ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سرگرمی

بررسی بازی رومیزی Werewords – بیست سوالی با گرگینه‌ها

بعضی اوقات شاهد ایده‌هایی مانند Werewords هستیم که بسیار ساده هستند ولی خروجیشان فوق‌العاده است. زمانی می‌فهمیم یک پدیده چنین شکلی دارد که با دیدنش یک جمله واحد به ذهنمان می‌آید: «چطور چنین چیزی، زودتر ...

حسین توکلی
نوشته شده توسط حسین توکلی | ۱ آبان ۱۳۹۸ | ۱۹:۰۰

بعضی اوقات شاهد ایده‌هایی مانند Werewords هستیم که بسیار ساده هستند ولی خروجیشان فوق‌العاده است. زمانی می‌فهمیم یک پدیده چنین شکلی دارد که با دیدنش یک جمله واحد به ذهنمان می‌آید: «چطور چنین چیزی، زودتر به فکر کسی نرسید؟».

برای مثال بیست سوالی بسیار بازی روتینی است؛ همه ما آن را از بچگی تا به حال بازی کرده‌ایم و آن را به خوبی می‌شناسیم. از طرفی رواج بازی‌های دورهمی باعث شده است تا تقریبا با بازی‌های هویت پنهان مثل One Night Ultimate Werewolf یا Avalon که در این مطلب هم به بررسی کوتاه آن‌ها پرداخیتم، آشنا بشویم.

به دلیل ذات دورهمی و گروهی بودن این نوع بازی‌ها و قوانین ساده که می‌توان در چند دقیقه آن‌ها را به هر جمعی آموزش داد و هم‌چنین عدم نیاز به آشنایی با زبان انگلیسی، چنین عناوینی به شدت بین مخاطبین ایرانی محبوب شده است. حالا تصور کنید عنوانی وجود داشته باشد که بازی نوستالژیکی مثل بیست سوالی را با بازی‌های شخصیت پنهان ترکیب کرده باشد؛ این دقیقا چیزی است که در ورووردز (Werewords) با آن طرف هستیم.

در این مطلب به سراغ جدیدترین بازی عرضه شده از تیم گیم باز رفته‌ایم پس با ویجیاتو و این بررسی همراه باشید.

شهر در امن و امان بود

بازی رومیزی Werewords

داستان بازی در مورد یک شهر کوچک است که گرگینه‌ها به آن حمله کرده‌‌اند و حالا شهروندان باید دست به دست هم دهند تا گرگینه‌ها را پیدا کرده و از شهر خارج کنند. در این میان شهردار نقش اصلی گروه شهروندان است و باید به باقی بازیکنان کمک کند تا به موفقیت دست پیدا کنند. شهردار کلمه جادویی را می‌داند، کلمه‌ای که می‌شود با گفتن آن گرگینه‌ها را فراری داد؛ ولی به دلیل جادوی سیاهی که این کلمه با خود به همراه داشته است قدرت تکلم خود را از دست داده است و حالا شهروندان باید با طرح پرسش‌هایی مرتبط، کلمه را حدس بزنند.

داستان بازی چندان پیچ و تاب خاصی ندارد، اگرچه اصلا نیازی به این مسئله نیست. همین چند خط بستر بازی و اتمسفر آن را طرح می‌کند و بازیکنان را آماده می‌سازد تا به دل گیم‌پلی بروند.

شهردار هزارچهره

روند بازی به این گونه است که بازیکنان شخصیت‌های بازی را بین خودشان تقسیم می‌کنند و یک کارت را به صورت ناشناس در وسط میز قرار می‌دهند. هر کس نقش خود را به صورت مخفیانه می‌بیند و سپس شخصی که کارت شهردار را در اختیار دارد، نقشش را اعلام می‌کند و بعد کارت وسط را می‌بیند:

  1. اگر کارت وسط شهروند بود او جزو شهروندان است و باید به آن‌ها کمک کند تا پیروز میدان شوند.
  2. اگر کارت وسط پیشگو بود، باز هم او با شهروندان است و باید به آن‌ها کمک کند.
  3. اگر کارت وسط گرگینه بود، او با گرگینه هم دست است! در این صورت اتفاقات جالبی رخ می‌دهد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

فرض کنیم شهردار با شهروندان است؛ در حالی که چشم همه بسته است او یک کلمه انتخاب می‌کند و آن را روی دفترچه می‌نویسد. سپس نوبت پیشگو و گرگینه است که به نوبت کلمه جادویی را ببینند و در آخر شهردار دفترچه را برعکس می‌کند و همه چشم‌هایشان را باز می‌کنند.

بازی رومیزی Werewords

بیشتر بخوانید:

حالا شهروندان فرصت دارند تا به نوبت و با مطرح کردن سوال از شهردار، به کلمه جادویی برسند. شهردار هم بدون هیچ صحبتی، با دادن توکن های بله، خیر، خیلی دور و خیلی نزدیک به آن‌ها پاسخ می‌دهد. در این میان پیشگو باید بدون آن که نقشش لو برود به شهروندان کمک کند تا سریع‌تر به جواب برسند، چرا که زمان محدود است و حتی اگر زمان هم مانع نبود، محدود بودن تعداد توکن‌های پاسخ می‌تواند برای شهروندان دردسرساز شود.

