پلی استیشن VR پرفروشترین هدست واقعیت مجازی در سه ماهه پایانی ۲۰۱۹ بوده است
با وجود اینکه بعضیها پیشبینی میکردند هدستهای گیمینگ واقعیت مجازی به سرنوشت دستگاههای حرکتی سونی و مایکروسافت (کینکت و پلی استیشن Move را که فراموش نکردید؟) دچار شوند اما دادههای جدید Superdata فعلا خلاف این ...
با وجود اینکه بعضیها پیشبینی میکردند هدستهای گیمینگ واقعیت مجازی به سرنوشت دستگاههای حرکتی سونی و مایکروسافت (کینکت و پلی استیشن Move را که فراموش نکردید؟) دچار شوند اما دادههای جدید Superdata فعلا خلاف این ادعا را نشان میدهند؛ واقعیت مجازی نه تنها در حال مردن نیست بلکه آهسته آهسته دارد جا پایش را محکمتر میکند.
با توجه به گزارش این پایگاه تحلیلی، واقعیت مجازی توانسته سه ماهه پایانی ۲۰۱۹ را رکورد شکنانه به پایان برساند. اول از همه با عملکرد Valve Index شروع میکنیم که به لطف Half-Life: Alyx یکی از بهترین فروشهایش را تجربه کرد.
در پاییز ۲۰۱۹ هدست والو ۱۰۳ هزار واحد فروش داشت، دو برابر بیشتر از سه ماهه قبلی (Valve Index تقریبا ۴۶ هزار در تابستان فروخت) و نکته اینجاست اگر هدست با کمبود موجودی مواجه نمیشد، بیشتر از اینها میفروخت.
با این عملکرد Valve Index لقب پرفروشترین هدست واقعیت مجازی کامپیوتر را در سه ماهه پایانی ۲۰۱۹ به دست آورد. این هدست با قیمت ۱۰۰۰ دلاریاش یکی از گرانترین دیوایسهای واقعیت مجازی بازار بوده و از دیگر رقبای در دسترسش برای کامپیوتر هم گرانتر است، با این حال ظاهرا انتظارات از Half-Life: Alyx آنقدر بالا بوده که کاربران را به خرید این هدست ترغیب کند.
البته کاربران برای تجربه Half-Life: Alyx اجباری به خرید هدست والو ندارند. بازی با هدستهای Oculus Rift و HTC Vive هم سازگار است اما نکته اینجاست Valve Index در حال حضر قدرتمندترین هدست سازگار با استیم بوده و با خریدش کاربران یک نسخه رایگان از Half-Life: Alyx را دریافت میکنند. Valve Index تابستان عرضه شد و در مجموع توانسته ۱۴۹ هزار دستگاه تا پایان ۲۰۱۹ بفروشد.
Valve Index سومین هدست پرفروش در سه ماهه پایانی ۲۰۱۹ است و در رتبه دوم Oculus Quest حضور دارد. Oculus Quest از همان روزهای ابتدایی عرضهاش بارها با کمبود موجودی مواجه شد و آنقدر استقبال از دستگاه بالا بوده که در حال حاضر به سختی میتوان نسخهای از آن را پیدا کرد. فیسبوک قول داده که از ۳ مارس (۱۳ اسفند) نسخه ۶۴ گیگاباتی هدست دوباره موجود میشود.
Oculus Quest در سه ماهه پایانی ۲۰۱۹ توانست ۳۱۷ هزار دستگاه فروخت و مطمئنا اگر هدست با مشکلات مربوط به کمبود موجودی دست و پنجه نرم نمیکرد، محصول فیسبوک را داشتیم در جایگاه اول پرفروشترین هدستهای منتهی ۲۰۱۹ میدیدیم.
برخلاف بقیه هدستهای واقعیت مجازی که برای تجربه آنها به یک کامپیوتر یا کنسول نیاز است، Oculus Quest اصطلاحا Standalone بود و خودش برنامهها و بازیها را اجرا میکند.
Oculus Quest تنها هدست واقعیت مجازیِ برندِ آکیولوس نیست و Oculus Go و Oculus Rift S هم روی تکنولوژی VR تمرکز دارند. Oculus Rift S با وجود انحصاریهای خوبی که در این چند ماه داشت نتوانست فروشی بهتر از ۷۱ هزار دستگاه را در سه ماهه پایانی ۲۰۱۹ تجربه کند. Oculus Rift S که ۵۰۰ دلار قیمت دارد، مشابه Valve Index بوده و برای استفاده از آن به کامپیوتر قدرتمندی نیاز است.
اما Oculus Go که پاییز ۲۰۱۹ را با فروش ۸۴ هزار دستگاهی به پایان رساند. این دستگاه که ارزان قیمتترین هدست از خانواده آکیولوس به حساب میآید و قیمت پایهاش از ۱۹۹ دلار شروع میشود، مشابه Oculus Quest هدستی Standalone است. با این تفاوت که قدرت بالایی نداشته و نباید از آن انتظار کیفیت بصری زیادی داشت.
در نهایت میرسیم به پلی استیشن VR که با ۳۳۸ هزار دستگاهی که در سه ماهه پایانی ۲۰۱۹ فروخت، توانست پرفروشترین هدست واقعیت مجازی این بازه زمانی لقب بگیرد؛ سونی چند وقت پیش اعلام کرده بود که تا پایان ۲۰۱۹ فروش کلی هدست به ۵ میلیون دستگاه رسیده است و به کمک Iron Man VR هدست میتواند به فروش خوبش در سال ۲۰۲۰ هم ادامه بدهد.
پلی استیشن VR با قیمت ۲۹۹ دلاری و پشتیبانی مناسبی که سونی در این چند سال از آن کرده، یکی از اقتصادیترین گزینهها برای تجربه بازیهای ویدیویی با واقعیت مجازی است. البته به خاطر محدودیتهای سخت افزاری پلی استیشن 4 و پایین نگه داشتن قیمت هدست، کیفیت خروجی پلی استیشن VR به اندازه رقبایش روی پی سی نیست.
سونی در حال حاضر مشغول توسعه نسل دوم پلی استیشن VR بوده و گزارشات نشان میدهند که هدست ۲۰۲۱ وارد بازار میشود، احتمالا بعد از آنکه پلی استیشن 5 به یک فروش مناسبی رسید.
بیشتر بخوانید:
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.