ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سریال

نگاهی به بهترین سریال‌های انیمیشنی ساخته شده بر اساس بازی‌های ویدیویی

تجربه نشان داده که عناوین ساخته شده بر اساس بازی‌های ویدیویی معمولا جذاب و راضی‌کننده نیستند، اما مواردی نیز وجود دارند که در این میان استثنا بوده و توانسته‌اند توجه مخاطبان را به سوی خود ...

دنیا جهانگیری
نوشته شده توسط دنیا جهانگیری | ۲۳ مهر ۱۳۹۹ | ۱۳:۰۰

تجربه نشان داده که عناوین ساخته شده بر اساس بازی‌های ویدیویی معمولا جذاب و راضی‌کننده نیستند، اما مواردی نیز وجود دارند که در این میان استثنا بوده و توانسته‌اند توجه مخاطبان را به سوی خود جلب کنند.

نخست می‌توان این پرسش را مطرح کرد که چرا اقتباس‌های سینمایی از بازی‌های ویدیویی شکست می‌خورند؟ دلایل و پاسخ‌های بسیاری برای این سوال وجود دارد، اما به طور خلاصه می‌توان گفت که گاهی اوقات استودیوهای سازنده بودجه قابل قبولی برای ساخت عنوان اقتباسی در نظر نگرفته‌ و در کنار آن روایت کاملا متفاوت این فیلم‌ها نسبت به داستان بازی‌های ویدیوییِ مورد نظر است. همه و همه باعث می‌شوند که طرفداران دنیای گیم و سینما، اثر ساخته شده را با نسخه اصلی (ویدیو گیم) آن مقایسه کنند و درنهایت از آن ناامید شوند.

اما گاهی اوقات نیز فیلمسازان تمام تلاش خود را کرده‌اند تا این ناکامی‌ها را جبران کرده و تصویر واضحی از اثر اقتباس شده به نمایش بگذارند. در اغلب این فیلم‌ها، کارگردان سعی کرده داستان اصلی فیلم خود را اقتباس کند و با رنگ و بویی جدید و البته مستقل آن را روایت کند. خوشبختانه این سیاست در مواردی جواب داده و منجر به خلق آثار محبوب زیادی شده است.

صنعت بازی‌های ویدیویی با پیشرفت تکنولوژی و علاقه‌مندی هرچه بیشتر مخاطبان آن روز به روز پرطرفدارتر و داغ‌تر می‌شود. این مسئله باعث جلب توجه کمپانی‌های فیلمسازی به این صنعت شده و در تلاش هستند تا پیوند دنیای فیلم و سریال با بازی‌های ویدویی را قوی‌تر کنند. البته در این میان فیلم‌های سینمایی اقتباسی سابقه بیشتری نسبت به سریال‌ها دارند و شناخته شده‌تر نیز هستند. عناوینی همچون پوکمون و سونیک از جمله سریال‌‌های نام‌آشنا در این حوزه به شمار می‌آیند. در ادامه مقاله در ویجیاتو قصد داریم نگاهی به این عناوین موفق انداخته و با آنها آشنا شویم.

۱۰. Castlevania

بازی‌های ویدیویی

کسلوانیا (Castlevania) نام نخستین عنوان این لیست است که بر اساس بازی کسلوانیا: نفرین دراکولا (از سری کسلوانیا) توسط شرکت کونامی ساخته شده‌است. این بازی که در سبک اکشن ماجراجویی و ترسناک ساخته شده، نخستین بار در سال ۱۹۸۶ اکران شد و از آن زمان تاکنون توانست طرفداران زیادی به‌دست آورد.

سریال کسلوانیا در سه فصل ساخته شده که فصل اول آن سال ۲۰۱۷ از نتفلکیس پخش شد و فصل پایانی نیز در تاریخ ۵ مارس ۲۰۲۰ (۱۵ اسفند ۹۸) منتشر شد. کاراکترهای دوست‌داشتنی، اکشن فوق‌العاده، شوخ‌طبعی و احساسات از خصوصیات برجسته این سریال نتفلیکس به شمار می‌رود. نکته جالب و مهم‌تر آن است که با دیدن این سریال به طور کل و به راحتی متوجه داستان و شخصیت‌ها می‌شوید و لازم نیست حتما از قبل بازی آن را تجربه کرده باشید.

نقطه قوت دیگر این مجموعه ویلن اصلی آن است، جایی که میبینیم بین احساسات و اکشن آن تعادل به خوبی رعایت شده.

۹. Pokémon

بازی‌های ویدیویی

این حقیقت که هم بازی و هم سریال پوکمون ساخته شده‌اند بر کسی پوشیده نیست، اما عده‌‌ای نیز هستند که نمی‌دانند بازی پوکمون قبل از سریال آن وجود داشته است. بازی پوکمون در سال ۱۹۹۶ منتشر شد درحالی که پخش سریال آن درست یک‌سال بعد یعنی (۱۹۹۷) در کانال تی‌وی توکیو آغاز شد.

با این تفاسیر یعنی حدود ۲۰ سالی است که با این عنوان محبوب و نام‌آشنا زندگی می‌کنیم و عملا نمی‌شد یکی از مشهورترین آثار در فرهنگ عامه را در این لیست قرار ندهیم. با وجود عناوینی نظیر Detective Pikachu و ویدیو گیم Pokémon Sword and Shield بعید است که به این زودی شاهد پایان این مجموعه عظیم و خاطره‌انگیز باشیم.

۸. Sonic The Hedgehog/Sonic SatAM

بازی‌های ویدیویی

از زمانی که بازی Sonic the Hedgehog ساخته شد، عناوین مختلفی از جمله Sonic X بر اساس این ویدیو گیم ساخته و پخش شدند.

بسیاری از طرفداران بر این باورند مجموعه انیمیشنی Sonic SatAM که بین سال‌های ۱۹۹۳ و ۱۹۹۴ پخش می‌شد را بتوان یکی از بهترین سریال‌های آن دوران به شمار آورد، چراکه در کنار ویژگی‌های جذاب و کودکانه، فضای داستانی تاریک و واقعی‌تری دارد.


بیشتر بخوانید:


این فیلم که نخستین بار در سال ۱۹۹۳ پخش خود را آغاز کرد، ارتباط داستانی دقیقی با نسخه ویدیو گیم آن ندارد. در این مجموعه، سونیک در یک دنیای پساآخرالزمانی گروهی را تشکیل می‌دهد که برای آزادی و اجرای عدالت و علیه ظلم و ستم مبارزه می‌کنند. متأسفانه این سریال درنهایت کنسل شد، اما دو فصل فوق‌العاده دارد که از تماشای آن پشیمان نمی‌شوید.

۷. Final Fantasy 14: Dad Of Light

بازی‌های ویدیویی

آنچه که بازی (Final Fantasy 14: Dad Of Light) را از سایر ویدیوگیم‌ها متمایز می‌کند، سبک MMORPG ( یا نقش آفرینی بر خط چندنفره گسترده) آن است.

این بازی که اولین نسخه آن در سال ۱۹۸۷ منتشر شد، جدا از بازی دارای چندین انیمه است و یکی از سری بازی‌های پرفروش تاریخ به‌حساب می‌آید. آخرین بازی منتشر‌شده از این مجموعه ریمیک فاینال فانتزی ۷ است که قسمت اول آن منتشر شده و اپیزود بعدی هم در دست ساخت است.

داستان سریال که فصل نخست آن سال ۲۰۱۷ از نتفلیکس پخش شد، درباره پسری است که با خرید یک کنسول برای پدرش و بازی Final Fantasy 14 سعی می کند به صورت مخفیانه از طریق رایانه خود با او ارتباط برقرار کند که پدرش نیز از این قضیه بی‌خبر است.

بهترین قسمت این سریال، تماشای پدر است، اینکه قدم به قدم یاد می‌گیرد چگونه بازی کند و با چت کردن با افراد مختلف، دوستان جدیدی پیدا کند.

۶. Air TV

بازی‌های ویدیویی

این انیمه کوتاه و احساسی بر اساس رمان مصوری با همین نام ساخته شده است. Air یکی از آن بازی‌هایی است که با انتخاب یک کاراکتر به دنبال اتفاقات رمانتیک می‌روید و درنهایت با پایان‌بندی‌های مختلفی روبه‌رو می‌شوید.

همانطور که از عنوان سریال می‌توان حدس زد، تم Air TV تماما درباره آسمان است. همه دختران ارتباطی با آسمان دارند و پروتاگونیست داستان نیز، بر اساس یک داستان قدیمی که مادرش برای او تعریف کرده بود، به‌دنبال دختری در آسمان می‌گردد.

تم مادرانه همواره یکی از عناصر جذاب در بین سریال‌ها بوده. اگر به دنبال الگوها، فرضیه‌سازی و اتمسفری جادویی هستید، این سریال می‌تواند پیشنهاد خوبی برایتان باشد.

۵. School Days

بازی‌های ویدیویی

سریال School Days (روزهای مدرسه) به واسطه نوع رفتار شخصیت‌ها و خشونت گرافیکی یکی از جنجالی‌ترین و بحث‌برانگیزترین عناوین ساخته شده در دنیای انیمه‌ است. هرچند همین نکات نیز دلیل علاقه و اشتیاق طرفداران به این سریال را به وضوح نشان می‌‌دهد.

School Days هم مانند عنوان پیشین، قبل از آنکه وارد دنیای انیمه شود اقتباسی از یک رمان بوده. در حقیقت آنقدر محبوب بوده که از طریق کتاب‌ها، سی‌دی، کنسرت فیلم و پلتفرم‌های دیگر به دست مخاطبان برسد.

انتظار نداشته باشید که شخصیت‌های آن شگفت‌زده‌تان کنند، زیرا به هر میزان که بی‌عاطفگی و حس انتقام‌جویی آنها را می‌بینید، از بار عاشقانه آن کم کاسته می‌شود.

۴. Fate/Stay Night

بازی‌های ویدیویی

این سری از ویدیو گیمِ Fate به عناوین بسیاری ختم شده که همگی طی چند سال اخیر منتشر شدند. اگر از عاشقانه انیمه هستید و تاکنون این سریال را تماشا نکرده‌اید، به احتمال زیاد تصاویر شخصیت‌های آن را در وبسایت‌های انیمه و یا رویدادهای دیگر دیده‌اید. هرچه باشد، طراحی کاراکترهای آن بسیار زیبا هستند و به سختی می‌توان فراموششان کرد.

از آنجایی که این سریال کمی پیچیدگی دارد، بهتر است برای درک بهتر آن از وبسایت Otaku Mode به عنوان منبع استفاده کنید.

۳. Clannad

بازی‌های ویدیویی

این سریال درام و دوست‌داشتنی نیز اقتباسی از یک رمان مصور است. قسمت اعظمی از تم سریال Clannad به موضوع ارزش خانواده اشاره دارد. در این سریال، پروتاگونیست داستان دانش‌آموزی دبیرستانی است که شخصیتی افسرده دارد و با یک دختر جذاب و درونگرا ملاقات می‌کند.

داستان عاشقانه این سریال بسیار دلنشین است و احساسات شما را برمی‌انگیزد. بهتر که پس از اتمام فصل اول این سریال، مجموعه After Story که دنباله‌ای برای عنوان Clannad محسوب می‌شود را نیز تماشا کنید.

در حقیقت این سریال After Story است که گره ماجرا را باز کرده و شما را به یک پایان راضی‌کننده می‌رساند.

۲. Earthworm Jim

بازی‌های ویدیویی

این بازی با نام Earthworm Jim در سال ۱۹۹۳ منتشر شد که در زمان خودش و نسبت‌ به پلتفرم‌های آن دوران بسیار پرطرفدار و جذاب بود. به عنوان مثال این بازی شخصیتی به نام فلان دارد که ایده "نجات دادن شاهزاده" که در بازی‌های بی‌شماری وجود داشته را به سخره می‌گیرد.

سریالی که بر اساس این بازی ساخته شده، توجهات لازم را دریافت نکرد و تاحدی دست‌کم گرفته شده، درصورتی که می‌توانست مورد اقبال بیشتری از سوی مخاطبان قرار گیرد. دن کستلانتا که صداپیشگی شخصیت هومر (سیمپسون‌ها) را برعهده داشته، صدا پیشه شخصیت Earthworm Jim نیز بوده.

۱. Ef: A Fairy Tale Of The Two

بازی‌های ویدیویی

جالب است که بسیاری از رمان‌های مصور رمانتیک و عاشقانه از ژاپن به سریال‌ها و انیمه‌های زیبا و موفق تبدیل شدند. در واقع می‌توان گفت که درصد زیادی از اقتباس‌های سریالی از طریق همین رمان‌ها انجام گرفته و در نهایت در اختیار مخاطبان تلویزیونی قرار داده شده است.

عنوان Ef چندین داستان عاشقانه را روایت می‌کند؛ همانطور که بیشتر این سریال‌ها درام هستند، این مجموعه نیز سبکی ملودراماتیک دارد. Ef هم مانند سریال‌های Air TV و Clannad، فضایی فانتری دارد که به جذاب‌تر شدن آن کمک کرده.

بیشتر بخوانید:

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (5 مورد)
  • بی نام
    بی نام | ۲۳ مهر ۱۳۹۹

    تو این لیست سونیک ایکس خیلی بهتر و شبیه تر به بازی ساخته شده تا سونیکی که اروپایی / آمریکایی طراحی شده. ضمن اینکه سریال fatal fury هم میتونست جا داشته باشه.

  • Amirreza
    Amirreza | ۲۳ مهر ۱۳۹۹

    نت فلیکس به تازگی انیمشن dragon's dogma رو هم بر اساس بازیش پخش کرده

    • آرش پارساپور
      آرش پارساپور | ۲۳ مهر ۱۳۹۹

      بله مطلب بررسی اون هم مجزا رفتیم ولی توی وادی بهترینها قرار نمیگیره رفیق

  • کیان
    کیان | ۲۳ مهر ۱۳۹۹

    شماره ۴ باید “عاشقانِ انیمه” باشه!
    هکسره :دی

    • دنیا جهانگیری
      دنیا جهانگیری | ۲۳ مهر ۱۳۹۹

      بله اشتباهِ تایپی بوده.

مطالب پیشنهادی