راهنمای خرید بهترین شوترهای اول شخص کلاسیک
نسخه یک جورهایی ریبوت شده Doom در سال ۲۰۱۶ نه تنها یک تجربه سریع، خشن و دوستداشتنی برای مخاطبان امروزی بود، بلکه برای گیمرهای قدیمیتر و اهل شوتر نیز حکم یک سفر شیرین به گذشته، ...
نسخه یک جورهایی ریبوت شده Doom در سال ۲۰۱۶ نه تنها یک تجربه سریع، خشن و دوستداشتنی برای مخاطبان امروزی بود، بلکه برای گیمرهای قدیمیتر و اهل شوتر نیز حکم یک سفر شیرین به گذشته، البته با ظاهری صدها بار پیشرفتهتر و زیباتر داشت. نه صرفا Doomهای کلاسیک، بلکه تمام آن شوتر هایی که به جای تمرکز آن چنانی روی روایت و داستان، تمام تمرکزشان را به سلاحهای گنده و مبارزات ارضاکننده اختصاص داده بودند. اوه و در ضمن، مراحل بزرگ و بعضا هزارتومانند هم فراموش نشود که بازیکن گهگاهی در آنها باید به دنبال کلیدهای آن درهای کوفتی میگشت. البته بعید میدانم دل کسی برای این مورد آخر تنگ شده باشد.
حالا هم که Doom Eternal عرضه شده و فکر میکنیم همه قبول داشته باشند که با نه تنها یکی از بهترین عناوین امسال، بلکه یکی از بهترین شوتر های تاریخ مواجه هستیم. ممکن است بعد از اتمام بازی برای بار چندم و پیدا کردن تمام سوراخ سمبههایش با خود فکر کرده باشید که «هی، من خیلی این بازیو دوست داشتم. ولی دیگه چه بازیایی هستن که میتونن همین حس و حال رو منتقل کنن؟». در این صورت، این مقاله خوراک خودتان خواهد بود.
دقیقا از بعد از عرضه Doom 2016، شاهد پدیدار شدن تدریجی بازیهایی از سازندگان مستقل بودیم که سعی میکردند تجربهای مشابه این شوتر های کلاسیک ارائه دهند. خوشبختانه این بازیها یکی از یکی بهتر از آب در آمدند و چند سال رویایی برای گیمرهای علاقهمند به این سبک را رقم زدند. در این راهنمای خرید، به معرفی چند بازی خواهیم پرداخت که اگر از Doomهای اخیر خوشتان آمده، بد نیست نگاهی به آنها نیز بیاندازید.
Dusk
- تاریخ عرضه: ۲۷ آذر ۱۳۹۷
- پلتفرم: پیسی، نینتندو سوییچ (به زودی)
- صفحه استیم
Dusk شاید آغازگر موج شوتر های کلاسیک ولی مدرن بود و توانست نظرات به شدت مثبت منتقدان و بازیکنان را دریافت کند. این بازی یک ادای احترام تمام عیار به شوتر های دهه نود، همچون Quakeها و Blood و حتی Half-Lifeها است و نه تنها به خوبی میفهمد که چه چیزهایی آن بازیها را تبدیل به یک کلاسیک میکرد، بلکه کاملا هم آگاه است که چه المانهایی از آنها برای امروز کهنه شدهاند. از این رو، بازی تمام تمرکز خود را روی آن چیزی که همه دنبالش هستیم میگذارد؛ اکشن، سرعت، و باز هم اکشن. حال و هوای بازی نیز الهام گرفته از فیلمهای ترسناک و اسلشر هالیوود است و بدون اغراق، واقعا میتواند شما را بترساند - اولین رویاروییتان با Horrorها و تمام آن Wendigoهای لعنتی قطعا تا مدتها در ذهنتان ثبت خواهند شد. حتی از نظر داستانی هم با این که Dusk تمرکز چندانی رویش ندارد و آن را در اولویتهای خود قرار نمیدهد، باز هم اتفاقات الحق جالبی در بازی میافتند که بازیکن را در مورد دنیای عجیب و پر از دشمنان و شیاطین عجیبترش کنجکاو میکنند. بازی به سه چپتر تقسیم شده که در مجموع بین ۸ تا ۱۲ ساعت از شما وقت خواهند گرفت، تازه اگر تمام رازهای هر مرحله را در نظر نگیرید. جالب است بدانید که کل بازی تنها توسط یک نفر ساخته شده است.
Amid Evil
- تاریخ عرضه: ۳۰ خرداد ۱۳۹۸
- پلتفرم: پیسی، نینتندو سوییچ (به زودی)
- صفحه استیم
اگر Dusk یک ادای احترام به Quake و Blood بود، Amid Evil همین نقش را برای Heretic و Hexen بر عهده دارد. و خوشبختانه هم این بازی به همان اندازه در انتقال و بهبود یک تجربه کلاسیک برای مخاطبان جدید موفق است. به جای مزرعههای ترسناک، مترسکهای شاتگان به دست و Klansmanهای جادوگر Dusk، در Amid Evil با دنیاهای فانتزی و شمشیرها و عصاهای جادویی سر و کار دارید. یکی از بزرگترین نقاط قوت Amid Evil به تنوع مراحلش بر میگردد که بی اغراق، جزو بهترینهاییست که در هر بازیای میتوانید پیدا کنید. بعضیهایشان حال و هوایی کم و بیش علمی-تخیلی دارند، بعضی گویی مستقیما از زیر قلم لاوکرفت بیرون آمدهاند و برخی دیگر هم جادو از سر و رویشان میریزد. بازی از نظر بصری نیز به لطف یک بالانس فوقالعاده از طراحی رترو و نورپردازی مدرن، در تک تک لحظههایش به شدت اتمسفریک به نظر میرسد و دائما شما را برای اسکرینشات گرفتن قلقلک میدهد. اینها را با مبارزاتی هیجانانگیز با دشمنانی که از تنوع بسیار بالایی هم برخوردارند ترکیب کنید تا بفهمید چرا در طول کمپین ۱۰-۱۲ ساعته بازی اصلا گذر زمان را حس نمیکنید. اگر تا الان قانع نشدید که چرا باید Amid Evil را تجربه کنید، سوالی از شما دارم. چند بازی دیگر میشناسید که یکی از سلاحهایش، سیارات و ستارهها را به عنوان موشک شلیک میکند؟
Ion Fury
- تاریخ عرضه: ۲۴ مرداد ۱۳۹۸
- پلتفرم: پیسی، پلی استیشن 4 (به زودی)، ایکس باکس وان (به زودی)، نینتندو سوییچ (به زودی)
- صفحه استیم
موتور Build Engine میزبان برخی از نمادینترین شوتر های اول شخص تاریخ بوده است. مخصوصا به واسطه بازیهایی همچون Duke Nukem 3D و Shadow Warrior و Blood. بازی Ion Fury (که ابتدا Ion Maiden نام داشت، اما به دلیل شباهت اسمی با بند موسیقی هوی متال Iron Maiden مجبور به تغییر نام شد) مستقیما سعی میکند یاد دوران آن بازیها را زنده کند. سازندگان در حدی به این هدف خود وفادار بودهاند که از همان موتور برای ساخت بازی استفاده کردهاند و واضحا نیز از صد در صد توان آن برای طراحی محیطهای بازی بهره گرفتهاند. جزئیات از محیطها و مراحل تقریبا سایبرپانکی Ion Fury فوران میکند و حتی با وجود ظاهر «کهنه»، بازی میتواند شدیدا چشمنواز باشد. بازی خیلی از ویژگیهای نمادین بازیهای Build Engine را نیز با خود همراه دارد؛ سلاحهای قدرتمند، تعامل بسیار بالا با محیطها و اشیاء درونشان، مبارزات سریع، و تکه کلامهای مضحک-ولی-دوستداشتنی قهرمان داستان. البته انکار نمیکنیم که میزان لذتی که از بازی میبرید کمی به حس نوستالژیتان نیز میتواند وابسته باشد، اما اگر میخواهید حس بازی کردن این شوتر های اواخر دهه نود میلادی برای بار اول را تجربه کنید، Ion Fury میتواند بهترین گزینه ممکن باشد.
Wrath: Aeon of Ruins
- تاریخ عرضه: ۱ آذر ۱۳۹۸ (دسترسی زودهنگام)
- پلتفرم: پیسی
- صفحه استیم
اول از همه اعتراف میکنیم که کمی تقلب کردیم؛ Wrath: Aeon of Ruins هنوز به طور کامل عرضه نشده و فعلا تنها به صورت Early Access قابل بازی است. از این رو، بازی فعلا محتوای چندانی به بازیکن ارائه نمیدهد و برای تجربه بازی کامل فعلا باید منتظر بمانید. اما همین اندک محتویاتی که در نسخه کنونی قرار دارند هم آن قدر خوشساخت و جالب توجه هستند که حضور بازی در این لیست را توجیه کنند. Wrath واضحا یک دنباله معنوی برای سری Quake، مخصوصا نسخه اول است و از همان موتور هم استفاده میکند. در این بازی، همچون عناوین بالا، میتوانید انتظار مراحل بزرگ همراه با دهها راز پنهان، دشمنان بدریختی که هیچ از شما خوششان نمیآید، و البته سلاحهای به شدت قدرتمندی که برای کشتنشان لازم دارید را داشته باشید. یکی از ارکان اصلی هر شوتری، شاتگانش است و خوشبختانه شاتگانی که در Wrath دریافت میکنید میتواند با بهترینهای تاریخ گیمینگ قابل مقایسه باشد. در حال حاضر تنها حدود ۳ ساعت محتوا برای بازی کردن وجود دارد و همچنین بسیاری از المانهای بازی میتوانند دستخوش تغییر شوند. اما اگر مایل به تجربه کردن بازی در وضعیت کنونی نیستید، پیشنهاد میکنیم آن را تا کامل شدن ساختش زیر نظر داشته باشید، چرا که بسیار امیدوارکننده به نظر میرسد.
FPSهای اصلی را هم فراموش نکنید!
بله، یادتان نرود که هر وقت خواستید یک تجربه واقعا Old-School داشته باشید، میتوانید به سراغ بازیهای اصلی کلاس ۹۰ بروید. خوشبختانه هم این روزها اکثر آنها را میتوانید با ضعیفترین کامپیوترها نیز به راحتی اجرا کنید. به طور مثال بازیهای مشهور Build Engine، یعنی Duke Nukem 3D و Shadow Warrior و Blood هم اکنون به صورت ریمستر شده در دسترس هستند و بدون نیاز به هیچ نوع پچ، دستکاری تنظیمات و غیره میتوانید از تجربهشان لذت ببرید. Doomهای کلاسیک نیز عملا روی هر پلتفرمی که فکرش را میکنید عرضه شدهاند و روی پیسی هم به لطف سورس پورتهای مختلف و قابلیت مادینگ، هنوز هم که هنوزه عناوین محبوبی برای پیسی گیمرها به شمار میروند. در حال حاضر از میان شوتر های مشهور دهه ۹۰، تنها Quakeها هستند که آپدیت یا ریمستر خاصی دریافت نکردهاند. اما آنها نیز با کمی دستکاری روی سیستمهای مدرن قابل اجرا خواهند بود. از میان بازیهای اندکی جدیدتر نیز به هیچ وجه از عناوینی همچون Unreal و Painkiller و Serious Sam غفلت نکنید.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
عالی بوود این پست
ایوول
Serious Sam فوق العادست ! تو قرنطینه هر 3 تا نسخه اصلیشو برای بار چندم تموم کردم ، پیشنهاد میکنم حتماََ بازیش کنید!!
Dusk عالیه