ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فیلم‌های اقتباس شده از کمیک‌ها - Banner
فیلم و سریال

۴۰ فیلم که احتمالا نمی‌دانید از کمیک‌ها اقتباس شده‌اند [قسمت اول]

ساخت فیلم‌های اقتباس شده از کمیک‌ها سابقه‌ای طولانی دارد و چندین دهه است که شاهد این روند هستیم. بعضی از این ساخته‌ها، مخصوصاً آثار ابرقهرمانی، با اقبال و توجه عمومی بالایی رو به رو شده‌اند. ...

محمدرضا صفری
نوشته شده توسط محمدرضا صفری | ۷ آبان ۱۳۹۸ | ۱۹:۰۴

ساخت فیلم‌های اقتباس شده از کمیک‌ها سابقه‌ای طولانی دارد و چندین دهه است که شاهد این روند هستیم. بعضی از این ساخته‌ها، مخصوصاً آثار ابرقهرمانی، با اقبال و توجه عمومی بالایی رو به رو شده‌اند. البته چند موردِ ابرقهرمانی را هم می‌توان نام برد که نه از نظر مخاطبان، نه منتقدین و نه فروش اصلاً موفق نبوده‌اند.

صحبت کردن در مورد آثار ابرقهرمانی کار ساده‌ای است و خیلی راحت می‌توانید چندین مورد از آن‌ها را نام ببرید. اما در دنیای کمیک‌ها، آثاری به جز داستان ابرقهرمانان نیز وجود دارند. این دسته داستان‌ها هم مورد توجه بسیاری از نویسندگان و کارگردانان فیلم‌ها، از هالیوود تا سینمای شرق آسیا، بوده‌اند.

قصد داریم در چند مطلب به معرفی فیلم‌های اقتباس شده از کمیک‌ها بپردازیم. خیلی از این فیلم‌ها، آثار مشهوری هستند و احتمالاً تعدادی از آن‌ها را دیده‌اید اما نمی‌دانید که ریشه آن‌ها از کمیک بوک‌ها سرچشمه می‌گیرد. پس برای آشنایی بیش‌تر با این دسته از فیلم‌ها با ویجیاتو همراه باشید.


  • کمیک بوک: Old Boy (تاریخ انتشار از سال 1996 تا سال 1998)
  • فیلم‌های اقتباس شده: Oldboy (به کارگردانی پارک چان-ووک - اکران در سال 2003) / Oldboy (به کارگردانی اسپایک لی - اکران در سال 2013)

حاصل مانگای خلق شده توسط Garon Tsuchiya و Nobuaki Minegishi دو فیلم سینمایی جداگانه بوده. با این که ایده اولیه زندانی شدن پروتاگونیست در تمام نسخه‌ها وجود دارد اما تفاوت‌هایی هم دیده می‌شود. در مانگا مدت زندانی بودن یک دهه است، در فیلم سال 2003 این مدت 5 سال بیش‌تر شده و در نهایت فیلم سال 2013 زمانش را به 20 سال افزایش داد.

ساخته پارک موارد تاریک‌تری را به داستان اضافه کرده. در مانگا هیچکس تا اواخر داستان نمی‌میرد و نبرد چکش مشهور فیلم هم در کمیک وجود ندارد، هر چند قاب بندی‌های پارک شبیه به یک صحنه کمیکی است. همچنین با وجود این که رابطه نادرست بین شخصیت اصلی و دختری که بعد از آزاد شدن از زندان ملاقات می‌کند یکی از اساسی‌ترین نکات داستانی فیلم است اما چنین موردی را در مانگا نمی‌بینیم.


  • کمیک بوک: The Extraordinary Adventures Of Adèle Blanc-Sec (تاریخ انتشار از سال 1976 تا به امروز)
  • فیلم اقتباس شده: The Extraordinary Adventures Of Adèle Blanc-Sec (به کارگردانی لوک بسون - اکران در سال 2010)

فیلم‌های ساخته شده توسط لوک بسون همیشه حس و حال یک اثر کمیک بوکی را داشته‌اند. شاید باعث تعجب شود که بدانیم فیلم‌هایی مثل Léon: The Professional و The Fifth Element مرجع کمیک بوکی ندارند. برای او تا سال 2010 طول کشید تا اولین فیلم اقتباس شده از کمیک بوک خود را روی پرده نقره‌ای سینما بیاورد.

لوک بسون به سراغ کمیک فرانسوی خلق شده توسط Jacques Tardi رفت؛ کمیکی با نام The Extraordinary Adventures Of Adèle Blanc-Sec که برای سال‌هایی طولانی در حال انتشار است. بسون حال و هوای سرگرم کننده کمیک در ژانر ماجراجویی تاریخی وفادار ماند که نتیجه آن ساخت یکی از آثار مورد قبول منتقدین شد.


  • کمیک بوک: Wanted (تاریخ انتشار از سال 2003 تا سال 2005)
  • فیلم اقتباس شده: Wanted (به کارگردانی تیمور بکمامبتوف - اکران در سال 2008)

در حالی که احتمالاً شهرت عمده فیلم به خاطر حضور آنجلینا جولی در آن باشد اما کمیک بوک Wanted یکی از آثار موفق مارک میلار به حساب می‌آید. با این حال تفاوت‌های زیادی بین دو اثر وجود دارد.

اثر خلق شده توسط مارک میلار خشونت خیلی زیادی را شامل می‌شود، شخصیت‌های عجیب و غربی را در خود جا داده که تعدادی از آن‌ها به روش‌های دردناکی به قتل می‌رسند و حتی وقتی نوبت دیالوگ‌ها می‌شود، با وجود بد دهانی‌های فراوان که در فیلم دیده‌ایم اما کمیک میلار، پا را از فیلم نیز فراتر گذاشته و هیچ خط قرمزی را برای خود در نظر نمی‌گیرد.


  • کمیک بوک: The Surrogates (تاریخ انتشار از سال 2005 تا سال 2006)
  • فیلم اقتباس شده: Surrogates (به کارگردانی جاناتان موستوو - اکران در سال 2009)

فیلم اقتباس شده از این کمیک یکی از آثار مورد توجه بود که نتوانست انتظارات را برآورده کند. جاناتان موستوو به عنوان کارگردان فیلم سعی کرد به ایده اصلی کمیک (اکثر مردم بین ربات‌هایی که از راه دور کنترل می‌شوند در حال زندگی هستند ولی یک قتل این سیستم را دچار تداخل می‌کند) پایبند باشد و در عین حال با خلاقیت خودش مواردی که در کمیک وجود ندارند را به فیلم تزریق کند.

در فیلم، یک مهاجم ناشناس نه تنها یک Surrogate را نابود می‌کند (همانند کمیک) بلکه برای انسان کنترل کننده‌اش نیز همان سرنوشت را رقم می‌زند که باعث پیچیده‌تر و خطرناک‌تر شدن اوضاع شود. هر چند فیلم Surrogates نتوانست موفقیتی به دست آورد اما حداقل توانست مواردی را به مرجعش اضافه کند.


  • کمیک بوک: Road To Perdition (تاریخ انتشار در سال 1998 به علاوه چند اسپین‌آف)
  • فیلم اقتباس شده: Road To Perdition (به کارگردانی سم مندز - اکران در سال 2002)

فیلم ساخته شده توسط سم مندز در واقع نه فقط از روی یک کمیک بوک، بلکه از روی دو کمیک بوک اقتباس شده است. اولی کمیک بوکی هم نام با فیلم که توسط مکس آلن کالینز خلق شده و دیگری مانگایی ژاپنی به اسم Lone Wolf And Cub که منبع الهام خود کمیک Road To Perdition بوده.

تفاوت بین فیلم و کمیک این است که اثر خلق شده آلن کالینز، داستانی را از دوران رکود بزرگ تا آمریکای قبل از جنگ ویتنام به تصویر می‌کشد در حالی که فیلم ساخته شده توسط مندز تماماً در سال 1931 جریان دارد. ممکن است در نگاه اول این فیلم یک اثر اقتباس شده از دنیای کمیک‌ها نباشد اما می‌توان اثراتی از آن را در فیلم برداری خیره کننده‌اش دید. فیلم برداری‌ای که یک جایزه اسکار به خود اختصاص داده.


  • کمیک بوک: Gainsbourg (تاریخ انتشار در سال 2010)
  • فیلم اقتباس شده: Gainsbourg: A Heroic Life (به کارگردانی ژوآن سفار - اکران در سال 2010)

ژوآن سفار احتمالاً از این که فیلمش در لیست آمده خوشحال نخواهد بود. در حالی که ساخت این فیلم از طریق تصویرسازی به سبک کمیک بوک‌ها شروع شد اما ژوآن اصرار داشت فقط به این دلیل است که «نویسندگی [او] از طریق نقاشی کردن است».

به هر حال به عنوان یک هنرمندِ تصویرساز کمیک، فیلمش به طرز واضحی ریشه در داستان مصور اولیه‌اش دارد. واضح‌ترینِ آن‌ها حضور یک نسخه انیمیشن شده از Gainsbourg در فیلم است که سعی در انتقال حس کمیک را دارد.


  • کمیک بوک: Timecop (تاریخ انتشار از سال 1992 تا سال 1994)
  • فیلم اقتباس شده: Timecop (به کارگردانی پیتر هایمز - اکران در سال 1994)

فقط سه شماره از کمیک Tmecop در سال 1992 منتشر شد اما همین شروع توسط Mark Verheiden منجر به ساخت فیلمی با بازی «ژان کلود ون دام»، یک سریال در سال 1997 و در نهایت یک بازی ویدیویی شد.

در مورد فیلم، خود Mark Verheiden مسئول نوشتن فیلم‌نامه بود و به همین دلیل اثری خلق شد که کاملاً به داستان اصلی این ابر پلیس سفر کننده در زمان وفادار است. ون دام نیز با مهارت‌های بازیگریش‌اش در این فیلم درخشید. اما در سال 2003 دنباله این فیلم با نام Timecop 2: The Berlin Decision اکران شد، اثری که نتوانست موفقیت چندانی به دست آورد.


  • کمیک بوک: Barb Wire (تاریخ انتشار از سال 1994 تا سال 1998)
  • فیلم اقتباس شده: Barb Wire (به کارگردانی دیوید هوگان - اکران در سال 1996)

با این که شاید خیلی دور از ذهن به نظر برسد اما کمیک و در نتیجه فیلم اقتباس شده، به صورت خیلی جزئی از فیلم Casablanca الهام گرفته‌اند.

در فیلم Barb Wire، پاملا اندرسون به ایفای نقش صاحب کلوپ شبانه‌ای در سال 2017 می‌پردازد. دوره‌ای که در آن جنگ داخلی دوم ایالات متحده اتفاق افتاده. تنها چیزی که می‌توان در مورد فیلم گفت این است که نامزد جایزه تمشک طلایی نیز شده بود.


  • کمیک بوک: The Fountain (تاریخ انتشار در سال 2005)
  • فیلم اقتباس شده: The Fountain (به کارگردانی دارن آرونوفسکی - اکران در سال 2006)

نزدیک بود که داستان حماسی آرونوفسکی هیچوقت ساخته نشود. قرار بود برد پیت و کیت بلانشیت بازیگران این اثر باشند و بودجه 70 میلیون دلاری برای آن در نظر گرفته شود. اما برد پیت از ایفای نقشش کنار کشید و در نتیجه ساخت فیلم نیز متوقف شد. آرونوفسکی که شدیداً مشتاق بیان داستانش بود از فیلم نامه‌اش برای خلق یک کمیک بوک استفاده کرد. چیزی که در سر داشت این بود که «اگر هالیوود من را اذیت می‌کند پس حداقل می‌توانم یک کمیک بوک از آن بسازم.»

اما شانس با آرونوفسکی یار بود و کمپانی برادران وارنر با نصف بودجه قبلی اجازه ساخت فیلم را به او داد. هنوز هم ارزش دارد تا سری به کمیک بوک بزنید و ببینید فیلم اولیه که بودجه بیش‌تری هم داشت قرار بود به چه شکلی درآید.


  • کمیک بوک: The Addams Family (تاریخ انتشار از سال 1938)
  • فیلم‌های اقتباس شده: The Addams Family (به کارگردانی بری ساننفلد - اکران در سال 1991) / Addams Family Values (به کارگردانی بری ساننفلد - اکران در سال 1993) / Addams Family Reunion (به کارگردانی دیو پین - اکران در سال 1998)

گومز، مورتشا، ونزدی، لارچ و کل خانواده به قدری این روزها در دنیای فیلم‌ها و سریال‌ها محبوب و مشهور شده‌اند که به راحتی می‌توان فراموش کرد ریشه‌های آن‌ها به دنیای کمیک‌ها آن هم به مجله نیویورکر (The New Yorker) باز می‌گردد. چارلز آدامز، داستان این شخصیت‌ها را از سال 1938 به صورت کمیک استریپ شروع به خلق کرد و حدود 50 سال طول کشید تا سینما متوجه آن‌ها شود. هر چند این صبر ارزشش را داشت.

البته با وجود این که کمیک استریپ‌های خانواده آدامز حدود 50 سال منتشر شد ولی جزئیات خیلی کمی را شامل می‌شد، به طوری که اعضای این خانواده حتی اسم‌های مشخصی برای خود نداشتند و تازه در سریال ساخت سال 1964 آن‌ها نام گذاری شدند.


به مطالعه ادامه دهید:

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Amir
    Amir | ۸ آبان ۱۳۹۸

    جالب بود

مطالب پیشنهادی