چطور بازیهای قدیمی را روی ویندوز ۱۰ اجرا کنیم؟
این روزها سونی و مایکروسافت حسابی سر قابلیت اجرای بازیهای قدیمی روی کنسولهایشان درگیرند. اما در این بین پیسی گیمرها عقب نشستهاند و با خاطری آسوده نظارهگر این درگیری هستند. قابلیتی که این روزها از ...
این روزها سونی و مایکروسافت حسابی سر قابلیت اجرای بازیهای قدیمی روی کنسولهایشان درگیرند. اما در این بین پیسی گیمرها عقب نشستهاند و با خاطری آسوده نظارهگر این درگیری هستند. قابلیتی که این روزها از آن تحت عنوان Backwards Compatibility یاد میشود سالیان سال است که به صورت پیشفرض روی ویندوز حضور دارد. حتی روی آخرین نسخه ویندوز، یعنی ویندوز ۱۰.
اما اجرای برخی از عناوین قدیمی و عموما رترو روی سیستمها و ویندوزهای جدید کمی سخت است. ممکن است طی این پروسه با مشکل مواجه نشوید و درنهایت نتوانید بازیهای مورد علاقهتان را به بهترین شکل تجربه کنید. اما راههای زیادی وجود دارد که به شما برای انجام این کار کمک میکند. با ویجیاتو همراه باشید تا پروسه کامل نحوه اجرای بازیهای قدیمی روی ویندوز ۱۰ را به شما توضیح دهیم.
چطور بازیهای سیستم عامل DOS را در ویندوز 10 اجرا کنیم؟
سالها از زمانی که کامپیوترها به سیستم عامل DOS مجهز بودند گذشته. این مسئله مشکلی بزرگ برای بازیهایی محسوب میشود که در سالهای 1990 منتشر شده بودند. چه راه حلی برای اجرای این بازیها وجود دارد؟ استفاده از نرمافزار DOSBox. اگر یکی از این بازیها را روی سیستمتان نصب کردهاید، کافی است آیکون آن را (که معمولا فایلی با پسوند .exe یا .bat است) درگ کرده و روی آیکون DOSBox بیاندازید.
اگر نمیخواهید این پروسه درگ و رها کردن را هر بار تکرار کنید، میتوانید شورتکاتی برای اجرای بازیهایتان تدارک ببینید. پس از نصب نرمافزار DOSBox روی آیکون آن کلیک راست و گزینه Create Shortcut را انتخاب کنید.
شورتکات ایجاد شده را به جایی که بازیتان قرار دارد انتقال دهید. سپس روی شورتکات کلیک راست کنید، وارد Properties و درنهایت تب Shortcut شوید. سپس در کادر Target Box آدرس کامل محل فایل نصبی بازیتان را بنویسید. برای مثال اگر بخواهید بازی Sid Meier’s Civilization را که در درایو D نصب شده از این طریق اجرا کنید میبایست آدرس C:\Program Files (X86)\DOSBox-0.74\DOSBox.exe”userconf “D:\Downloads\Sid-Meiers-Civilization_DOS_EN\CIV.exe” را در کادر گفته شده ببینید.
روی گزینه OK کلیک کنید و سپس از پنجره خارج شوید. شما میتوانید اسم شورتکات را به اسم بازی و حتی آیکون آن را به طرح دلخواهتان تغییر دهید. حال بازی شما آماده است تا اجرا شود.
چطور بازیهای قدیمی که روی سیدی داریم را روی ویندوز ۱۰ اجرا کنیم؟
اگر میخواهید یک بازی DOS را که روی سیدی قرار دارد را اجرا کنید هم میتوانید از DOSBox استفاده کنید. برای اینکار ابتدا یک فولدر در درایوی که میخواهید بازی را نصب کنید بسازید (برای مثال c:\DOSGames). سپس در نرمافزار DOSBox کامند زیر را تایپ کنید:
- Mount c c:\DOSGames
سپس نیاز دارید تا سیدی بازیتان را در DOSBox اجرا کنید. اگر فرض کنیم سیدی شما در درایو G ویندوز نمایش داده میشود لازم است کامند زیر را در DOSBox تایپ کنید:
- Mount g g:\ -t cdrom –ioctl
حال لازم اسا تا درایو فعال در نرمافزار DOSBox را روی CD-ROM کامپیوترتان تنظیم کنید. برای این کار کافیست کامند G را تایپ کنید و اینتر بزنید. حال میبایست فایل نصبی بازی را در سیدی انتخاب کنید. معمولا این فایل با نامهایی نظیر install یا setup و dos4gw نمایش داده میشود. درنتیجه کامند شما باید به این شکل باشد:
- Z:\>G:
- G:\>install
درنهایت مراحل عادی نصب بازی را طی کنید تا قابل اجرا شود.
