ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کمیک‌های ترسناک دی‌سی - Thumbnail
کمیک بوک

۱۰ کمیک ترسناک از انتشارات دی‌سی

در حالی که خیلی‌ها انتشارات دی‌سی را به خاطر داستان‌های ابرقهرمانی‌اش می‌شناسند، این کمپانی توانسته تعدادی از بهترین کمیک‌های سبک ترس را نیز روانه بازارها کند. البته این مورد جای تعجب ندارد چرا که یکی ...

محمدرضا صفری
نوشته شده توسط محمدرضا صفری | ۱۶ دی ۱۳۹۸ | ۱۹:۰۰

در حالی که خیلی‌ها انتشارات دی‌سی را به خاطر داستان‌های ابرقهرمانی‌اش می‌شناسند، این کمپانی توانسته تعدادی از بهترین کمیک‌های سبک ترس را نیز روانه بازارها کند.

البته این مورد جای تعجب ندارد چرا که یکی از شخصیت‌های مشهور و پرچمدار دی‌سی، یعنی بتمن، شخصیتی است دارای ویژگی‌های وحشت و گاتیک که از ترس به عنوان سلاحی برای پیش بردن اهدافش استفاده می‌کند. با وجود این که ابرقهرمان‌ها عموماً باید امید را به مخاطبان تزریق کنند، وجود چنین شخصیتی به عنوان یکی از شخصیت‌های محوری این دنیا، می‌تواند دیدی کلی از ویژگی‌های داستانی کمیک‌های دی‌سی را نشان دهد.

هم در دنیای اصلی کمیک‌های دی‌سی و هم تحت ایمپرینت‌هایی مثل ورتیگو (Vertigo) و بلک لیبل (Black Label) که آثار مخصوص بزرگسالان را خلق می‌کنند، مواردی دیده می‌شود که با داستان هوشمندانه و پیچیده خود به همراه طراحی‌های وهم انگیز و بعضاً دهشتناک، ترس را مثل یک شبح وارد ذهن و قلب خوانندگان می‌کند.

در ادامه می‌توانید با 10 مورد از داستان‌های ترسناک کمیک‌های دی‌سی آشنا شوید. پس با ویجیاتو همراه باشید.

10. The Dollhouse Family

انتشارات دی‌سی به تازگی خط جدید کمیک‌های خود، هیل هاس کمیکز (Hill House Comics) را با نظارات جو هیل که یکی از موفق‌ترین ترسناک‌نویسان حال حاضر است راه اندازی کرده. هیل نیز چندین خالق کار بلد را همراهِ خود کرده تا تحت این ایمپرینت به فعالیت بپردازند. بین این خالقان می‌توان نام کارمن ماریا ماکادو را نیز دید که کمیک The Low, Low Woods با همکاری او می‌توانست در این لیست نیز قرار گیرد.

با وجود این که آثار ترسناک خوبی را تحت این ایمپرینت می‌توان دید اما در این جا سراغ اثری با نام The Dollhouse Family می‌رویم که توسط اِم. آر. کری و پیتر گراس خلق شده است. این کمیک روایتگر داستان دختربچه‌ای با نام آلیس است که در تولد شش سالگی‌اش یک خانه عروسکی به جا مانده از قرن نوزدهم را هدیه می‌گیرد. خانه‌ای که خیلی زود نه تنها تبدیل به اسباب بازی مورد علاقه آلیس می‌شود، بلکه کل دنیایش را تحت تأثیر قرار می‌دهد. دنیایی پر از رمز و رازِ ترسناک که در هر قدمِ داستان، پرده از آن‌ها پرداشته می‌شود.

9. American Vampire

اگر به دنیای کمیک‌ها علاقه دارید، بدون شک اسم اسکات اسنایدر را به دفعات شنیده‌اید. یکی از آثاری که باعث مشهور شدن اسکات شد، کمیک American Vampire است. یک کمیک ترسناک تاریخی که رویای آمریکایی را با خوی شکار ومپایرها به تصویر کشیده. نکته جالب هم این است که اسکات اسنایدر برای کار روی اولین بخش این داستان با استفن کینگ (نویسنده مشهور رمان‌های ترسناکی که اغلب آ‌ن‌ها به قالب فیلم و سریال در می‌آیند) همکاری داشته.

در این کمیک می‌توان انتظار همه چیز را کشید. حمله ومپایرها با چنگال‌های تیز و براقشان در صحراهای غرب وحشی، دل‌ربایی‌های دختران فلاپر (دخترانی که دامن کوتاه می‌پوشیدند) در دهه 20، جنگ بین سربازان و ومپایرها در جنگ جهانی دوم، تبدیل شدن ومپایرها به اهداف شکاری پسران جوان در دهه 50 و حتی ومپایرهایی که پا به فضا می‌گذارند! در این کمیک با داستانی هوشمندانه، خلاقانه و سرگرم کننده طرف هستیم که ماجرایی هیجان انگیز را به تصویر می‌کشد.

8. Doom Patrol (خلق شده توسط گرنت موریسون)

چندین سری کمیک از گروه دوم پاترول (Doom Patrol) در طول تاریخ خلق شده؛ گروهی که حتی به عنوان منبع اقتباسی برای گروه ایکس‌من نقش داشته است. در سال 1989، گرنت موریسون مسئول نوشتن این عنوان و در نتیجه آن تغییر دنیای کمیک‌ها شد. موریسون به گفته خودش یک جادوگر هرج و مرج است که دوم پاترول را تبدیل به یک تجربه هنری دادائیسمی کرد که ذات هرج و مرج را کاوش می‌کند.

در حالی که دوم پاترول همیشه با چنین مواردی سر و کار داشته اما تحت هدایت گرنت موریسون، بیش از پیش محکم‌تر در این مسیر گام برداشت. طنز سورئال اثر با فلسفه بی‌پروایی‌اش، روابط مابین شخصیتی غنی و خشونت‌های عذاب آور و ناخوشایند باعث می‌شوند که مرزهای هنری در این اثر جا به جا شوند.

7. Arkham Asylum: A Serious House on A Serious Earth

اثری دیگر از گرنت موریسون، Arkham Asylum: a Serious House on a Serious Earth روایتگر داستان بتمن است که وارد تیمارستان آرکهام می‌شود تا بتواند اغتشاش به وجود آمده میان زندانی‌ها و جنایتکارانش را فرو بنشاند. وقتی که بتمن وارد این تیمارستان دیوانه‌وار می‌شود، سلامت روانی خودش نیز زیر سوال می‌رود. به بتمن می‌گویند او فقط یک روانی با نقاب است که به خاطر مشکلات روانی‌اش با خشونت و ترس با دیگران رفتار می‌کند.

این کمیک را می‌توان یک اثر تریلرِ روانشاسانه هوشمندانه در نظر گرفت اما در کنارش یک داستان ثانویه هم وجود دارد که دنباله‌روی زندگی دکتر جرمایا آرکهام در مسیر پایه گذاری این بیمارستان روانی است. طراحی سورئال دِیو مک‌کین به حس و حال از بین رفتن عقل کمک می‌کند، آن هم در حالی که بتمن سعی می‌کند تا در دنیای واقعی بماند و اسیر توهمات نشود.

6. House of Mystery (از انتشارات ورتیگو)

دو سری کمیک با نام House of Mystery تا به حال منتشر شده‌اند. کمیک اولیه مجموعه‌ای ترسناک بود که از سال 1951 به چاپ می‌رسید. متأسفانه سانسورهای شدید کمیک‌ها در دهه 50 تأثیرات منفی بزرگی روی آثار ترسناک از جمله همین مجموعه گذاشت. دومین سری House of Mystery از صفحات کمیک The Sandman (نوشته نِیل گیمن) بیرون آمد و توسط لیلا استورجز (تحت نام قبلی‌اش، مت استورجز) نوشته شد.

داستان این کمیک در مورد یک خانه بین چند بُعد دنیا است که مردم در آن جا با یکدیگر دیدار کرده، با هم گفتگو و برای هم داستان تعریف می‌کنند. بعضی از این مردم در آن جا گیر می‌کنند، به مشتریان خدمت کرده و به داستان‌هایشان گوش می‌دهند. هر کدام از این داستان‌ها یک راز در پِی خودش دارد، درست مثل خودِ خانه. می‌توان این کمیک را بهترین داستان «خانه جن زده» در صنعت کمیک محسوب کرد.

5. Batman: The Black Mirror

شروع کار اسکات اسنایدر در خلق داستان‌های بتمن از کمیک Detective Comics آن هم در زمانی شروع شد که بتمن در طی ماجرای کمیک Final Crisis ظاهراً از بین رفته بود و به جای بروس وین، دیک گریسون شنل خفاش گاتهام را به تن می‌کرد. نتیجه کار اسکات در کمیک Batman: The Black Mirror جمع آوری شد.

اسنایدر در نوشتنش، ترسی را که شخصاً از داستان نویسی شخصیتی مهمی مثل بتمن برای خودش به وجود آمده بود استفاده کرد؛ همان طور که دیک گریسون به شدت از جایگزین شدنش در جایگاه استاد سابقش می‌ترسید. اسنایدر ویلن‌های جدیدی را به این دنیا اضافه کرد که شیطنتشان حتی خارج از دنیای کمیک نیز قابل لمس بود با این حال بازگشت یک ویلن خاص دیگر، یعنی جیمز گوردون جونیور که یک روانی بسیار باهوش بود، باعث شد این داستان حس یک ترس بدون پایان را داشته باشد.

4. Batman: Death of the Family

بعد از کامل کردن کمیک Batman: The Black Mirror، اسنایدر کار روی کمیک‌های اصلی بتمن را در دوره نیو 52 آغاز کرد. بهترین داستانش، Death of the Family، یکی از ترسناک‌ترین داستان‌های بتمن محسوب می‌شود.

جوکر بعد از حادثه‌ای که باعث شد پوست صورتش جدا شود به مدت یک سال ناپدید شد. در این کمیک او دوباره به شهر گاتهام بازگشته و این بار تمام چیزهایی را که برای بتمن اهمیت داشته‌اند، تهدید می‌کند، آن هم در حالی که پوست کَنده و خُشک شده صورتش را به عنوان ماسک به صورتش منگنه کرده! پلات تویست‌ها از هر طرفی به داستان اضافه می‌شوند تا یک نقطه اوجِ پر استرس و ترسناک را خلق کنند آن هم در حالی که جوکر فقط یک قدم تا رسیدن به هدف اولیه‌اش، یعنی تهدید و نابودی تمام چیزهایی که از نظر بتمن مهم هستند، فاصله دارد.

3. The Saga of the Swamp Thing (نوشته آلن مور)

وقتی آلن مور کار خود را روی کمیک The Saga of the Swamp Thing آغاز کرد، مخاطبان دقیقاً نمی‌دانستند نسبت به روند ماجرا چه واکنشی داشته باشند. او در دومین شماره‌ای که از این کمیک خلق کرد، شخصیت اصلی داستان را روی یک میز کالبد شکافی قرار داد و همین مورد بهانه‌ای شد تا بتواند فلسفه و مضامین مربوط به این شخصیت را تشریح کند.

مور در اثرش به سراغ نکات ریز و ظریفی از وحشت فراطبیعی رفت. او در داستان‌هایش از روح مزارع برده‌داری لوئیزیانا و همینطور ارتباط گرگینه‌ها با عادت ماهانه زنان استفاده کرد. آلن مور حتی به وحشت‌های دنیای واقعی ما مثل عدم مدیریت بازمانده‌های هسته‌ای، خشونت خانگی و حتی ترس از جنسیت نیز سر زده است. همه این موارد باعث می‌شود تا با کمیکی هوشمندانه و در عین حال ترسناک مواجه باشیم.

2. The Sandman

کمیک The Sandman نوشته نیل گیمن را نه تنها می‌توان در میان بهترین کمیک‌های خلق شده در طول تاریخ قرار داد، بلکه حتی یکی از بهترین آثار ادبیات انگلیسی نیز به شمار می‌رود. داستان این کمیک ماجرای دریم (Dream - رویا) از خانواده اندلس (Endless) را دنبال می‌کند. خدایی نامیرا که بعد از گیر افتادن به وسیله حصاری جادویی و فرار از آن باید یاد بگیرد تا بتواند با دنیای مدرنی که بدون او رو به جلو حرکت کرده سازگار شود.

در این داستان همه چیز را می‌توانید تجربه کنید. شکسپیر با خودش کلجنار می‌رود تا عشقش نسبت به پسرش را بیان کند آن هم در حالی که بعد از آن باید نمایشنامه «رویای شب نیمه تابستان» را برای پریان اجرا کند. یک سرِ نامیرایِ سخنگو را در در بین هزاران اعدام به وسیله گیوتین در عصر وحشت می‌بینیم. یک غذاخوری شبانه‌روزیِ بین راهی که تبدیل به محل تسلط ذهنی و نابودی فیزیکی مهمانانش می‌شود. لوسیفر شغلش را عوض می‌کند، امپراطور سن فرانسیسکو توسط موجودات ماورالطبیعی اغوا می‌شود و یک الهه عشق از بین النهرین مسیر زندگی‌اش را با شغلی در صنعت برهنگی ادامه می‌دهد. با تمام محتوایاتی که کمیک The Sandman ارائه می‌دهد، این مجموعه پر از لحظات ترسناک و وحشتناک است که بعضی از لحظات اوجش می‌توانند حتی برای دهه‌ها در ذهن مخاطبانشان بمانند.

1. John Constantine, Hellblazer (از انتشارات ورتیگو)

کمیک John Constantine, Hellblazer داستان شخصی به نام جان کنستانتین را دنبال می‌کند، یک کلاهبردار، شعبده باز و جادوگر اهل بندر لیورپول. در حالی که خود شخصیت جان کنستانتین توسط آلن مور در دوره کارش روی کمیک Swamp Thing خلق شد ولی این شخصیت مسیر خودش را در کمیک اختصاصی‌اش پیش گرفت، جایی که هر وحشت قابل تصوری سر راهش قرار می‌گیرد.

در طول 300 شماره کمیک John Constantine, Hellblazer، او در برابر یک هیولا که عامل قحطی آفریقا بود، یک گروه بنیادگرایی مسیحی، یک فرشته که با نژادپرستان سفید پوست سر و کار داشت، گروهی از فراماسون‌ها که از جادوی سیاه و خشونت پلیس برای نابودی جهان استفاده می‌کردند، خانواده سلطنتی بریتانیا، تیراندازی‌های مدارس آمریکا و یک کشیش وودو که پشت جرایم سازمان یافته بود قرار گرفت. البته فقط بخشی از چالش‌های او را نام بردیم!

جان کنستانتین در طول این مسیر بی‌خانمانی کشید، مورد آزار جنسی قرار گرفت و از سیاست ضربه خورد. او یک شیطان را گول زد و بعد از آن دوباره دو شیطان دیگر را در همان روز سر کیسه کرد. با وجود تمام زیرکی و حقه بازی‌اش اما او هیچ وقت نتوانست از وحشت‌های دنیا فرار کند، چه آن‌هایی که عامل دنیوی داشتند و چه آن‌هایی که از دنیای ماورالطبیعی آمده بودند و با هر سالی که از انتشار کمیکش می‌گذشت، او نیز یک سال پیرتر می‌شد تا این که در نهایت تسلیم مرگ شد.

آیا شما کمیکی را مطالعه کرده‌اید که توانسته باشد حس ترس و وحشت را در شما بیدار کند؟ کدام کمیک‌ها چنین ویژگی‌ای داشتند؟ نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی