ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

مجموعه‌های آنتولوژی
سریال

با ۱۰ مورد از بهترین سریال‌های آنتولوژی آشنا شوید

مجموعه‌های آنتولوژی از گذشته‌های خیلی دور نزد مخاطبان محبوبیت داشتند. عناوین کلاسیکی مانند Alfred Hitchcock Presents، The Twilight Zone، و مجموعه‌های جدیدتر نظیر Black Mirror و Love, Death & Robots از جمله نمونه‌های بهترین مجموعه‌های ...

دنیا جهانگیری
نوشته شده توسط دنیا جهانگیری | ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | ۱۳:۰۰

مجموعه‌های آنتولوژی از گذشته‌های خیلی دور نزد مخاطبان محبوبیت داشتند. عناوین کلاسیکی مانند Alfred Hitchcock Presents، The Twilight Zone، و مجموعه‌های جدیدتر نظیر Black Mirror و Love, Death & Robots از جمله نمونه‌های بهترین مجموعه‌های آنتولوژی هستند که تماشای آن‌ها به شدت توصیه می‌شود.

بهتر است ابتدا با تعریف ساده‌ای از این اصطلاح آشنا شوید. مجموعه آنتولوژی برنامه رادیویی یا تلویزیونی‌ گفته می‌شود که در هر قسمت یا فصل آن از بازیگران و داستان متفاوتی استفاده می‌شود و داستان نسبتا متفاوتی نیز در هر فصل روایت می‌شود؛ این قانون اما مطلق نیست و در بسیاری از مجموعه‌های گذشته، از یک گروه ثابت از بازیگران، در داستان‌های متفاوت هر فصل بهره می‌بردند.

اگرچه اکثر مجموعه‌های آنتولوژی شامل چندین قسمت است که داستان‌های متفاوتی را روایت می‌کند، اما در چند سال اخیر این فرمت دچار تغییر شده و بیشتر مجموعه‌ها، در چندین فصل جداگانه خطوط داستانی جدیدی را دنبال می‌کنند.

در ادامه مقاله به بهترین مجموعه‌های آنتولوژی بر اساس نمرات سایت IMDb اشاره خواهیم کرد؛ با ویجیاتو همراه باشید.

نکته مهم اینکه مجموعه‌های کارآگاه حقیقی و آمریکن هارر استوری و فارگو و چند مجموعه دیگر که معرف حضور اکثریت سریال‌بازها هستند در این لیست نیامده‌اند.


از مجموعه سریال‌های فراموش‌شده در ویجیاتو بخوانید:


۱۰. (Science Fiction Theatre (۱۹۵۵ ‍- ۱۹۵۷

IMDb: ۸.۲

مجموعه‌های آنتولوژی

این سریال همانطور که از نامش پیداست یک مجموعه آنتولوژی در ژانر علمی ـ تخیلی ژانر (Sci-Fi) است که اواخر دهه ۵۰ در حال پخش بوده. ترومن بردلی به عنوان راوی در این فیلم حضور داشت که داستان‌هایی واقعی از اطلاعات علمی موجود در همان دهه را برای بینندگان روایت می‌کرد.

هر اپیزود شامل داستان‌هایی درباره اشیا ناشناس پرنده، تله‌پاتی و البته پروازهای فضایی میشد.

۹. (Thriller (۱۹۶۰- ۱۹۶۲

IMDb: ۸.۲

مجموعه‌های آنتولوژی

تریلر (Thriller) یکی دیگر از مجموعه‌های آنتولوژی است که به واسطه حضور بوریس کارلوف، بازیگر انگلیسی، با عنوان (Boris Karloff's Thriller) نیز شناخته می‌شود.

این سریال در ابتدا داستان‌های رازآلود و جنایی معمولی را برای مخاطبان روایت می‌کرد، اما در ادامه به بررسی اتفاقات ترسناک گوتیک پرداخت و باعث شد بینندگان با هیجان زیادی به تماشای آن بپردازند.

بسیاری از این داستان‌های ترسناک گوتیک که در این سریال روایت شد، آثار نویسندگانی نظیر شارلوت آرمسترانگ، رابرت بلاک و ویلیام آیریش است.

۸. (۱۹۶۵- The Outer Limits (۱۹۶۳

IMDb: ۸.۲

مجموعه‌های آنتولوژی

این مجموعه شما را وارد یک ماجراجویی بزرگ و هیجان‌انگیز می‌کند. رمز و رازی بی‌انتها که از ذهن درونی به مرزهای بیرونی راه پیدا می‌کند.

The Outer Limits بین سال‌های ۱۹۶۳ تا ۱۹۶۵ به نمایش درآمد که بازیگران سرشناس زیادی در آن به نقش‌آفرینی پرداخته بودند. البته در سال‌های ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۲ مجموعه بازآفرینی شده این سریال نیز پخش شد که تقریبا همان تم عنوان اصلی را در خود جای داده است.

۷. (۲۰۰۲) Icons

IMDb: ۸.۴

مجموعه‌های آنتولوژی

می‌توان گفت درصد کمی از مجموعه‌های آنتولوژی بر اساس داستان‌های تخیلی ساخته شده‌اند و بیشتر آن‌ها شامل سریال‌های مستندگونه هستند که مجموعه Icons نیز جزو این دسته به شمار می‌رود.

پخش این مجموعه از سال ۲۰۰۲ از شبکه G4 آغاز شد که در آن چگونگی شکل‌گیری صنعت ویدیو گیم مدرن به طور کامل به تصویر کشیده شده است. این مجموعه مستند آنتولوژی با بهره‌گیری از مصاحبه‌ها، داستان‌ها و شخصیت‌های واقعی به چگونگی رشد صنعت بازی و کمک کمپانی‌ها و نقش افراد بزرگ می‌پردازد.

تماشای این مجموعه به طرفداران عناوین نوستالژی، مستند دوستان و صد البته گیمرها به شدت توصیه می‌شود.

۶. (۱۹۹۲) ToonHeads

IMDb: ۸.۴

مجموعه‌های آنتولوژی

مجموعه ToonHeads هم مانند عنوان پیشین یکی دیگر از آنتولوژی‌های مستند‌گونه است که عصر طلایی انیمیشن‌های آمریکایی را به تصویر می‌کشد.

تمام اپیزودها داستان مخصوص به خود را دارند. به عنوان مثال در یک قسمت مجزا فقط با کارتون‌های کلاسیک و قدیمی روبه رو هستیم و در قسمت بعد به تماشای تاریخچه و شرح و تفسیر کارتون‌های خاطره‌انگیز و دوست‌داشتنی می‌نشینیم که همه و همه در مجموعه فوق‌العاده ToonHeads جای گرفته‌اند.

۵. (۲۰۰۴- ۱۹۶۷) Look and Read

IMDb: ۸.۴

مجموعه‌های آنتولوژی

عنوان Look and Read بیان‌گر نوع متفاوتی از مجموعه‌های آنتولوژی است؛ مجموعه آنتولوژی‌‌های کودکانه.

نخستین‌ نمایش‌های آنتولوژی کودکانه به سال ۱۹۷۶ برمی‌گردد، جایی که داستان‌های مختلف علمی ـ تخیلی ، ماجراجویانه و حتی ترسناک باهم ادغام شده و نتیجه شگفت‌انگیزی را رقم زده بودند.

تفاوت Look and Read با دیگر آثار این سبک این است که در اغلب قسمت‌ها شاهد بخش‌های آموزشی و صحنه‌هایی برای تقویت مهارت‌های ادبی مخاطبان و به خصوص کودکان هستیم.

۴. (۱۹۶۲ - ۱۹۹۵) Alfred Hitchcock Presents

IMDb: ۸.۵

مجموعه‌های آنتولوژی

Alfred Hitchcock Presents (آلفرد هیچکاک تقدیم می‌کند) به کارگردانی خود او یکی از درخشان‌ترین آثار ژانر وحشت و رازآلود به شمار می‌رود.

هیچکاک در این مجموعه آنتولوژی نقش یک راوی داستان‌های ترسناک را دارد. پخش این مجموعه آمریکایی، از سال ۱۹۵۵ میلادی شروع شد و تا سال ۱۹۶۲، دو سال پس از ساخته‌شدن فیلم مشهور روانی (psycho) توسط هیچکاک تمام شد.

یکی از ویژگی‌های منحصر به‌فرد این سریال، پخش سکانس آغازین هر قسمت است. هر قسمت با نشان دادن یک نقاشی‌ از هیچکاک و شروع شدن آهنگ مجموعه شروع می‌شود؛ سپس سایه هیچکاک را می‌بینیم که به صحنه وارد می‌شود و با سلام و عصربه‌خیر برنامه را شروع می‌کند.

قسمت آغازین هر اپیزود، حالت طنز دارد زیرا هربار هیچکاک مشغول به کاری عجیب است. به عنوان مثال، یک دستگاه جدید را امتحان می‌کند یا یک نارنجک قلابی را بررسی می‌کند. در این مجموعه داستان‌های متفاوتی روایت می‌شود که در تمام آن‌ها رگه‌هایی از ژانر جنایی، ترسناک، درام و حتی کمدی به چشم می‌خورد.

۳. (۲۰۱۹) Love, Death & Robots

IMDb: ۸.۵

مجموعه‌های آنتولوژی

Love, Death & Robots یک مجموعه انیمیشنی است که توسط جاشوا دون، دیوید فینچر، جنیفر میلر و تیم میلر ساخته شده‌است. این مجموعه انیمیشنی سال ۲۰۱۹ از شبکه نتفلیکس پخش شد و توانست توجهات بسیاری از مخاطبان را به خود جلب کند.

فصل اول این سریال با ۱۸ قسمت در تاریخ ۱۵ مارس ۲۰۱۹ و فصل دوم با ۸ قسمت در تاریخ ۱۴ می ۲۰۲۱ منتشر شد.مری الیزابت و ینستد و توفر گریس از جمله بازیگران مجموعه انیمیشنی هستند و در کنار آن‌ها گری کول، سمیرا وایلی و استیفن کاپیچی به عنوان صداپیشه در این مجموعه حضور دارند.

قسمت‌های کوتاه این مجموعه شامل داستان‌هایی از سبک‌های گوناگون علمی ـ تخیلی، فانتزی، ترسناک و کمدی بود که با تلفیق انیمه‌های سنتی و فناوری واقع‌گرایانه سه بعدی نوع جدیدی از انیمیشن‌ را به مخاطبان ارائه داد.

۲. (۲۰۱۱) Black Mirror

IMDb: ۸.۸

 

مجموعه‌های آنتولوژی

شاید Blck Mirror را بتوان یکی از مشهورترین مجموعه‌های آنتولوژی مدرن در این لیست به شمار آورد که برای نخستین بار در سال ۲۰۱۱ از شبکه انگلیسی Channel 4 به نمایش درآمد.

این مجموعه به کارگردانی و نویسندگی چارلی بروکر ساخته شده که دو فصل اول آن از تاریخ دسامبر ۲۰۱۱ تا فوریه ۲۰۱۳ توسط Channel 4 ساخته و پخش شد. در سپتامبر ۲۰۱۵، نتفلیکس حق ساخت سریال را خرید و فصل سوم و چهارم که هرکدام ۶ قسمت دارند توسط این کمپانی ساخته و پخش شد.

هرکدام از اپیزودهای سریال، خط داستانی و بازیگران متفاوتی دارد. آینه سیاه یا همان Black Mirror نگاهی به رابطه تکنولوژی بر انسان و تأثیر آن بر زندگی دارد. اکثر قسمت‌های سریال در جامعه‌ای مدرن رخ می‌دهد که در آن نیمه تاریک رابطه انسان با تکنولوژی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

گفته می‌شود چارلی بروکر برای خلق فضا و نوشتن داستان‌های مختلف این مجموعه از سریال مشهور The Twilight Zone (منطقه گرگ‌ومیش) الهام گرفته‌است. بروکر قصد داشت در این سریال بدون ترس و سانسور به سراغ موضوعات روز رفته و آن‌ها را به چالش بکشد.

Black Mirror نقدهای بسیار مثبتی از سوی منتقدان و تماشاگران دریافت کرد و در زمینه نویسندگی و طراحی داستان مورد تحسین قرار گرفت و موفق به کسب جوایز مختلفی شد.

۱. (۱۹۶۴ - ۱۹۵۹) The Twilight Zone

IMDb: ۹

مجموعه‌های آنتولوژی

The Twilight Zone بدون شک جزو مشهورترین مجموعه‌های آنتولوژی به شمار می‌رود. سریال اصلی به کارگردانی راد سرلینگ در غالب پنج فصل و از سال ۱۹۵۹ تا ۱۹۶۴ از شبکه تلویزیونی سی بی اس پخش می‌شد.

هر قسمت مجموعه، داستانی مستقل و نامربوط به سایر قسمت‌ها دارد و غالبا شامل عناصری از فراطبیعت، آینده‌گری و رئالیسم جادویی است که وقایعی عجیب مانند مرگ و پیچش داستانی می‌شود مربوط به آن را شرح می‌دهد.

راد سرلینگ به عنوان سرپرست نویسندگان و تهیه‌کننده اجرایی مجموعه کار کرد و علاوه بر این‌ها به عنوان راوی، طرح کلی داستان آن قسمت و شرح احوال شخصیت‌های اصلی را روایت می‌کرد. اما پس از موفقیت این عنوان کلاسیک، ساخت ریمیک این مجموعه سال ۲۰۱۹ توسط جوردن پیل و سیمون کینبرگ کلید خورد که داستان آن تماما بر اساس مجموعه اصلی بنا شده است.

این سریال اقتباسی پس از دو فصل به کار خود پایان داد و تهیه‌کنندگان اعلام کردند که برنامه‌ای برای ساخت فصل‌های بعدی ندارند.

در این‌جا به پایان این لیست ۱۰ تایی می‌رسیم، Fargo (فارگو)، Modern Love (عشق مدرن)، American Horror Story (داستان ترسناک آمریکایی)، Channel Zero (کانال صفر) و در نهایت True Detective از دیگر عناوینی هستند که شایستگی حضور در این لیست را داشتند.


بهترین فیلم‌های ترسناک از نگاه ویجیاتو را بشناسید:

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Amirggsain
    Amirggsain | ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۰

    سلام .من از این سبک فیلم خیلی خوشم میاد.(فکر کنم ولی بقیه نه...)?

مطالب پیشنهادی