حمایت کاربران پلتفرم ریمیت از استریمرهای ایرانی به ۵ میلیارد رسید
طی سالهای اخیر استریمرها اهمیت ویژهای بین گیمرهای ایرانی پیدا کردهاند و در حال حاضر شاهد استریمرهای ایرانی شناخته شده زیادی هستیم که هر کدام از آنها سبک خاص خودشان را در ارائه محتوا داشته ...
طی سالهای اخیر استریمرها اهمیت ویژهای بین گیمرهای ایرانی پیدا کردهاند و در حال حاضر شاهد استریمرهای ایرانی شناخته شده زیادی هستیم که هر کدام از آنها سبک خاص خودشان را در ارائه محتوا داشته و مخاطبان مخصوص به خودشان را هم دارند.
یکی از مهمترین روشهای درآمدی استریمرها حمایت مالی یا Donation (دونِیشِن) توسط تماشاگران است، روشی که بخش قابل توجهی از درآمد یک استریمر را به خود اختصاص میدهد. فرهنگ حمایت مالی از استریمرها در ایران هم در حال جا افتادن است و در همین راستا مدتی پیش پلتفرم ریمیت که یک سرویس دریافت حمایت مالی آنلاین برای استریمر ها است اعلام کرد که مقدار تمام تراکنشهایش از مرز پنج میلیارد تومان گذشته. اتفاقی که خبر از تغییر چهره استریم و استریمر نزد کاربران ایرانی فضای وب میدهد و به همین مناسبت گفتگویی با علی معینی موسس پلتفرم ریمیت داشتم و از او در مورد آینده استریمرهای ایرانی سوال کردم.
در دوران ابتدایی فعالیت استریمرهای ایرانی روی پلتفرمهای داخلی، هیچ فضایی برای آن که کاربران بتوانند مانند پلتفرمهای خارجی شناخته شده حمایت مالی دریافت کنند وجود نداشت. در واقع تنها تعداد کمی از استریمرها یک سیستم مختص به خودشان را ایجاد کرده بودند که امکان استفاده فراگیر از آن نبود. طبق گفتههای علی معینی به همین دلایل ریمیت شکل گرفت:
بعد از چند ماه که آپارات فضا را برای فعالیت استریمرها فراهم کرد ریمیت هم ساخته شد. قبل از به وجود آمدن این پلتفرم هیچ راهی برای نمایش میزان حمایتها در آپارت وجود نداشت و استریمر مجبور بود که سایتی مختص برای این کار ایجاد کند و خودش هر چند وقت یکبار میزان حمایتها را بخواند.
نباید بهوجود آمدن پلتفرمهایی مثل ریمیت را در دستکم گرفت به این دلیل که حضور آنها باعث شد تا فضایی برای فعالیت استریمرها شکل بگیرد. جالب توجه است که طبق گفتههای معینی کاربران ایرانی حتی از کاربران پلتفرمهای جهانی هم بیشتر میل به حمایت مالی دارند:
فرهنگ دونیت در ایران جدیتر از خارج است و اگر بخواهیم طبق حرفهای خود استریمرهای خارجی صحبت کنیم، حمایت مالی کاربران کوچکترین راه درآمد آنها است و آنها بیشتر به مواردی همچون تبلیغات وابسته هستند. در مقابل برای اکثر استریمرهای ایرانی حمایت مالی مهمترین و در بعضی از موارد تنها منبع درآمدی به حساب میآید. کاربران هم که میدانند که این دونیتها تا چه اندازه برای استریمر مورد علاقه آنها مهم است، حمایتهای مالی متعددی انجام میدهند.
انتظار میرود که با جا افتادن بیشتر فرهنگ تماشای استریم، استریمرها به افراد شناخته شدهتری در جامعه تبدیل شوند و در نتیجه بتوانند از راههای درآمدی دیگری مثل تبلیغات و جذب اسپانسر هم استفاده کنند. تا به امروز ۵۰۰۰ کاربر در ریمیت که محبوبترین پلتفرم حمایت مالی از استریمرها در ایران است ثبتنام کردهاند. این رقم هنوز با پتانسیل اصلی خود فاصله زیادی دارد و علی معینی هم در صبحتهایش به مشکلاتی که پیشرفت آنها را به تاخیر انداخته اشاره میکند:
مشکلات زیرساخت اینترنت کشور یکی از معضلات اصلی است که در نتیجه آن شاهد قطعیهایی در اندازههای مختلفی هستیم. بعضی از زمانها شبکه بانکی کشور هم با مشکل روبرو میشود. همچنین هزینههای مورد نیاز برای استریم کردن، خرید وسائل ضرروی و پول اینترنت از مشکلات اصلی استریمرها به شمار میرود.
در دسترس نبودن سایتهایی مثل یوتیوب و دیگر سرویسهایی که استریمرها از آنها استفاده میکنند هم شرایط را برای حضور استریمرها و کاربران در پلتفرمهای خارجی سخت کرده است. با تمام این اوصاف اسامی زیر محبوبترین استریمرهای ریمیت هستند:
- javjoo
- keoxer
- r3stive
- toxicgirlow
- dr.rahim
انتظار میرود با بهتر شدن زیرساختهای اینترنت کشور و دسترسی آسانتر استریمرها و کاربران به سرویسهای جهانی، شاهد رشد استریم بازی در ایران باشیم؛ فعالیتی که در سطح جهانی در حال تبدیل شدن به یکی از سودآورترین شاخههای ویدیو گیم است. به نظر شما بزرگترین چالشهای استریمرها در ایران چیست و کدامیک از استریمرهای ایرانی را دنبال میکنید؟
بیشتر بخوانید:
- کافه بازار پخش فیلم و سریال را جدیتر دنبال میکند اما خبری از آپارات بعدی نیست
- استریمرهای ایرانی با مدیر بنیاد ملی بازیهای رایانهای دیدار کردند
- آمار یکساله فیلیمو منتشر شد؛ سکانسی از زندگی خانوادههای فیلمباز ایرانی
- بهترین بازی سال ۹۷ چطور ساخته شد؟
تماشا کنید: ضربه سنگین قطع اینترنت به گیم ایران
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
ریمیت خوبه ولی سیبمو ممبراش بیشتر از ریمیته چون ارزون تره و بعضی چیزاش بیشتره مثلا از ایدی پی هم میشه استفاده کرد. من بشخصه سیبمو رو بیشتر ترجیح میدم تا ریمیت
منم قصد استریم دارم... دعا کنید موفق شم تو این کار?✌???
حتما. هر موقع شروع کردی بهمون خبر بده.
علی معینی واقعا یکی از بهترین آدمای ایرانه ک همیشه با بهترین ایده ها میترکونه!
از مدکرفتی ک همهی پلیر های ماین میشناسنش تا ریمیت!