ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سرگرمی

معرفی بازی دورهمی Catch Phrase – بازی خانوادگی مناسب برای قرنطینه

[vc_row][vc_column][vc_column_text]در این چند سال اخیر، شاید ایام عید تنها موقعی بود که دور هم جمع می‌شدیم و با دوست و فامیل بازی‌ می‌کردیم. اما الان به خاطر شیوع ویروس کرونا، تقریبا همه ما حبس خانگی ...

نیما فرشین
نوشته شده توسط نیما فرشین | ۷ فروردین ۱۳۹۹ | ۱۹:۰۰

[vc_row][vc_column][vc_column_text]در این چند سال اخیر، شاید ایام عید تنها موقعی بود که دور هم جمع می‌شدیم و با دوست و فامیل بازی‌ می‌کردیم. اما الان به خاطر شیوع ویروس کرونا، تقریبا همه ما حبس خانگی شدیم و مجبوریم هر طور که شده سر خودمان را در خانه گرم کنیم. برای همین سعی کردیم در ویجیاتو به شما بازی‌های دورهمی جذابی معرفی کنیم تا بتوانید در کنار خانواده خود، اوقات تلخ قرنطینه را سپری کنید. در این مقاله به معرفی بازی Catch Phrase می‌پردازیم که اگر عادت به تماشای لیت‌شوهای آمریکایی داشته باشید، به خوبی با آن آشنا هستید.

Catch Phrase چیست؟

Catch Phrase اصلا بازی پیچیده‌ای نیست. دو تیم دو نفره رو به روی هم قرار می‌گیرند و مثل بسیاری از بازی‌های دورهمی دیگر، هر فرد باید به طرف مقابل خود گوش دهد و سوژه‌ای که هم‌تیمی‌اش در حال توصیف آن است را حدس بزند. برای توصیف سوژه‌ها نیز هیچ محدودیتی برای تیم‌ها وجود ندارد و بازیکنان می‌توانند با ادا در آوردن یا حرف زدن، هم‌تیمی خود را راهنمایی کنند.

همچنین در Catchpharase بحث زمان هم مطرح است. یک تایمر که بیشتر اوقات به صورت تصادفی عمل می‌کند نیز روی میز گذاشته می‌شود و تیم‌ها باید قبل از به صدا درآمدنش، حدس‌های خود را بزنند. همین اضافه شدن المان زمان، تجربه Catchpharase را به شدت پر هیجان و رقابتی کرده و باعث می‌شده تیم‌ها برای بردن، سرعت عمل خود را بالا ببرند.

قانون بازی

برای شروع Catch Phrase، یک نفر باید وظیفه درست کردن کارت سوژه‌ها را به عهده بگیرد. طبیعتا تعداد کارت‌هایی هم که باید درست شوند، به تعداد دورهایی که می‌خواهید بازی کنید بستگی دارد. اما درست کردن ۱۰۰ تا ۱۵۰تا کارت، احتمالا برای یک بازی ۳ تا ۵ دوره کافی است. سعی کنید برای کارت‌ها سوژه‌های جالبی در نظر بگیرید. مثلا از عبارات یا افعالی استفاده کنید که توصیف کردنشان کار ساده‌ای نیست. چراکه این کار روی تجربه بازی تاثیر خوبی می‌گذارد و Catch Phrase را جذاب‌تر می‌کند.

در کنار همه این‌ها، همانطور که گفتم به یک تایمر هم نیاز دارید. طبیعتا بهترین وسیله‌ای که برای این کار می‌توان استفاده کرد، موبایل است. با افراد حاضر در بازی سر یک زمان مشخص به توافق برسید و تایمر موبایلتان را روی آن تنظیم کنید. با انجام این کار، دیگر آماده‌اید برای شروع بازی. از بازیکنان بخواهید پشت یک میز به شکلی بایستند که هم‌تیمی‌ها رو به روی یکدیگر قرار بگیرند. طبیعتا می‌توان بازی را به صورت نشسته هم بازی کرد اما خب ایستاده بازی کردن Catch Phrase شور و هیجان بیشتری دارد.

حالا کافیست یک نفر را انتخاب کنید که بازی را شروع کند. شروع کننده بازی، اولین کارت را برمی‌دارد، سوژه‌ای که در آن نوشته شده را بدون این که به کسی نشان دهد می‌خواند و برای هم‌تیمیش توصیف می‌کند. به محض اینکه طرف مقابل سوژه کارت را حدس زد، فردی که در سمت راست نفر اول ایستاده باید یک کارت جدید بردارد و شروع به توصیف آن برای هم‌تیمی خود کند. این رویه تا جایی ادامه پیدا می‌کند که بالاخره زمان به پایان برسد و تایمر به صدا درآید.

در این شرایط تیمی که هنوز یک کارت در دست دارد، بازنده آن دور شناخته می‌شود و یک امتیاز در اختیار تیم مقابل قرار می‌دهد. در نهایت تیمی که پس از چند دور بازی کردن امتیاز بیشتری دریافت کند، برنده بازی خواهد بود اما می‌توان قوانین بازی را نیز کمی تغییر داد. برای مثال می‌توانید در هر دور، تعداد حدس‌های درست هر تیم را شمارش کنید تا در انتها، این تعداد حدس‌های درست باشند که برنده را مشخص می‌کنند. با این قانون دیگر کسی هم نمی‌تواند برای سوژه‌های ساده، وقت‌کشی کند و همه مجبور می‌شوند برای امتیاز بیشتر، سریع‌تر سوژه‌ها را حدس بزنند.

اپلیکیشن

همانطور که می‌بینید، Catch Phrase می‌تواند یک تجربه ساده و بی‌دردسر برای دورهمی‌های خانوادگی باشد. اما اگر یک جا مهمان باشید و یک دفعه به سرتان بزند که با افراد خانواده Catch Phrase بازی کنید، طبیعتا نوشتن ۱۰۰ سوژه روی کاغذ، زمان زیادی از شما می‌گیرد. شاید اصلا همین موضوع، باعث شود از شور و هیجان تجربه یک بازی دورهمی با اعضای خانواده کم شود. اما خب چاره چیست؟

خوشبختانه الان برای بسیاری از بازی‌های دورهمی، اپلیکیشن‌هایی ساخته شده که با آن‌ها خیلی راحت می‌توان بازی‌هایی مثل پانتومیم یا حتی بازی Heads Up که چند وقت پیش معرفی کردیم را با اعضای خانواده تجربه کرد. با استفاده از این اپلیکیشن‌ها، هم شرایط برای تقلب کردن سخت‌تر می‌شود و هم امتیازها با توجه به قوانینی که برای اپلیکیشن تعریف شده، محاسبه خواهند شد.

بیشتر بخوانید:

اتفاقا برای تجربه Catch Phrase، یک تیم ایرانی بازی «دور» را طراحی کرده که خیلی راحت می‌توان به کمک آن در عرض چند دقیقه، مقدمات شروع بازی را فراهم کرد. در اپلیکیشن «دور»، بیش از ۱۰ هزار کلمه وجود دارد که می‌توان با انتخاب دسته‌بندی‌های مختلف به آن‌ها دسترسی داشت. علاوه بر این، اپلیکیشن «دور» یک ویژگی جالب هم به نام ضبط ویدیو دارد که به شما اجازه می‌دهد موقع تجربه بازی، از بازیکنان فیلم بگیرید و خاطرات خود در حافظه گوشی ثبت کنید.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text] [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی