بهترین بازیهای رومیزی مناسب برای شش نفر به بالا
گذشت آن روزهایی که تنها انتخاب بازی برای دورهمیهای چندنفره به Monopoly ،Risk و Clue محدود میشد. این روزها آنقدر بازی چند نفره در سطح بازار وجود دارند که انتخاب و خرید یکی از آنها ...
گذشت آن روزهایی که تنها انتخاب بازی برای دورهمیهای چندنفره به Monopoly ،Risk و Clue محدود میشد. این روزها آنقدر بازی چند نفره در سطح بازار وجود دارند که انتخاب و خرید یکی از آنها به یک چالش تبدیل شده است. ولی چه دنبال بازی ساده باشید که همه از آن بتوانند لذت ببرند و ارتباط برقرار کنند و یا یک عنوان سنگین و گیمر پسند، این بازیها میتوانند یک عصر معمولی شما را به یک خاطره ماندگار تبدیل سازند.
قبل از آن که تصمیم بگیرید بازی بعدی کلکسیون خود را انتخاب کنید، نیاز دارید که وقت بیشتری صرف کنید تا ببینید دقیقا به چه بازیای در طبقات بازیتان نیاز دارید؛ و مهمترین المان در انتخاب ان بازی، گیمپلی آن است. آیا میخواهید یک بازی ساده داشته باشید که کودکان فامیل و خودتان هم با آن ارتباط برقرار کنند؟ یا به دنبال بازیای هستید که سریع انجام شود و گرما را به جمع دوستانه شما بیاورد؟ یا یک گیمر با تجربه که به دنبال یک بازی پیچیده هستید تا ساعتها شما را سرگرم کند؟
چه بخواهید با دوستانتان یک شب گیمری داشته باشید، یا غیرگیمر ها را بخواهید به این وادی بکشانید، یا به واسطه یک بازی بخواهید جو سرد نشستهای خانوادگی را بشکنید، یک چیز همیشه ثابت است:
هزاران بازی برای انتخاب کردن وجود دارند که هر کدام طراحی، آرت به خصوص و دنیای مستقلی را ارائه میکنند. ما هم برای شما یک لیست از بهترین بازیهایی که مناسب 6 نفر به بالا هستند را تهیه کردیم که انتخاب را برای شما راحتتر کنیم.
بهترین بازی تعاملی-همکاری: Codenames
در بازی کدنیمز دو گروه رقیب تلاش میکنند تا به مامورین خود در سطح شهر، موقعیت اهدافشان را اطلاع دهند. اولین تیمی که زودتر تمام اهداف را به صورت درست، پیدا کند برنده بازی است. البته اگر در این بین، اشتباهی با قاتل ارتباط برقرار کنند در همان لحظه بازی را میبازند.
اعضای دو تیم به دو دسته تقسیم میشوند و رو به روی هم مینشینند. سپس یک سمت نقش اسپایمستر ها را بر عهده میگیرند و سمت دیگر نقش مامورها را بازی میکنند. اسپایمسترها هربار از بین نقشهای که دارند و کلماتی که بر روی میز چیده شدهاند، چند کلمه انتخاب میکنند و با استفاده از یک سرنخ آنها را به هم ربط میدهند؛ برای مثال برای دو کلمه آتش و خورشید، سرنخ داغ را به مامور خود میگویند. حالا نوبت مامور است که از بین کلمات منظور هم تیمیش را پیدا کند. کدنیمز در حال حاضر صدر جدول بازیهای خانوادگی را در اختیار دارد و با یکبار بازی کردن آن متوجه خواهید شد که چرا چنین جایگاهی کاملا شایسته این عنوان است.
بهترین بازی خانوادگی: Mysterium
در این بازی یکی از بازیکنان در نقش روح قرار می گیرد و باقی بازیکنان در نقش اعضای تیم پیش گویی. بازی می تواند 2 تا 7 نفره بازی شود که حالت 5 تا 7 نفره مناسب ترین حالت بازی است. بازیکن روح، به ازای هر بازیکن، یک شخصیت، یک مکان قتل، و یک آلت قتل در صفحه ای که از باقی بازیکنان پوشیده است، می چیند؛ سپس با توجه به درجه سختی به هر کدام از این 3 گروه کارت هایی اضافه می کند و بر روی میز و جلوی بازیکنان می چیند. بازی دقیقا 42 دقیقه طول می کشد چرا که در 7 ساعت (نوبت) و یک نوبت اضافه بابت حدس آخر و نهایی انجام می شود که هر نوبت ساعت شنی بازی زمان را محدود می کند.
پس از هر نوبت و حدس پیش گو ها، روح باید به آن ها بگوید که درست حدس زدنند یا خیر؟ البته روح ما فاقد قدرت تکلم است با زدن ضربه بر روی میز به آن ها اطلاع می دهد: یک ضربه یعنی حدس درست دو ضربه به معنی حدس اشتباه است؛ تق تق!
البته آن ها باید به حدس های یک دیگر رایبدهند که آیا غلط است یا درست و با استفاده از این رای ها امتیاز جمع آوری کنند. امتیاز ها در آخرین مرحله باعث می شود که کار آن ها راحت تر باشد.
بعد از این که همه پیش گو ها سه کارت شخصیت، مکان قتل و آلت قتل مربوط به خود را قبل از رسیدن ساعت 7 پیدا کردند، بازی به مرحله آخر می رسد که باید بیش از نیمی از جمعیت با توجه به سر نخ های روح جواب این سوال را که کدام یک از داستان های جور شده، داستان واقعی است به پیروزی برسند؛ در غیر این صورت تیم پیش گوها موفق نخواهند بود.
گیم پلی بازی پدید آمده از بازی Dixit است که حال در ساختار محکم تر و روایتی قوی تر شکل گرفته است. بازی آن قدر ساده است که می توانید آن را برای هر جمعی برگزار کنید و به دلیل عدم نیاز به زبان انگلیسی، مشکلی برای عده ای که به آن مسلط نیستند پیش نخواهد آمد. اما در عین سادگی، گیم پلی همه را راضی نگه خواهد داشت و از اول تا پایان زمان بازی که طولانی هم نیست لذت بخش و روان خواهد ماند.
بهترین بازی نیمهسنگین: The Resistance: Avalon
اگر به دنبال بازیای هستید که طیف زیادی از بازیکنان با سطح تجارب متنوع و سنین مختلف را در بر بگیرد، رزسیتنس آوالون یک انتخاب بسیر مناسب است. آوالون تا حد زیادی شبیه بازی مافیا است که به صورت کارتی انجام میشود و بایکنان هرکدام نقش و قابلیت مختلفی دارند. هدف بازی این است که همتیمیهای خود را فریب دهید. در این بازی خیر و شر مقابل هم قرار میگیرند تا آینده بشر و تمدن را به دست آورند، حتی شوالیه و جادوگران.
قوانین بازی سرراست هستند و با یک بار مطالعه همه چیز دستگیرتان میشود. بازی آنقدر قوانین سادهای دارد که حتی نوجوانان هم بتوانند آن را درک و بازی کنند. هر راند بازی حدود دقیقه به طول میانجامد. خوبی بازی هم همین است و میتوانید در مدت کوتاهی نسبت به مافیا، همان جو را دوباره تجربه کنید. در اصل چنین بازیای برای باز کردن روی حضار و آشنایی با نحوه برخورد آدمها بسیار مناسب است.
بهترین بردگیم سنگین و پیچیده: Twilight Imperium
توالایت امپریوم یک بازی گران قیمت و خاص است ولی برای بازی کردن چنین عنوانی بیشتر از پول به زمان نیاز دارید! ولی اگر یک گیمر کارکشته هستید و چند نفر مثل خودتان را میشناسید بهترین انتخاب برای یک بازی شش نفره همین عنوان است. تم اسپیس اوپرایی و علمی تخیلی آن فوق العاده است. توالایت امپریوم در سال 217 جایزه گلدن گیم را برای بهترین بازی تماتیک از آن خود کرده است و برای بهترین بازی استراتژی سال هم نامزد شده بود.
در ین بازی هر بازیکن در نقش یکی از هفت تمدن منحصربهفرد بازی قرار میگیرد و هدفش ایناست که از طریق جنگ، دیپاماسی، مبادله، ایجاد دوستی به قدرت اصلی فضا تبدیل شود. هر تمدن یک تجربه جدید را برای بازیکن به ارمغان میآورد ولی تنها در آخر یک نفر پادشاه کهکشانها خواهد بود و بر مکاتول رکس فروانروایی خواهد کرد. بازی از 4 تا 1 ساعت ممکن است طول بکشد و مناسب برای سنین 14 به بالا است.
بهترین بازی برای افراد ناآشنا به بردگیم: King of Tokyo
اگر میخواهید دوستانتان را متقاعد کنید که بردگیمها تنها استراتژیهای سنگین و مکانیزمهای عجیب غریب نیستند، نیاز به یک بازی گیتوی یا ورودی دارید. اصولا این گونه بازیها عناوینی جذاب، ساده و سریع هستند؛ تمام چیزی که نیاز دارید تا آنها را تا آخر عمر دوستانتان را به این بازیها آلوده کنید!
با این منطق، کینگ آو توکیو یکی از بهترین بازیهای ورودی است که در بازار وجود دارد. این بازی مناسب هر شخصی است که سنش از هشت سال بیشتر باشد و قوانینش را میتوانید در کمتر از چند دقیقه توضیح دهید و بازی بیشتر از 0 دقیق طول نخواهد کشید.
گیمپلی آن هم بسیار سرراست است: بازیکنان یک هیولا انتخاب میکنند و برای عنوان پادشاهی توکیو با هم به رقابت میپردازند. بازیکنان با ریختن تاس انرژی به دست میآورند، هیولا هایشان را درمان میکنند و یا به یکدیگر آسیب میرسانند.
بهترین بازی سریع: One Night Ultimate Werewolf
بازیهای داخلی
البته تعدادی از بازیهای ایرانی هم هستند که قابلیت بازی شدن با تعداد نفرات بالا را به همراه دارند که قبلا به بررسی آنها پرداختهایم: استوژیت، دژ، زار، پیشوم و کودتا. خواندن این بررسیها و تجربه بازیها را هم از دست ندهید.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
استوژیت بهترین بازی خانوادگیه. خیلی فان و آسونه. تا 8 نفر هم میتونن بازی کنن. کمل آپ هم عالیه.
خیلی گرون هستن!
سلام آقا رضا ، پس فکر کنم شما تا حالا با بردگیم و بازی رومیزی بحث و جدل و تحقیق نکردی این بازی ها خارجی هستند و به علت گمرکی قیمت بالا پيدا کمي نند اگه ارزونتر می خوای بازی هستند که یمت خیلی مناسبی دارن مثل شب مافیا