نگاهی به قسمت اول سریال خسوف – بیهدف و گیجکننده
قسمت اول سریال خسوف به عنوان نخستین اپیزود از جدیدترین سریال سرویس استریم نماوا به شکل واضحی از برترین سریالهای این سرویس VOD فاصله دارد و ابدا عنوان قابل تماشایی به نظر نمیرسد. بنابراین تماشاگری ...
قسمت اول سریال خسوف به عنوان نخستین اپیزود از جدیدترین سریال سرویس استریم نماوا به شکل واضحی از برترین سریالهای این سرویس VOD فاصله دارد و ابدا عنوان قابل تماشایی به نظر نمیرسد. بنابراین تماشاگری که پس از تماشای عناوینی خیرهکننده مانند سریال قورباغه و سریال خاتون به سراغ سریال خسوف میرود، با سریالی گیجکننده، بیهدف و ناامیدکننده مواجه میشود. با ویجیاتو برای نگاهی به قسمت اول سریال خسوف همراه باشید.
وقتی نخستین بار زمزمههای شکلگیری سریالهای شبکه نمایش خانگی مطرح شد، بسیاری از هواداران سینمای ایران خوشحال به نظر میرسیدند. آنها تصور میکردند رقیب مستقیم ساختههای صدا و سیما میتواند جذابیت بیشتری به عناوین سینمایی و تلویزیونی ایران ببخشد و عناوین جذابتری از راه برسند. اگرچه تعدادی از سریالهای شبکه نمایش خانگی در ایران به عناوینی تماشایی و جذاب تبدیل شدند اما واقعیت آن است که بیشتر آنها به عناوینی خستهکننده، غیرقابل تحمل و ضعیف تبدیل شدند.
در سالهای اخیر عناوین جذابی در شبکه نمایش خانگی عرضه شدهاند؛ از سریال خاتون تا سریال قورباغه و از سریال شهرزاد تا سریال کرگدن. این سریالهای تماشایی به شکل واضحی تلاش میکردند تا تماشاگران را تحت تاثیر قرار دهند و به عنوان مجموعهای از عناوین خاطرهانگیز در ذهن تماشاگران ایرانی قرار گرفتهاند. در واقع همین عناوین محبوب بودند که راه را برای ورود سرمایهگذاران بیشتر و جدیدتر به بازار شبکه نمایش خانگی گشودند.
اما در بیشتر موارد، ورود سرمایهگذاران بیشتر و جدیدتر به معنای ارائه کیفیت بهتر هم نیست. بسیاری از سرمایهگذاران شبکه نمایش خانگی برای تحت تاثیر قراردادن تماشاگران و جذب حداکثری مخاطب به سراغ ایدههایی رفتند که در بهترین حالت، اینستاگرامی نامیده میشوند. سریالهایی که آنها خلق میکردند بیشتر شبیه مجموعهای از ویدیوهای کوتاه بود که در کنار یکدیگر قرار میگرفتند. اگرچه این رویکرد در ابتدا با سریالهای کمدی آغاز شد اما آهسته آهسته به سایر ژانرها هم کشیده شد و در نتیجه امروزه سریالی مانند سریال خسوف از راه میرسد که بیش از حد گیجکننده است.
چهارمین سریال مازیار میری
مازیار میری نامی آشنا برای سینمای ایران است. او که نخستین بار با فیلم سعادتآباد نام خودش را مطرح کرد با فیلم حوض نقاشی به شهرت رسید و با فیلم سارا و آیدا تواناییهایش را ثابت کرد. با این حال مازیار میری که جوایز متعددی از جشنوارههای داخلی و خارجی کسب کرده در جهان سریالهای تلویزیونی هم فعال است. او نخستین بار با سریال گاوصندوق در سال ۱۳۸۸ به جهان سریالسازی وارد شد. سریال فرات و سریال گاهی به پشت سر نگاه کن را باید تجربههای بعدی او در صدا و سیما دانست.
مازیار میری با سریال هیئت مدیره که در سال ۱۳۹۷ پخش شد، یک بار دیگر نام خودش را مطرح کرد و حالا با سریال خسوف به شبکه نمایش خانگی آمده است. سریال خسوف به عنوان نخستین تجربه میری در شبکه نمایش خانگی اما به اندازه آثار به یادماندنی او تماشایی نیست و به حدی مشکلساز ظاهر میشود که تماشاگر را ناامید میکند.
پیچیده و بیهدف
نخستین اپیزود یا آنچه در صنعت سریالسازی به آن پایلوت گفته میشود، لقب مهمترین اپیزود یک سریال تلویزیونی را یدک میکشد. اما قسمت اول سریال خسوف در بسط و توسعه یک روایت بینقص ناامیدکننده ظاهر میشود و به همین دلیل در همان نخستین قدم به یک سریال پیچیده و بیهدف تبدیل میشود. شخصیتهای سریال خسوف به هیچ وجه برای مخاطب واکاوی نمیشوند و حتی معرفی نصفه و نیمه آنها هم راهی به مقصد نمیبرد.
داستان قسمت اول سریال خسوف یادآور سریالهایی است که صدا و سیما در سالهای نهچندان دور تولید میکرد و اخیرا این سرویس استریم نماوا است که به سراغ آنها رفته تا تماشاگر را تحت تاثیر قرار دهد. نوع روایتی که سریال مازیار میری دنبال میکند در سالهای نه چندان دور یک سبک روایتگویی ارزشمند در سینمای ایران بود اما امروزه کلیشهای و تکراری به نظر میرسد.
اما فارغ از آن که سریال خسوف اساسا روایتی کلیشهای و تکراری دارد، داستان سریال هم چنگی به دل نمیزند. شخصیتهای سریال به شکل عجیبی گنگ و نامفهوم هستند و معرفی آنها به بدترین شکل ممکن انجام میشود. از سوی دیگر، سریال هدف مشخصی را دنبال نمیکند و اساسا مسیر اصلی داستان را به تماشاگر نشان میدهد. قسمت اول سریال خسوف به تنهایی نشان میدهد که جدیدترین ساخته مازیار میری میتواند به یکی از بدترین سریالهای شبکه نمایش خانگی در چند سال اخیر تبدیل شود.
سریال خاتون را با ویجیاتو دنبال کنید:
- نگاهی به قسمت اول سریال خاتون – فاشیسم سینمایی
- نگاهی به قسمت دوم سریال خاتون – باران خونین داس و چکش
- نگاهی به قسمت سوم سریال خاتون – شیوع ویروس سرخ
- نگاهی به قسمت چهارم سریال خاتون – عاقبت خوردن نان خلق
- نگاهی به قسمت پنجم سریال خاتون – بگذارید این وطن دوباره وطن شود
- نگاهی به قسمت ششم سریال خاتون – همسری که همراه نیست
- نگاهی به قسمت هفتم سریال خاتون – تصویر دقیق زن گیلانی
- نگاهی به قسمت هشتم سریال خاتون – روایت خستهکننده
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
همه ی فیلمای ایرانی اینطورین
از اینکه قورباغه و خاتون رو خیره کننده میدونین نشون میده سطح دیدگاهتون چیه و این خسوف چققققدر مزخرفه که از اینا ضعیف تره!
واقعا خیلی بی خوده.
ببخشید اگه الان این سریال رو ببینیم باید نماز آیات بخونیم؟
کلا سینمای ایران داره از اون چیز خفنی که قبلا ها بود دور میشه با رفتن بازیگر های خوب نویسنده های خوب دیگه باید اینجوری بشه یه زمانی اکثر فیلم ها خفن و خوب بودن مثلا:شمعدونی،پایتخت های اولی،پاورچین،نقطه چین،حتی اکثر فیلم هایی که سیامک انصاری توشون بازی میکرد.......... چرا باید اینجوری میشد و از این همه شاهکار میرسیدیم به زباله ?
واقعا بی هدف?
احضار از این قشنگ تر بود?
حوصله ندارم باس دیدنش
اخه خدایش چطوری دلتون میاد پول و وقتتون رو صرف این سریال های دوزاری کنید.این همه سریال، فیلم، بازی و کتاب خوب هست برین سراغ اونا پیشنهاد میکنم به جای این مضخرفات سوپرانوز ببینید لذتش ببرید.
از آمار رضایتشون میشه راحت فهمید چی به چیه
کامنت منو تو خبر چندین میلیارد پول به پایتخت دادن که تبلیغ کنند خونده باشید گفتم که سینما ابران دیگه بدرد نمیخوره.