در سریال Brave New World با یک دنیای پساآخرالزمانی جدید آشنا شوید
در شرایطی که تقریبا درباره هر موضوعی فیلم و سریال ساخته میشود، سریال جدید سرویس استریم شبکه NBC یعنی (Peacock) پس از نمایش اولین فصل، همچنان مخاطبان را شگفتزده میکند. در این مطلب سعی کردیم ...
در شرایطی که تقریبا درباره هر موضوعی فیلم و سریال ساخته میشود، سریال جدید سرویس استریم شبکه NBC یعنی (Peacock) پس از نمایش اولین فصل، همچنان مخاطبان را شگفتزده میکند. در این مطلب سعی کردیم نگاه کوتاهی به فصل اول این عنوان داشته و برخی از جنبههای آن را بررسی کنیم؛ پس با ویجیاتو همراه باشید.
سریال Brave New World ، براساس رمانی به همین نام اثر آلدوس هاکسلی ساخته شده که فصل اول آن متشکل از ۹ اپیزود در ۱۵ جولای ۲۰۲۰ منتشر شد. این عنوان علمی تخیلی با تم پادآرمان شهری یا همان (دیستوپیا) دنیای جدیدی را به تصویر میکشد، جایی که انسانها با مصرف یک قرص، دچار نوعی سرخوشی شده و در آن جهان به ظاهر آرام همیشه درحال جشن گرفتن و شادی هستند.
وقایع داستان در سال ۲۵۴۰ میلادی در شهر لندن میگذرد و آرمانشهری را به تصویر میکشد که در آن مهندسی ژنتیک به آفرینش انسانها با ویژگیهای از پیش تعیین شده منجر شده، نظام اخلاقی جامعه با تشکیل حکومت جهانی و از میان بردن جنگ و فقر و نابودی کامل خانواده و تولید مثل به کلی پوست انداخته و دانش روانشناسی به طرز حیرتانگیزی اعتلا یافته و تنها هدف انسان ایجاد سعادت و از میان بردن رنجهای غیرضروری است.
بگذارید اول به سراغ بزرگترین مشکل این سریال برویم؛ تکرار مکررات! همانطور که احتمالا در فیلمها و سریالهای هم ژانر Brave New World دیده اید، همیشه مجموعه مشابهی از اتفاقات در داستان جریان دارد، گاهی با یک جهان آرام و بدون مشکل روبه رو میشویم، جایی که هیچ غصه و درد و بیماری در آن رواج ندارد.
در مقابل، چیزی که انتظار میرود در این سریال شاهد آن باشیم، جهانی پر از هرج و مرج و شلوغی است و همانطور که پیشتر به آن اشاره کردیم، آدمهای آن شهر (New London) با مصرف یک قرص به آرامشی نسبی میرسند، یعنی تا زمانی که اثر آن در بدنشان باقی مانده خبری از هرج و مرج و شلوغی نیست. دومین موضوع ویژگیهای ظاهری جهان آنهاست؛ ساختمانهای شیک و مدرن، لباسهای جالب توجه و البته مجالس خوشگذرانی و مهمانیهای پرسروصدا که برای جلب توجه شما باظرافت و متناسب به نظر میرسد اما برای نگه داشتن آن کافی نیست.
هرکدام از افراد این شهر طرز استفاده از قرصهای «سُما» را یاد گرفته و به آن عادت کردهاند، این دارو که در فواصل زمانی خاص و هنگام ارتباط با سایر افراد مصرف میشود سطح آنها را ثابت نگه داشته و پس از استفاده از آن احساس راحتی و آرامش خاصی در افراد ایجاد میشود.
همچنین زندگی در این فضا قواعد مختلفی دارد که در صورت رعایت نکردن آن اوضاع کمی پیچیده شده و مشکلاتی پیش خواهد آمد. به عنوان مثال شخصیت Lenina Crowne (با بازی جسیکا براون فیندلی) یکی از افرادی است که در روابط خود گرایش به تکهمسری دارد. بله! درست حدس زدید، تکهمسری در شهر آنها ممنوع است و آنها این موضوع را امری خودخواهانه میدانند و این موضوع در تضاد با آزادی بشر میخوانند.
نفر بعد آقای برنارد مارکس (هری لوید) است که مدیریت امور را برعهده دارد و با اینکه سبک زندگی در New London را دوست دارد، نتوانسته زیاد خودش را با شرایط وفق دهد. برنارد و لنینا در قالب یک پارک تفریحی به آمریکا سفر میکنند، جایی که پولداران شهر میتوانند با وحشیها یا به قول سریال «Savages»، دیدار کنند. در این سفر، طی اتفاقاتی اوضاع بهم میریزد و آن دو به همراه جان (آلدن ارنرایک) که در آن پارک کار میکرده و جایی برای رفتن ندارد به New London باز میگردند و درگیر اتفاقات بیشماری میشوند.
پس از ورود جان، شهر دچار نوعی بینظمی میشود، جان شخصیت متمایزی دارد و به تمام مواردی که در New London (لندن جدید) قدغن شده، علاقه دارد، چیزهایی نظیر احساسات خام، بی اهمیت بودن به قرص سُما، قوانینی که شهر سفت و سخت از آن پیروی میکند و سرانجام همان تکهمسری، به شرطی که فرد مناسب را پیدا کند. به نظر میآید جان عادیترین و ملموسترین شخصیت برای مای تماشاگر است اما در این دنیا، او عجیب و غریبترین شخصیت است!
سریال Brave New World در حقیقت داستان فرد درمقابل جمع است و آن چیزی که شما را به تعجب وا میدارد زمانی است که متوجه میشوید سریال در اوج همدردی به شما کلک میزده است. در طول مدتی که داستان با شیب تندی به پایان خود نزدیک میشود، اتفاقات غیرمنتظرهای رخ میدهد، اما با تثبیت نقش بازیگران نمیتوان پایان بندی هیجان انگیزی را انتظار داشت.
یکی از انتقاداتی که به Brave New World وارد است، عدم تطابق آن با داستان و درونمایه محتوای اصلی (رمان هاکسلی) میباشد. در این سریال تأثیر منفی و فاسد نظام سرمایهداری به کرات به تصویر کشیده شده، اینکه این موضوع در چه حد و مقیاسی در زندگی روزمره افراد خودنمایی میکند. همچنین این سریال طوری بر روابط جنسی تمرکز کرده که مفهوم اصلی آن را دچار خدشه میکند؛ از طرفی از آن برای رام کردن انسانها استفاده شده و از سوی دیگر از درون گم شده و به فساد کشیده میشوند و مشخص نیست دیدگاه سریال به طور مشخص در اینباره چیست.
در این سریال بازیگرانی نظیر آلدن ارنرایک، جسیکا براون فیندلی، هری لوید، جوزف مورگان، کایلی بانبری و نینا سوسانیا به ایفای نقش پرداخته اند که طبق اعلام شورانر آن، دیوید وینر، درصورتی این سریال مورد استقبال قرار گیرد میتوان انتظار داشت که همین امسال شاهد فصل دوم آن باشیم.
بیشتر بخوانید:
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
این اسم پسا اخرالزمانی رو از کجا اوردید??
دقیقا معادل واژه post‑apocalyptic هست دوست گرامی.
مرسی بابت معرفی این سریال
پشمام تک همسری جرمه !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
دنیای جالبی داره سریال. شاید اگر اول کتابشو بخونی (که نشر نیلوفر ترجمه کرده) واست جالبترم باشه