ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

What If - Banner
کمیک بوک

سری What If سناریوهای متفاوت دنیای مارول را به نمایش می‌کشد

تا کنون به این اندیشیدید که اگر یکی از رویدادهای کمیک‌های مارول به شکل دیگر رخ می‌داد، دنیای داستان‌های این انتشارات چه دگرگونی‌هایی به خود می‌دید؟ خب، سری کمیک What If پاسخی برای این پرسش ...

محمدرضا صفری
نوشته شده توسط محمدرضا صفری | ۲ دی ۱۴۰۲ | ۲۱:۳۰

تا کنون به این اندیشیدید که اگر یکی از رویدادهای کمیک‌های مارول به شکل دیگر رخ می‌داد، دنیای داستان‌های این انتشارات چه دگرگونی‌هایی به خود می‌دید؟ خب، سری کمیک What If پاسخی برای این پرسش شما است.

در این سری می‌بینیم که پدیدآورندگان مارول با پیش‌فرض قرار دادن یک «چه می‌شد اگر...؟» روایت‌های جالب و متفاوتی از شخصیت‌ها و دنیای مارول را به نمایش می‌کشند. این پیش‌فرض‌ها در حقیقت دگرگونی‌هایی هستند که یک سری رویدادها به خود می‌بینند یا شخصیت‌هایی هستند که نقش‌شان در کمیک‌های مارول نسبت به پیش متفاوت می‌شود.

مجموعه کمیک What If یک سری از کمیک‌هاست که نخستین جرقه‌اش در دهه‌ی ۷۰ میلادی توسط روی توماس زده شد. آتو (Uatu)، یکی از واچرهای دنیای مارول، داستان‌هایی از جهان‌ها و خطوط زمانی دیگر را به تصویر می‌کشد که در واقع مسیرهایی هستند که شخصیت‌های مارول ممکن بود آن‌ها را بپیمایند. هر چند همه‌ی آن‌ها با پایان خوش همراه نیستند.


شکل‌گیری سری کمیک What If

کاور شماره‌ی ۱ کمیک What If (برای دیدن سایز کامل روی تصویر تپ/کلیک کنید)
کاور شماره‌ی ۱ کمیک What If (برای دیدن سایز کامل روی تصویر تپ/کلیک کنید)

روی توماس نویسنده، ادیتور و آفریننده‌ی کمیک What If به شمار می‌آید. نخستین شماره این سری در سال ۱۹۷۷ منتشر شد. در توضیحات شماره‌ی ۱ کمیک What If، توماس نوشته بود که او نمی‌خواست این داستان‌های مارول به عنوان روایت‌های خیالی در نظر گرفته شوند؛ آن‌ها واقعی بودند، ولی در زمین-۶۱۶ مارول جریان نداشتند.

من به این نتیجه رسیدم که مجموعه‌ی من، شاید، برای دوره‌ای تبدیل به مکان اصلی (اگر نه تنها مکان) در مارول شود که چنین داستان‌هایی از جهان‌های موازی در آن جریان داشته باشند.

و، برای این که این مجموعه به اندازه‌ی خودم برای بقیه لذت‌بخش باشد، با واچر شگفت‌انگیز اجازه‌ی روایت داستان‌ها را دادم. به این ترتیب، همان گونه که می‌دانید، این داستان‌ها روایت‌هایی هستند که به راستی رخ می‌دهند، نه در جهان یا سلسله‌ی زمانی خودمان، بلکه در جهان‌هایی که در کنار جهان ما وجود دارند.

روی توماس درباره‌ی سری کمیک What If

هر شماره از این سری کمیک با پرسش‌هایی مثل «چه می‌شد اگر اسپایدرمن پیشنهاد فنتستیک فور در پیوستن به تیمشان را می‌پذیرفت؟» یا «چه می‌شد اگر بروس بنر زمانی که تبدیل به هالک می‌شود هنوز هوش خود را در اختیار می‌داشت؟» همراه بود.

نخستین سری این داستان‌ها از زمین‌های موازی با یک شخصیت مرموز بر روی ماه آغاز می‌شد که به روایت داستان می‌پرداخت. ابتدا به نمایش درمی‌آمد که این داستان چگونه در کمیک‌های اصلی مارول رخ داد و سپس بر روی یک زمین دیگر، چگونه پیش رفت. حالا این راوی که بود؟ آتویِ ناظر.

مطلب پیشنهادی
همسان... ولی نه یکسان!
سری به برجسته‌ترین دنیاهای موازی مارول بزنید

برجسته‌ترین داستان‌های What If

با این که خیلی از داستان‌ها یک ایده برای این بودند که روایت‌ها چگونه می‌توانستند پیش بروند ولی برخی از آن‌ها در سال‌های آتی تبدیل به دنیاهای مستقلی شدند. از اسپایدرمن که به اعضای فنتستیک فور پیوست و جین فاستر که تبدیل به ثور شد (که در واقع در شماره‌ی ۱۰ این کمیک‌ها ثوردیس (Thordis) صدا زده شد) تا باکی که از جنگ جهانی دوم جان سالم به در برد و پدیدار شدن می‌دی پارکر (Mayday Parker) یا اسپایدر-گرل (Spider-Girl) در شماره‌ی ۱۰۵. تعدادی از این ایده‌ها به میزانی مورد پسند بودنن که بیش‌تر در دنیای کمیک‌ها مورد کاوش قرار گرفتند.

