همه کسانی که با بازیهای رومیزی سر و کار داشتهاند نام بازی کاتان (کتان) به گوششان خورده است. شاید حتی دروازه ورود خیلیها به این دنیای وسیع، همین جعبه قرمز رنگی باشد که آفرینشش به ۲۵ سال پیش بازمیگردد. عنوانی که هنوز هم میتوان آن را در کلکسیون هر کافه بردگیمی پیدا کرد و همیشه حضوری قدرتمند در نمایشگاههای مربوط به این صنعت دارد. بازیای که به صورت سالیانه مسابقات جهانی برگزار میکند و صدها شرکت کننده از جای جای جهان با هم به رقابت میپردازند.
اما دلیل این محبوبیت چیست؟ برای پاسخ به این سوال باید به گذشته سفر کنیم وداستان کتان دوست داشتنیمان را با هم مرور کنیم. پس با ما و بررسی تاریخچه این عنوان بدون تاریخ مصرف، همراه باشید.
خط خون
در سال ۱۹۳۹ میلادی، آلمان نازی و پادشاهی ایتالیا به همراه امپراتوری ژاپن به عنوان جبهه متحدین درگیر جنگ جهانی دوم شدند. جنگی که ۶ سال به طول انجامید و آلمانیها پس از ترک خاک فنلاند و تسلیم نیروهای نظامیشان در برلین، بایرن، دانمارک، هلند و ایتالیا و در پی آن خودکشی آدولف هیتلر اعلام شکست کردند. شکستی که برای مردمان این سرزمین بسیار پرهزینه بود. بنا بر گفتهها رودیگر اورمانس (Rudiger Overmans) تاریخدان آلمانی، تعداد کشته شدگان این جنگ برای جبهه آلمان چیزی در حدود ۵.۳ میلیون نفر بوده است. از این تعداد ۳۵۰ تا ۵۰۰ هزار نفر از مردمان عادی بودهند که مرگ خیلی از آنها توسط موشکباران های استراتژیک جبهه متفقین صورت گرفت.
یادگار مردان و زنان و فرزندانی که در این جنگ کشته شدهاند باعث شد تا سایه اندوه تا سالها روی این مملکت فرمانروایی کند. هنوز که هنوزه این کشورها درگیر پیامدهای این جنگ وحشتناک هستند. در کنار ویرانیهای فیزیکی و مشکلات اقتصادی، یکی از وسیعترین مشکلات کشوری مثل آلمان پس از جنگ انزجار همگانی نسبت به جنگ و خونریزی بود.
کاتان برای من هم با وجود بردگیم های جدید هنوز هم جذاب و دوست داشتنی هست . آقای توبر نمونه یک آلمانی خوب هستند.
مطلب زیبایی بود ٬ اگرچه قبل از بازی کردن این بازی با دنیای بازی های رومیزی و کارتی آشنا بودم ولی میتونم بگم که ورود رسمی من به دنیای بی کران بازی های رومیزی با خریدن و بازی کردن این بازی شروع شد . این بازی رو به همه کسانی که قصد ورود به این دنیا رو دارن و حتی کسانی که در این دنیای وسیع هستن ولی این بازی رو بازی نکردن پیشنهاد میدم ٬ مطمئن باشید که پشیمون نمیشید .
ممنون از آقای توبر به خاطر خلق دنیای کتان .