اگر بازی شما برای نسخههای قدیمیتر ویندوز در نظر گرفته شده باشد اوضاع کمی پیچیدهتر میشود. چرا که اکثر بازیهای سازگار با ویندوز XP و نسخههای قدیمیتر با ویندوزهای جدیدی مثل ویندوز ۱۰ سازگار نیستند. یکی از راههای برطرف کردن این ناسازگاری اجرا کردن بازی با دستور Run as Administrator است. اگر این راه حل جواب نداد، میتوانید نسخههای قدیمی ویندوز را با برنامههای شبیهساز اجرا کنید.
یک راه دیگر این است که روی بازی کلیک راست کرده و وارد گزینه Properties شوید. سپس تب Compatibility را باز کنید و تیک گزینه Run This Program in Compatibility Mode را فعال کنید. از منوی کناری میتوانید ورژن ویندوز مورد نظرتان را انتخاب کنید. بهتر است نسخهای را انتخاب کنید که با تاریخ انتشار بازیتان برابر است. برای مثال بازی مورد نظر ما سال 2002 منتشر شده و به همین خاطر ما نسخه Service Pack 3 ویندوز XP را انتخاب کردیم.
نسخههای Open Source و پچهای منتشر شده توسط کاربران
مهم نیست بازی را از طریق روشهای فوق نصب کنید یا به یکی از فروشگاههای دیجیتال مراجعه کنید. همواره این احتمال وجود دارد که با سناریوهای ترسناکی مانند رزولوشن محدود به ۱۰۲۴ در ۷۶۸، جلوههای بصری رنگ و رو رفته و مشکلات نرمافزاری مواجه شوید. این مشکلات درخصوص بازیهایی که پس از دوره سیستم عامل DOS منتشر شدهاند صدق میکند.
راههایی وجود دارد که بتوانید مشکلات ناشی از قدیمی بودن بازیتان را دور بزنید و بتوانید از جلوههای بصری HD، فریم ریت بینهایت، پشتیبانی از دایرکت ایکس و... استفاده کنید. برای این کار میبایست سراغ نسخههای آنلاکد شده بازی یا بهروزرسانیهای منتشر شده (پچ) توسط کاربران بروید.
برای مثال شما میتوانید نسخه آنلاکد شده یکی از بازیهای استراتژیک کلاسیک یعنی Command & Conquer: Red Alert (نسخه OpenRA) و Theme Hospital (پچ CorsixTH) را دانلود کنید. این نسخه و پچ برایتان جلوههای بصری HD و محیط کاربری مدرن و جدیدی را به ارمغان میآورند که روی تجربه بازی تاثیر بسزایی دارد. بازیهای کلاسیک دیگری مانند Gothic II و Vampire the Masquerade: Bloodlines یا Arx Fantails و... نیز طی سالهای گذشته و به لطف انتشار پچهای مخصوص بهروزرسانی شدهاند.
لیست بازیهایی که طی سالیان گذشته به لطف کاربران بهروز شدهاند طولانیتر از آن است که بخواهیم در این مطلب نگاهی به آن بیاندازیم. درنتیجه اگر دنبال پیدا کردن بازی مورد علاقهتان هستید، میتوانید به سادگی آن را در گوگل جستجو کنید. برای مثال از فرمت X Unofficial Patch یا X Community Patch برای این کار استفاده کنید (به جای X نام بازیتان را قرار دهید).
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
سلام چند تا بازی DOS خفن بگید لطفا به جز پرینس آف پرشیا 1 و 2 و ولفنشتاین 3d
سلام من بازی جنرال رو میخوام اجرا کنم رو ویندز ده ارور داریکس هشت میده در حالی که اخرین نسخه رو من نصب کردم مشکلش چیه
سلام لطفا در باره ی بازی rogue copany هم ویدیو بسازید