چرا دیزنی در تیتراژ پایانی Mulan از دولت چین تشکر کرده بود؟
لایو اکشن Mulan اخیرا در چین و دیگر نقاط دنیا جنجال بسیار به پا کرده چراکه هواداران متوجه شدهاند دیزنی در تیتراژ پایانی این فیلم از برخی سازمانهای دولتی چین تشکر کرده است. گفته میشود ...
لایو اکشن Mulan اخیرا در چین و دیگر نقاط دنیا جنجال بسیار به پا کرده چراکه هواداران متوجه شدهاند دیزنی در تیتراژ پایانی این فیلم از برخی سازمانهای دولتی چین تشکر کرده است. گفته میشود این سازمانها ارتباط مستقیمی با کشتار مسلمانان اویغور (قومی در قزاقستان و قرقیزستان) دارند.
به نقل از گیم اسپات، کمپانی دیزنی از این تصمیم خود دفاع کرده و آن را «یک استاندارد در سطح صنعت فیلمسازی» خوانده است. بخشهایی از Mulan ظاهرا در منطقه سینکیانگ فیلمبرداری شده؛ جالب است بدانید بیشتر کمپهای عقیدتی چین در همین منطقه واقع گردیده. دولت چین بسیاری از افرادی که به اسلام گرویدهاند را به همین کمپها میفرستد تا به قول معروف از نظر فکری اصلاح شوند.
طبق گزارشات متعددی که CBS و بیبیسی از این کمپها داشتهاند، دولت چین رفتار غیرانسانی زیادی با این مسلمانان دارد و عملا آنها را به خاطر عقایدشان زندانی کرده است. به همین خاطر، وقتی دیزنی از سازمانهای دولتی چین مثل Turpan Bureau of Public Security (سازمانی که به خاطر زیرپا گذاشتن حقوق بشر از سوی ایالات متحده تحریم شده) تشکر کرده، اکثر مخاطبان نسبت به آن واکنش منفی نشان دادهاند.
- دیزنی ۲۸ هزار کارمند پارکهای تفریحی خود را تعدیل کرد
- فیلم Mulan اکرانی ضعیفتر از انتظارات در چین تجربه کرد
دیزنی در جهت دفاع از کار خود بیانیهای تنظیم کرد و از طریق شان بیلی آن را به یین دانکن اسمیت فرستاد. گرچه، به نظر میرسد اسمیت اصلا با دفاعیه دیزنی راضی نشده است.
اگر بخواهیم بیانیه دیزنی را خلاصه کنیم، این شرکت مدعی است که تنها چهار روز در منطقه سینکیانگ مشغول فیلمبرداری بوده و این چهار روز فیلمبرداری تنها ۷۸ ثانیه از طول فیلم را تشکیل میدهد. دیزنی همچنین تاکید دارد که آنها با همکاری استودیو Beijing Shadow Times کارشان را پیش بردهاند و بدون همکاری سازمانهای چینی ساخت فیلم ممکن نبود.
اما خب به نظر میرسد این صحبتها هیچکس را قانع نکرده و همچنان مردم به تصمیمات دیزنی مبنی بر «خوشحال نگه داشتن همه» معترض هستند. چین یکی از بزرگترین بازارهای سینمایی در جهان محسوب میشود و مشخصا دیزنی دلش نمیخواهد آن را از دست بدهد.
دولت چین از جمله دولتهایی است که ممنوع کردن و اخراج افراد و کمپانیها از کشورش را اولین راه حل برای هرگونه اشتباهی میداند. شاید تصمیم دیزنی برای خودش از نظر اقتصادی و تاکتیکی قابل قبول باشد اما خب نمیشود اقدامات ضدانسانی دولت چین علیه مسلمانان را نادیده گرفت.
بد نیست بدانید دولت چین در گذشته چهرههای مشهوری چون برد پیت، هریسون فورد و سلنا گومز را به خاطر انتقادات کوچک به سیاستهای این دولت ممنوعالتصویر کرده و سینماهای چین حق پخش فیلمهایی که این بازیگران در آن حضور مییابند را ندارند.
البته نباید فراموش کنیم که وقتی کسی از کار دیزنی و دولت چین انتقاد میکند، دلیل بر پشتیبانی از اشتباهات و جنایات دیگر کشورها در هر زمینهای نیست. فیلم مولان آنقدری که دیزنی انتظار داشت در کشور چین موفق نبود و هنوز آمار درستی از فروش کلی آن روی دیزنی پلاس موجود نیست.
پلیاستیشن ۵ دیسکخور یا دیجیتالی؟ + مراقب کلاهبردارها باشید
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
بحث مسلمانان ايغور چين به اين راحتي نيست. بخش قابل توجهي از عمليات هاي تروريستي در چين را ايغورها انجام ميدن، جالبه بدونيد که همين قوم تجزيه طلب توسط همين آمريکايي ها حمايت مالي ميشن و بهشون سلاح داده ميشه علت عمده اين کار هم ناامن کردن بخش هاي غربي و شمال غربي چين هست که (استان سين کيانگ) چراکه جاده ابريشم در همين سمت آغاز ميشه .اينقدر ساده نباشيد و تا اسم مسلمون مياد تو بوق و کرنا نکنيد .يادتون باشه همين حسن روحاني و جريان اصلاحات هم مسلمون هستند که پدر مملکت رو درآوردند
مسلمون نیستن . اسمی مسلمون هستن ولی در اصل دشمن مسلمون و اسالم هستن
به نظر میرسه مسولین مسلمان کشور ما به خوبی از ماهیت مسلمان بودن خودشون خبر دارند که بدون انتقادی نیاز به اصطلاح اصلاح یک مسلمان را در چین پذیرفتند.
حکومت امام زمان یار غار حکومت کمونیستی و ملت بی دین چین واقعا این پارادوکس ها خنده داره و البته ریاکاری پیروان امام زمان رو میرسونه .
الان یه عده به ظاهر مسلمان رو انتخاب کردید مملکت رو بگند کشیدن امام زمان ارواحنا فداء بده ؟
جوری چاپلوسیه چین رو میکنه انگار فیلمش 1 میلیارد فقط تو چین فروش داشته