تاریخچه سری مافیا؛ روایتی از یک راننده تاکسی تا یک کهنه سرباز
زمانی که مفهوم جدیدی به عنوان جهان باز تازه داشت باب میشد، عنوانی جدید ظهور کرد. این بازی از داستانی خطی برخوردار بود اما علیرغم این خطی بودن، المانهایی داشت که آن را به دنیای ...
زمانی که مفهوم جدیدی به عنوان جهان باز تازه داشت باب میشد، عنوانی جدید ظهور کرد. این بازی از داستانی خطی برخوردار بود اما علیرغم این خطی بودن، المانهایی داشت که آن را به دنیای فرانچایز دیگری نزدیک میکرد؛ فرانچایزی به نام GTA که هواداران بسیاری را به خود جذب کرد. عنوانی که در ادامه قرار است نگاهی به آن داشته باشیم، چیزی نیست به جز سری بازیهای مافیا. فرانچایزی به قدمت ۲۰ سال که فراز و نشیبهای بسیاری را پشت سر گذاشته. پس از انتشار نسخههای بازسازی شده دیگر خبری از این خانواده نداریم. همین شد که تصمیم گرفتیم تا نگاهی به تاریخچه خانواده مافیا داشته باشیم.
- تاریخچه سری Streets of Rage؛ نبردهای خیابانی برای مقابله با خلافکاران
- تاریخچه سری فورزا؛ پیستها در انتظار شما هستند
- تاریخچه سری بتلفیلد – از نبردهای جنگ جهانی دوم تا جنگهای آینده
مافیا
سال ۲۰۰۲ و تقریبا همان زمانی GTA Vice City منتشر شد، عنوان شگفتانگیز دیگری به نام مافیا هم در دسترس گیمرها قرار گرفت. بازی در ابتدا برای پلتفرم رایانههای شخصی منتشر شد. کمی بعدتر هم به دلیل استقبال صورت گرفته برای کنسولهای ایکس باکس و پلی استیشن 2 هم منتشر شد. المانهای متفاوت و مختلفی در این بازی هستند که توانستند این بازی را محبوب کنند و بر سر زبانها بیندازند. اما شاید بتوان مطرحترین فاکتورهای آن را داستان و موسیقی دانست. این بازی که به نوعی اولین عنوان فرانچایز مافیاست، توسط استودیوی Illusion Softworks توسعه پیدا کرد. اولین ناشر این عنوان هم Gathering of Developers بود. بازی دوران خاصی را به تصویر میکشید که در آن زمان خیلی نمونههای مشابهی وجود نداشت.
داستان بازی با یک رانندهی تاکسی در سال ۱۹۳۰ آغاز میشود. مردی به نام تامی آنجلو که به طوری کاملا اتفاقی پایش به یکی از باندهای مخوف و بزرگ باز میشود. در اولین سکانس او را میبینیم که درحال استراحت و مشغول بررسی ماشینش است. در همین حال صدای انفجاری او را به سمت خیابان کناری جذب میکند و در همین حال دو مرد مسلح به سمت او میآیند. این اولین آشنایی تامی با دو کارکتر دیگر داستان به نام پائولو و سم بود. تعقیب و گریز شروع میشود و جان آن دو مرد مسلح نجات پیدا میکند. بعد از رسیدن دو مرد مسلح به باری به نام سالیاری سم برای قدردانی و پرداخت هزینه به تامی بستهای به او داد و همچنین به او گفت اگر به مشکلی برخورد برای کمک گرفتن مستقیما پیش آنها برود.
مبلغی که سم به تامی داده بود خیلی بیشتر از هزینهی تعمیر ماشین و مسیری که طی شد بود. فردای آن روز چند مرد دیگر به تامی و تاکسی او حمله کردند. در همین حال او تنها به این نتیجه رسید که برای کمک گرفتن به بار سالیاری برود تا بلکه آنها جانش را نجات دهند. دقیقا همین اتفاق رخ داد. مشخص شد که مردانی که به تامی آنجلو حمله کرده بودند مربوط به باند مافیایی و خطرناک دیگری بودند. افراد سالیاری تامی را نجات دادند و به او کمک کردند تا انتقام بگیرد. پس از آن از تامی دعوت شد تا با سالیاری همکاری کند. این اولین قدمهای تامی آنجلو برای تبدیل شدن به یک مافیا و خلافکار خطرناک بود. این مسیر ادامه پیدا کرد و او در انواع جرمهای مختلف غرق شد تا این که درگیری بین او و دو دوست دیگرش یعنی پائولو و سم ایجاد شد.
