهای ثبت شده از طرف کاربران، به نظر میرسد که مردم از نحوه به تصویر کشیده شدن روسیه در بازی خشمگین هستند.
و البته هم با نگاهی به بخش داستانی بازی، میتوان فهمید که ناراحتی آنها بیراه نیست. از ابتدای معرفی، سازندگان مدرن وارفر وعده ارائه داستانی خاکستری را داده بودند که دائما معیارهای اخلاقی بازیکن را به چالش میکشد. وجود روسها به عنوان دشمنان اصلی هم چیز جدیدی در سری مدرن وارفر نیست. اما در این نسخه، سربازان روس به قدری پلید به تصویر کشیده شدهاند که بازیکن را تا حدی یاد فیلمهای سی-چهل سال پیش هالیوود میاندازند!
به طور مثال، در یکی از مراحل بازی یک سرباز با تلاش بسیار به دنبال کشتن یک دختربچه بوده و بازیکن هم در نقش دختربچه باید با استفاده از یک پیچگوشتی با او مبارزه کند. اما مرحلهای که بیشترین انتقادات را به خود دیده، «بزرگراه مرگ» است. بزرگراه مرگ نامیست که به یکی از جنجالیترین اتفاقات جنگ خلیج فارس داده شده است؛ جایی که نیروهای آمریکایی و متحدانش، در حالی که سربازان صدام در حال عقبنشینی بودند، از تراکم زیاد آنها استفاده کرده و بمبارانشان کردند. بزرگراه مرگ نزدیک به هزار کشته بر جای گذاشت که گمان میشود بسیاریشان مردم عادی بودهاند.
خب، در این مرحله هم این اتفاقی مشابه میافتد. حتی شباهتهای ظاهری بسیاری، مانند پرچمهای سفیدی که عراقیها به نشانه تسلیم کاشته بودند هم قابل مشاهده هستند. اما جایی که بازی با واقعیت تفاوت دارد، این است که این بار روسیه به عنوان مسئول این کشتار حضور دارد. به همین دلیل بسیاری اعتراض به سازندگان اعتراض دارند که چرا داستان، گناه آمریکا را بر گردن روسیه انداخته است.
حالا میتوان فهمید چرا سونی تنها کمی قبل از عرضه بازی، فروش نسخه دیجیتالی پلی استیشن 4 بازی را متوقف کرد. در میتوان انتظار داشت که در روزهای آتی، جنجالهای بیشتری بر سر بازی ایجاد شود. اما از این مسائل بگذریم، به نظر میرسد با بهترین کال آو دیوتی در چندین سال اخیر مواجه هستیم. پیشنهاد میکنیم بررسی ویجیاتو از بازی را از دست ندهید.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.