صد البته که گرگینه داستان ما بی‌تفاوت نخواهد نشست و باید سعی کند با طرح پرسش‌های بی‌ربط و گمراه کننده و هدر دادن زمان و توکن های پاسخ، سد راه شهروندان شود. گرگینه سخت‌ترین نقش بازی است، چون با این که جواب را می‌داند و وظیفه دارد تا بقیه را گمراه کند، نباید این اجازه را بدهد که کسی از شخصیت او خبردار شود.

اگر شهروندان به کلمه جادویی برسند، بازی به فاز دوم کشیده می‌شود. در این فاز بازیکنان باید حدس بزنند که چه کسی گرگینه است و به او رای بدهند. اگر تعداد رای‌ها به حد نساب برسد، گرگینه حذف شده و بازیکنان می‌برند و در غیر این صورت گرگینه برنده بازی است.

در صورتی که شهردار خودش گرگینه باشد بازی روند دیگری خواهد داشت؛ شهردار گرگینه می‌تواند با دادن جواب‌های اشتباه تمام بازیکنان را گمراه کند. البته که این پاسخ‌های اشتباه باید کنترل شده باشد، چرا که پیشگو ما جواب را می‌داند و شهردار باید تشخیص دهد چه کسی پیشگوست تا به شخص او جواب اشتباه ندهد. در صورتی که بازیکنان حدس بزنند خود شهردار گرگینه است به راحتی پیروز خواهند شد ولی اگر شهردارد گرگینه درست بازی کند، همه چیز به طور عجیبی تمام می‌شود و او یک‌ تنه پیروز بازی است!

روند بازی بسیار جذاب و سرگرم کننده است و تعداد المان‌های متغیر باعث می‌شود که زمان زیادی طول بکشد تا این بازی برای شما تکراری شود. Werewords برای جمعیت‌های تعداد بالا که می‌خواهند یک بازی جمع و جور، با قوانین ساده که هر دستش در کمتر از پنج دقیقه به پایان برسد، یک انتخاب عالی است. ترکیب بیست سوالی با این شخصیت‌ها، خوب از آب درآمده است و ارتباط برقرار کردن با Werewords کار راحتی است. البته بازی با قوانین خاص می‌تواند دو یا سه نفره بازی شود که البته جذابیتی ندارد و این حالت‌ها از اصل بازی بسیار فاصله دارند.

بازی رومیزی Werewords

در ورووردز چند شخصیت دیگر هم مانند «چیز»، خائن و محافظ وجود دارند که روند بازی را به شدت جذاب‌تر می‌کنند. نکته مثبت در رابطه با این موضوع این است که اضافه شدن این کاراکترها باعث نمی‌شود تا قوانین تغییری کنند و یا حتی بازی سخت‌تر شود؛ صرفا آتش کل‌کل و حدس و گمان زدن در بازی داغ‌تر می‌شود که با توجه به سبک این اثر اتفاق بسیار خوبی است.

ارتباط در یک نگاه

ورووردز کیفیت چاپ فوق‌العاده‌ای دارد و کیفیت توکن‌ها و کارت‌ها نسبت به محصولات داخلی، کاملا قابل قبول است. البته نکته منفی‌ای وجود دارد برش لبه بعضی از کارت‌های شخصیت با هم است که کمی متفاوت هستند که این موضوع می‌تواند در روند یک بازی شخصیت پنهان تاثیرگذار باشد؛ که می‌توانید با یک قیچی این ایراد را برطرف کنید. گرافیک بازی و کتابچه قوانین که از نسخه اصلی گرفته شده هم به خوبی از کار درآمده است و در کل از نظر بصری ورووردز بازی قدرتمندی به شمار می‌رود.

طبق گفته تیم سازنده، بازی تحت لایسنس کامل به فارسی برگردانده شده است که این موضوع بسیار مهم و مثبتی است که خوشبختانه در بازار بازی‌های ایرانیزه شده و ترجمه، در حال فراگیری است.

جمع‌بندی

ورووردز بازی خوبی است که می‌توانید آن را با جمع‌های مختلف، بارها بازی کنید و جذابیت را از دست ندهد. کیفیت ساخت و گرافیک بازی هم رسالتشان را به بهترین نحو انجام داده‌اند. بازی تا حد بسیار زیادی قیمتش را توجیه می‌کند و اگر می‌خواهید بودجه 120 الی 130 هزار تومانی برای یک بازی دورهمی اختصاص دهید، ورووردز می‌تواند یکی از جدی‌ترین کاندیدهای مورد نظر شما باشد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Mahan_Oltran
    Mahan_Oltran | ۵ فروردین ۱۴۰۰

    سلام از کجا می تونم تهیه کنم؟

مطالب پیشنهادی