پلیسها در شهری که داستان در آن روایت میشود یعنی لاست هیون کاملا فاسد بودند. آنها هیچ تلاشی برای حفظ امنیت مردم و بررسی و پیگیری مشکلات افراد بیگناه نمیکردند. دلیلش هم کاملا مشخص بود. آنها ابزاری برای باند مافیایی دون موریلو بودند. از همین جهت تامی آنجلو با کشتن و نبرد با افراد باند او حس میکرد در حال بازگرداندن عدالت و آرامش به شهر است. اما زمانی که درگیری او و پالی با سم آغاز شد به این نتیجه رسید که شاید مسیر درستی را پشت سر نگذاشته است.
سم، پالی را کشت و تصمیم گرفت تا تامی هم به قتل برساند اما نتیجه آنطور که او میخواست پیش نرفت و درنهایت آنجلو، سم را شکست داده و از بین برد. پس از این اتفاقات او تصمیم گرفت تا مدارکی که در دست دارد را به پلیس ارائه نماید. اما پیش از این برای حفاظت از جان همسرش سارا، که دختر یکی از کارمندان سالیاری بود، و دخترش را به جایی امن فرستاد. او با کارآگاهی در این زمینه صحبت کرد و اسناد و مدارک را به او داد. جدای از اسناد و مدارک، تامی هرآنچه که اتفاق افتاده بود هم برای این کاراگاه تعریف کرد. درنهایت دون سالیاری دستگیر شد و بعد از گذشت چندین سال تامی آنجلو از زندان آزاد شد. دیگر ماهیتی هم به نام موریلو در شهر نبود که به مردم زور بگوید و یا به آنها آسیب بزند.
آنجلو به زندگی سادهش در کنار سارا و دخترش برگشت و چند سال پایانی عمرش را به عنوان راننده یک کارخانه پشت سر گذشت. درنهایت پس از اتمام مراسم عروسی دخترش دو نفر او را به ضرب گلوله کشتند. یکی از ضاربین ویتو اسکالیتا نام داشت. شخصیتی که داستان نسخهی دوم بهطور کامل درمورد او روایت میشود. زمانی که به تامی آنجلو تیراندازی شد به او گفتند که این هدیهای از سمت سالیاری است. درواقع این انتقام دون سالیاری از تامی آنجلو بود بابت اطلاعاتی که به مامورین داده بود. اما تام در آخرین لحظات زندگیش به دختر و همسرش گفت، که هیچ چیز خانواده نمیشود و همیشه باید ان را حفظ کرد.
اما گیمپلی بازی چگونه بود؟ همانطور که در ابتدا هم گفتیم بازی تقریبا همزمان با بازی GTA Vice City منتشر شده. به عبارت بهتر باید بگوییم مافیا رقیبی بود که احتمالا میتوانست سلطنت دنیای جهان آزاد را از فرانچایز راکستار بگیرد. و البته باید هم بگوییم موفق شد که این کار را تا حدودی با موفقیت انجام دهد. به عبارتی توانست نام خودش را در کنار رقیبی بزرگ برای این عنوان قرار دهد. رقیبی که البته عین به عین رقیب قدیمیترش پیش نرفته بود و خودش را با برندی جدید معرفی کرد. در مافیا شما امکان رانندگی با ماشینهای مختلف، استفاده از اسلحههای مختلف و گردش در شهر را بین انجام ماموریتها و پایان ماموریتها دارید. این موارد با جزئیات زیادی کنار یکدیگر قرار گرفتند. مثلا سوخت ماشین شما تمام میشود و برای پر کردن باک آن باید به پمپ بنزین بروید.
درمجموع باید گفت با اینکه دقیقا تمام آزادی عملهایی که در GTA هستند را در مافیا نداریم اما این نوع جهان آزاد و خطی به ترکیبی موفق در گیمپلی بازیهای این سبک مبدل شد. از دیگر جذابیتهای گیمپلی میتوان به سیستم جریمه کردن پلیسها اشاره داشته باشیم. با اینکه حتی درصورت دستیگری هم به اداره پلیس نمیرفتیم اما پلیس درصورتی که از سرعت مجاز رد میشدیم ما را جریمه و درصورتی که با هشدارهای او ماشین را نگه نمیداشتیم ما را دستگیر میکرد. درصورتی که به این هشدار هم توجه نمیکردیم کار به تعقیب مسلحانه میکشید. درصورتی که تن به جریمه میدادیم همه چیز برطرف میشد اما درصورتی که چند بار دیگر دقیقا با همان ماشین این مورد تکرار میشد دیگر جریمهای در کار نبود. سیستم تعقیب و گریز تقریبا شبیه به GTA بود. اگر از چراغ قرمز عبور میکردید و یا اسلحهای به دست میگرفتید هم پلیس شما را تحت تعقیب قرار میداد. اما باز هم میگوییم این تعقیب متناسب با نوع جرمی است که انجام داده بودید.
گیمپلی این عنوان را میتوان یکی از پیچیدهترین و سختترین گیمپلیها به حساب آورد. شاید به کار گرفتن اصطلاح هاردکور برای آن اصلا اشتباه نباشد. برای درک بهتر تنها کافی است مرحلهی مربوط به مسابقه را تجربه کنید و یا کرده باشید. نکته دیگر درمورد این عنوان این بود که بازی تنها به صورت تکنفره قابل بازی بود. حالت فری راید هم در بازی وجود دارد که میتوانید با کمک آن در شهر شروع به گردش کنید. موسیقی بازی توسط ولادیمر سیمونیک ساخته شد. این موسیقی و بخصوص موسیقی ابتدایی آن بدون شک یکی از صداهایی است که هیچگاه از ذهن و تاریخ گیمرها و هواداران خارج نخواهد شد.
بعد از گذشت ۱۸ سال استودیویی دیگر به نام Hangar 13 که قسمت سوم را ساخته بود، تصمیم گرفت تا این بازی را از نو بسازد. ساخت مجدد این بازی تنها روایت همان داستان قدیمی نبود. به عبارت بهتر همانطور که این نسخه Mafia: Definitive Edition نام گرفت، بخشهایی از بازی دچار تغییراتی گسترده در روایت بودند. برخی موارد هم بهطور کامل حذف شدند و همچنین امکان استفاده از موتور هم به بازی اضافه شد. هر چند که متاسفانه این نسخهی جدید نتوانست رضایت مخاطبان و هواداران دو آتشه قدیمی را آنچنان جلب کند.
در مجموع این نسخه بازسازی شده با بهبود گرافیکی خارقالعاده مجددا در نسل هشتم حاضر شد تا یاد یکی از بزرگترین بازیها را زنده کند. یکی از مواردی که حسابی به چشم کاربران آمده بود، آزادی عمل در گردش در شهر بود. در قسمت اصلی پس از انجام بیشتر ماموریتها درنگی کوتاه وجود داشت که شما میتوانستید در شهر بگردید، به جاهای مختلف بروید و حتی ماموریتهای فرعی را تجربه کنید. درصورتی که اصلا خبری از این گونه موارد در نسخه بازسازی شده نبود. اما تنها غیبت چنین مواردی ما را از مافیا بازسازی شده ناامید نکرد. حذف بعضی شخصیتها و کلا سطحی درنظر گرفتن برخی جزئیات آن و همچنین مصنوعیتر شدن بعضی موارد هم بر این مسئله مزید بر علت بودند.
به هر صورت نسخه اصلی مافیا و نسخه بازسازی شده آن به ترتیب امتیاز متا ۸۸ رایانههای شخصی، ۶۵ پلی استیشن 2، ۶۶ ایکس باکس و ۷۸ رایانههای شخصی، ۷۷ پلی استیشن 4 و ۸۲ ایکس باکس وان را به خود اختصاص دهند. همچنین آمار فروش نسخه اصلی در سال ۲۰۰۲ سه میلیون واحد اعلام شد. این درحالی است که سه گانه بازسازی شده توسط Hangar 13 توانست تنها دو میلیون واحد فروش داشته باشد.