کمیک What If بزرگ‌ترین شخصیت‌های مارول را در فضا و زمان جا به جا می‌کرد. برای نمونه یک نگارش از کاپیتان آمریکا که در طی جنگ سرد زندگی می‌کرد یا یک دردویل در ژاپن فئودال قرار داشت. قهرمانان بیش‌تر تبدیل به ویلن‌ها می‌شدند و ویلن‌ها فعالیت‌های قهرمانی انجام می‌دادند. توانایی‌های فرابشری بین اعضای یک تیم جا به جا می‌شدند. شخصیت‌های برجسته‌ای همچون گوئن استیسی و کارن پیج در این مجموعه از مرگ می‌گریختند. البته پیامد این دگرگونی‌های بیش‌تر بد بودند تا خوب. مثلاً اسپایدرمن در فنتستیک فور پشتیبانی مورد نیازش را پیدا کرد اما حضورش باعث شد تا اینویسیبل وومن (Invisible Woman) تیم را ترک کند.

مجموعه کمیک What If در طول سال‌ها در ۱۳ سری منتشر شد. داستان‌های تازه‌تر این مجموعه روی رویدادهایِ محوریِ کراس‌اوورهایِ بزرگ همانند Civil War، Infinity و Avengers vs. X-Men تمرکز می‌کردند.

برخی از سناریوهای کلاسیک «چه می‌شد اگر...؟»

- اونجرز هرگز وجود نمی‌داشتند؟
- فنتستیک فور توانایی‌های فرابشری متفاوتی داشتند؟
- فنتستیک فور نویسندگان ابتدایی مارول بودند؟
- ریک جونز تبدیل به هالک می‌شد؟
- گروهبان نیک فیوری در بیرون از جو در جنگ جهانی دوم می‌جنگید؟
- کاپیتان آمریکا به عنوان رئیس جمهور انتخاب می‌شد؟
- فینیکس نمی‌مرد؟
- فنتستیک فور موز بودند؟

مطلب پیشنهادی
پارودی شخصیت‌های سرشناس
۹ همتای شخصیت‌های Invincible در دی‌سی و مارول

واچر کیست؟

واچر که نام راستینش آتو بود نخستین بار به دست استن لیو جک کربی در شماره‌ی ۱۳ کمیک Fantastic Four در سال ۱۹۶۳ به خوانندگان معرفی شد. او یکی از اعضای نژادی فرازمینی پیشرفته‌ای بود که واچرها یا ناظران نام داشتد. آن‌ها مأموریت خود را رصد و ثبت زندگی‌ها در کهکشان می‌دانستند. ولی یک سوگند خورده بودند که هرگز در مسائل مربوط به یک سیاره دخالت نکنند. آتو کسی بود که به زمین و منظومه شمسی آن فرستاده شد.

هنگامی که او به تماشای زمین در مقر خود از ماه نشست، نتوانست نسبت به ساکنین و قهرمانانش علاقه‌مند نشود. آتو در یکی از اولین ماجراجویی‌های فنتستیک فور با آن‌ها دیدار داشت. او اجازه داد آن‌ها از وجودش باخبر بمانند و حتی شروع به ارتباط برقرار کردن و کمک به تیمشان کرد.

آتو اما در نخستین تلاش گالاکتوس در بلعیدن زمین از حد خودش فراتر رفت و در این رویداد دخالت کرد. این دخالت بر خلاف همه‌ی چیزی بود که واچرها به آن باور داشتند و آتو نیز عواقب این کار را چشید و از جایگاه نظارت برکنار شد. هر چند در پایان دوباره به این جایگاه رسید و هر از چند گاهی پیش از رویدادهای خیلی بزرگ در برابر محافظان زمین حاضر می‌شد.

برای بیش‌تر آشنا شدن با آتوی ناظر می‌توانید نوشتار لینک شده به این متن را بخوانید.

    دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
    مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
    • Phoenix-0251
      Phoenix-0251 | ۳ دی ۱۴۰۲

      فنستیک فور موز بودند جزو برترین سناریو هاس؟🤣🍌🍌🍌🍌

    • am1287
      am1287 | ۱۴ مرداد ۱۴۰۰

      یک سوال از تیم نویسنده:
      فیلم های مارول تماما اقتباس از کمیک های قدیمی هستند؟ یعنی اگر شخصی کمیک هارا خوانده باشد، دیگر فیلم ها برایش جذابیت ندارد؟

      • AMIR83
        AMIR83 | ۳ دی ۱۴۰۲

        چرا اتفاقا داره
        شاید فیلمای مارول بر اساس کمیک باشن ولی داستان کمیک رو روایت نمی کنن
        تنها شباهتی که تو می تونی بین کمیک و فیلمای مارول ببینی ابرقارمانان هستن و خیلی وقتا حتی اوریجین کاراکترها هم دستخوش تغییر میشه

    مطالب پیشنهادی