ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فیلم و سریال

نگاهی به قسمت چهارم سریال خاتون – عاقبت خوردن نان خلق

قسمت چهارم سریال خاتون تلاش می‌کند تا داستانش را با سرعت آهسته‌تری روایت کند اما کاسته‌شدن از سرعت روایت ماجرا هم باعث نشده تا اتفاق‌های کلیدی در مسیر داستان رخ ندهند. به نظر می‌رسد سریال ...

امیرمحمد سلیمانی
نوشته شده توسط امیرمحمد سلیمانی | ۹ شهریور ۱۴۰۰ | ۱۳:۰۰

قسمت چهارم سریال خاتون تلاش می‌کند تا داستانش را با سرعت آهسته‌تری روایت کند اما کاسته‌شدن از سرعت روایت ماجرا هم باعث نشده تا اتفاق‌های کلیدی در مسیر داستان رخ ندهند. به نظر می‌رسد سریال ارزشمند تینا پاکروان که می‌تواند یکی از جذاب‌ترین و خوش‌ساخت‌ترین سریال‌های تاریخ نه‌چندان طولانی شبکه نمایش خانگی در ایران باشد، تلاش می‌کند تا اپیزود به اپیزود کامل‌تر شود. با ویجیاتو برای بررسی قسمت چهارم سریال خاتون همراه باشید.



فلاکت شاید یکی از دقیق‌ترین حالت‌هایی باشد که با فیلم‌سازان ایرانی آمیخته شده است. اگرچه وضعیت امروز سینمای ایران که بهترین کارگردان‌هایش را غربت‌نشین و ممنوع‌الکار کرده هم می‌تواند تصویر دقیقی از فلاکت ارائه کند اما واقعیت آن است که فلاکت بیشتر از آن‌ که وضعیت امروز سینمای ایران را شرح دهد، محبوب‌ترین مضمون فیلم‌سازان ایرانی است. وقتی از یک تماشاگر حرفه‌ای سینمای ایران پرسیده می‌شود که «آیا در چند سال اخیر فیلمی از سینمای ایران تماشا کرده‌اید که موضوعی شاد، جذاب و دوست‌داشتنی داشته باشد اما عنوانی سطحی و سرشار از لوده‌بازی نباشد؟» احتمالا پاسخ مثبتی دریافت نمی‌شود.

وقتی وضعیت فرهنگ و اقتصاد یک جامعه به سمت ویرانی حرکت می‌کند، طبیعی به نظر می‌رسد که سینما به عنوان یکی از صریح‌ترین هنرها به واکنش‌هایی بپردازد که قابل لمس هستند. این روزها فلاکت به عنوان یکی از جدی‌تری مضامین سینمای ایران به یک ژانر کلیدی تبدیل شده و بسیاری از فیلم‌سازان [به ویژه فیلم‌سازان فیلم‌اولی] فیلم‌نامه‌هایی سرشار از غم، اندوه و ناامیدی را در برابر دوربین قرار می‌دهند.

سینمای ایران در سال‌های اخیر به سقوط‌های پیاپی اقتصاد، جامعه و فرهنگ کشور واکنش‌های بسیاری داشته اما سریال خاتون یکی از متفاوت‌ترین واکنش‌های مطرح‌شده لقب می‌گیرد. این سریال در روزهایی که بسیاری از مردم ایران از زندگی در سرزمین اجدادی‌شان ناامید شده‌اند و قصد ترک وطن را دارند، روی بخش مهمی از تاریخ ایران مانور می‌دهد تا حقایق فراموش‌شده یا به حاشیه‌رفته جامعه را یادآوری کند.

دقیقا به همین دلیل است که تماشای سریال خاتون در این روزهای دشوار ضروری به نظر می‌رسد. این سریال تلاش می‌کند تا میهن‌پرستی و وطن‌دوستی تماشاگرش را قلقلک دهد و ارزش‌هایی را به او یادآوری کند که به نظر می‌رسد به لطف فشارهای موجود در زندگی روزمره به معنای واقعی کلمه فراموش شده‌اند.



