بازیسازان به عسلویه و ایرانخودرو میروند؛ چرا؟
طی چند هفته اخیر بنیاد ملی بازیهای رایانهای ۲ برنامه بازدید از عسلویه و شرکت ایرانخودرو را برای بازیسازان برگزار کرده. برگزاری چنین برنامههای از سمت بنیاد ملی بازیهاباعث تعجب عدهای از فعالین این حوزه ...
طی چند هفته اخیر بنیاد ملی بازیهای رایانهای ۲ برنامه بازدید از عسلویه و شرکت ایرانخودرو را برای بازیسازان برگزار کرده. برگزاری چنین برنامههای از سمت بنیاد ملی بازیهاباعث تعجب عدهای از فعالین این حوزه شده و حال محمدعلی سیدحسینی مدیر بخش حمایت این ارگان در گفتگو با ویجیاتو از دلایل برگزاری این بازدیدها میگوید.
طبق گفتههای سیدحسینی به ویجیاتو، هدف اصلی از برگزاری چنین برنامههایی آشنا کردن بازیسازان با صنعتهای دیگر و شکلگیری پلهای ارتباطی است: «برای مثال بعد از انجام نشست تعاملی بازیسازان با مدیران شرکت نفتی عسلویه، قرار شد که بازیسازان طرحهایی را در مورد ساخت بازی با محوریت این فضای کاری ارائه دهند. این طرحها در جلسه با روابط عمومی یکی از شرکتهای پتروشیمی توسط بازیسازا ارائه خواهد شد.»
در واقع همگرا با برگزاری چنین بازدیدهایی میخواهد یک روش درآمدزایی مکمل برای بازیسازان ایجاد کرده و سایر صنعتها را هم از ظرفیتهای بازیهای ویدیویی باخبر کند.
سیدحسینی میگوید که این بازدید در واقع تنها «بازدید» از شرکتها نیستند: «ما نشستهای مشترک داریم در این بازدیدها و اصل مطلب هم مرتبط با این نشستها است. بازدیدها صرفا برای این انجام میگیرد که موضوع مشترکی برای بحث در این نشستها باشد.»
با توجه به محدودیتهای مالی پروژه همگرا، یک موضوع مهم در مورد برگزاری چنین بازدیدهایی به هزینههای آن برمیگردد. البته سیدحسینی میگوید که برگزاری این بازدیدها هزینهای برای بنیاد ملی بازیها ندارد: «تمام هزینههای مربوط به عسلویه توسط میزبان ما پرداخت شد و در مورد نشست تعاملی بازیسازان با مدیران ایرانخودرو نیز با وجود آن که بازدید مربوط به استان تهران میشد و هزینه زیادی هم نداشت، بازهم ایرانخودرو تمام هزینههای مربوطه را پرداخت کرد.»
با وجود انتقادات به این طرح، سیدحسینی به ویجیاتو گفت که تا کنون استقبال از این برنامهها خوب بوده و قرار است که به صورت ماهانه شاهد برگزاری چنین بازدیدهایی باشیم: «برای برنامه عسلویه ۱۵ نفر ظرفیت داشتیم که به سرعت پر شد و بسیاری از بازیسازهایی که به ساخت بازیهای ریسینگ علاقه داشتند نیز در بازدید از ایرانخودرو شرکت کردند. در حال حاضر با شرکتهای دیگری برای برگزاری برنامه بازدید در حال گفتگو هستیم اما حداقل تا الان یک توافق قطعی حاصل نشده است.»
یکی از انتقادات دیگر به همگرا به حذف شدن خدماتی مثل تسهیلات مربوط به تهیه سختافزار و اضافه شدن طرحهایی مثل بازدید از شرکتها برمیگشت. سیدحسینی به ویجیاتو گفت که حذف این خدمات برای اضافه شدن خدمتی جدید صورت نگرفته است: «استفاده از تسهیلات مربوط به سختافزار همگرا به صورت موقت به خاطر مشکلات همکاری با پارتنرهای همگرا ممکن نیست اما در حال حاضر اعضا میتوانند وامهای ۳۰ میلیون تومانی را برای تجهیز بخش سخت افزار تهیه کنند.»
معاونت بنیاد به ما گفت که به خاطر آن که بازیسازان و فعالان موفق این صنعت در انتخاب اعضای همگرا دخیل بودهاند، در حال حاضر تنها برنامه بازدید برای اعضای همگرا در دسترس است: «از آنجا که بازیسازان و فعالان شناخته شده داخلی انرژی زیادی را صرف انتخاب مستعد و لایقترین تیمها برای همگرا کردهاند، ما نیز از همان لیست برای دادن خدمات بازدید از صنایع استفاده کردیم.»
در ضمن بهزودی قرار است جزییات مربوط به پذیرش دور جدید همگرا آغاز شود و سیدحسینی از طراحی مکانیزمی خبر داد که اجازه میدهد تیمهای مستعد زودتر از خدمات همگرا استفاده کنند و برای دور بعدی آن منتظر نمانند.
بیشتر بخوانید:
- سرپرست جدید طرح همگرا: همه درخواستهای حمایتی بنیاد تا پایان سال پرداخت میشود
- نمايشگاه بازیهای رايانهای پس از ۶ سال احیا میشود
- بازیسازی به جای خدمت سربازی
از آنجایی که برنامههای بازدید از شرکتهای مختلف هزینهای برای بنیاد ملی بازیها ندارد و میتواند باعث شکل گیری روابط اقتصادی بین تیمهای بازیسازی پر استعداد و شرکتهای پردرآمد شود، میتوان آن را به عنوان یکی از یک طرح حمایتی توسط بنیاد ملی بازیها قبول کرد. البته هنوز سخن گفتن در مورد تاثیرگذاری چنین برنامههایی زود است و باید منتظر ماند و دید که آیا این بازدیدها در نهایت به وضعیت اقتصادی بازیسازان یا شکلگیری بازیهای با کیفیتتر کمک خواهند کرد یا خیر.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.