ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بردگیم و دورهمی

۵ بازی مناسب برای ورود به دنیای بازی‌های رومیزی

همیشه شروع ورود به یک حوزه جدید می‌تواند سخت‌ترین و حساس‌ترین موقعیت در کل مسیر باشد. یک انتخاب اشتباه کافی است تا شما یا مخاطبتان برای همیشه از ورود به حوزه مورد نظر یا حتی ...

حسین توکلی
نوشته شده توسط حسین توکلی | ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | ۱۹:۰۰

همیشه شروع ورود به یک حوزه جدید می‌تواند سخت‌ترین و حساس‌ترین موقعیت در کل مسیر باشد. یک انتخاب اشتباه کافی است تا شما یا مخاطبتان برای همیشه از ورود به حوزه مورد نظر یا حتی فکر کردن به آن منصرف شوید. در رابطه با مسائل حساس‌تر که ممکن است از پیش سپر دفاعی‌ای در ذهن مخاطب باشد، اهمیت این مسئله چندین و چند برابر خواهد شد. موضوعی مثل بازی‌های رومیزی.

مقوله بردگیم و یا همان بازی‌های رومیزی و به عبارت دیگر بازی‌های فکری، یا هر اسمی که که می‌‍پسندید، در حال گسترش و جا افتادن در میان جامعه و خانواده‌های ایرانی است؛ ولی همان‌قدر که پتانسیل برای جذب آدم‌های جدید به این عرصه وجود دارد،  به همان میزان دلیل برای فرار از این مدیوم سرگرمی هم پیدا می‌شود. پس به هر عنوانی که می‌خواهید شخصی را به سمت این سرگرمی سوق دهید، بهتر است قدم‌های اولیه را به بهترین نحو بردارید؛ چه این شخص یک مشتری برای کافه شما، یکی از اعضای خانواده یا دوستان و یا حتی خودتان باشد. مهم‌ترین قدم، انتخاب بازی متناسب با افرادی است که تازه پا به دنیای این سرگرمی نهاده‌اند.برای چنین بازی‌هایی چند پارامتر اصلی باید در نظر بگیریم:

  1. عدم سختی بیش از حد بازی
  2. عدم وجود مکانیزم‌های پیچیده و متعدد
  3. نداشتن قوانین سنگین
  4. طولانی نبودن بازی
  5. عدم نیاز به زبان انگلیسی
  6. هیجان انگیز بودن گیم‌پلی بازی

این چند نکته برای انتخاب یک بازی مناسب لازم ولی کافی نیستند. متاسفانه هر مخاطبی بازی مخصوص خودش را نیاز دارد و شناخت نیاز مخاطب جز با کسب تجربه میدانی عملی نیست. اما امروز برای شما لیستی تهیه کردم که از بین آن‌ها می‌توانید یک بازی مناسب برای شروع پیدا کنید. لیستی که البته سعی کردیم در آن از همتاهای ایرانی بازی‌ها استفاده کنیم که در این روز‌ها برای همه ما در دسترس‌تر و به صرفه‌تر از نسخه اوریجینال آن‌ها هستند؛ پس با ما همراه باشید.

کهربا (Splendor)

بدون شک بازی اسپلندور جایگاه ویژه‌ای در بین هر لیست این چنینی خواهد داشت. خیلی‌ها اولین برخورد جدی‌شان با دنیای بازی‌های رومیزی از مسیر همین عنوان بوده است. اسپلندور داستان خاصی ندارد ولی گیم‌پلی روان، ایجاد حس رقابت، زیبایی ظاهری و از همه مهم‌تر سرراست بودن قوانینش، برگ‌های برنده‌ای هستند که هر مخاطبی را می‌تواند به سادگی به سمت خود جذب کند.

در بازار ایران هم به تعداد موهای سرتان کپی‌های رنگارنگ از این بازی عرضه شد. اما در بین همه کهربا اصالت ظاهری کارت‌ها و جعبه اصلی را در کنار قیمت و کیفیت مناسب عرضه کرد که بهترین نسخه ایرانیزه یا کپی از این عنوان به شمار می‌رود. البته اگر می‌خواهید این عنوان را به همراه تمامی بسته‌های الحاقی در دل یک عنوان ایرانی تجربه کنید، می‌توانید به سراغ گوهرنشان بروید. بازی دارای یک نسخه دیجیتالی نیز هست که می‌تواند در این روزها شما را حسابی سرگرم کند.

Azul

سبک ابسترکت یا انتزاعی از سبک‌های خیلی خاص بازی‌های رومیزی است که طرفداران اندک و منحصر به خود را دارد. اما پس از عرضه بازی Azul این گزاره به شدت زیر سوال رفت؛ چرا که این نسخه این عنوان رامی‌توان برای هر کسی که می‌خواهد اولین قدم‌هایش را در جاده بردگیم بگذارد، می‌توان تجویز کرد. آزول بازی بسیار زیبایی در رابطه با کاشی کاری دیوارهای قلعه است که نامش را از کاشی‌های پرتغالی با عنوان آزولیوس گرفته است.

بازی قوانین ساده‌ای دارد و در عین حال می‌تواند بسیار برای بازیکنان درگیر کننده و جذاب باشد؛ مخصوصا قسمت امتیاز شماری و مکانیزم آن طوری طراحی شده تا بتوان استراتژی‌های متنوعی برای آن در نظر گرفت. آزول را با هر جمعی می‌توانید بازی کنید و مطمئن باشید که انتخابتان با ضریب خطای پایینی به دل همه خواهد نشست. نسخه کپی بازی با فاصله قیمتی زیادی از نسخه اصلی قابل خرید است.

بیشتر بخوانید:

Chinatown

این بازی را عده زیادی با نام مونوپولی مدرن می‌شناسند. البته که چایناتاون پتانسیل‌های بسیار بیشتری از مونوپولی دارد. در این بازی به خرید و فروش زمین و مغازه‌هایی که در طول بازی به دست می‌آورید مشغول می‌شوید؛ ولی نکته جذاب این است که می‌توانید سر هر چیزی (به جز پول با پول) با دیگر بازیکنان معامله کنید و هر وعده به آن‌ها بدهید. فرض کنید در بازی یک مغازه را در ازای شستن شستن ظرف‌های غذای شام فردا به دست آورده اید!

چایناتاون پر از معامله، سر و کله زدن‌ . کل کل‌های جذاب بین بازیکنان است که می‌تواند روی متفاوت و هیجان‌انگیزی را از بازی‌های رومیزی به مخاطب شما نشان دهد. یک نسخه ایرانیزه شده و کپی از بازی در بازار وجود دارد که هم قیمت متناسبی دارد و هم تشخیص آن از نسخه اصلی کار نسبتا سختی به شمار می‌رود!

Jaipur

ممکن است گاهی اوقات تعداد بازیکنان از دو نفر تجاوز نکند، در این صورت بازی‌های زیادی برای انتخاب کردن وجود دارند که یکی از بهترین انتخاب‌ها Jaipur است. جایپور یک بازی با قوانین راحت و سرراست که فقط برای دونفره بازی کردن طراحی شده است. روند بازی به شدت گیرا و جذاب است. قوانین بازی ساده و سرراست هستند ولی عمق بازی بسیار زیاد است و هر دست اتفاقات جدیدی در طول بازی رخ می‌دهد که استراتژی‌های مخصوص به خود را می‌طلبند.

بازی چه برای کسانی که در اول راه بازی‌های رومیزی هستند و چه برای حرفه‌ای‌ها، جذاب خواهد بود. چند مدل ایرانیزه و کپی از این محصول در بازار وجود دارد که از بین آن‌ها محصول شرکت Bazicon کیفیت ساخت قابل قبول‌تری نسبت به رقبا دارد.

بازی رومیزی Jaipur

هنر مدرن (Modern Art)

رینر کینیتزیا طراح سرشناس آلمانی، بازی‌های متعددی را در کارنامه خود دارد ولی یک از شاهکارهای او مادرن آرت است. بازی راجع به خرید و فروش تابلو‌های نقاشی است. هر دست چندین مزایده شکل می‌گیرد تا در آخر کسی که بیشترین سود را برای موزه و گالری خود به ارمغان آورده است، برنده بازی باشد. بازی قوانین و گیم‌پلی ساده و سرراستی دارد ولی محاسبات و استراتژی‌های بازیکنان می‌تواند بسیار عمیق و حساس شود.

بازی پر از کشمکش‌های فکری برای بازیکنان خواهد بود و همین باعث شده است تا بازی بسیار درگیر کننده و جذاب باشد. به تازگی نسخه ایرانیزه شده بازی، که آثار هنرمندان سرشناس ایرانی را در دل خود جای داده است به بازار عرضه شده که می‌تواند جایگزین ارزان‌تر نسخه اصلی در کالکشن بازی‌های شما باشد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی