ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

پرفروش‌ترین انیمه ها
فیلم و سریال

با ۱۰ فرانچایز انیمه پرفروش تاریخ آشنا شوید

انیمه روز به روز بیشتر در دل مخاطبان سرتاسر دنیا جا باز می‌کند و فرانچایزهای بزرگی نظیر Mob Psycho 100، JoJo's Bizarre Adventure و Chainsaw Man عملا برای موفقیت در غرب تضمین‌شده هستند. از سوی ...

محمدجواد مبین‌زاده
نوشته شده توسط محمدجواد مبین‌زاده | ۱۶ آبان ۱۴۰۱ | ۱۳:۰۰

انیمه روز به روز بیشتر در دل مخاطبان سرتاسر دنیا جا باز می‌کند و فرانچایزهای بزرگی نظیر Mob Psycho 100، JoJo's Bizarre Adventure و Chainsaw Man عملا برای موفقیت در غرب تضمین‌شده هستند. از سوی دیگر این ژانر وارد مرحله درآمدزایی فوق‌العاده شده و پلتفرم‌های بزرگ بین‌المللی مثل نتفلیکس مایل به میزبانی از انیمه‌های محبوب یا حتی ساخت آن‌ها هستند.

بدون شک برخی انیمه‌ها چنان بزرگ هستند که اصلا نیازی به اشاره به آن‌ها وجود ندارد؛ مانند Pokémon. با این حال برخی از انیمه‌های شونن از جمله One Piece و Fist of the North Star به درجات باورنکردنی از محبوبیت در میان مخاطبان رسیده‌اند. در ادامه باهم به ۱۰ فرانچایز انیمه می‌پردازیم که بیشترین فروش و درآمدزایی را داشته‌اند.

مطلب پیشنهادی
دورهمی این هفته با دنیا رو از دست ندید
صندلی داغ ویجیاتو #۱۳؛ دنیا جهانگیری

Neon Genesis Evangelion (سال ۱۹۹۵ تا ۱۹۹۶)

۱۲ میلیارد دلار

انیمه Neon Genesis Evangelion

Neon Genesis Evangelion یکی از برترین سری‌های مکا محسوب می‌شود و در کنار آن، همیشه در لیست برترین انیمه‌های دهه ۹۰ میلادی قرار می‌گیرد. این مجموعه یکی از آثار مهمی بود که به محبوبیت ژانر «انیمه» در میان مخاطبان عام کمک شایانی کرد و نهایتا به ساخت چند عنوان سینمایی نیز ختم شد.

داستان مجموعه درباره جنگ یک ارگان مرموز به نام Nerv با موجوداتی بیگانه تحت عنوان Angels است. شینجی که پسر یکی از ماموران Nerv‌ است، در کنار چند نوجوان دیگر برای هدایت یک سری ابرماشین استخدام می‌شود.

Evangelion بیشتر به‌خاطر داستان‌پردازی تاریک و پیچیده‌اش مورد تحسین قرار می‌گیرد و بسیار عمیق‌تر از چیزی است که طرفداران ژانر مکا تصور می‌کنند. داستان این مجموعه آرام آرام از یک توطئه بزرگ و عجیب پرده برمی‌دارد و در این میان مضامین روانشناسی متعددی را مورد اکتشاف قرار می‌دهد. بیشتر درآمد Evangelion از طریق رسانه‌های خانگی، باکس آفیس ژاپن و امثال آن بوده است.

Sailor Moon (سال ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۳)

۱۳.۹ میلیارد دلار

انیمه Sailor Moon

دموگرافی شونن بدون شک جزو محبوب‌ترین بخش‌های صنعت انیمه است اما Sailor Moon در دهه ۹۰ میلادی یک نماد فرهنگی شوجو بود. مانگای نائوکو تاکیوچی در مدت کوتاهی به شهرت باورنکردنی رسید و برای خالق خود انواع و اقسام جوایز را به ارمغان آورد.

داستان درباره یک دختر بی‌دست و پا به نام اوساکی سوکینو در مدرسه است که اوضاع خوبی ندارد. با این حال یک اتفاق زندگی او را به کلی تغییر می‌دهد و اوساکی ناگهان متوجه می‌شود باید به عنوان نگهبان میان‌کهکشانی از زمین در برابر یک سری هیولای خطرناک دفاع کند.

طی سال‌های اخیر اقتباس‌های مختلفی از این انیمه ساخته شده و پس از حدود ۳۰ سال، همچنان جزو آثار شناخته شده و اصطلاحا مین‌استریم در صنعت محسوب می‌شود.

!Yu-Gi-Oh (سال ۱۹۹۸)

۱۹.۸ میلیارد دلار

انیمه !Yu-Gi-Oh

فرانچایز !Yu-Gi-Oh چندین سریال مختلف به خود دید و اکثر آن‌ها ماندگاری و کیفیت لازم را نداشتند. با این حال، سریال اصلی فرانچایز که اواخر دهه ۹۰ پخش می‌شد، در سطح متفاوتی قرار دارد و به قول معروف ماشین چاپ پول برای سازندگان خود بود.

سریال اورجینال !Yu-Gi-Oh یک پدیده شگفت‌انگیز بود و داستان آن حول محور یوگی موتو جوان و پازل Millenium می‌چرخید که پدربزرگش به او داده بود. این سریال در واقع توانست بازی کارتی !Yu-Gi-Oh به شهرت جهانی برساند و در کنار پوکمون، یکی از موفق‌ترین بازی‌های کارتی محسوب می‌شود.

مطلب پیشنهادی
بهترین انیمه های کریسمسی
این انیمه‌ها را قبل از کریسمس از دست ندهید!

One Piece (سال ۱۹۹۷ تا امروز)

۲۰.۵ میلیارد دلار

انیمه one piece

One Piece آخرین بازمانده از دوران طلایی مجله Weekly Shonen Jump است. این آی‌پی که توسط ائیچیرو اودا خلق شده، قدرت خارق‌العاده‌ای از خود نشان داده و بیش از دو دهه در بالاترین سطح محبوبیت باقی مانده است. One Piece حدود ۱۰۰۰ قسمت در مانگا دارد و حدود ۱۰۰۰ قسمت دیگر در رسانه انیمه. البته نمی‌توان بازی‌ها، فیلم‌ها و آثار دیگر بر اساس آن را فراموش کرد.

در پی ماجراجویی مانکی دی. لوفی برای پیدا کردن یک گنج پنهان، داستان به یک روایت ادیسه‌وار دزد دریایی تبدیل می‌شود و بدون تردید یکی از بهترین انیمه های سریالی شونن تاریخ است. در کنار یک داستان شگفت‌انگیز، One Piece به‌خاطر شخصیت‌پردازی بی‌نقص و دیالوگ‌های پرجزئیات و جذابش مورد تحسین است.

Fist of the North Star (سال ۱۹۸۴ تا ۱۹۸۷)

۲۱.۸ میلیارد دلار

انیمه Fist of the North Star

Fist of the North Star، نوشته یوشیوکی اوکامورا معروف به بورونسون، یکی از تاثیرگذارترین فرانچایزهای صنعت محسوب می‌شود که الهام‌بخش چندین و چند انیمه و مانگای دیگر بوده. این سریال که روی هنرهای رزمی متمرکز است، در یک خط زمانی شبیه به مد مکس جریان دارد؛ جایی که زمین به‌خاطر بی‌خردی انسان نسبت به انرژی هسته‌ای از بین رفته و اکنون تنها خشونت و قدرت به عنوان زبان اصلی شناخته می‌شوند.

Fist of the North Star شامل چندین اقتباس انیمه، بازی ویدیویی، ماشین پوچینکو و غیره می‌شود و سبک هنری «قهرمان اکشن دهه ۸۰» آن هنوز هم در آثار جدیدی چون JoJo's Bizarre Adventure​​ به چشم می‌خورد.

Gundam (سال ۱۹۷۹ تا امروز)

۲۳.۷ میلیارد دلار

انیمه Gundam 

Gundam یکی از طولانی‌ترین فرانچایزهای انیمه تاریخ است و آی‌پی‌ آن یک نماد عظیم و شناخته‌شده در صنعت سرگرمی کشور ژاپن محسوب می‌شود. Gundam همچنین از چند دهه پیش به نماد اصلی زیرژانر مکا تبدیل شده است.

در دنیای علمی‌تخیلی Gundam یک سری ربات‌ انسان‌نمای عظیم‌الجثه وجود دارند که توسط انسان‌ها هدایت می‌شوند و هدف اصلی ساخت آن‌ها جنگ و مبارزه بوده است. طبعا برایتان عجیب نیست که بدانید چندین و چند انیمه سریالی و سینمایی بر اساس Gundam ساخته شده و اسباب‌بازی‌های آن نیز همه جای ژاپن و همچنین در بسیاری از کشورهای دیگر دنیا به وفور یافت می‌شود.

از نظر کیفی، آثار موفق و ناموفق بسیاری در فرانچایز Gundam وجود داشته اما مشخصا انیمه‌های درجه یک آن توانسته‌اند به قله‌های شهرت و تاثیرگذاری در صنعت برسند و به همین دلیل واضح، فرانچایز مذکور تاکنون بالغ بر۲۳ میلیارد دلار درآمدزایی داشته است!

Dragon Ball (سال ۱۹۸۶ تا امروز)

۲۷.۷ میلیارد دلار

انیمه Dragon Ball

مانگای Dragon Ball از آکیرا توریاما یکی دیگر از غول‌های صنعت انیمه است که آی‌پی بسیار گسترده‌ای دارد. درست مانند بسیاری از فرانچایزهای محبوب دیگر، دراگون بال به شکلی توقف‌ناپذیر وارد انواع و اقسام رسانه‌ها شده که شامل سریال، فیلم، بازی ویدیویی و اجناس تجاری می‌شود.

ماجراجویی‌های رنگارنگ گوکو (Goku) به عنوان یک جوانک بی‌تجربه و خام و رشد چشم‌گیر شخصیتی وی، پایه‌گذار حضور کاراکترهای متعدد، خطرات کهکشانی و صحنه‌های اکشن درجه یک در دراگون بال بود. گوکو، وگتا، مفهوم سوپر Saiyans و بسیاری موارد دیگر امروزه هم عباراتی شناخته‌شده در میان طرفداران انیمه هستند و قطعا قرار نیست به‌زودی شاهد فراموشی آن‌ها باشیم.

مطلب پیشنهادی
بهترین فرصت برای آشنایی با بهترین آثار انیمه‌ای
۱۰ انیمه سریالی برتر برای کسانی که به انیمه علاقه ندارند

Anpanman (سال ۱۹۸۸ تا امروز)

۴۴.۹ میلیارد دلار

انیمه Anpanman 

فاصله Anpanman از نظر درآمدزایی با عنوان قبلی لیست ما بسیار زیاد و چشم‌گیر است. در حالی که دراگون بال چیزی کمتر از ۳۰ میلیارد دلار درآمدزایی داشته، Anpanman ناگهان اعداد و ارقام را با یک جهش عظیم تغییر می‌دهد و آمار آن تاکنون به بیش از ۴۴.۹ میلیارد دلار رسیده است.

شاید بسیاری از مخاطبان ایرانی، اروپایی و آمریکایی آشنایی چندانی با Anpanman نداشته باشند اما این فرانچایز در کشور خود محبوبیتی ورای تصور دارد. این انیمه به‌خاطر طراحی خاص و رنگارنگش بین کودکان ژاپنی فوق‌العاده محبوب است و همچنان با قدرت به کار خود ادامه می‌دهد. داستان مجموعه درباره یک ابرقهرمان کیکی است که از یک دسر سنتی ژاپنی به نام anpan ساخته شده.

هر قسمت‌، Anpanman تلاش می‌کند روستاییان و همشهری‌های خود را از شر خطرات مختلف از جمله ویلن اصلی داستان یعنی Baikinman نجات دهد. در رابطه با دیگر رسانه‌های سرگرمی نیز باید گفت Anpanman بیشترین درآمد خود را از طریق فروش محصولات کودک به‌دست می‌آورد.

Hello Kitty (سال ۱۹۸۷)

۸۴.۵ میلیارد دلار

انیمه Hello Kitty

تقریبا مشابه مورد قبلی لیست، فرانچایز Hello Kitty بخش اعظمی از درآمدزایی باورنکردنی خود را مدیون محصولات کودکان و اسباب‌بازی‌ها است و شاید انیمه آن آنچنان که باید و شاید بزرگ نبوده.

ماجرای Hello Kitty مثل انیمه‌های بزرگسالان نظیر اتک آن تایتان، برزرک و... پیچیده و عمیق نیست و صرفا شاهد ماجراجویی‌های رنگارنگ یک گربه کوچک و خواهر دوقلویش هستیم. ایده انیمه بسیار سطحی و ساده به‌نظر می‌رسد اما خب وقتی به مخاطبان هدف و همچنین گستره شهرت کیتی نگاه می‌اندازیم، متوجه می‌شویم سازندگان به آنچه می‌خواستند رسیده‌اند.

Pokémon (سال ۱۹۹۷ تا امروز)

۱۰۵ میلیارد دلار

انیمه Pokémon 

آی‌پی پوکمون نه تنها بزرگترین غول صنعت انیمه است، بلکه طبق مقاله رسانه The Hill، پرفروش‌ترین فرانچایز چندرسانه‌ای در دنیا نیز محسوب می‌شود. باتوجه به وجود انیمه سریالی،‌ فیلم‌های سینمایی، بازی‌های ویدیویی و بازی کارتی، به‌نظر می‌رسد پوکمون همچنان تا سال‌های سال به روند خیره‌کننده خود ادامه دهد.

دنیای خیالی حیواناتی که قدرت‌های ماورایی دارند در کنار لوکیشن‌های منحصر به‌فرد و جذابیت در طراحی باعث شده تا پوکمون میان مخاطبان جهانی به محبوبیت برسد. درآمدزایی فرانچایز پوکمون تا امروز چیزی بالغ بر ۱۰۵ میلیارد دلار اعلام شده که حقیقتا دیوانه‌وار است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (6 مورد)
  • KOUWNENTZ
    KOUWNENTZ | ۱۶ آبان ۱۴۰۱

    اینا کی فروختن کجا فروختن کی فروختن
    بعد میگن سینما تو دستای ماروله فقط پوکیمون ۳ برابر بیشتر از همه فیلماش فروخته

  • SasQuatch
    SasQuatch | ۱۶ آبان ۱۴۰۱

    کی فکرشو میکرد کیتی انیمه باشه؟؟ :)

  • Rexrust
    Rexrust | ۱۶ آبان ۱۴۰۱

    کیتی انیمه بوده؟
    منطقیه :/
    اول بودن پوکمون هم کاملا منطقیه فقط کافیه تعداد آثار ساخته شده با اسم پوکمون رو بشمارید?

    • Asgary
      Asgary | ۱۶ آبان ۱۴۰۱

      کیتی انیمه س،باجناقم فامیل???

  • Shadi.h
    Shadi.h | ۱۶ آبان ۱۴۰۱

    فکرشم نمیکردم کیتی انیمه باشه

    • aaaa
      aaaa | ۱۶ آبان ۱۴۰۱

      مگه هست:/؟

مطالب پیشنهادی