مافیا 2
بعد از درخشش قسمت اول و جذب هواداران زیاد، با اینکه کمتر کسی به دلیل مرگ تامی آنجلو فکر میکرد قسمت دومی در کار باشد اما در سال ۲۰۱۰ و دقیقا ۸ سال پس از قسمت اول، شاهد انتشار عنوانی به نام مافیا 2 بودیم. کمپانی 2K که این بازی را به عنوان رقیبی جدی برای استودیوی زیرمجموعهش یعنی راکستار میدید تصمیم گرفت تا تیم استودیوی توسعهدهنده آن را همراه با این عنوان بخرد. به همین دلیل هم اسم استودیوی ایلوشن سافتورک به 2K چک تغییر پیدا کرد.
در این زمان کمپانی یاد شده موفق شده بود تا دو برند اصلی، بزرگ و محبوب جهان آزاد را بدست بیاورد. با اینکه کارکتر اصلی داستان ما از بین رفته بود اما این بار 2K به همراه دنیل واورا، کارگردان مافیا 1، شروع به ساخت عنوان بعدی مافیا کردند. مافیا 2 این بار از نظر زمانی تقریبا بعد از ماجراهای تامی آنجلو روایت میشود. به عبارت دیگر شروع باز از دهه ۴۰ میلادی و جنگ جهانی دوم است. ا اینکه این عنوان هم یکی از مورد انتظارترین و با کیفیتترین بازیهای زمان خودش بود اما منتقدین براین باور بودند که کیفیت آن نسبت به قسمت اول کاهش پیدا کرده است. به همین دلیل هم امتیاز کمتری به آن دادند. داستان و اتمسفر درکنار دیگر المانها از مواردی بودند که این نسخه را برای مخاطبان محبوب کردند.
ب داستان این بار درمورد کارکتری به نام ویتو اسکالتا بود. پسر خانوادهای چهار نفره که سالها پیش ایتالیا را به دلیل فقر ترک کرده بودند و راهی امریکا شده بودند. زمان مهاجرت آنها ویتو دوران کودکی خود را تجربه میکرد. زندگی آنها در آمریکا آنطور که باید ایدهآل نبود و آنها باز هم درگیر فقط و مشکل بزرگ دیگری به تبعیض شدند. این تبعیض در دوران کودکی به خوبی به گوشت و پوست ویتو نفوذ کرد. چند سالی بعد پدر ویتو فوت کرد و بدست آوردن مبلغی برای گرداندن زندگی او کم کم به انجام کارهای خلاف قانون رسید.
در سال ۱۹۴۳ و زمانی که جنگ جهانی دوم درجریان بود ویتو به میدان نبرد رفت. جنگ دقیقا جایی بود که بخشی از داستان و مهارتهای او را اضافه کرد. پس از پایان جنگ و برگشت به خانه او با دوست دوران کودکیش جویی باربارو مجددا ارتباط برقرار میکند. کمی بعد با پیشنهاد جویی دوباره کارهای خلاف ویتو شروع میشود. داستان تا جایی ادامه پیدا میکند که ویتو به زندان میرود، ویتو و جویی هردو حسابی پولدار میشوند و حتی سرکهایی هم به نسخه قبلی میکشیم. اگر یادتان باشد در بخش قبلی گفتیم تامی را ویتو به قتل میرساند. بله این یکی از مراحل شما در مافیا 2 است.
اما قرار نیست داستان همینطور خوش و خرم، زمانی که هردو دوست بسیار پولدار شدند و ویتو حسابی برای خواهر و مادرش سنگ تمام گذاشته، به پایان برسد. آخر شب و دقیقا زمانی که ویتو در خانه رویاییش به خواب عمیقی فرو رفته چند نفر به خانه او حمله میکنند و آن را به آتش میکشند. ویتو که درمانده شده از ترس جانش پیش جویی میرود. کمی بعد هردوی آنها اسیر میشوند و درنهایت هم ویتو میفهمد که جویی کشته شده. داستان در اینجا به پایان میرسد. در دومین عضو فرانچایز مافیا چیزی درمورد سرنوشت ویتو به ما گفته نمیشود اما در عنوان بعدی باز هم بازگشتی به سمت او داریم که در بخش بعدی آن را بررسی خواهیم کرد.
گیمپلی بازی این بار رشد بسیار زیادی نسبت به قسمت اول داشت. با اینکه همچنان مانند قسمت اول خبری از موتورها نبود اما تغییرات آب و هوایی و جزئیاتی چون تغییر رنگ تابلوها مواردی بودند که ما را حسابی در زمان انتشار به وجد آوردند. در این قسمت امکان تغییر و خرید لباس هم اضافه شده بود که خودش بسیار نکتهی جذابی بود. درواقع این کار حس جهان آزاد بودن را بهتر از همیشه به ما منتقل مینمود. خودروهای مختلف و جدیدی هم به بازی اضافه شده بودند و تجربهی رانندگی با آنها هم بهتر از قسمت اول بود.
ظرافتهای زیادی هم در بازی دیده میشوند. مثلا میتوان به تعویض رنگ تابلوها و تغییر جزئیاتی کلیدی در زمان تغییر فصل از زمستان به بهار اشاره داشت. موسیقی این عنوان هم اگر چه به اندازه قسمت اول جذاب نبود اما نمیتوان آن را ضعیف دانست و درمجموع زیبا و دلنشین بودند. جلوههای بصری و گرافیک هم از فاکتورهایی بود که این اثر را به یادگاری جاودانه تبدیل کرد. اگر نگاهی به نسخهی اصلی داشته باشید به خوبی این مسئله را درک میکنید که هنوز هم بازی برای تجربه کردن آماده است و اصلا به دلیل ضعف گرافیکی شما را خسته نمیکند.
بعدها هنگ 13 مجددا بازی را ریمستر کرد اما این ریمستر هم آنطوری که باید و شاید چنگی به دل نزد. به هرصورت بازی مافیا 2 هم با فروش ۵ میلیون واحدی امتیازات ۷۷ رایانههای شخصی، ۷۵ پلی استیشن 3 و ۷۴ ایکس باکس 360 را دریافت کرد. اکسپنشنهای مختلفی برای این بازی در دسترس قرار گرفتند که تجربه آن برای مخاطبان این سری خالی از لطف نیست. در مجموع سه اکسپنشن مختلف برای این قسمت وجود دارد.
مافیا 2: موبایل
در همان سال ۲۰۱۰ توسعهدهنده دیگری به نام Twistbox Entertainment و با همکاری Oasys Mobile و Connect2Media نسخه موبایلی این بازی را با نام Mafia 2 Mobile منتشر کردند. این بازی برای پلتفرم iOS و درمجموع موبایلها در دسترس قرار گرفت. این عنوان اولین نسخه فرعی خانواده مافیاست. داستان آن هم پیش درآمدی بر داستان اصلی قسمت دوم است و در سال ۱۹۳۸ روایت میشود. این بازی سعی داشت تا به نوعی نقاط مبهم پیش از روایت مافیا 2 را برطرف کند.
مافیا 3
۶ سال از انتشار مافیا 2 گذشت و بازی از توسعهدهنده اصلی خود خارج شد و به دست استودیویی جدید به نام Hangar 13 افتاد. اما علیرغم این تغییر همچنان بازی در دستان 2K بود. این توسعهدهنده جدید تصمیم گرفت تا زمان روایت بازی را کمی بعدتر از نسخه دوم آغاز کند. این بار پای سیاه پوستها برای اولین بار به این خانواده باز شد. داستان از شخصیتی به نام لینکن کلی صحبت میکرد. شخصیتی که از جنگ ویتنام برگشت. بازی حداقل در زمینه داستان نویسی یک کپی برداری کامل از قسمت دوم بود. صرفا این قسمت جای شخصیتها کمی تغییر پیدا کرده بود. مثلا به جای ویتو، لینکن را داشتیم. به هرصورت Hangar 13 که آنچنان سابقهای در ساخت بازی ویدئویی نداشت برای اولین بار مافیا 3 را توسعه داد. این بازی را میتوان یک سقوط بزرگ برای خانوادهای که روزی شاهکار خوانده میشد دانست.
گیمپلی بازی از همیشه خلوتتر شده بود، تنوع اسلحهها هم همینطور. هر دو این موارد، دست کاربران را در انتخاب بسته بود و از طرف دیگر، محیط بازی هم بسیار تکراری شد. برای درک بهتر، باید بگوییم شما تنها سه نوع خاص اسلحه در دست داشتید. همین مشکل در خودروها و بهطور کلی مراحل هم وجود داشت. تقریبا تمام مراحل به جز مرحلهی اول و مرحلهی آخر، یک چیز بودند و تنها محیط کلی بازی تفاوت داشت. بازی همچنان به صورت تک نفره در جریان بود. باگهای مختلفی هم در بازی دیده میشدند که بخشی از آنها مثلا به بارگذاری اجسام و یا محیط بازی بر میگشت.
نکات منفی را گفتیم، اما کمی هم از بخشهای جذاب بازی بگوییم. حس رانندگی در این بازی خیلی به واقعیت نزدیک بود. این مورد روی نسخههای کنسولی خودش را بهتر نشان میداد. تریلری که از این بازی به نمایش درآمد بخش قابل توجهی از مخاطبان را به خودش جلب کرد. به عبارت دیگر همین تریلر یا بهتر بگوییم تریلرها بودند که باعث شدند تا رکورد فروش این فرانچایز شکسته شود. داستان بازی با اینکه کمی خام بود و بخشی از کلیات آن کپیبرداری از قسمتهای قبلی بود اما روایتی دلنشین داشت.
از داستان گفتیم، بیایید نگاهی کوتاه به داستان این نسخه هم داشته باشیم. همانطور که گفتیم، بازی درمورد کهنه سربازی به نام لینکن کلی صحبت میکند. او پس از جنگ ویتنام به خانه بر میگردد. وقتی به خانه و درواقع جایی که در آن بزرگ شده میرسد، مشکلاتی را میبیند که ناخودآگاه او را به سمت جرمهای مختلف میکشد. در بازی لینکن مدام تکرار میکند که خانواده همه چیز است. جملهای که مشابه آن را پیشتر از تامی آنجلو و در پایان نسخه اول هم شنیده بودیم.
در این مورد باید بدانید لینکن کلی والدینش را ندیده و به همین دلیل همراه با دیگر بچهها که اکنون دوستان او هستند در باری زندگی میکردند. بار آتش میگیرد و خانواده او آسیب میبینند. او درصدد انتقام میآید. داستان با همین منوال پیش میرود تا لینکن درنهایت انتقامش را میگیرد و بازی به پایان میرسد. در بینابین روایت داستان سرانجام زندگی ویتو اسکالتا هم میبینیم. در یکی از مراحل ما ویتو اسکالتا را به قتل میرسانیم.
موسیقیهای مافیا 3 دقیقا براساس موسیقیهای دهه ۷۰ میلادی ساخته شدند. شاید نتوان آن را خیلی با مافیا 1 و یا مافیا 2 قابل قیاس دانست اما به هرصورت موسیقیها هم نسبتا جذاب بودند. بخصوص در بخشهایی که با موسیقی متن قسمت دوم ترکیب میشدند. درنهایت در سال ۲۰۲۰ نسخه ریسمتر این نسخه هم منتشر شد. که البته این ریمستر تنها درحد یک بروزرسانی به حساب میآمد. مافیا 3 درنهایت با امتیاز متا ۶۲ رایانههای شخصی، ۶۸ پلی استیشن 4 و ۶۷ ایکس باکس وان به کار خودش پایان داد. بعد از انتقادهای متعددی که به این عنوان وارد شد سه اکسپنشن مختلف برای آن همراه با چند بروزرسانی دیگر در دسترس قرار گرفتند.
مافیا 3: رقبا
سال ۲۰۱۶ توسعهدهندهای به نام کت ددی گیمز تصمیم گرفت تا عنوانی دیگر در ارتباط مافیا 3 را برای پلتفرم موبایلی منتشر کند. اگر بخواهیم دقیقتر بگوییم این بازی برای پلتفرم اندروید و iOS در دسترس قرار گرفت. این بازی بعدها به اکسپنشنی برای نسخه اصلی تبدیل شد. ظاهرا توسعهدهندگان و 2K تمایل زیادی به حفظ این بازی داشتند. اما متاسفانه این بازی دیگر در دسترس نیست. درواقع در هیچدام از استورها نمیتوانید آن را پیدا کنید. حتی اگر این بازی را هم روی دستگاهتان نصب کنید و یا نصب داشته باشید دیگر امکان ورود آن را ندارید. ظاهرا سرورهای این بازی توسط سازندگان برای همیشه خاموش شده است.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
اگع باز مسخره نمیکنین هفت سالگی بازیش کردم و هنوز یادم مونده خیلی خاطره انگیز بود مخصوصا دوبلش
نسخه دارینوس واقعا از به یادموندیترینهاس
بله درستهه
نه هفت سالگی قابل باوره اما 3 سالگی نه اصلا
بعد این بازی روزی چند بار مجله میخونم
یه سوال بی ربط
ویدیوهای ویجیاتو توی یوتیوب رو میشه دانلود کرد؟اگه میشه چجوری؟
لطفا بگین
یوتیوب کلا نمیشه ویدئو دانلود کنی
چرا می شه از یوتیوب ویدئو دنلود کرد من دانلود کردم تا حالا
میتونید از سایتهایی مثه Downvids.net استفاده کنید. برای اینکار هم تنها کافیه لینک یوتیوب ویدئو رو کپی کنید و تو بخش مشخص شده تو آدرس بالا پیست و با کیفیت مد نظر دانلود کنید. البته تنها این سایت نیست و سایتهای دیهای هم برای این کار وجود دارن که اگر خواستید میتونم معرفی کنم بهتون.
تو همین تابستون مافیا 2 رو بازی کردم خیلی جالب بود
فرنچایزی شاهکار و آندرریتد?
?
به نظرم مافیا ۱ ریمیک واقعا بازسازی خوبی بود اگه نظر من رو قبول ندارین برید اینجا و نظر نیما فرشین رو ببینید
http://vigiato.net/p/132520
ما دوتا موضوع جداگانه داریم تو این بحث. قطعا جذاب بود مافیا 1 ریمیک اما اون چیزی نبود که بشه با قسمت اول تو یه کفه قرارشون داد. تو نسخه اصلی مراحل فرعی واقعا وجود داشتن و میشد بین بعضی چپترا یه سری زد به جاهای دیگه یا یه سری شخصیتها حذف شدن کامل از نسخه بازسازی شده. اینا باعث میشن که بگم یا بگیم نسخه ریمیک یه شاهکار مثه قسمت اول نیست. اما در جذاب و دلنشین بودنش هیچ شکی نیست.
بله نظر شما هم درسته
??
آقا یباید یکم بحث کنیم هرکی هم مافیا ۱ رو بازی کرده هم ریمیک مافیا ۱ بهش از ۱ تا ۱۰ یه نمره بده
من خودم بهش ۹.۵ میدم بازی به غیر از مبارزات تن به تن و مخفی کاری ضعیف هیچ ایراد دیگه ای نداره
به جز مرحله مسابقه ماشین ها ۱۰ :(
البته منظورم این بود که به مافیا ۱ ریمیک از ۱ تا ۱۰ نمره بدین
7.5
نسخه اصلی رو 9
هیچوقت یادم نمیره نسخه سوم واقعا خراب کرد /:
اولین کامنت
تیتاب طلایی بدم خدمتتون :-|
موزززییییی
سایت رو به گند کشوندید،بابا اولین کامنت که اولین کامنت،به جهنم?،اینستاگرام که با این کارا به چخ رفت،خواهشا بزارید سایت همینجوری بمونه
اگر توجه نکنید و چیزی نگید بعد یه مدت دیگه نمینویسند.
بسم رب شهدا و صدیقین
بقیشو خودتون حفظید دیگه?
جرات داری یکبار دیگه بگو اولین کامنت من حریفم با تو
عکس پوسترو ک دیدم یاد peaky blinders افتادم
یه سریال خیلی معروف هم هست بنام sopranos خودم ندیدمش ولی ب شما پیشنهاد میکنم ببینید ?
چه کاور مافیایی و پدرخوانده طوری داره ?
چه کاور مافیا طوری داری ?
بله ایشون نوستالژی های منو ساخته
از کسی ک اکسش انگشتشو قطع کرده کارایی بالاتر از مافیا هم برمیاد ?
??