یک شوک غم‌انگیز

قسمت چهارم سریال خاتون با یک شوک غم‌انگیز آغاز می‌شود. شوکی که فیلم‌نامه به خوبی به آن می‌پردازد و جزییات آن را به تصویر می‌کشد و تماشاگر را هم در غمی که در بطن این شوک قرار گرفته هم سهیم می‌کند. شوک غم‌انگیزی که قسمت چهارم سریال خاتون در برابر تماشاگر قرار می‌دهد در حقیقت مرگ امیرعلی [با هنرنمایی بنیامین نوروزی] است. فرزند خاتون [با نقش آفرینی نگار جواهریان] و شیرزاد ملک [با هنرنمایی اشکان خطیبی] در شرایطی از بیماری سفلیس می‌میرد که به نظر می‌رسید این پسربچه تنها دلیل ماندن خاتون در خانه پدری شیرزاد است و با مرگ این پسرک دوست‌داشتنی حالا زندگی برای خاتون سخت‌تر از قبل می‌شود.

اگرچه قسمت چهارم سریال خاتون ارائه خوبی از مرگ امیرعلی و عزاداری خانواده‌اش برای او ارائه می‌دهد اما در نمایش عواقب مرگ این پسرک چندان موفق ظاهر نمی‌شود. در شرایطی که تماشاگر نظاره می‌کند که چگونه شیرزاد [به عنوان زندانی‌ای که تازه از زندان آزاد شده] رفتاری زن‌ستیزانه با همسرش دارد و همین ضربه‌ای که او روی صورت خاتون فرود می‌آورد به دلیل اصلی اختلاف تیره و تار این زوج تبدیل می‌شود اما داستان در توصیف بیشتر این اختلاف نظر چندان تلاشی نمی‌کند و تصمیم می‌گیرد تمرکزش را روی روایت سایر داستان‌ها قرار دهد.

به همین دلیل اختلاف نظر و مشکلاتی که میان خاتون و شیرزاد ایجاد شده آن‌طور که باید زیر ذره‌بین قرار نمی‌گیرد. چراکه بخشی از داستان به سمت سایر شخصیت‌ها حرکت می‌کند و البته که قرارگرفتن خاتون در مخمصه‌ای که باعث نجات پروین [با هنرنمایی ستاره پسیانی] می‌شود هم قرار است باروتی بر آتش اختلاف زوج اصلی داستان باشد. آتشی که در سکانس‌ پایانی به اوج می‌رسد و خاتون از همسرش می‌خواهد تا او را طلاق دهد. درخواست طلاق خاتون احتمالا در اپیزودهای بعدی سریال تاثیر ویژه‌ای روی داستان می‌گذارد.

موسیقی متن بی‌نظیر

قسمت چهارم سریال خاتون به خوبی نشان می‌دهد که چرا سرویس استریم نماوا سریال‌های کم‌تری می‌سازد اما در جذب مخاطب عملکرد بهتری از رقیب اصلی‌اش یعنی سرویس استریم فیلیمو دارد. تعداد عناوین نماوا کم‌تر به نظر می‌رسند اما کیفیت بالاتری دارند و سریال خاتون هم گواهی بر این ادعای جذاب است. یکی از ویژگی‌های کلیدی سریال تینا پاکروان که در قسمت چهارم سریال خاتون به اوج می‌رسد را باید موسیقی متن تاثیرگذار آن دانست.



موسیقی متن سریال خاتون توسط کیهان کلر تنظیم شده و قطعات در ایتالیا نواخته و ضبط شده‌اند. بنابراین طبیعی به نظر می‌رسد که موسیقی متن این عنوان کیفیت بالایی داشته باشد. موسیقی سریال خاتون در نقاط اوج داستان به ماجرا واکنش‌ نشان می‌دهد و در متن فیلم‌نامه هم حضور پیدا می‌کند. در پایان قسمت چهارم سریال خاتون می‌توان پذیرفت که این سریال حالا بهتر از هر زمان دیگری در اوج قرار دارد و مسیر خوبی را دنبال می‌کند.

معرفی بهترین فیلم‌های سینمایی را در ویجیاتو دنبال کنید:

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • Daeealireza
    Daeealireza | ۱۰ شهریور ۱۴۰۰

    نقد خوبی بود اقای سلیمانی

    فقط یک چیزی هیکاش هشدار اسپویل میزدید من که شرایطش فراهم نیست ببینم برای بقیه میگم

  • asal
    asal | ۹ شهریور ۱۴۰۰

    خیلی درد اور بود
    اسپیول
    .
    .
    .
    .
    .
    امیر علی مرد

مطالب پیشنهادی